Luovuimme 1.8. Internet Explorer -selaimen tuesta. Parhaan käyttökokemuksen saamiseksi suosittelemme vaihtamaan johonkin seuraavista Mozilla Firefox, Safari, Google Chrome tai Microsoft Edge.
Kolmen suklaan juustokakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kolmen suklaan juustokakku

Kolmen suklaan juustokakku vie suklaanhimon mennessään. Tämäkin resepti vain n. 1,00€/annos*.

  • 16 annosta
  • yli 60 min
  • 420 kcal / annos (115g)

Ainekset

16 annosta

Pohja

Täyte

Valmistus

yli 60 min
  1. Hienonna keksit monitoimikoneen leikkuuterällä. Sulata rasva ja lisää se jäähtyneenä muruihin.
  2. Vuoraa irtopohjaisen vuoan pohja (Ø 24 cm) leivinpaperilla kiinnittämällä paperi pohjan ja reunan väliin. Painele keksi-rasvaseos lusikalla vuoan pohjalle. Nosta vuoka hetkeksi kylmään, jotta pohja kovettuu.
  3. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen kolmeen eri kulhoon. Vaahdota kermat. (Voit vaahdottaa kaiken kerralla tai kolmessa erässä).
  4. Sulata tumma suklaa miedolla lämmöllä mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita sula suklaa ja yksi tuorejuustorasia keskenään. Kuumenna 1 rkl maitoa kiehuvaksi ja liuota siihen liivatteet (2 kpl). Sekoita liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseoksen joukkoon. Lisää 1/3 kermavaahdosta sekä 1/2 dl sokeria ja sekoita tasaiseksi. Levitä täyte keksipohjan päälle ja nosta kakku kylmään.
  5. Valmista keskimmäinen kerros maitosuklaasta samoin kuin edellinen kerros. Lisää maitosuklaatäytteeseen 1/4 dl sokeria. Nosta kakku kylmään.
  6. Valmista päällimmäinen kerros valkosuklaasta kuten edelliset kerrokset. Valkosuklaatäytteeseen ei lisätä sokeria. Nosta kakku jääkaappiin ja anna hyytyä yön yli. Voit pyyhkäistä kakun reunan sileäksi kuumalla veitsellä tai lastalla.

Tiesitkö että...

Vinkki! Pohjan voi valmistaa ilman monitoimikonettakin. Paloittele keksit esimerkiksi tilavaan kaksinkertaiseen muovipussiin ja hienonna keksit muruiksi esimerkiksi lihanuijalla tai kaulimella. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 11/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö per annos 115g100 g

  • 420 kcal1 740 kJ
  • Proteiinia 5 g
  • Hiilihydraatteja28 g
  • Rasvaa32 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Lisää tästä reseptin raaka-aineita ostoslistallesi

