Mirror glaze -kakku
Noin 1,45€/annos*.
10-15 annostayli 60 min
Ainekset
10-15 annosta
Kakkupohja
- 1/2dlsokeria
- 2/3dlPirkka vehnäjauhoja
- 1/2tlleivinjauhetta
- 1rklvoisulaa
- puolikkaan sitruunan kuori
Mangomousse
- 2rs(à 180 g)Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
- 4dlBonne mangososetta
- 2dlsokeria
- 2pienen sitruunan mehu (1 dl)
- 6liivatetta
Peilikiille
- 4liivatelehteä
- 125gFazer valkoista leivontasuklaata
- 1/2dlvettä
- 1dlsokeria
- 3/4dlDansukker glukoosisiirappia
- 3/4dlkondensoitua maitoa (makeutettu maitotiiviste)
- 1tuubiDr. Oetker keltaista geeliväriä (Gel Colours)
Valmistus
yli 60 min- Vatkaa muna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhojen joukkoon leivinjauhe ja siivilöi jauhot vaahtoon samalla varovasti sekoittaen. Lisää voisula ja raastettu sitruunankuori. Aseta irtopohjavuoan (Ø 18 cm) pohjalle leivinpaperi. Kaada taikina vuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Testaa kypsyys tikulla ja jäähdytä.
- Mangomousse: Liota liivatteita 5 minuuttia kylmässä vedessä. Sulata sokeri kattilassa sitruunanmehuun. Ota levyltä ja lisää joukkoon kuivaksi puristetut liivatteet. Lisää mangosose ja sekoita hyvin sauvasekoittimella tai vispilällä. Lisää seos vähissä erin tuorejuustoon, jotta seokseen ei tule paakkuja. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita taikinakaapimella juustoseokseen.
- Aseta irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle leivinpaperi. Aseta kakkupohja keskelle vuokaa ja kaada päälle mangomousse. Laita kakku jääkaappiin hyytymään kolmeksi tunniksi tai yön yli. Voit valmistaa kakun tähän asti edellisenä päivänä. Siirrä hyytynyt kakku pariksi tunniksi pakastimeen, jotta sen ulkokuori jäätyy.
- Peilikiille: Liota liivatteita 5 minuuttia kylmässä vedessä. Paloittele valkosuklaa. Kiehauta kattilassa sokeri, glukoosisiirappi ja vesi. Lisää puristetut liivatteet, sekoita hyvin ja kaada kuuma seos paloitellun valkosuklaan päälle. Anna sulaa muutama minuutti ja sekoita tasaiseksi. Lisää kondensoitu maito ja elintarvikeväri. Sekoita sauvasekoittimella. Varo ilmakuplien muodostumista. Aseta kiilteen pintaan tuorekelmu kuorruttumisen estämiseksi ja jäähdytä seos 37-asteiseksi. Liian lämmin kiille sulattaa kakun pinnan.
- Glaseeraus: Ota kakku pakastimesta. Lämmitä vuoan reunaa kaasupolttimella tai lämpimällä pyyhkeellä, jotta saat kakun siististi vuoasta irti. Asettele kakku halkaisijaltaan pienemmän kulhon päälle ja laita kulhon alle leivinpaperia, jotta saat ylimääräisen kuorrutteen talteen. Kaada kuorrute kakun päälle tasaisena paksuna nauhana. Aloita reunoista ja tarkista, että kuorrute peittää reunat. Siirry reunoilta kohti keskustaa ja peitä koko kakku. Anna valua noin 5 minuuttia. Siisti alareuna varovasti lämmitetyllä veitsellä. Nosta kakku pohjasta lastan avulla kakkualustalle ja laita muutamaksi tunniksi jääkaappiin kovettumaan.
Katso video
Tiesitkö että...
Vinkki! Ylijäänyt kuorrute säilyy noin kaksi viikkoa. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat
Kommentoi
Ninni, resepti on testattu leivontasuklaalla, mutta tavallisen valkosuklaan kanssa voi myös tehdä kuorrutuksen. Leivontasuklaiden reseptiä on muokattu siten, että niiden käsittely ja sulattaminen olisi hieman helpompaa, muuta eroa ei ole. Kakku säilyy jääkaapissa kuorrutteineen hyvänä ainakin päivän tai pari, joten edellisenä iltana valmistaminen käy oikein hyvin.
Hei! Pitääkö tuohon kuorrutteeseen käyttää nimenomaan leivontasuklaata vai käykö ns. tavallinen valkosuklaa myös? Entä osaatteko sanoa, säilyykö kiille hyvänä seuraavaan päivään? Eli jos teen kakun/leivokset illalla, laitan jääkaappiin ja vien seuraavana päivänä esim. työpaikalle.
Glaze epäonnistui täysin koska siitä tuli liian tahmea vaikka tein täysin ohjeen mukaan.
