Mirror glaze -kakku
- Annosmäärä10–15 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Kauniin kiiltävä Mirror glaze -täytekakku täytetään herkullisella mangomoussella. Tämä kakku on juhlien katseenvangitsija.
Ainekset
10–15 annosta
Kakkupohja
- 1 Pirkka vapaan kanan muna
- 1/2 dl sokeria
- 2/3 dl Pirkka vehnäjauhoja
- 1/2 tl leivinjauhetta
- 1 rkl voisulaa
- puolikkaan sitruunan kuori
Mangomousse
- 4 dl Pirkka kuohukermaa
- 2 rs (à 180 g) Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
- 4 dl Bonne mangososetta
- 2 dl sokeria
- 2 pienen sitruunan mehu (1 dl)
- 6 liivatetta
Peilikiille
- 4 liivatelehteä
- 125 g Fazer valkoista leivontasuklaata
- 1/2 dl vettä
- 1 dl sokeria
- 3/4 dl Dansukker glukoosisiirappia
- 3/4 dl kondensoitua maitoa (makeutettu maitotiiviste)
- 1 tuubi Dr. Oetker keltaista geeliväriä (Gel Colours)
Ravintosisältö
- Energia1 682 kJ / 404 kcal
- Rasva20,3 g
- josta tyydyttynyttä13,2 g
- Hiilihydraatit47,7 g
- josta sokereita38,4 g
- Proteiini5,8 g
- Suola0,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Vatkaa muna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhojen joukkoon leivinjauhe ja siivilöi jauhot vaahtoon samalla varovasti sekoittaen. Lisää voisula ja raastettu sitruunankuori. Aseta irtopohjavuoan (Ø 18 cm) pohjalle leivinpaperi. Kaada taikina vuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Testaa kypsyys tikulla ja jäähdytä.
- Mangomousse: Liota liivatteita 5 minuuttia kylmässä vedessä. Sulata sokeri kattilassa sitruunanmehuun. Ota levyltä ja lisää joukkoon kuivaksi puristetut liivatteet. Lisää mangosose ja sekoita hyvin sauvasekoittimella tai vispilällä. Lisää seos vähissä erin tuorejuustoon, jotta seokseen ei tule paakkuja. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita taikinakaapimella juustoseokseen.
- Aseta irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle leivinpaperi. Aseta kakkupohja keskelle vuokaa ja kaada päälle mangomousse. Laita kakku jääkaappiin hyytymään kolmeksi tunniksi tai yön yli. Voit valmistaa kakun tähän asti edellisenä päivänä. Siirrä hyytynyt kakku pariksi tunniksi pakastimeen, jotta sen ulkokuori jäätyy.
- Peilikiille: Liota liivatteita 5 minuuttia kylmässä vedessä. Paloittele valkosuklaa. Kiehauta kattilassa sokeri, glukoosisiirappi ja vesi. Lisää puristetut liivatteet, sekoita hyvin ja kaada kuuma seos paloitellun valkosuklaan päälle. Anna sulaa muutama minuutti ja sekoita tasaiseksi. Lisää kondensoitu maito ja elintarvikeväri. Sekoita sauvasekoittimella. Varo ilmakuplien muodostumista. Aseta kiilteen pintaan tuorekelmu kuorruttumisen estämiseksi ja jäähdytä seos 37-asteiseksi. Liian lämmin kiille sulattaa kakun pinnan.
- Glaseeraus: Ota kakku pakastimesta. Lämmitä vuoan reunaa kaasupolttimella tai lämpimällä pyyhkeellä, jotta saat kakun siististi vuoasta irti. Asettele kakku halkaisijaltaan pienemmän kulhon päälle ja laita kulhon alle leivinpaperia, jotta saat ylimääräisen kuorrutteen talteen. Kaada kuorrute kakun päälle tasaisena paksuna nauhana. Aloita reunoista ja tarkista, että kuorrute peittää reunat. Siirry reunoilta kohti keskustaa ja peitä koko kakku. Anna valua noin 5 minuuttia. Siisti alareuna varovasti lämmitetyllä veitsellä. Nosta kakku pohjasta lastan avulla kakkualustalle ja laita muutamaksi tunniksi jääkaappiin kovettumaan.
