Kinderkakku
Kinderkakku on suussasulava, sitruunaisella valkosuklaamoussella yllättävä juustokakku. Näyttävä, suklainen kinderjuustokakku sopii erityisesti pääsiäisen viettoon!
- 12 annosta
- yli 60 min
Ainekset
12 annosta
Pohja
- 2kananmunaa
- 1 1/2dlsokeria
- 1tlleivinjauhetta
- 75gvoita
- 1/2dlmaitoa kostuttamiseen
Valkosuklaamousse
- 2levyä(à 100 g)Pirkka valkoista leivontasuklaata
- 1rs(180 g)Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
- 2liivatelehteä
- 1/2dlsitruunanmehua
Hasselpähkinä-kaakaomousse
- 2liivatelehteä
- 1prk(400 g)Pirkka hasselpähkinä-kaakaolevitettä
- 3rklmaitoa
Valkosuklaaganache
- 1 1/2levyä(à 100 g)Pirkka valkoista leivontasuklaata
- 1rklvoita
Koristeluun
- Kinder-munia ja -makeisia
- Dr. Oetker Chocolate Stars -suklaakuvioita
- erilaisia keksejä
Valmistus
yli 60 min- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi joukkoon samalla varovasti käännellen ja sekoittaen. Sulata voi. Lisää hieman jäähtynyt voi ja kerma taikinaan käännellen.
- Aseta irtopohjavuoan (Ø 22 cm) pohjalle leivinpaperi ja kaada taikina vuokaan. Paista 200 asteessa (kiertoilmauuni 190 astetta) 20-25 minuuttia, kokeile kypsyys tikulla ja jäähdytä pohja kunnolla.
- Valmista valkosuklaamousse. Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa. Lisää sulatettu valkosuklaa ja tuorejuusto kermaan ja sekoita hyvin. Kiehauta sitruunanmehu. Lisää vedestä puristetut liivatteet sitruunanmehuun ja kaada taikinaan samalla sekoittaen.
- Painele jäähtynyttä pohjaa reilusti kasaan ja varmista, ettei pohjan ja vuoan reunojen väliin jää rakoja. Kostuta pohja maidolla ja kaada valkosuklaatäyte vuokaan. Siisti reunat ja jäähdytä peitettynä jääkaapissa tai pakastimessa noin tunnin ajan.
- Valmista hasselpähkinä-kaakaomousse, kun kakku on hyytynyt päältä. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon hasselpähkinä-kaakaolevite. Lämmitä 3 rkl maitoa ja sulata joukkoon liivatteet. Kaada maito-liivateseos massaan samalla hyvin sekoittaen. Kaada massa vuokaan hyytyneen valkosuklaamoussen päälle. Laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi. Kakun voi myös pakastaa tässä vaiheessa.
- Kun kakku on hyytynyt, irrota kakku varovasti vuoasta ja nosta takaisin jääkaappiin.
- Valmista valkosuklaaganache. Kiehauta pienessä kattilassa kerma, nosta sivuun ja lisää joukkoon paloiteltu valkosuklaa. Lisää lopuksi voi. Sekoita tasaiseksi. Mikäli suklaa ei sula kunnolla, lämmitä kattilaa hieman.
- Kaada kädenlämpöinen valkosuklaaganache jääkaappikylmän kakun päälle varovasti aloittaen reunoista niin, että osa suklaasta lähtee hiljalleen valumaan reunoja pitkin. Jatka suklaan levittämistä kakun keskelle päin. Laita kakku jääkaappiin, jotta kuorrute kovettuu.
- Koristele kakku Kinder-munilla ja muilla Kinder-makeisilla, suklaakuvioilla sekä erilaisilla kekseillä.
Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Paiston 20 minuuttia mutta pohjasta tuli silti hieman kuivahko. Mousset jäi hiukan turhan löysiksi ja suklaa kuorrute kellertävän läpikuultava joten onni etten tehnyt juhliin olisi muuten hävettänyt ulkonäkö. Todella makea mutta lapset tykkäsivät ja tuli syödyksi. Kiva kokeilla mutta en tee toistakertaa.
Tehtiin ekaa kertaa ja hyvin onnistui! Sen verran makeaa, ettei pystynyt santsaamaan. Moni kommentoi epäonnistunutta ganachea. Oma puhelin näyttää valkosuklaan määrän hassusti. "1" omalla rivillään, "1/2 levyä" toisella rivillä. Tuo alussa oleva "1" voi jäädä helposti huomaamatta, jolloin ganache tulee tehtyä liian vähäisellä suklaamäärällä. Kenties tässä ratkaisu?
Rivitys, kiitos hyvästä huomiostasi. Palautteesi välittyy tiedoksi K-Koekeittiölle.
Helppo ja hyvä. Makea (mutta eipä kai muuta voi olettaakaan, jos reseptiä viitsii yhtään lukea). Onnistui hienosti.
