Mirror glaze -kakkuReseptin takana kumppani

Mirror glaze -kakku

Noin 1,45€/annos*.

  • 10-15 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

10-15 annosta

Kakkupohja

Mangomousse

Peilikiille

    • 4liivatelehteä
    • 125gFazer valkoista leivontasuklaata
    • 1/2dlvettä
    • 1dlsokeria
    • 3/4dlDansukker glukoosisiirappia
    • 3/4dlkondensoitua maitoa (makeutettu maitotiiviste)
    • 1tuubiDr. Oetker keltaista geeliväriä (Gel Colours)

Valmistus

yli 60 min
  1. Vatkaa muna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhojen joukkoon leivinjauhe ja siivilöi jauhot vaahtoon samalla varovasti sekoittaen. Lisää voisula ja raastettu sitruunankuori. Aseta irtopohjavuoan (Ø 18 cm) pohjalle leivinpaperi. Kaada taikina vuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Testaa kypsyys tikulla ja jäähdytä.
  2. Mangomousse: Liota liivatteita 5 minuuttia kylmässä vedessä. Sulata sokeri kattilassa sitruunanmehuun. Ota levyltä ja lisää joukkoon kuivaksi puristetut liivatteet. Lisää mangosose ja sekoita hyvin sauvasekoittimella tai vispilällä. Lisää seos vähissä erin tuorejuustoon, jotta seokseen ei tule paakkuja. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita taikinakaapimella juustoseokseen.
  3. Aseta irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle leivinpaperi. Aseta kakkupohja keskelle vuokaa ja kaada päälle mangomousse. Laita kakku jääkaappiin hyytymään kolmeksi tunniksi tai yön yli. Voit valmistaa kakun tähän asti edellisenä päivänä. Siirrä hyytynyt kakku pariksi tunniksi pakastimeen, jotta sen ulkokuori jäätyy.
  4. Peilikiille: Liota liivatteita 5 minuuttia kylmässä vedessä. Paloittele valkosuklaa. Kiehauta kattilassa sokeri, glukoosisiirappi ja vesi. Lisää puristetut liivatteet, sekoita hyvin ja kaada kuuma seos paloitellun valkosuklaan päälle. Anna sulaa muutama minuutti ja sekoita tasaiseksi. Lisää kondensoitu maito ja elintarvikeväri. Sekoita sauvasekoittimella. Varo ilmakuplien muodostumista. Aseta kiilteen pintaan tuorekelmu kuorruttumisen estämiseksi ja jäähdytä seos 37-asteiseksi. Liian lämmin kiille sulattaa kakun pinnan.
  5. Glaseeraus: Ota kakku pakastimesta. Lämmitä vuoan reunaa kaasupolttimella tai lämpimällä pyyhkeellä, jotta saat kakun siististi vuoasta irti. Asettele kakku halkaisijaltaan pienemmän kulhon päälle ja laita kulhon alle leivinpaperia, jotta saat ylimääräisen kuorrutteen talteen. Kaada kuorrute kakun päälle tasaisena paksuna nauhana. Aloita reunoista ja tarkista, että kuorrute peittää reunat. Siirry reunoilta kohti keskustaa ja peitä koko kakku. Anna valua noin 5 minuuttia. Siisti alareuna varovasti lämmitetyllä veitsellä. Nosta kakku pohjasta lastan avulla kakkualustalle ja laita muutamaksi tunniksi jääkaappiin kovettumaan.

Tiesitkö että...

