KinderkakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kinderkakku

Kinderkakku on suussasulava, sitruunaisella valkosuklaamoussella yllättävä juustokakku. Näyttävä, suklainen kinderjuustokakku sopii erityisesti pääsiäisen viettoon!

  • 12 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

12 annosta

Pohja

Valkosuklaamousse

Hasselpähkinä-kaakaomousse

Valkosuklaaganache

Koristeluun

    • Kinder-munia ja -makeisia
    • Dr. Oetker Chocolate Stars -suklaakuvioita
    • erilaisia keksejä

Valmistus

yli 60 min
  1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi joukkoon samalla varovasti käännellen ja sekoittaen. Sulata voi. Lisää hieman jäähtynyt voi ja kerma taikinaan käännellen.
  2. Aseta irtopohjavuoan (Ø 22 cm) pohjalle leivinpaperi ja kaada taikina vuokaan. Paista 200 asteessa (kiertoilmauuni 190 astetta) 20-25 minuuttia, kokeile kypsyys tikulla ja jäähdytä pohja kunnolla.
  3. Valmista valkosuklaamousse. Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa. Lisää sulatettu valkosuklaa ja tuorejuusto kermaan ja sekoita hyvin. Kiehauta sitruunanmehu. Lisää vedestä puristetut liivatteet sitruunanmehuun ja kaada taikinaan samalla sekoittaen.
  4. Painele jäähtynyttä pohjaa reilusti kasaan ja varmista, ettei pohjan ja vuoan reunojen väliin jää rakoja. Kostuta pohja maidolla ja kaada valkosuklaatäyte vuokaan. Siisti reunat ja jäähdytä peitettynä jääkaapissa tai pakastimessa noin tunnin ajan.
  5. Valmista hasselpähkinä-kaakaomousse, kun kakku on hyytynyt päältä. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon hasselpähkinä-kaakaolevite. Lämmitä 3 rkl maitoa ja sulata joukkoon liivatteet. Kaada maito-liivateseos massaan samalla hyvin sekoittaen. Kaada massa vuokaan hyytyneen valkosuklaamoussen päälle. Laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi. Kakun voi myös pakastaa tässä vaiheessa.
  6. Kun kakku on hyytynyt, irrota kakku varovasti vuoasta ja nosta takaisin jääkaappiin.
  7. Valmista valkosuklaaganache. Kiehauta pienessä kattilassa kerma, nosta sivuun ja lisää joukkoon paloiteltu valkosuklaa. Lisää lopuksi voi. Sekoita tasaiseksi. Mikäli suklaa ei sula kunnolla, lämmitä kattilaa hieman.
  8. Kaada kädenlämpöinen valkosuklaaganache jääkaappikylmän kakun päälle varovasti aloittaen reunoista niin, että osa suklaasta lähtee hiljalleen valumaan reunoja pitkin. Jatka suklaan levittämistä kakun keskelle päin. Laita kakku jääkaappiin, jotta kuorrute kovettuu.
  9. Koristele kakku Kinder-munilla ja muilla Kinder-makeisilla, suklaakuvioilla sekä erilaisilla kekseillä.