Vinkki! Ylijäänyt kuorrute säilyy noin kaksi viikkoa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka vapaan kanan munia 10 kpl / 580gHinta 2,15/kpl3,71/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kgHinta 1,65/kpl0,83/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- Pirkka Luomu sitruunaHinta n. 0,68/kpl3,99/kg
- Pirkka suomalainen kuohukerma 5dlHinta 2,89/kpl5,78/l
- Pirkka tuorejuusto maustamaton 180g laktoositonHinta 1,79/kpl9,94/kg
- Pysyvästi edullinenBonne Mangosose 100% 0,5lHinta 2,85/kpl5,70/l
- Dr.Oetker liivatelehti 10kpl luomuHinta 2,35/kpl138,24/kg
- Dansukker glukoosisiirappi 400gHinta 3,39/kpl8,48/kg
- Törsleffs makeutettu maitotiiviste 397gHinta 2,85/kpl7,18/kg
- Dr.Oetker Geeliväri 15g YellowHinta 2,79/kpl186,00/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,59/kpl3,90/kg
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
- Pirkka sokeri 1kgHinta 1,09/kpl1,09/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Meira leivinjauhe 100g tölkkiHinta 1,25/kpl12,50/kg
- Pirkka leivinjauhe 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Juustoportti Kirnuvoi 200gHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio voi 200 g normaalisuolainenHinta 2,59/kpl12,95/kg
- Sitruuna kgHinta n. 0,55/kpl2,89/kg
- Juustoportti kuohukerma 3,3dl laktoositonHinta 2,99/kpl9,06/l
- Plussa-etu −13 %Valio Keittiön kuohukerma 3,3 dl laktoositonPlussa-kortillaEtuhinta 5,00/2 kpl7,58/lIlman Plussa-korttia 2,89/kpl (8,76/l)
- Plussa-etu −17 %Philadelphia original tuorejuusto 300g maustamatonPlussa-kortillaEtuhinta 2,89/kpl9,63/kgIlman Plussa-korttia 3,49/kpl (11,63/kg)
- K-Menu maustamaton tuorejuusto 300gHinta 1,89/kpl6,30/kg
- Bonne Mango-ananas-minttusose 0,5lHinta 5,19/kpl10,38/l
- Pirkka mangosose 0,5lHinta 1,75/kpl3,50/l
- Dr. Oetker Liivatelehti 10kplHinta 1,49/kpl87,65/kg
- Dr.Oetker Liivatelehti 10kpl nautaHinta 2,89/kpl152,11/kg
- Fazer Ögon Valkoinen Leivontasuklaa 100gHinta 3,29/kpl32,90/kg
- Pirkka valkoinen leivontasuklaa 100g RFAHinta 1,65/kpl16,50/kg
- Markomilk makeutettu kondensoitu maito 397 gHinta 3,85/kpl9,70/kg
- Pysyvästi edullinenDovgan kondensoitu maito 397g makeutettuHinta 2,69/kpl6,78/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,5(1 759 arviota)
- yli 60 min4,1(297 arviota)
- yli 60 min3,8(143 arviota)
- yli 60 min4,1(25 arviota)
- yli 60 min3,9(137 arviota)
- yli 60 min4,7(262 arviota)
- yli 60 min4,0(1 044 arviota)
- yli 60 min4,1(48 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (151 arviota)
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenNinni, resepti on testattu leivontasuklaalla, mutta tavallisen valkosuklaan kanssa voi myös tehdä kuorrutuksen. Leivontasuklaiden reseptiä on muokattu siten, että niiden käsittely ja sulattaminen olisi hieman helpompaa, muuta eroa ei ole. Kakku säilyy jääkaapissa kuorrutteineen hyvänä ainakin päivän tai pari, joten edellisenä iltana valmistaminen käy oikein hyvin.
- Ninni4 vuotta sittenHei! Pitääkö tuohon kuorrutteeseen käyttää nimenomaan leivontasuklaata vai käykö ns. tavallinen valkosuklaa myös? Entä osaatteko sanoa, säilyykö kiille hyvänä seuraavaan päivään? Eli jos teen kakun/leivokset illalla, laitan jääkaappiin ja vien seuraavana päivänä esim. työpaikalle.
- Kakkumies4 vuotta sittenGlaze epäonnistui täysin koska siitä tuli liian tahmea vaikka tein täysin ohjeen mukaan.
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenKakkumies, mikäli glukoosisiirapin tai liivatteen määrissä on ollut pientäkin heittoa, voi kiilteestä tulla tahmeaa. Lisäksi kun kiille lisätään kakun päälle, kakun tulee olla jäässä. Tämä jälkeen kakku laitetaan jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi.
- Vilma4 vuotta sittenHei! Tein ohjeen mukaan ja kakku onnistui, mutta kuorrutteen jäähdyttäminen pöydällä oli paljon hitaampaa kuin ohjeesta sai kuvan. Olisiko sen voinut jäähdyttää esimerkiksi kylmässä vesihauteessa tai jääkaapissa?
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenVilma, kuorrutteen jäähdyttämistä kylmässä vesihauteessa tai jääkaapissa ei olla valitettavasti testattu erikseen. Välitämme palautteesi eteenpäin tiedoksi.