Valikoima ja hinnat kaupasta K‑Citymarket Iso Omena
Iso Omena
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka Daniela vaniljanmakuinen täytekeksi 350g
    Pirkka Daniela vaniljanmakuinen täytekeksi 350g
    2,29/kpl6,54/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle K-Menu Vaniljatäytekeksi 350g
    K-Menu Vaniljatäytekeksi 350g
    0,99/kpl2,83/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Oreo original täytekeksi 154g vanilja
    Oreo original täytekeksi 154g vanilja
    1,75/kpl11,36/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    3,35/kpl6,70/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Valio voi 500g voimakassuolainen
    Valio voi 500g voimakassuolainen
    5,15/kpl10,30/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
    Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
    1,35/kpl6,75/l
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka tuorejuusto maustamaton 180g laktoositon
    Pirkka tuorejuusto maustamaton 180g laktoositon
    1,65/kpl9,17/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle K-Menu maustamaton tuorejuusto 300g
    K-Menu maustamaton tuorejuusto 300g
    2,15/kpl7,17/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Philadelphia original tuorejuusto 200g maustamaton
    Philadelphia original tuorejuusto 200g maustamaton
    1,95/kpl9,75/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Philadelphia tuorejuusto 200g light original 11%
    Philadelphia tuorejuusto 200g light original 11%
    1,95/kpl9,75/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Fazer Sininen maitosuklaalevy 100g
    Fazer Sininen maitosuklaalevy 100g
    1,79/kpl17,90/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Fazer Sininen maitosuklaalevy 200g
    Fazer Sininen maitosuklaalevy 200g
    2,19/kpl10,95/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Fazer Vaalea maitosuklaalevy 200g
    Fazer Vaalea maitosuklaalevy 200g
    2,69/kpl13,45/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka valkoinen leivontasuklaa 100g UTZ
    Pirkka valkoinen leivontasuklaa 100g UTZ
    1,29/kpl12,90/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Fazer Valkoinen leivontasuklaa 100g
    Fazer Valkoinen leivontasuklaa 100g
    1,59/kpl15,90/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka sokeri 1 kg
    Pirkka sokeri 1 kg
    0,69/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Dansukker Taloussokeri 1kg
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    0,89/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    1,35/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Dr. Oetker Liivatelehti 10kpl
    Dr. Oetker Liivatelehti 10kpl
    1,15/kpl67,65/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Meira liivatelehti 20g pussi
    Meira liivatelehti 20g pussi
    1,29/kpl64,50/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka suomalainen kevytmaito 1l
    Pirkka suomalainen kevytmaito 1l
    0,81/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka suomalainen kevytmaito 0,5l
    Pirkka suomalainen kevytmaito 0,5l
    0,62/kpl1,24/l
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka suomalainen kevytmaito 1,5l
    Pirkka suomalainen kevytmaito 1,5l
    1,20/kpl0,80/l
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 166 arvostelua
  • minä vain9.7.2019

    miksi suklaa jähmettyi heti tuorejuustoon lisätessä, massasta tuli klimppistä suklaan takia?

  • K-Kuluttajapalvelu9.7.2019

    Minä vain, ikävä kuulla, että täyte ei ole onnistunut. Mahdollisesti suklaa on ollut liian kuumaa. Suklaa ja tuorejuusto kannattaa myös sekoittaan nopeasti toisiinsa.

  • Harvat osaa 11.3.2019

    Kyllähän se on nyt sanomattakin selvää että liivatteet laitetaan erikseen kun kuitenkin kyseessä on 3eri kerrosta 😂😂😂😂😂

  • eikka31.12.2018

    a-makiaa

  • regina27.12.2018

    Ja hyvältä maistuu

  • Nuori kotikokki30.12.2017

    Hyvä juustokakun ohje! Onnistui hyvin ja tuli ihanan pehmeää ja maukasta. Hieman jäin miettimään, olisiko riittänyt tummasuklaa kerrokseen vain yksi liivatelehti tai olisiko tarvinnut ollenkaan, sillä siitä kerroksesta tuli huomattavasti muita kerroksia paksumpi koostumus. Toisaalta ei se pahaakaan ollut. Aion tehdä uudestaankin!

  • K-Kuluttajapalvelu1.12.2016

    Arlena, kakun voi halutessaan pakastaa, joskin rakenne voi tästä jonkin verran kärsiä. Pakastettu kakku kannattaa ottaa tarjoamista edeltävänä päivänä jääkaappiin sulamaan.

  • Arlena1.12.2016

    Kysymys: voiko kakun pakastaa? Näyttää hyvältä!

  • Grete13.11.2016

    Koska pohja ja täyte on niin makea, pelkäsin että isä saa sydäninfarktin, ei laittanut sokeria ollenkaan ja laittoin ensimmäisen kerrosten välillä puolukkaa hillo.

  • Sanna25.3.2016

    Olen tehnyt monesti mascarponella ja onnistuu jopa paremmin

  • Kuluttajapalvelu21.3.2016

    Marjaana, kakun voi halutessaan pakastaa, joskin rakenne voi tästä jonkin verran kärsiä. Pakastettu kakku kannattaa ottaa tarjoamista edeltävänä päivänä jääkaappiin sulamaan.

  • Marjaana21.3.2016

    Voiko tämän kakun pakastaa? Kärsiikö rakenne tai maku?