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
    Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
    1,49/kpl2,57/kg
  • Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    Tuotetta ei ole saatavilla valitussa kaupassa
    2,65/kpl2,60/kg
  • Kotitilan maalaismunat 1020g L15
    Kotitilan maalaismunat 1020g L15
    2,75/kpl2,70/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Pirkka sokeri 1 kg
    0,85/kpl
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    0,99/kpl
  • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    1,35/kpl
  • Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kg
    Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kg
    1,09/kpl0,55/kg
  • Pirkka Luomu Reilun kaupan kaakaojauhe 125g
    Pirkka Luomu Reilun kaupan kaakaojauhe 125g
    2,19/kpl17,52/kg
  • UK 80g Luomu Fairtrade Kaakaojauhe
    UK 80g Luomu Fairtrade Kaakaojauhe
    2,65/kpl33,13/kg
  • Pirkka leivinjauhe 100g
    Pirkka leivinjauhe 100g
    0,75/kpl7,50/kg
  • Sallinen Leivinjauhe 630g
    Sallinen Leivinjauhe 630g
    5,55/kpl8,81/kg
  • Meira leivinjauhe 100g tölkki
    Meira leivinjauhe 100g tölkki
    0,99/kpl9,90/kg
  • Pirkka suomalainen voi 500g
    Pirkka suomalainen voi 500g
    2,75/kpl5,50/kg
  • Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    2,99/kpl5,98/kg
  • Valio voi 500g voimakassuolainen
    Valio voi 500g voimakassuolainen
    4,99/kpl9,98/kg
  • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
    Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
    1,39/kpl6,95/l
  • Pirkka suomalainen kevytmaito 0,5l
    Pirkka suomalainen kevytmaito 0,5l
    0,62/kpl1,24/l
  • Pirkka suomalainen kevytmaito 1l
    Pirkka suomalainen kevytmaito 1l
    0,79/kpl
  • Pirkka suomalainen kevytmaito 1,5l
    Pirkka suomalainen kevytmaito 1,5l
    1,20/kpl0,80/l
  • Pirkka valkoinen leivontasuklaa 100g UTZ
    Pirkka valkoinen leivontasuklaa 100g UTZ
    0,99/kpl9,90/kg
  • Fazer Valkoinen leivontasuklaa 100g
    Fazer Valkoinen leivontasuklaa 100g
    1,59/kpl15,90/kg
  • Pirkka tuorejuusto maustamaton 180g laktoositon
    Pirkka tuorejuusto maustamaton 180g laktoositon
    1,69/kpl9,39/kg
  • Philadelphia original tuorejuusto 300g maustamaton
    Philadelphia original tuorejuusto 300g maustamaton
    5,002 kpl
    2,69/kpl8,97/kg
  • Philadelphia original tuorejuusto 200g maustamaton
    Philadelphia original tuorejuusto 200g maustamaton
    1,95/kpl9,75/kg
  • Philadelphia tuorejuusto 200g light original 11%
    Philadelphia tuorejuusto 200g light original 11%
    1,95/kpl9,75/kg
  • Dr. Oetker Liivatelehti 10kpl
    Dr. Oetker Liivatelehti 10kpl
    1,15/kpl67,65/kg
  • Meira liivatelehti 20g pussi
    Meira liivatelehti 20g pussi
    1,35/kpl67,50/kg
  • Sitruuna kg
    Sitruuna kg
    0,51/kpl2,69/kg
  • Pirkka Luomu sitruuna
    Pirkka Luomu sitruuna
    0,67/kpl3,99/kg
  • Sitruuna Primofiori 500g
    Sitruuna Primofiori 500g
  • Pirkka hasselpähkinä-kaakaolevite 400g UTZ
    Pirkka hasselpähkinä-kaakaolevite 400g UTZ
    2,59/kpl6,48/kg
  • Nutella hasselpähkinä-kaakaolevite 15g
    Nutella hasselpähkinä-kaakaolevite 15g
    0,39/kpl26,00/kg
  • Kinder Surprise 20g
    Kinder Surprise 20g
    0,99/kpl49,50/kg
  • Kinder joulupukki 160g
    Kinder joulupukki 160g
    5,69/kpl35,56/kg
  • Fazer Fazerina suklaakeksi 142g
    Fazer Fazerina suklaakeksi 142g
    3,09/kpl21,76/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille 1383 arvostelua
  • Paulina20.4.2020

    Paiston 20 minuuttia mutta pohjasta tuli silti hieman kuivahko. Mousset jäi hiukan turhan löysiksi ja suklaa kuorrute kellertävän läpikuultava joten onni etten tehnyt juhliin olisi muuten hävettänyt ulkonäkö. Todella makea mutta lapset tykkäsivät ja tuli syödyksi. Kiva kokeilla mutta en tee toistakertaa.

  • Rivitys19.4.2020

    Tehtiin ekaa kertaa ja hyvin onnistui! Sen verran makeaa, ettei pystynyt santsaamaan. Moni kommentoi epäonnistunutta ganachea. Oma puhelin näyttää valkosuklaan määrän hassusti. "1" omalla rivillään, "1/2 levyä" toisella rivillä. Tuo alussa oleva "1" voi jäädä helposti huomaamatta, jolloin ganache tulee tehtyä liian vähäisellä suklaamäärällä. Kenties tässä ratkaisu?

  • K-Kuluttajapalvelu19.4.2020

    Rivitys, kiitos hyvästä huomiostasi. Palautteesi välittyy tiedoksi K-Koekeittiölle.

  • Jenni14.4.2020

    Helppo ja hyvä. Makea (mutta eipä kai muuta voi olettaakaan, jos reseptiä viitsii yhtään lukea). Onnistui hienosti.

  • K-Kuluttajapalvelu13.4.2020

    Minna, kinderkakun resepti on testattu K-koekeittiöllämme ohjeissa mainituilla raaka-aineilla. Halutessasi voit kokeilla jättää voin valkosuklaaganachesta. Tässä reseptissä valkosuklaaganache on tehty ilman voita: https://www.k- ruoka.fi/reseptit/valkosuklaaganache . Jos käytät reseptiä, huomioithan raaka-aineiden määrät.

  • Minna 13.4.2020

    Valkosuklaaganachen voisi varmaan tehdä ilman voitakin? Se nimittäin muuttaa päällysteen keltaisemmaksi mitä kuvassanne on.

