Mirror glaze -kakku
- Annosmäärä10–15 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Kauniin kiiltävä Mirror glaze -täytekakku täytetään herkullisella mangomoussella. Tämä kakku on juhlien katseenvangitsija.
Ainekset
10–15 annosta
Kakkupohja | |
---|---|
1 | tai |
1/2 dl | sokeria tai |
2/3 dl | tai |
1/2 tl | leivinjauhetta tai |
1 rkl | voisulaa tai |
puolikkaan sitruunan kuori tai | |
Mangomousse | |
4 dl | tai |
2 rs (à 180 g) | tai |
4 dl | Bonne mangososetta tai |
2 dl | sokeria tai |
2 | pienen sitruunan mehu (1 dl) tai |
6 | liivatetta tai |
Peilikiille | |
4 | liivatelehteä tai |
125 g | Fazer valkoista leivontasuklaata tai |
1/2 dl | vettä tai |
1 dl | sokeria tai |
3/4 dl | Dansukker glukoosisiirappia tai |
3/4 dl | kondensoitua maitoa (makeutettu maitotiiviste) tai |
1 tuubi | Dr. Oetker keltaista geeliväriä (Gel Colours) tai |
Valmistus
yli 60 min
Vatkaa muna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhojen joukkoon leivinjauhe ja siivilöi jauhot vaahtoon samalla varovasti sekoittaen. Lisää voisula ja raastettu sitruunankuori. Aseta irtopohjavuoan (Ø 18 cm) pohjalle leivinpaperi. Kaada taikina vuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Testaa kypsyys tikulla ja jäähdytä.
Mangomousse: Liota liivatteita 5 minuuttia kylmässä vedessä. Sulata sokeri kattilassa sitruunanmehuun. Ota levyltä ja lisää joukkoon kuivaksi puristetut liivatteet. Lisää mangosose ja sekoita hyvin sauvasekoittimella tai vispilällä. Lisää seos vähissä erin tuorejuustoon, jotta seokseen ei tule paakkuja. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita taikinakaapimella juustoseokseen.
Aseta irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle leivinpaperi. Aseta kakkupohja keskelle vuokaa ja kaada päälle mangomousse. Laita kakku jääkaappiin hyytymään kolmeksi tunniksi tai yön yli. Voit valmistaa kakun tähän asti edellisenä päivänä. Siirrä hyytynyt kakku pariksi tunniksi pakastimeen, jotta sen ulkokuori jäätyy.
Peilikiille: Liota liivatteita 5 minuuttia kylmässä vedessä. Paloittele valkosuklaa. Kiehauta kattilassa sokeri, glukoosisiirappi ja vesi. Lisää puristetut liivatteet, sekoita hyvin ja kaada kuuma seos paloitellun valkosuklaan päälle. Anna sulaa muutama minuutti ja sekoita tasaiseksi. Lisää kondensoitu maito ja elintarvikeväri. Sekoita sauvasekoittimella. Varo ilmakuplien muodostumista. Aseta kiilteen pintaan tuorekelmu kuorruttumisen estämiseksi ja jäähdytä seos 37-asteiseksi. Liian lämmin kiille sulattaa kakun pinnan.
Glaseeraus: Ota kakku pakastimesta. Lämmitä vuoan reunaa kaasupolttimella tai lämpimällä pyyhkeellä, jotta saat kakun siististi vuoasta irti. Asettele kakku halkaisijaltaan pienemmän kulhon päälle ja laita kulhon alle leivinpaperia, jotta saat ylimääräisen kuorrutteen talteen. Kaada kuorrute kakun päälle tasaisena paksuna nauhana. Aloita reunoista ja tarkista, että kuorrute peittää reunat. Siirry reunoilta kohti keskustaa ja peitä koko kakku. Anna valua noin 5 minuuttia. Siisti alareuna varovasti lämmitetyllä veitsellä. Nosta kakku pohjasta lastan avulla kakkualustalle ja laita muutamaksi tunniksi jääkaappiin kovettumaan.
Vinkki! Ylijäänyt kuorrute säilyy noin kaksi viikkoa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,6(20 arviota)
- yli 60 min4,5(1 634 arviota)
- yli 60 min3,9(114 arviota)
- yli 60 min4,1(278 arviota)
- yli 60 min4,0(795 arviota)
- yli 60 min4,0(131 arviota)
- yli 60 min4,0(24 arviota)
- yli 60 min4,1(239 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (146 arviota)
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenNinni, resepti on testattu leivontasuklaalla, mutta tavallisen valkosuklaan kanssa voi myös tehdä kuorrutuksen. Leivontasuklaiden reseptiä on muokattu siten, että niiden käsittely ja sulattaminen olisi hieman helpompaa, muuta eroa ei ole. Kakku säilyy jääkaapissa kuorrutteineen hyvänä ainakin päivän tai pari, joten edellisenä iltana valmistaminen käy oikein hyvin.
- Ninni2 vuotta sittenHei! Pitääkö tuohon kuorrutteeseen käyttää nimenomaan leivontasuklaata vai käykö ns. tavallinen valkosuklaa myös? Entä osaatteko sanoa, säilyykö kiille hyvänä seuraavaan päivään? Eli jos teen kakun/leivokset illalla, laitan jääkaappiin ja vien seuraavana päivänä esim. työpaikalle.
- Kakkumies2 vuotta sittenGlaze epäonnistui täysin koska siitä tuli liian tahmea vaikka tein täysin ohjeen mukaan.