  • Punainennappi18.3.2016

    Hyvin onnistui mascarponella! Tuli todella hyvää. Ja kakku KESTÄÄ PAKASTUKSEN! Laitettiin puolet valmiina paloina pakkaseen. Sulatettiin sitten aina kun tartti. 1pala noin 2h huoneen lämmössä.

  • kallis?19.1.2016

    Olis kiva jos olis laskettu kakun raaka-aineiden hinta valmiiksi.

  • Kuluttajapalvelu31.12.2015

    Yök liivate, tätä kakkureseptiä ei valitettavasti ole testattu ilman liivatetta.

  • yök liivate30.12.2015

    Entäpä jos ei halua käyttää liivatetta?

  • yök liivate30.12.2015

    Entäpä jos ei halua käyttää liivatetta?

  • Mamma5530.12.2015

    Jätin sokerit kokonaan pois. Raastoin hieman vaaleaa suklaata keskimmäisen massan sekaan. Käytin pohjassa Digestive-keksejä. Hyvää tuli!

  • Kuluttajapalvelu30.12.2015

    Mävaan, kakku on parhaimmillaan valmistusta seuraavana päivänä. Kakun hyytymiseen kannattaa varata aikaa vähintään neljä tuntia.

  • mävaan30.12.2015

    Hei ehtiikö kakku kunnolla hyytymään ja tekeytymään jos teen sen vasta uuden vuoden päivänä heti aamusta?

  • Leenu29.12.2015

    Kyllä voi käyttää mascarponea, tuli todella hyvää mutta hirmu makea, tein liivatteet jokaiseen erikseen kahvikupeissa ja onnistui kivasti, ei ole helppo tehdä mutta hyvää. Tämä oli käsittääkseni Pirkassa, koska käytin Pirkan leivontasuklaita tehdessäni tämän vähän ennen joulua.

  • Sari29.12.2015

    saattaisi onnistua myös ilman liivatetta. Itse inhoan sitä ja tein juuri valkosuklaajuustokakun vastaavalla ohjeella, 200g tuorejuustoa+ 2 dl kuohukermaa+ 200g sul.valkosuklaata. Hyvin pysyi kasassa :)

  • Pirjo23.12.2015

    Punainen nappi: miten onnistui mascorponejuustolla? Jääkapissa ei nyt satu olemaan muuta juustoa että uskallanko tehdä sillä?

  • Kuluttajapalvelu8.12.2015

    Sanni, kakun pakastamista ei ole testattu, mutta yleisesti ottaen liivatteella hyydytetyt juustokakut kestävät hyvin pakastamista. Aina on pieni vaara, että kakun rakenne ja maku kuitenkin hieman kärsivät pakastuksesta. Kakku kannattaa sulattaa hitaasti jääkaapissa, joka edes auttaa rakenteen säilymistä hyvänä.

  • Nipsu7.12.2015

    Herkullinen kakku! Pohjaan riittää mielestäni hieman pienempikin määrä voita ja tumman suklaan kanssa laittaisin jatkossa vain yhden liivatteen, sillä siitä tuli selvästi kiinteämpi kerros kuin muista suklaista.

  • Sanni7.12.2015

    Tein kakkua ja herkullista oli! Mutta voiko kakkua pakastaa? Niin iso ja painava siitä tuli, ja niin täyttävääkin :)

  • Goodwife5.12.2015

    lämmitin maidon kattilassa josta otin tarvittavan määrän nestettä n 2rkl kuumaa maitoa kun 1rkl aika pieni määrä

  • Goodwife5.12.2015

    Tein ohjeen mukaan, herkullista!!!Tosin jännitin mahtuuko viimeinen kerros vuokaan mutta juuri ja juuri mahtui

  • Punainen nappi5.12.2015

    Tein tämän mascarponella koska tavallinen T.juusto ei minun mielestä maultaan sovi yhteen suklaan kanssa. vielä en tiedä että onnistuiko kakku. Ohjeessa ei mainita ollenkaan kokonaisaikaa kakun hyytymiselle..

  • vieno4.12.2015

    Hankala saada liivate sekoamaan tasaisesti pelkkään tuorejuusto-suklaa mössöön.eikö myös kermavaahdon voisi sekoittaa tuorejuusto- suklaaseen ennen liivatetta?