Mirror glaze -kakku Reseptin takana kumppani

Mirror glaze -kakku

  • Annosmäärä10–15 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Kauniin kiiltävä Mirror glaze -täytekakku täytetään herkullisella mangomoussella. Tämä kakku on juhlien katseenvangitsija.

    Ainekset

    10–15 annosta

    Kakkupohja

    1
     
    tai
    1/2 dl
     
    sokeria
    tai
    2/3 dl
     
    tai
    1/2 tl
     
    leivinjauhetta
    tai
    1 rkl
     
    voisulaa
    tai
     
    puolikkaan sitruunan kuori
    tai

    Mangomousse

    4 dl
     
    tai
    2 rs (à 180 g)
     
    tai
    4 dl
     
    Bonne mangososetta
    tai
    2 dl
     
    sokeria
    tai
    2
     
    pienen sitruunan mehu (1 dl)
    tai
    6
     
    liivatetta
    tai

    Peilikiille

    4
     
    liivatelehteä
    tai
    125 g
     
    Fazer valkoista leivontasuklaata
    tai
    1/2 dl
     
    vettä
    tai
    1 dl
     
    sokeria
    tai
    3/4 dl
     
    Dansukker glukoosisiirappia
    tai
    3/4 dl
     
    kondensoitua maitoa (makeutettu maitotiiviste)
    tai
    1 tuubi
     
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 682 kJ / 404 kcal
    Rasva
    20,3 g
    josta tyydyttynyttä
    13,2 g
    Hiilihydraatit
    47,7 g
    josta sokereita
    38,4 g
    Proteiini
    5,8 g
    Suola
    0,4 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Vatkaa muna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhojen joukkoon leivinjauhe ja siivilöi jauhot vaahtoon samalla varovasti sekoittaen. Lisää voisula ja raastettu sitruunankuori. Aseta irtopohjavuoan (Ø 18 cm) pohjalle leivinpaperi. Kaada taikina vuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Testaa kypsyys tikulla ja jäähdytä.

    Mangomousse: Liota liivatteita 5 minuuttia kylmässä vedessä. Sulata sokeri kattilassa sitruunanmehuun. Ota levyltä ja lisää joukkoon kuivaksi puristetut liivatteet. Lisää mangosose ja sekoita hyvin sauvasekoittimella tai vispilällä. Lisää seos vähissä erin tuorejuustoon, jotta seokseen ei tule paakkuja. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita taikinakaapimella juustoseokseen.

    Aseta irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle leivinpaperi. Aseta kakkupohja keskelle vuokaa ja kaada päälle mangomousse. Laita kakku jääkaappiin hyytymään kolmeksi tunniksi tai yön yli. Voit valmistaa kakun tähän asti edellisenä päivänä. Siirrä hyytynyt kakku pariksi tunniksi pakastimeen, jotta sen ulkokuori jäätyy.

    Peilikiille: Liota liivatteita 5 minuuttia kylmässä vedessä. Paloittele valkosuklaa. Kiehauta kattilassa sokeri, glukoosisiirappi ja vesi. Lisää puristetut liivatteet, sekoita hyvin ja kaada kuuma seos paloitellun valkosuklaan päälle. Anna sulaa muutama minuutti ja sekoita tasaiseksi. Lisää kondensoitu maito ja elintarvikeväri. Sekoita sauvasekoittimella. Varo ilmakuplien muodostumista. Aseta kiilteen pintaan tuorekelmu kuorruttumisen estämiseksi ja jäähdytä seos 37-asteiseksi. Liian lämmin kiille sulattaa kakun pinnan.

    Glaseeraus: Ota kakku pakastimesta. Lämmitä vuoan reunaa kaasupolttimella tai lämpimällä pyyhkeellä, jotta saat kakun siististi vuoasta irti. Asettele kakku halkaisijaltaan pienemmän kulhon päälle ja laita kulhon alle leivinpaperia, jotta saat ylimääräisen kuorrutteen talteen. Kaada kuorrute kakun päälle tasaisena paksuna nauhana. Aloita reunoista ja tarkista, että kuorrute peittää reunat. Siirry reunoilta kohti keskustaa ja peitä koko kakku. Anna valua noin 5 minuuttia. Siisti alareuna varovasti lämmitetyllä veitsellä. Nosta kakku pohjasta lastan avulla kakkualustalle ja laita muutamaksi tunniksi jääkaappiin kovettumaan.