- Katja5 vuotta sittenHei. Minulla pienempi kakkupohja nousi Pikku hiljaa pintaan sen jälkeen Kun olin lisännyt mangoumoussen. En saanut millään pysymään pohjassa joten annoin nousta kokonaan ja meinaa kääntää ylösalaisin. Mielenkiintoista nähdä miltä näyttää :D miten sen oikeasti olisi pitänyt siinä pysyä?
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenKatja, harmillista kuulla että kakun valmistus ei ole sujunut toivotulla tavalla. Mangomousse kaadetaan vuokaan asetetun kakkupohjan päälle niin, että mangomousse levittyy kakun päälle ja reunoille. Mangomoussen on tarkoitus hyytyä jääkaapissa ja pakastimessa kakun päälle.
- Jaana5 vuotta sittenUpean näköinen kakku tuli ja mahtava kiilto. Glazen tein tarkasti ohjeen mukaan, mutta se oli leikatessa todella tahmea ja kuoriutui kakun päältä pois. Myös mousse oli turhan tiivistä. Mietitytti jo reseptiä lukiessa tuo hurja liivatteen määrä. Kokeilen seuraavalla kerralla niin, että laitan puolet vähemmän liivatetta sekä mousseen, että glazeen.
- Aini6 vuotta sittenOsaako kukaan neuvoa mikä meni kiilteessä pieleen kun ei leikkautunut yhtään, vaan oli todella tahmea, sitkeä ja kuoriutui leikatessa pois päältä. Oliko liian paksu kerros? Ulkonäkö oli kyllä kaunis,ja muuten hyvä. Tein mangososeen sijaan tropicalsoseesta moussen.
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenAini, kiitos kommentistasi. Kuorrutteen kannalta on tärkeää, että glukoosisiirapin ja liivatteen määrät ovat varmasti oikeat. Heitot määrissä voisivat selittää tahmeuden. Toinen kriittinen kohta on se, että kiille laitetaan jäisen kakun päälle ja pistetään jääkaappiin muutamaksi tunniksi.
- Anni6 vuotta sittenTein tästä reseptistä ainoastaan kiilteen punaisena omien leivosten päälle. Ei toiminut. Kuorrute jäi läpikuultavaksi, vaikka kuinka viileänä olisi kaatanut. Taisin laittaa vieläpä pari-kolme kerrosta.
- malla7 vuotta sittenNyt vasta tajusin, että kakku olisi pitänyt laittaa isompaan vuokaan kun lisää moussen. Mulla oli siinä samassa kokoajan. No nyt on kylmässä odottamassa, kai siitä hyvä tuli. Pitäis lukea vähän tarkemmin ohjeet....
- Miia7 vuotta sittenTein tämän pääsiäiseksi, ja kakusta tuli todella näyttävän näköinen. Omaan makuuni moussesta tuli hieman turhan imelä, ja kiille oli jäi tahmeaksi. Ensi kerralla luultavasti laittaisin vähemmän sokeria mousseen tai testaisin jotakin toista makua, esim. mansikkaa tai mustikkaa.
- Sanar7 vuotta sittenMeneekö kiille pilalle, jos kakun laittaa pakastimeen kiilteen lisäämisen jälkeen? Tekisin kakun mielelläni etukäteen.
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenSanar, pakastamista ei ole testattu, emmekä tämän reseptin kohdalla valitettavasti voi suositella sitä.
- Sanna747 vuotta sittenOnko mangomousse tarkoitus laittaa myös kakun reunoille, pysyykö se edes siinä, vai ainoastaan kakkupohjan päälle?
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenSanna74, moussen on tarkoitus mennä myös kakkupohjan reunoille. Mousse hyytyy jääkaapissa.
- Pullahiiri7 vuotta sittenMarja, oliko käyttämäsi kondensoitu maito valkoista vai karamellisoitua vaalean ruskeaa?
- Marja7 vuotta sittenReseptissä on käytetty ilmeisesti yksittäin myytävää isoa geelivärituubia. Itse käytin keltaisen värin neljän värin pakkauksesta ja koolle oli lähinnä vaaleanruskea. Hyvältä maistui toki.
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenMarja, harmillista kuulla ettei kuorrute värjäytynyt kunnolla keltaiseksi. Kakkuun on tarkoitus käyttää monipakkauksessa myytävää keltaista geeliväriä. http://www.oetker.fi/fi-fi/tuotteet/aromit-ja-vaerit/geelivaerit.html
- Jenni757 vuotta sittenLaitetaanko kiille moussen vai kakkupohjan päälle?
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenHei Jenni75, kiille laitetaan moussen päälle.