Minna, kinderkakun resepti on testattu K-koekeittiöllämme ohjeissa mainituilla raaka-aineilla. Halutessasi voit kokeilla jättää voin valkosuklaaganachesta. Tässä reseptissä valkosuklaaganache on tehty ilman voita: https://www.k- ruoka.fi/reseptit/valkosuklaaganache . Jos käytät reseptiä, huomioithan raaka-aineiden määrät.
Valkosuklaaganachen voisi varmaan tehdä ilman voitakin? Se nimittäin muuttaa päällysteen keltaisemmaksi mitä kuvassanne on.
Vähän kummallisen näköinen tuli, mutta silti riittävän makeaa!😂
Teimme tämän kaksinkertaisella taikinalla ja jätimme moussekerroksen sekä ganachen pois, mutta täytekakun päälle laitoimme hieman kermarahkavaahtoa plus eri suklaita
Lähdin rohkeasti kokeilemaan, koska poikani toivoi nimenomaan tätä kakkua. Pohjakakku on mielestäni ok, samoin valkosuklaamousse. Päällimmäinen mousse maistuu, no, siltä suklaa-pähkinälevitteeltä, jota normaalisti laitettaisiin ohut kerros, ja tässä sitä on niin paksusti, että kyseisen levitteen fanikaan ei pitänyt kakusta. Toimivampi kombinaatio voisi olla suklaakakkupohja, valkosuklaamousse ja tummasuklaaganache päällä.
Kuinka korkea kakusta tulee, kun noudattaa ohjeen mittoja sekä annettua suositusta tälle irtopohjavuoan koolle?
Annuliisa, valitettavasti kakun korkeutta ei ole mitattu.
Kakku epäonnistui täydellisesti mutta maistui ihan hyvältä
Ihan liian makea kakku minun mieleeni
Pakastaja, kakun kannattaa antaa sulaa jääkaapissa yön yli.
Jos pakastan kakun kohdan 5 jälkeen kuinka monta tuntia sen pitää sulaa jääkaapissa ennen tarjoilua?
Moi! Valkosuklaamoussesta tulee ohjeella mun mielestä vähän liian paksua. Kuva hämää ganachen väriä, oikeasti keltaisempi kuorrute...
Helppo ohje, joskin eri vaiheet pitkittävät prosessia. Ganachesta tuli keltaista ja läpikuultavaa ohjeen mitoilla, olisi pitänyt jättää se kokonaan tekemättä. Kakku itsessään oli hyvää, tosin erittäin makeaa. Jos tekisin uudestaan, jättäisin tosiaan ganachen tekemättä.
Kakun rakenne on juuri sopiva, mutta maku mielestäni vähän tunkkainen, eikä ehkä lasten mieleen. Myös kallis ja kovin isotöinen, tosin ohjetta seuraamalla on helppo onnistua. Harmi, odotukset olivat isot, mutta en tekisi uudestaan. Annan kaksi tähteä.
Valkosuklaaganachen ohjeen vois ilmoittaa suoraan 150gr: mana valkosuklaata! Olis selkeempi :) Onnistui muuten hyvin! :)
Muuten meni hienosti,mutta toi ganashe vähän oli paksua :)
Ihmettelijä onhan tuossa kuvassa alin kerros kakkua, keskellä valkosuklaa mousse, kolmas kerros on 'suklaa' mousse ja päällä valkosuklaa sekä nuo koristeet päälimmäisenä.. Mulla kakku pinnoitusta vailla valmiina jääkaapissa 😉 Toivottavasti saan sen huomenna tarjolle ja valkosuklaa ganache onnistuu 🙏 Muuten ollut hyvä selkeä ohje 👍
Aivan täydellinen kakku! Ja ohje on helppo toteuttaa. Täytyy tietysti olla makean ystävä, jotta kakusta tykkää. Ja meillähän sitä ollaan! 😊
Kinder kakku on vaikee mut näyttää herkulliselta
Täytyy olla hyvää. Harmi ku ei ole varaa tehdä...
Mitähän kohtaa en reseptissä ja kuvassa osaa yhdistää. Tehdään kaksi moussea, mutta kuvan kakussa on vain yksi moussekerros. Hämmentävää. Hienon näköinen joka tapauksessa!
Ihmettelijä, kuvassa on tosiaan keskellä (pohjan päällä) valkosuklaamousse ja sen päällä hasselpähkinä-kaakaomousse.
Tosihyvännäköinen
Hei! Kauanko tämän valmistaminen suurinpiirtein kestää?
Tuuli, kakun valmistuksessa kestää useampi tunti. Kakkupohjan tulee antaa jäähtyä kunnolla ja myös valkosuklaamoussea jäähdytetään tunti ennen hasselpähkinä-kaakaomoussen lisäämistä. Kun molemmat mousset on lisätty laitetaan kakku vielä jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi. Kakun voi myös pakastaa tässä vaiheessa.
PARASTA