Kolmen suklaan juustokakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kolmen suklaan juustokakku

  • Annosmäärä16 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Kolmen suklaan juustokakku vie suklaanhimon mennessään.

    Ainekset

    16 annosta

    Pohja

    1/2 pkt (à 350 g)
     
    Pirkka Daniela vaniljatäytekeksejä
    tai
    50 g
     
    voita
    tai

    Täyte

    3 prk (à 2 dl)
     
    tai
    3 rs (à 180 g)
     
    tai
    150 g
     
    tai
    150 g
     
    Fazerin Sininen maitosuklaata
    tai
    150 g
     
    Fazer valkoista leivontasuklaata
    tai
    3/4 dl
     
    sokeria
    tai
    6
     
    liivatelehteä
    tai
    3 rkl
     
    maitoa
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 613 kJ / 386 kcal
    Rasva
    29,8 g
    josta tyydyttynyttä
    18,4 g
    Hiilihydraatit
    23,5 g
    josta sokereita
    19,7 g
    Proteiini
    5,5 g
    Suola
    0,4 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Hienonna keksit monitoimikoneen leikkuuterällä. Sulata rasva ja lisää se jäähtyneenä muruihin.

    Vuoraa irtopohjaisen vuoan pohja (Ø 24 cm) leivinpaperilla kiinnittämällä paperi pohjan ja reunan väliin. Painele keksi-rasvaseos lusikalla vuoan pohjalle. Nosta vuoka hetkeksi kylmään, jotta pohja kovettuu.

    Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen kolmeen eri kulhoon. Vaahdota kermat. (Voit vaahdottaa kaiken kerralla tai kolmessa erässä).

    Sulata tumma suklaa miedolla lämmöllä mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita sula suklaa ja yksi tuorejuustorasia keskenään. Kuumenna 1 rkl maitoa kiehuvaksi ja liuota siihen liivatteet (2 kpl). Sekoita liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseoksen joukkoon. Lisää 1/3 kermavaahdosta sekä 1/2 dl sokeria ja sekoita tasaiseksi. Levitä täyte keksipohjan päälle ja nosta kakku kylmään.

    Valmista keskimmäinen kerros maitosuklaasta samoin kuin edellinen kerros. Lisää maitosuklaatäytteeseen 1/4 dl sokeria. Nosta kakku kylmään.

    Valmista päällimmäinen kerros valkosuklaasta kuten edelliset kerrokset. Valkosuklaatäytteeseen ei lisätä sokeria. Nosta kakku jääkaappiin ja anna hyytyä yön yli. Voit pyyhkäistä kakun reunan sileäksi kuumalla veitsellä tai lastalla.

    Vinkki! Pohjan voi valmistaa ilman monitoimikonettakin. Paloittele keksit esimerkiksi tilavaan kaksinkertaiseen muovipussiin ja hienonna keksit muruiksi esimerkiksi lihanuijalla tai kaulimella.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
      Hinta 2,95/kpl
      14,75/kg
    • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl UHT
      Hinta 1,39/kpl
      6,95/l
    • Pirkka tuorejuusto maustamaton 180g laktoositon
      Hinta 1,99/kpl
      11,06/kg
    • Fazer leivontasuklaa 70% 100g Premium
      Hinta 2,39/kpl
      23,90/kg
    • Panda suklaa 145g maitosuklaa RFA
      Hinta 2,55/kpl
      17,59/kg
    • Pirkka valkoinen leivontasuklaa 100g RFA
      Hinta 1,19/kpl
      11,90/kg
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Hinta 1,49/kpl
      1,49/kg
    • Dr.Oetker liivatelehti 10kpl luomu
      Hinta 2,35/kpl
      138,24/kg
    • Arla Suomi kevytmaito 2dl ESL
      Hinta 0,59/kpl
      2,95/l
    • Juustoportti Kirnuvoi 200g
      Hinta 2,99/kpl
      14,95/kg
    • Valio voi 200 g normaalisuolainen
      Hinta 2,59/kpl
      12,95/kg
    • Juustoportti vispikerma 0,5l laktoositon UHT
      Hinta 4,15/kpl
      8,30/l
    • Flora Vispi 24% 2,5dl vähälaktoosinen
      Hinta 2,19/kpl
      8,76/l
    • Philadelphia original tuorejuusto 300g maustamaton
      Hinta 3,49/kpl
      11,63/kg
    • K-Menu maustamaton tuorejuusto 300g
      Hinta 1,89/kpl
      6,30/kg
    • Pirkka tumma leivontasuklaa 200g RFA
      Hinta 2,35/kpl
      11,75/kg
    • Royal suklaalevy 190g maitosuklaa
      Hinta 2,89/kpl
      15,21/kg
    • Plussa-etu −16 %
      Karl Fazer maitosuklaalevy 200g
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 10,00/4 kpl
      12,50/kg
      Ilman Plussa-korttia 2,99/kpl (14,95/kg)
    • Fazer leivontasuklaa 100g Valkoinen
      Hinta 2,39/kpl
      23,90/kg
    • Dansukker Taloussokeri 1kg
      Hinta 1,55/kpl
      1,55/kg
    • K-Menu sokeri 1 kg
      Hinta 1,34/kpl
      1,34/kg
    • Dr. Oetker Liivatelehti 10kpl
      Hinta 1,45/kpl
      85,29/kg
    • Dr.Oetker Liivatelehti 10kpl nauta
      Hinta 2,89/kpl
      152,11/kg
    • Pirkka kevytmaito 5dl
      Hinta 0,79/kpl
      1,58/l
    • Valio kevytmaito 5 dl
      Hinta 1,25/kpl
      2,50/l
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,1 (293 arviota)

