• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
KinderkakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kinderkakku

Kinderkakku on suussasulava, sitruunaisella valkosuklaamoussella yllättävä juustokakku. Näyttävä, suklainen kinderkakku sopii erityisesti pääsiäisen viettoon!

  • 12 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

12 annosta

Pohja

Valkosuklaamousse

Hasselpähkinä-kaakaomousse

Valkosuklaaganache

Koristeluun

    • Kinder-munia ja -makeisia
    • Dr. Oetker Chocolate Stars -suklaakuvioita
    • erilaisia keksejä

Valmistus

yli 60 min
  1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi joukkoon samalla varovasti käännellen ja sekoittaen. Sulata voi. Lisää hieman jäähtynyt voi ja kerma taikinaan käännellen.
  2. Aseta irtopohjavuoan (Ø 22 cm) pohjalle leivinpaperi ja kaada taikina vuokaan. Paista 200 asteessa (kiertoilmauuni 190 astetta) 20-25 minuuttia, kokeile kypsyys tikulla ja jäähdytä pohja kunnolla.
  3. Valmista valkosuklaamousse. Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa. Lisää sulatettu valkosuklaa ja tuorejuusto kermaan ja sekoita hyvin. Kiehauta sitruunanmehu. Lisää vedestä puristetut liivatteet sitruunanmehuun ja kaada taikinaan samalla sekoittaen.
  4. Painele jäähtynyttä pohjaa reilusti kasaan ja varmista, ettei pohjan ja vuoan reunojen väliin jää rakoja. Kostuta pohja maidolla ja kaada valkosuklaatäyte vuokaan. Siisti reunat ja jäähdytä peitettynä jääkaapissa tai pakastimessa noin tunnin ajan.
  5. Valmista hasselpähkinä-kaakaomousse, kun kakku on hyytynyt päältä. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon hasselpähkinä-kaakaolevite. Lämmitä 3 rkl maitoa ja sulata joukkoon liivatteet. Kaada maito-liivateseos massaan samalla hyvin sekoittaen. Kaada massa vuokaan hyytyneen valkosuklaamoussen päälle. Laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi. Kakun voi myös pakastaa tässä vaiheessa.
  6. Kun kakku on hyytynyt, valmista valkosuklaaganache. Kiehauta pienessä kattilassa kerma, nosta sivuun ja lisää joukkoon paloiteltu valkosuklaa. Lisää lopuksi voi. Sekoita tasaiseksi. Mikäli suklaa ei sula kunnolla, lämmitä kattilaa hieman.
  7. Kaada kädenlämpöinen valkosuklaaganache jääkaappikylmän kakun päälle varovasti aloittaen reunoista niin, että osa suklaasta lähtee hiljalleen valumaan reunoja pitkin. Jatka suklaan levittämistä kakun keskelle päin. Laita kakku jääkaappiin, jotta kuorrute kovettuu.
  8. Koristele kakku Kinder-munilla ja muilla Kinder-makeisilla, suklaakuvioilla sekä erilaisilla kekseillä.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 520 arvostelua
  • M15.7.2018

    Kiitos ohjeesta, seurasin tarkasti ja kakusta tuli ihan mahtava! Valkosuklaaganacheen laitoin hieman ekstrasuklaata ja kermaa, mutta olisi varmaan riittänyt ilmankin. Huippuohje :)

  • Erinomaisesti onnistunut kakku13.7.2018

    Hyvät mielensäpahoittajat... Ohjeessa ei ole mitään vikaa! Jos kakku on epäonnistunut teillä niin vika on täysin hellan ja pöydän välissä sillä reseptiä tarkasti noudattamalla kakusta tulee juuri kuvan kaltainen ja myös hyvän makuinen.

  • Pilasitte juhlat9.6.2018

    Kostutimme pohjaa 2dl maitoa ja silti oli kuiva. Lisäsimme ylimpään kerrokseen liivatelehtien määrää ja se silti oli löysää. Lisäksi ganache oli aivan kellertävää ja läpikuultavaa ja pilasi koko kakun. Äitini 80v juhlat menivät tämän kakun takia piloille eikä kukaan koskenutkaan kakkuun. Harmi ja kiitos kun pilasitte juhlat.

  • K-Kuluttajapalvelu9.6.2018

    Hei, ikävää kuulla ja pahoittelut. Reseptiä on testattu K-koekeittiössä. Laitan tästä palautteen eteenpäin.

  • MH14.4.2018

    Hei, paljon on kommentoitu että ganache on liian läpikuultavaa ja ohutta. Mulla puuttuu vaan se. Mikä olis pikaneuvo? Enemmän suklaata tai vähemmän kermaa?

  • K-Kuluttajapalvelu14.4.2018

    MH, jos ganache on liian kuumaa se saattaa jäädä löysäksi. Ganachea kannataa sekoitella ja jäähdytellä ennen kakun päälle kaatamista.