Kakkumies, mikäli glukoosisiirapin tai liivatteen määrissä on ollut pientäkin heittoa, voi kiilteestä tulla tahmeaa. Lisäksi kun kiille lisätään kakun päälle, kakun tulee olla jäässä. Tämä jälkeen kakku laitetaan jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi.
Hei! Tein ohjeen mukaan ja kakku onnistui, mutta kuorrutteen jäähdyttäminen pöydällä oli paljon hitaampaa kuin ohjeesta sai kuvan. Olisiko sen voinut jäähdyttää esimerkiksi kylmässä vesihauteessa tai jääkaapissa?
Vilma, kuorrutteen jäähdyttämistä kylmässä vesihauteessa tai jääkaapissa ei olla valitettavasti testattu erikseen. Välitämme palautteesi eteenpäin tiedoksi.
Hei. Minulla pienempi kakkupohja nousi Pikku hiljaa pintaan sen jälkeen Kun olin lisännyt mangoumoussen. En saanut millään pysymään pohjassa joten annoin nousta kokonaan ja meinaa kääntää ylösalaisin. Mielenkiintoista nähdä miltä näyttää :D miten sen oikeasti olisi pitänyt siinä pysyä?
Katja, harmillista kuulla että kakun valmistus ei ole sujunut toivotulla tavalla. Mangomousse kaadetaan vuokaan asetetun kakkupohjan päälle niin, että mangomousse levittyy kakun päälle ja reunoille. Mangomoussen on tarkoitus hyytyä jääkaapissa ja pakastimessa kakun päälle.
Upean näköinen kakku tuli ja mahtava kiilto. Glazen tein tarkasti ohjeen mukaan, mutta se oli leikatessa todella tahmea ja kuoriutui kakun päältä pois. Myös mousse oli turhan tiivistä. Mietitytti jo reseptiä lukiessa tuo hurja liivatteen määrä. Kokeilen seuraavalla kerralla niin, että laitan puolet vähemmän liivatetta sekä mousseen, että glazeen.
Osaako kukaan neuvoa mikä meni kiilteessä pieleen kun ei leikkautunut yhtään, vaan oli todella tahmea, sitkeä ja kuoriutui leikatessa pois päältä. Oliko liian paksu kerros? Ulkonäkö oli kyllä kaunis,ja muuten hyvä. Tein mangososeen sijaan tropicalsoseesta moussen.
Aini, kiitos kommentistasi. Kuorrutteen kannalta on tärkeää, että glukoosisiirapin ja liivatteen määrät ovat varmasti oikeat. Heitot määrissä voisivat selittää tahmeuden. Toinen kriittinen kohta on se, että kiille laitetaan jäisen kakun päälle ja pistetään jääkaappiin muutamaksi tunniksi.
Tein tästä reseptistä ainoastaan kiilteen punaisena omien leivosten päälle. Ei toiminut. Kuorrute jäi läpikuultavaksi, vaikka kuinka viileänä olisi kaatanut. Taisin laittaa vieläpä pari-kolme kerrosta.
Nyt vasta tajusin, että kakku olisi pitänyt laittaa isompaan vuokaan kun lisää moussen. Mulla oli siinä samassa kokoajan. No nyt on kylmässä odottamassa, kai siitä hyvä tuli. Pitäis lukea vähän tarkemmin ohjeet....
Tein tämän pääsiäiseksi, ja kakusta tuli todella näyttävän näköinen. Omaan makuuni moussesta tuli hieman turhan imelä, ja kiille oli jäi tahmeaksi. Ensi kerralla luultavasti laittaisin vähemmän sokeria mousseen tai testaisin jotakin toista makua, esim. mansikkaa tai mustikkaa.
Meneekö kiille pilalle, jos kakun laittaa pakastimeen kiilteen lisäämisen jälkeen? Tekisin kakun mielelläni etukäteen.
Sanar, pakastamista ei ole testattu, emmekä tämän reseptin kohdalla valitettavasti voi suositella sitä.
Onko mangomousse tarkoitus laittaa myös kakun reunoille, pysyykö se edes siinä, vai ainoastaan kakkupohjan päälle?
Sanna74, moussen on tarkoitus mennä myös kakkupohjan reunoille. Mousse hyytyy jääkaapissa.
Marja, oliko käyttämäsi kondensoitu maito valkoista vai karamellisoitua vaalean ruskeaa?
Reseptissä on käytetty ilmeisesti yksittäin myytävää isoa geelivärituubia. Itse käytin keltaisen värin neljän värin pakkauksesta ja koolle oli lähinnä vaaleanruskea. Hyvältä maistui toki.
Marja, harmillista kuulla ettei kuorrute värjäytynyt kunnolla keltaiseksi. Kakkuun on tarkoitus käyttää monipakkauksessa myytävää keltaista geeliväriä. http://www.oetker.fi/fi-fi/tuotteet/aromit-ja-vaerit/geelivaerit.html
Laitetaanko kiille moussen vai kakkupohjan päälle?
Hei Jenni75, kiille laitetaan moussen päälle.