Vinkki! Ylijäänyt kuorrute säilyy noin kaksi viikkoa. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Pirkka vapaan kanan munia 10 kpl / 580g
    Pirkka vapaan kanan munia 10 kpl / 580g
    1,65/kpl2,84/kg
  • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    1,35/kpl3,31/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Laitilan kanatarhan ulkomuna L6 408g
    Laitilan kanatarhan ulkomuna L6 408g
    1,55/kpl3,80/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Pirkka sokeri 1 kg
    0,89/kpl
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    0,99/kpl
  • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    1,35/kpl
  • Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kg
    Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kg
    1,09/kpl0,55/kg
  • Pirkka leivinjauhe 100g
    Pirkka leivinjauhe 100g
    0,75/kpl7,50/kg
  • Meira leivinjauhe 100g tölkki
    Meira leivinjauhe 100g tölkki
    0,99/kpl9,90/kg
  • Meira leivinjauhe 50g pussi
    Meira leivinjauhe 50g pussi
    0,51/kpl10,20/kg
  • Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    2,99/kpl5,98/kg
  • Valio voi 500g voimakassuolainen
    Valio voi 500g voimakassuolainen
    4,99/kpl9,98/kg
  • Sitruuna kg
    Sitruuna kg
    0,54/kpl2,89/kg
  • Pirkka Luomu sitruuna
    Pirkka Luomu sitruuna
    0,92/kpl5,49/kg
  • Pirkka suomalainen kuohukerma 5dl
    Pirkka suomalainen kuohukerma 5dl
    2,15/kpl4,30/l
  • Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
    Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
    0,85/kpl4,25/l
  • Pirkka suomalainen laktoositon kuohukerma 5dl
    Pirkka suomalainen laktoositon kuohukerma 5dl
    2,39/kpl4,78/l
  • Pirkka tuorejuusto maustamaton 180g laktoositon
    Pirkka tuorejuusto maustamaton 180g laktoositon
    1,69/kpl9,39/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Philadelphia original tuorejuusto 300g maustamaton
    Philadelphia original tuorejuusto 300g maustamaton
    2,69/kpl8,97/kg
  • Philadelphia original tuorejuusto 200g maustamaton
    Philadelphia original tuorejuusto 200g maustamaton
    1,95/kpl9,75/kg
  • Philadelphia tuorejuusto 200g light original 11%
    Philadelphia tuorejuusto 200g light original 11%
    1,95/kpl9,75/kg
  • Bonne premium mangosose 100% 0,5l
    Bonne premium mangosose 100% 0,5l
    2,55/kpl5,10/l
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Dr. Oetker Liivatelehti 10kpl
    Dr. Oetker Liivatelehti 10kpl
    1,15/kpl67,65/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Meira liivatelehti 20g pussi
    Meira liivatelehti 20g pussi
    1,35/kpl67,50/kg
  • Pirkka valkoinen leivontasuklaa 100g UTZ
    Pirkka valkoinen leivontasuklaa 100g UTZ
    1,39/kpl13,90/kg
  • Fazer Valkoinen leivontasuklaa 100g
    Fazer Valkoinen leivontasuklaa 100g
    1,59/kpl15,90/kg
  • Dansukker glukoosisiirappi 400g
    Dansukker glukoosisiirappi 400g
    3,19/kpl7,98/kg
  • Dovgan kondensoitu maito 397g makeutettu
    Dovgan kondensoitu maito 397g makeutettu
    2,09/kpl5,26/kg
  • Markomilk makeutettu kondensoitu maito 397 g
    Markomilk makeutettu kondensoitu maito 397 g
    2,49/kpl6,27/kg
  • Törsleffs makeutettu maitotiiviste 397g
    Törsleffs makeutettu maitotiiviste 397g
    2,39/kpl6,02/kg
  • Dr.Oetker Geeliväri 15g Yellow
    Dr.Oetker Geeliväri 15g Yellow
    1,99/kpl132,67/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille 121 arvostelua
  • Kakkumies10.6.2020

    Glaze epäonnistui täysin koska siitä tuli liian tahmea vaikka tein täysin ohjeen mukaan.

  • K-Kuluttajapalvelu10.6.2020

    Kakkumies, mikäli glukoosisiirapin tai liivatteen määrissä on ollut pientäkin heittoa, voi kiilteestä tulla tahmeaa. Lisäksi kun kiille lisätään kakun päälle, kakun tulee olla jäässä. Tämä jälkeen kakku laitetaan jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi.

  • Vilma7.6.2020

    Hei! Tein ohjeen mukaan ja kakku onnistui, mutta kuorrutteen jäähdyttäminen pöydällä oli paljon hitaampaa kuin ohjeesta sai kuvan. Olisiko sen voinut jäähdyttää esimerkiksi kylmässä vesihauteessa tai jääkaapissa?

  • K-Kuluttajapalvelu7.6.2020

    Vilma, kuorrutteen jäähdyttämistä kylmässä vesihauteessa tai jääkaapissa ei olla valitettavasti testattu erikseen. Välitämme palautteesi eteenpäin tiedoksi.

  • Katja11.4.2020

    Hei. Minulla pienempi kakkupohja nousi Pikku hiljaa pintaan sen jälkeen Kun olin lisännyt mangoumoussen. En saanut millään pysymään pohjassa joten annoin nousta kokonaan ja meinaa kääntää ylösalaisin. Mielenkiintoista nähdä miltä näyttää :D miten sen oikeasti olisi pitänyt siinä pysyä?