  • leiipuri3.4.2018

    Ei tuo valkosuklaa mousse kyllä ole mitään moussea... Aivan liian paksua, kun siihen laitetaan tuota tuorejuustoa!!! Pohjasta tuli liian paksu, että oli pakko leikata pois. Ja oli tosi kuiva... Ja mihin riittää 1/2dl kostutus lientä? Ei ainakaan tähän kakkuun! Hasselpähkinä-kaakao moussessa liian vähän liivatetta, jos tuon ohjeen mukaan tekee!! Ihmettelen, että jos joku on ohjeen testannut ja saanut siitä hyvän!!!!!!!

  • Nanna2.4.2018

    Tässä ohjeessa on paljon korjattavaa, jotta näyttäisi tuolta. Suurin asia on pohjan korkeus ja valkosuklaaganachen liika löysyys. Ri jatkoon!

  • Suvi2.4.2018

    Tein pohjan gluteenittomana Pirkka jauhoseoksella. Onnistui suoraan vehnäjauhot korvaamalla. Valkosuklaaganachesta tuli läpikuultavaa. Olisi pitänyt olla ilmeisesti paksumpaa.

  • Herkkusuu1.4.2018

    TOODELLA SUUSSA SULAVAA!! Herkullista!

  • Piupau1.4.2018

    Valkosuklaaganachea olisi saanut olla hiukan enemmän. Siitä ei myöskään tullut noin kauniin väristä kuin kuvassa, vaan jäi hailakammaksi. Vieraille näytti kuitenkin uppoavan :) Kaikenkaikkiaan kiva ja helposti seurattava resepti. Suosittelen!

  • Kakku pilalla. 1.4.2018

    Mulla ei ohjeen mukaan tehtynä onnistunut tuo päällys: Valkosuklaaganache. Siitä tuli liian lirua. Kylläpä harmittaa.

  • Sunnyside Up31.3.2018

    Kokeilin Kinder-kakkua. Reseptin kehittäjälle palautetta että pohja jäi ohjeella vähän kuivaksi, oli ihan kuin olisi ollut eri reseptistä, jotenkin irrallinen osa. Ohjeen mukaiseen vuokaan tehtynä tuli aika littana, esim. tuossa esimerkkikuvassa on salettiin pienempi mutta korkeampi vuoka. Muuten ei ollut ollenkaan niin makea mitä olisi voinut kuvitella reseptin perusteella. Ensi kerralla kokeilen korvata osan kermasta ja suklaasta rahkalla.

  • K-Kuluttajapalvelu31.3.2018

    Sunnyside Up, kiitos palautteesta. Välitämme sen tiedoksi eteenpäin.

  • Malviina29.3.2018

    Voiko kakun tehdä 24cm irtopohjavuokaan? Muuttuvatko raaka-aineiden määrät?

  • Tiinuska29.3.2018

    Hei! Onnistuisko laittaa pohjaa myös valkosuklaamoussen päälle tai jättää ylin kerros kokonaan pois? En halua kakusta niin äklömakeaa kuin tuolla ohjeella tulee.

  • K-Kuluttajapalvelu29.3.2018

    Tiinuska, voit jättää kakusta yhden täytekerroksen pois, mutta kakusta tulee tällöin toki matalampi.

  • JM28.3.2018

    Pitääkö kakuissa aina käyttää TUMMAA suklaata, en pidä siitä, Voiko käyttää esim Fazerin sinistä.

  • K-Kuluttajapalvelu28.3.2018

    JM, välitän eteenpäin toiveen saada enemmän kakkureseptejä ilman tummaa suklaata.

  • brownielover28.3.2018

    Voiko pohjan vaihtaa brownie-pohjaksi, vai tuleeko ihan liian makeaa?

  • K-Kuluttajapalvelu28.3.2018

    Brownielover, Kinderkakku on testattu tämän reseptin mukaan. Jos olet kuitenkin makean ystävä, voit toki halutessasi kokeilla tehdä kakun browniepohjalla.

  • Löllykkä28.3.2018

    Miten korvaan liivatteen?

  • K-Kuluttajapalvelu28.3.2018

    Löllykkä, valitettavasti kinderkakusta ei ole testattu liivatteetonta versiota.

  • Mummo28.3.2018

    Mitenkähän käy jos tuon pähkinälevitehässäkän korvaa suklaamoussejauheella? Vaikuttaa varmaan rakenteeseen,pitäiskö liivatetta silloin käyttää enemmän?

  • K-Kuluttajapalvelu28.3.2018

    Mummo, valitettavasti kinderkakkua ei ole testattu suklaamoussejauheella.

  • Susanna28.3.2018

    Kuinka korkea kakusta tulee jos tekee 22cm vuokaan?

  • K-Kuluttajapalvelu28.3.2018

    Susanna, valitettavasti kakun tarkkaa korkeutta ei ole mitattu.

  • Satu27.3.2018

    Voiko kakun tehdä jo pari kolme päivää aikaisemmin ennen tarjoilua? Vaikuttaako makuun/rakenteeseen mitenkään?

  • K-Kuluttajapalvelu27.3.2018

    Satu, jos haluat tehdä kakun useampi päivä etukäteen, voit pakastaa kakun kohdan 5. jälkeen eli ennen koristelua.

  • Pupu 25.3.2018

    Tuttavani teki valkosuklaajuustokakun! Todella hyvä ja toimiva resepti!