    Vinkki! Ylijäänyt kuorrute säilyy noin kaksi viikkoa.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka vapaan kanan munia 10 kpl / 580g
      Hinta 2,25/kpl
      3,88/kg
    • Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kg
      Hinta 1,69/kpl
      0,85/kg
    • Pirkka suomalainen kuohukerma 5dl
      Hinta 2,75/kpl
      5,50/l
    • Pirkka tuorejuusto maustamaton 180g laktoositon
      Hinta 1,99/kpl
      11,06/kg
    • Meira liivatelehti 20g pussi
      Hinta 1,39/kpl
      69,50/kg
    • Dr.Oetker Geeliväri 15g Yellow
      Hinta 2,79/kpl
      186,00/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,0 (150 arviota)

    • K-Kuluttajapalvelu
      3 vuotta sitten
      Ninni, resepti on testattu leivontasuklaalla, mutta tavallisen valkosuklaan kanssa voi myös tehdä kuorrutuksen. Leivontasuklaiden reseptiä on muokattu siten, että niiden käsittely ja sulattaminen olisi hieman helpompaa, muuta eroa ei ole. Kakku säilyy jääkaapissa kuorrutteineen hyvänä ainakin päivän tai pari, joten edellisenä iltana valmistaminen käy oikein hyvin.
    • Ninni
      3 vuotta sitten
      Hei! Pitääkö tuohon kuorrutteeseen käyttää nimenomaan leivontasuklaata vai käykö ns. tavallinen valkosuklaa myös? Entä osaatteko sanoa, säilyykö kiille hyvänä seuraavaan päivään? Eli jos teen kakun/leivokset illalla, laitan jääkaappiin ja vien seuraavana päivänä esim. työpaikalle.
    • Kakkumies
      3 vuotta sitten
      Glaze epäonnistui täysin koska siitä tuli liian tahmea vaikka tein täysin ohjeen mukaan.
    • K-Kuluttajapalvelu
      3 vuotta sitten
      Kakkumies, mikäli glukoosisiirapin tai liivatteen määrissä on ollut pientäkin heittoa, voi kiilteestä tulla tahmeaa. Lisäksi kun kiille lisätään kakun päälle, kakun tulee olla jäässä. Tämä jälkeen kakku laitetaan jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi.
    • Vilma
      3 vuotta sitten
      Hei! Tein ohjeen mukaan ja kakku onnistui, mutta kuorrutteen jäähdyttäminen pöydällä oli paljon hitaampaa kuin ohjeesta sai kuvan. Olisiko sen voinut jäähdyttää esimerkiksi kylmässä vesihauteessa tai jääkaapissa?
    • K-Kuluttajapalvelu
      3 vuotta sitten
      Vilma, kuorrutteen jäähdyttämistä kylmässä vesihauteessa tai jääkaapissa ei olla valitettavasti testattu erikseen. Välitämme palautteesi eteenpäin tiedoksi.
    • Katja
      4 vuotta sitten
      Hei. Minulla pienempi kakkupohja nousi Pikku hiljaa pintaan sen jälkeen Kun olin lisännyt mangoumoussen. En saanut millään pysymään pohjassa joten annoin nousta kokonaan ja meinaa kääntää ylösalaisin. Mielenkiintoista nähdä miltä näyttää :D miten sen oikeasti olisi pitänyt siinä pysyä?
    • K-Kuluttajapalvelu
      4 vuotta sitten
      Katja, harmillista kuulla että kakun valmistus ei ole sujunut toivotulla tavalla. Mangomousse kaadetaan vuokaan asetetun kakkupohjan päälle niin, että mangomousse levittyy kakun päälle ja reunoille. Mangomoussen on tarkoitus hyytyä jääkaapissa ja pakastimessa kakun päälle.
    • Jaana
      4 vuotta sitten