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenKakkumies, mikäli glukoosisiirapin tai liivatteen määrissä on ollut pientäkin heittoa, voi kiilteestä tulla tahmeaa. Lisäksi kun kiille lisätään kakun päälle, kakun tulee olla jäässä. Tämä jälkeen kakku laitetaan jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi.
- Vilma2 vuotta sittenHei! Tein ohjeen mukaan ja kakku onnistui, mutta kuorrutteen jäähdyttäminen pöydällä oli paljon hitaampaa kuin ohjeesta sai kuvan. Olisiko sen voinut jäähdyttää esimerkiksi kylmässä vesihauteessa tai jääkaapissa?
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenVilma, kuorrutteen jäähdyttämistä kylmässä vesihauteessa tai jääkaapissa ei olla valitettavasti testattu erikseen. Välitämme palautteesi eteenpäin tiedoksi.
- Katja2 vuotta sittenHei. Minulla pienempi kakkupohja nousi Pikku hiljaa pintaan sen jälkeen Kun olin lisännyt mangoumoussen. En saanut millään pysymään pohjassa joten annoin nousta kokonaan ja meinaa kääntää ylösalaisin. Mielenkiintoista nähdä miltä näyttää :D miten sen oikeasti olisi pitänyt siinä pysyä?
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenKatja, harmillista kuulla että kakun valmistus ei ole sujunut toivotulla tavalla. Mangomousse kaadetaan vuokaan asetetun kakkupohjan päälle niin, että mangomousse levittyy kakun päälle ja reunoille. Mangomoussen on tarkoitus hyytyä jääkaapissa ja pakastimessa kakun päälle.
- Jaana3 vuotta sittenUpean näköinen kakku tuli ja mahtava kiilto. Glazen tein tarkasti ohjeen mukaan, mutta se oli leikatessa todella tahmea ja kuoriutui kakun päältä pois. Myös mousse oli turhan tiivistä. Mietitytti jo reseptiä lukiessa tuo hurja liivatteen määrä. Kokeilen seuraavalla kerralla niin, että laitan puolet vähemmän liivatetta sekä mousseen, että glazeen.
- Aini4 vuotta sittenOsaako kukaan neuvoa mikä meni kiilteessä pieleen kun ei leikkautunut yhtään, vaan oli todella tahmea, sitkeä ja kuoriutui leikatessa pois päältä. Oliko liian paksu kerros? Ulkonäkö oli kyllä kaunis,ja muuten hyvä. Tein mangososeen sijaan tropicalsoseesta moussen.
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenAini, kiitos kommentistasi. Kuorrutteen kannalta on tärkeää, että glukoosisiirapin ja liivatteen määrät ovat varmasti oikeat. Heitot määrissä voisivat selittää tahmeuden. Toinen kriittinen kohta on se, että kiille laitetaan jäisen kakun päälle ja pistetään jääkaappiin muutamaksi tunniksi.
- Anni4 vuotta sittenTein tästä reseptistä ainoastaan kiilteen punaisena omien leivosten päälle. Ei toiminut. Kuorrute jäi läpikuultavaksi, vaikka kuinka viileänä olisi kaatanut. Taisin laittaa vieläpä pari-kolme kerrosta.
- malla4 vuotta sittenNyt vasta tajusin, että kakku olisi pitänyt laittaa isompaan vuokaan kun lisää moussen. Mulla oli siinä samassa kokoajan. No nyt on kylmässä odottamassa, kai siitä hyvä tuli. Pitäis lukea vähän tarkemmin ohjeet....
- Miia4 vuotta sittenTein tämän pääsiäiseksi, ja kakusta tuli todella näyttävän näköinen. Omaan makuuni moussesta tuli hieman turhan imelä, ja kiille oli jäi tahmeaksi. Ensi kerralla luultavasti laittaisin vähemmän sokeria mousseen tai testaisin jotakin toista makua, esim. mansikkaa tai mustikkaa.
- Sanar5 vuotta sittenMeneekö kiille pilalle, jos kakun laittaa pakastimeen kiilteen lisäämisen jälkeen? Tekisin kakun mielelläni etukäteen.
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenSanar, pakastamista ei ole testattu, emmekä tämän reseptin kohdalla valitettavasti voi suositella sitä.
- Sanna745 vuotta sittenOnko mangomousse tarkoitus laittaa myös kakun reunoille, pysyykö se edes siinä, vai ainoastaan kakkupohjan päälle?
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenSanna74, moussen on tarkoitus mennä myös kakkupohjan reunoille. Mousse hyytyy jääkaapissa.
- Pullahiiri5 vuotta sittenMarja, oliko käyttämäsi kondensoitu maito valkoista vai karamellisoitua vaalean ruskeaa?
- Marja5 vuotta sittenReseptissä on käytetty ilmeisesti yksittäin myytävää isoa geelivärituubia. Itse käytin keltaisen värin neljän värin pakkauksesta ja koolle oli lähinnä vaaleanruskea. Hyvältä maistui toki.
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenMarja, harmillista kuulla ettei kuorrute värjäytynyt kunnolla keltaiseksi. Kakkuun on tarkoitus käyttää monipakkauksessa myytävää keltaista geeliväriä. http://www.oetker.fi/fi-fi/tuotteet/aromit-ja-vaerit/geelivaerit.html
- Jenni755 vuotta sittenLaitetaanko kiille moussen vai kakkupohjan päälle?
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenHei Jenni75, kiille laitetaan moussen päälle.