KinderkakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kinderkakku

Kinderkakku on suussasulava, sitruunaisella valkosuklaamoussella yllättävä juustokakku. Näyttävä, suklainen kinderkakku sopii erityisesti pääsiäisen viettoon!

  • 12 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

12 annosta

Pohja

Valkosuklaamousse

Hasselpähkinä-kaakaomousse

Valkosuklaaganache

Koristeluun

    • Kinder-munia ja -makeisia
    • Dr. Oetker Chocolate Stars -suklaakuvioita
    • erilaisia keksejä

Valmistus

yli 60 min
  1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi joukkoon samalla varovasti käännellen ja sekoittaen. Sulata voi. Lisää hieman jäähtynyt voi ja kerma taikinaan käännellen.
  2. Aseta irtopohjavuoan (Ø 22 cm) pohjalle leivinpaperi ja kaada taikina vuokaan. Paista 200 asteessa (kiertoilmauuni 190 astetta) 20-25 minuuttia, kokeile kypsyys tikulla ja jäähdytä pohja kunnolla.
  3. Valmista valkosuklaamousse. Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa. Lisää sulatettu valkosuklaa ja tuorejuusto kermaan ja sekoita hyvin. Kiehauta sitruunanmehu. Lisää vedestä puristetut liivatteet sitruunanmehuun ja kaada taikinaan samalla sekoittaen.
  4. Painele jäähtynyttä pohjaa reilusti kasaan ja varmista, ettei pohjan ja vuoan reunojen väliin jää rakoja. Kostuta pohja maidolla ja kaada valkosuklaatäyte vuokaan. Siisti reunat ja jäähdytä peitettynä jääkaapissa tai pakastimessa noin tunnin ajan.
  5. Valmista hasselpähkinä-kaakaomousse, kun kakku on hyytynyt päältä. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon hasselpähkinä-kaakaolevite. Lämmitä 3 rkl maitoa ja sulata joukkoon liivatteet. Kaada maito-liivateseos massaan samalla hyvin sekoittaen. Kaada massa vuokaan hyytyneen valkosuklaamoussen päälle. Laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi. Kakun voi myös pakastaa tässä vaiheessa.
  6. Kun kakku on hyytynyt, irrota kakku varovasti vuoasta ja nosta takaisin jääkaappiin.
  7. Valmista valkosuklaaganache. Kiehauta pienessä kattilassa kerma, nosta sivuun ja lisää joukkoon paloiteltu valkosuklaa. Lisää lopuksi voi. Sekoita tasaiseksi. Mikäli suklaa ei sula kunnolla, lämmitä kattilaa hieman.
  8. Kaada kädenlämpöinen valkosuklaaganache jääkaappikylmän kakun päälle varovasti aloittaen reunoista niin, että osa suklaasta lähtee hiljalleen valumaan reunoja pitkin. Jatka suklaan levittämistä kakun keskelle päin. Laita kakku jääkaappiin, jotta kuorrute kovettuu.
  9. Koristele kakku Kinder-munilla ja muilla Kinder-makeisilla, suklaakuvioilla sekä erilaisilla kekseillä.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 857 arvostelua
  • Ei jatkoon30.4.2019

    Moi! Valkosuklaamoussesta tulee ohjeella mun mielestä vähän liian paksua. Kuva hämää ganachen väriä, oikeasti keltaisempi kuorrute...

  • Viivi22.4.2019

    Helppo ohje, joskin eri vaiheet pitkittävät prosessia. Ganachesta tuli keltaista ja läpikuultavaa ohjeen mitoilla, olisi pitänyt jättää se kokonaan tekemättä. Kakku itsessään oli hyvää, tosin erittäin makeaa. Jos tekisin uudestaan, jättäisin tosiaan ganachen tekemättä.

  • Coco22.4.2019

    Kakun rakenne on juuri sopiva, mutta maku mielestäni vähän tunkkainen, eikä ehkä lasten mieleen. Myös kallis ja kovin isotöinen, tosin ohjetta seuraamalla on helppo onnistua. Harmi, odotukset olivat isot, mutta en tekisi uudestaan. Annan kaksi tähteä.

  • Tiina22.4.2019

    Valkosuklaaganachen ohjeen vois ilmoittaa suoraan 150gr: mana valkosuklaata! Olis selkeempi :) Onnistui muuten hyvin! :)

  • Tipsu20.4.2019

    Muuten meni hienosti,mutta toi ganashe vähän oli paksua :)

  • Onnistunko ekalla kerralla..19.4.2019

    Ihmettelijä onhan tuossa kuvassa alin kerros kakkua, keskellä valkosuklaa mousse, kolmas kerros on 'suklaa' mousse ja päällä valkosuklaa sekä nuo koristeet päälimmäisenä.. Mulla kakku pinnoitusta vailla valmiina jääkaapissa 😉 Toivottavasti saan sen huomenna tarjolle ja valkosuklaa ganache onnistuu 🙏 Muuten ollut hyvä selkeä ohje 👍

  • Suklaasuu19.4.2019

    Aivan täydellinen kakku! Ja ohje on helppo toteuttaa. Täytyy tietysti olla makean ystävä, jotta kakusta tykkää. Ja meillähän sitä ollaan! 😊

  • Eltsu19.4.2019

    Kinder kakku on vaikee mut näyttää herkulliselta

  • j19.4.2019

    Täytyy olla hyvää. Harmi ku ei ole varaa tehdä...