      Upean näköinen kakku tuli ja mahtava kiilto. Glazen tein tarkasti ohjeen mukaan, mutta se oli leikatessa todella tahmea ja kuoriutui kakun päältä pois. Myös mousse oli turhan tiivistä. Mietitytti jo reseptiä lukiessa tuo hurja liivatteen määrä. Kokeilen seuraavalla kerralla niin, että laitan puolet vähemmän liivatetta sekä mousseen, että glazeen.
    • Aini
      5 vuotta sitten
      Osaako kukaan neuvoa mikä meni kiilteessä pieleen kun ei leikkautunut yhtään, vaan oli todella tahmea, sitkeä ja kuoriutui leikatessa pois päältä. Oliko liian paksu kerros? Ulkonäkö oli kyllä kaunis,ja muuten hyvä. Tein mangososeen sijaan tropicalsoseesta moussen.
    • K-Kuluttajapalvelu
      5 vuotta sitten
      Aini, kiitos kommentistasi. Kuorrutteen kannalta on tärkeää, että glukoosisiirapin ja liivatteen määrät ovat varmasti oikeat. Heitot määrissä voisivat selittää tahmeuden. Toinen kriittinen kohta on se, että kiille laitetaan jäisen kakun päälle ja pistetään jääkaappiin muutamaksi tunniksi.
    • Anni
      6 vuotta sitten
      Tein tästä reseptistä ainoastaan kiilteen punaisena omien leivosten päälle. Ei toiminut. Kuorrute jäi läpikuultavaksi, vaikka kuinka viileänä olisi kaatanut. Taisin laittaa vieläpä pari-kolme kerrosta.
    • malla
      6 vuotta sitten
      Nyt vasta tajusin, että kakku olisi pitänyt laittaa isompaan vuokaan kun lisää moussen. Mulla oli siinä samassa kokoajan. No nyt on kylmässä odottamassa, kai siitä hyvä tuli. Pitäis lukea vähän tarkemmin ohjeet....
    • Miia
      6 vuotta sitten
      Tein tämän pääsiäiseksi, ja kakusta tuli todella näyttävän näköinen. Omaan makuuni moussesta tuli hieman turhan imelä, ja kiille oli jäi tahmeaksi. Ensi kerralla luultavasti laittaisin vähemmän sokeria mousseen tai testaisin jotakin toista makua, esim. mansikkaa tai mustikkaa.
    • Sanar
      6 vuotta sitten
      Meneekö kiille pilalle, jos kakun laittaa pakastimeen kiilteen lisäämisen jälkeen? Tekisin kakun mielelläni etukäteen.
    • K-Kuluttajapalvelu
      6 vuotta sitten
      Sanar, pakastamista ei ole testattu, emmekä tämän reseptin kohdalla valitettavasti voi suositella sitä.
    • Sanna74
      7 vuotta sitten
      Onko mangomousse tarkoitus laittaa myös kakun reunoille, pysyykö se edes siinä, vai ainoastaan kakkupohjan päälle?
    • K-Kuluttajapalvelu
      7 vuotta sitten
      Sanna74, moussen on tarkoitus mennä myös kakkupohjan reunoille. Mousse hyytyy jääkaapissa.
    • Pullahiiri
      7 vuotta sitten
      Marja, oliko käyttämäsi kondensoitu maito valkoista vai karamellisoitua vaalean ruskeaa?
    • Marja
      7 vuotta sitten
      Reseptissä on käytetty ilmeisesti yksittäin myytävää isoa geelivärituubia. Itse käytin keltaisen värin neljän värin pakkauksesta ja koolle oli lähinnä vaaleanruskea. Hyvältä maistui toki.
    • K-Kuluttajapalvelu
      7 vuotta sitten
      Marja, harmillista kuulla ettei kuorrute värjäytynyt kunnolla keltaiseksi. Kakkuun on tarkoitus käyttää monipakkauksessa myytävää keltaista geeliväriä. http://www.oetker.fi/fi-fi/tuotteet/aromit-ja-vaerit/geelivaerit.html
    • Jenni75
      7 vuotta sitten
      Laitetaanko kiille moussen vai kakkupohjan päälle?
    • K-Kuluttajapalvelu
      7 vuotta sitten
      Hei Jenni75, kiille laitetaan moussen päälle.