  • Makeaprötsis11.4.2020

    Vähän kummallisen näköinen tuli, mutta silti riittävän makeaa!😂

  • Hyvä tuli11.4.2020

    Teimme tämän kaksinkertaisella taikinalla ja jätimme moussekerroksen sekä ganachen pois, mutta täytekakun päälle laitoimme hieman kermarahkavaahtoa plus eri suklaita

  • joki11.4.2020

    Lähdin rohkeasti kokeilemaan, koska poikani toivoi nimenomaan tätä kakkua. Pohjakakku on mielestäni ok, samoin valkosuklaamousse. Päällimmäinen mousse maistuu, no, siltä suklaa-pähkinälevitteeltä, jota normaalisti laitettaisiin ohut kerros, ja tässä sitä on niin paksusti, että kyseisen levitteen fanikaan ei pitänyt kakusta. Toimivampi kombinaatio voisi olla suklaakakkupohja, valkosuklaamousse ja tummasuklaaganache päällä.

  • Annuliisa6.4.2020

    Kuinka korkea kakusta tulee, kun noudattaa ohjeen mittoja sekä annettua suositusta tälle irtopohjavuoan koolle?

  • K-Kuluttajapalvelu6.4.2020

    Annuliisa, valitettavasti kakun korkeutta ei ole mitattu.

  • Olivi26.1.2020

    Kakku epäonnistui täydellisesti mutta maistui ihan hyvältä

  • Rontsu6.11.2019

    Ihan liian makea kakku minun mieleeni

  • K-Kuluttajapalvelu27.8.2019

    Pakastaja, kakun kannattaa antaa sulaa jääkaapissa yön yli.

  • Pakastaja27.8.2019

    Jos pakastan kakun kohdan 5 jälkeen kuinka monta tuntia sen pitää sulaa jääkaapissa ennen tarjoilua?

  • Ei jatkoon30.4.2019

    Moi! Valkosuklaamoussesta tulee ohjeella mun mielestä vähän liian paksua. Kuva hämää ganachen väriä, oikeasti keltaisempi kuorrute...

  • Viivi22.4.2019

    Helppo ohje, joskin eri vaiheet pitkittävät prosessia. Ganachesta tuli keltaista ja läpikuultavaa ohjeen mitoilla, olisi pitänyt jättää se kokonaan tekemättä. Kakku itsessään oli hyvää, tosin erittäin makeaa. Jos tekisin uudestaan, jättäisin tosiaan ganachen tekemättä.

  • Coco22.4.2019

    Kakun rakenne on juuri sopiva, mutta maku mielestäni vähän tunkkainen, eikä ehkä lasten mieleen. Myös kallis ja kovin isotöinen, tosin ohjetta seuraamalla on helppo onnistua. Harmi, odotukset olivat isot, mutta en tekisi uudestaan. Annan kaksi tähteä.

  • Tiina22.4.2019

    Valkosuklaaganachen ohjeen vois ilmoittaa suoraan 150gr: mana valkosuklaata! Olis selkeempi :) Onnistui muuten hyvin! :)

  • Tipsu20.4.2019

    Muuten meni hienosti,mutta toi ganashe vähän oli paksua :)

  • Onnistunko ekalla kerralla..19.4.2019

    Ihmettelijä onhan tuossa kuvassa alin kerros kakkua, keskellä valkosuklaa mousse, kolmas kerros on 'suklaa' mousse ja päällä valkosuklaa sekä nuo koristeet päälimmäisenä.. Mulla kakku pinnoitusta vailla valmiina jääkaapissa 😉 Toivottavasti saan sen huomenna tarjolle ja valkosuklaa ganache onnistuu 🙏 Muuten ollut hyvä selkeä ohje 👍

  • Suklaasuu19.4.2019

    Aivan täydellinen kakku! Ja ohje on helppo toteuttaa. Täytyy tietysti olla makean ystävä, jotta kakusta tykkää. Ja meillähän sitä ollaan! 😊

  • Eltsu19.4.2019

    Kinder kakku on vaikee mut näyttää herkulliselta

  • j19.4.2019

    Täytyy olla hyvää. Harmi ku ei ole varaa tehdä...

  • Ihmettelijä19.4.2019

    Mitähän kohtaa en reseptissä ja kuvassa osaa yhdistää. Tehdään kaksi moussea, mutta kuvan kakussa on vain yksi moussekerros. Hämmentävää. Hienon näköinen joka tapauksessa!

  • K-Kuluttajapalvelu19.4.2019

    Ihmettelijä, kuvassa on tosiaan keskellä (pohjan päällä) valkosuklaamousse ja sen päällä hasselpähkinä-kaakaomousse.

  • Mikael19.4.2019

    Tosihyvännäköinen

  • Tuuli17.4.2019

    Hei! Kauanko tämän valmistaminen suurinpiirtein kestää?

  • K-Kuluttajapalvelu17.4.2019

    Tuuli, kakun valmistuksessa kestää useampi tunti. Kakkupohjan tulee antaa jäähtyä kunnolla ja myös valkosuklaamoussea jäähdytetään tunti ennen hasselpähkinä-kaakaomoussen lisäämistä. Kun molemmat mousset on lisätty laitetaan kakku vielä jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi. Kakun voi myös pakastaa tässä vaiheessa.

  • sudenkorento14.4.2019

    PARASTA