  • Ihmettelijä19.4.2019

    Mitähän kohtaa en reseptissä ja kuvassa osaa yhdistää. Tehdään kaksi moussea, mutta kuvan kakussa on vain yksi moussekerros. Hämmentävää. Hienon näköinen joka tapauksessa!

  • K-Kuluttajapalvelu19.4.2019

    Ihmettelijä, kuvassa on tosiaan keskellä (pohjan päällä) valkosuklaamousse ja sen päällä hasselpähkinä-kaakaomousse.

  • Mikael19.4.2019

    Tosihyvännäköinen

  • Tuuli17.4.2019

    Hei! Kauanko tämän valmistaminen suurinpiirtein kestää?

  • K-Kuluttajapalvelu17.4.2019

    Tuuli, kakun valmistuksessa kestää useampi tunti. Kakkupohjan tulee antaa jäähtyä kunnolla ja myös valkosuklaamoussea jäähdytetään tunti ennen hasselpähkinä-kaakaomoussen lisäämistä. Kun molemmat mousset on lisätty laitetaan kakku vielä jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi. Kakun voi myös pakastaa tässä vaiheessa.

  • sudenkorento14.4.2019

    PARASTA

  • Patu12.4.2019

    Siis missä vaiheessa kakku otetaan pois vuoasta?

  • K-Kuluttajapalvelu12.4.2019

    Patu, kiitos huomiostasi! Korjasimme reseptin.

  • Vilja K.11.4.2019

    Hei! Upeannäköinen kakku! Miten nuo bueno patukat pysyy pystyssä kakun päällä? Aijon todellakin tehdä tämän pääsiäiseksi!

  • Pikkarainen1.4.2019

    Hei. Miksi valkosuklaakuorrute täytyy kaataa jääkaappikylmän kakun päälle? Olen kerran aikaisemmin tehnyt näin suklaakuorrutteen kanssa ja se jämähti heti kakun päälle epätasaiseksi. Ajattelin sen johtuvan, koska kakku oli liian kylmä mutta tässä ohjeessa nimenomaan kehoitetaan tekemään niin.

  • K-Kuluttajapalvelu1.4.2019

    Pikkarainen, kaatamalla valkosuklaakuorrute jäähdytetyn kakun päälle kuorrutus jää kakun pintaa ja ei solahda kakkuun. Jos kuorrute on liian jäähtynyttä, voi sen levittäminen toki olla hankalaa.

  • Annikki A.16.3.2019

    Hei! Mietin voisiko vispikerman korvata esimerkiksi kauratuotteilla, kuten kaura vispiä ja kauratuorejuustolla?

  • K-Kuluttajapalvelu16.3.2019

    Annikki A., valitettavasti reseptiä ei ole testattu kauravispillä tai muilla kauratuotteilla.

  • Henri15.3.2019

    Paras kakku ikinä

  • tosihiano7.3.2019

    tosi hiano

  • K-Kuluttajapalvelu21.11.2018

    Iita, voit korvata kuohukermalla. Kuohukermasta tulee helpommin paksu vaahto, joten kannattaa kiinnittää huomiota, että jättää vaahdon tarpeeksi löysäksi. Vispikermasta tulee hieman sileämpi vaahto.

  • Iita21.11.2018

    Hei. Voisiko vispikerman korvata kuohukermalla?

  • ehkäosaankinleipoa11.11.2018

    Ihan mieletön resepti! Olen todella huono leipomaan mutta tästä tuli täydellinen isänpäiväkakku, herkullista ja melko helppo tehdä, iso suositus!

  • Riinamamma9.10.2018

    Kyllä minulla kakku onnistui tällä ohjeella täydellisesti! Ganache saattoi juu olla liian läpikuultavaa, mutta kyllä se meidän pääsiäispöytään kelpasi. Nyt aionkin tehdä tämän herkun minun ja mieheni 49-vuotis yhteis synttäreille 😊

  • P31.7.2018

    Nyt kaks kertaa tehny tän kakun just ton ohjeen mukaan ja tulee todella hyvä. Te jotka ette ole onnistunut kannattaa miettiä missä vika... vika lienee jossain muualla kuin tässä ohjeessa!

  • M15.7.2018

    Kiitos ohjeesta, seurasin tarkasti ja kakusta tuli ihan mahtava! Valkosuklaaganacheen laitoin hieman ekstrasuklaata ja kermaa, mutta olisi varmaan riittänyt ilmankin. Huippuohje :)