  • K-Kuluttajapalvelu11.4.2020

    Katja, harmillista kuulla että kakun valmistus ei ole sujunut toivotulla tavalla. Mangomousse kaadetaan vuokaan asetetun kakkupohjan päälle niin, että mangomousse levittyy kakun päälle ja reunoille. Mangomoussen on tarkoitus hyytyä jääkaapissa ja pakastimessa kakun päälle.

  • Jaana4.1.2020

    Upean näköinen kakku tuli ja mahtava kiilto. Glazen tein tarkasti ohjeen mukaan, mutta se oli leikatessa todella tahmea ja kuoriutui kakun päältä pois. Myös mousse oli turhan tiivistä. Mietitytti jo reseptiä lukiessa tuo hurja liivatteen määrä. Kokeilen seuraavalla kerralla niin, että laitan puolet vähemmän liivatetta sekä mousseen, että glazeen.

  • Aini 26.5.2018

    Osaako kukaan neuvoa mikä meni kiilteessä pieleen kun ei leikkautunut yhtään, vaan oli todella tahmea, sitkeä ja kuoriutui leikatessa pois päältä. Oliko liian paksu kerros? Ulkonäkö oli kyllä kaunis,ja muuten hyvä. Tein mangososeen sijaan tropicalsoseesta moussen.

  • K-Kuluttajapalvelu26.5.2018

    Aini, kiitos kommentistasi. Kuorrutteen kannalta on tärkeää, että glukoosisiirapin ja liivatteen määrät ovat varmasti oikeat. Heitot määrissä voisivat selittää tahmeuden. Toinen kriittinen kohta on se, että kiille laitetaan jäisen kakun päälle ja pistetään jääkaappiin muutamaksi tunniksi.

  • Anni5.5.2018

    Tein tästä reseptistä ainoastaan kiilteen punaisena omien leivosten päälle. Ei toiminut. Kuorrute jäi läpikuultavaksi, vaikka kuinka viileänä olisi kaatanut. Taisin laittaa vieläpä pari-kolme kerrosta.

  • malla31.3.2018

    Nyt vasta tajusin, että kakku olisi pitänyt laittaa isompaan vuokaan kun lisää moussen. Mulla oli siinä samassa kokoajan. No nyt on kylmässä odottamassa, kai siitä hyvä tuli. Pitäis lukea vähän tarkemmin ohjeet....

  • Miia30.3.2018

    Tein tämän pääsiäiseksi, ja kakusta tuli todella näyttävän näköinen. Omaan makuuni moussesta tuli hieman turhan imelä, ja kiille oli jäi tahmeaksi. Ensi kerralla luultavasti laittaisin vähemmän sokeria mousseen tai testaisin jotakin toista makua, esim. mansikkaa tai mustikkaa.

  • Sanar28.11.2017

    Meneekö kiille pilalle, jos kakun laittaa pakastimeen kiilteen lisäämisen jälkeen? Tekisin kakun mielelläni etukäteen.

  • K-Kuluttajapalvelu28.11.2017

    Sanar, pakastamista ei ole testattu, emmekä tämän reseptin kohdalla valitettavasti voi suositella sitä.

  • Sanna7418.5.2017

    Onko mangomousse tarkoitus laittaa myös kakun reunoille, pysyykö se edes siinä, vai ainoastaan kakkupohjan päälle?

  • K-Kuluttajapalvelu18.5.2017

    Sanna74, moussen on tarkoitus mennä myös kakkupohjan reunoille. Mousse hyytyy jääkaapissa.

  • Pullahiiri16.5.2017

    Marja, oliko käyttämäsi kondensoitu maito valkoista vai karamellisoitua vaalean ruskeaa?

  • Marja14.5.2017

    Reseptissä on käytetty ilmeisesti yksittäin myytävää isoa geelivärituubia. Itse käytin keltaisen värin neljän värin pakkauksesta ja koolle oli lähinnä vaaleanruskea. Hyvältä maistui toki.

  • K-Kuluttajapalvelu14.5.2017

    Marja, harmillista kuulla ettei kuorrute värjäytynyt kunnolla keltaiseksi. Kakkuun on tarkoitus käyttää monipakkauksessa myytävää keltaista geeliväriä. http://www.oetker.fi/fi-fi/tuotteet/aromit-ja-vaerit/geelivaerit.html

  • Jenni7510.5.2017

    Laitetaanko kiille moussen vai kakkupohjan päälle?

  • K-Kuluttajapalvelu10.5.2017

    Hei Jenni75, kiille laitetaan moussen päälle.