    • Juki
      7 kuukautta sitten
      Poistetaanko kekseistä vaniljatäyte ennen kuin ne murskataan pohjaa varten, vai muussataanko keksit kokonaisena?
    • K-Kuluttajapalvelu
      7 kuukautta sitten
      Juki, ohjeessa keksit käytetään kokonaan.
    • K-Kuluttajapalvelu
      4 vuotta sitten
      Minä vain, ikävä kuulla, että täyte ei ole onnistunut. Mahdollisesti suklaa on ollut liian kuumaa. Suklaa ja tuorejuusto kannattaa myös sekoittaan nopeasti toisiinsa.
    • minä vain
      4 vuotta sitten
      miksi suklaa jähmettyi heti tuorejuustoon lisätessä, massasta tuli klimppistä suklaan takia?
    • Harvat osaa
      5 vuotta sitten
      Kyllähän se on nyt sanomattakin selvää että liivatteet laitetaan erikseen kun kuitenkin kyseessä on 3eri kerrosta 😂😂😂😂😂
    • eikka
      5 vuotta sitten
      a-makiaa
    • regina
      5 vuotta sitten
      Ja hyvältä maistuu
    • Nuori kotikokki
      6 vuotta sitten
      Hyvä juustokakun ohje! Onnistui hyvin ja tuli ihanan pehmeää ja maukasta. Hieman jäin miettimään, olisiko riittänyt tummasuklaa kerrokseen vain yksi liivatelehti tai olisiko tarvinnut ollenkaan, sillä siitä kerroksesta tuli huomattavasti muita kerroksia paksumpi koostumus. Toisaalta ei se pahaakaan ollut. Aion tehdä uudestaankin!
    • K-Kuluttajapalvelu
      7 vuotta sitten
      Arlena, kakun voi halutessaan pakastaa, joskin rakenne voi tästä jonkin verran kärsiä. Pakastettu kakku kannattaa ottaa tarjoamista edeltävänä päivänä jääkaappiin sulamaan.
    • Arlena
      7 vuotta sitten
      Kysymys: voiko kakun pakastaa? Näyttää hyvältä!
    • Grete
      7 vuotta sitten
      Koska pohja ja täyte on niin makea, pelkäsin että isä saa sydäninfarktin, ei laittanut sokeria ollenkaan ja laittoin ensimmäisen kerrosten välillä puolukkaa hillo.
    • Sanna
      8 vuotta sitten
      Olen tehnyt monesti mascarponella ja onnistuu jopa paremmin
    • Kuluttajapalvelu
      8 vuotta sitten
      Marjaana, kakun voi halutessaan pakastaa, joskin rakenne voi tästä jonkin verran kärsiä. Pakastettu kakku kannattaa ottaa tarjoamista edeltävänä päivänä jääkaappiin sulamaan.
    • Marjaana
      8 vuotta sitten
      Voiko tämän kakun pakastaa? Kärsiikö rakenne tai maku?
    • Punainennappi
      8 vuotta sitten
      Hyvin onnistui mascarponella! Tuli todella hyvää. Ja kakku KESTÄÄ PAKASTUKSEN! Laitettiin puolet valmiina paloina pakkaseen. Sulatettiin sitten aina kun tartti. 1pala noin 2h huoneen lämmössä.
    • kallis?
      8 vuotta sitten
      Olis kiva jos olis laskettu kakun raaka-aineiden hinta valmiiksi.
    • Kuluttajapalvelu
      8 vuotta sitten
      Yök liivate, tätä kakkureseptiä ei valitettavasti ole testattu ilman liivatetta.
    • yök liivate
      8 vuotta sitten
      Entäpä jos ei halua käyttää liivatetta?
    • yök liivate
      8 vuotta sitten
      Entäpä jos ei halua käyttää liivatetta?
    • Mamma55
      8 vuotta sitten
      Jätin sokerit kokonaan pois. Raastoin hieman vaaleaa suklaata keskimmäisen massan sekaan. Käytin pohjassa Digestive-keksejä. Hyvää tuli!
    • Kuluttajapalvelu
      8 vuotta sitten
      Mävaan, kakku on parhaimmillaan valmistusta seuraavana päivänä. Kakun hyytymiseen kannattaa varata aikaa vähintään neljä tuntia.
    • mävaan
      8 vuotta sitten
      Hei ehtiikö kakku kunnolla hyytymään ja tekeytymään jos teen sen vasta uuden vuoden päivänä heti aamusta?
    • Leenu
      8 vuotta sitten
      Kyllä voi käyttää mascarponea, tuli todella hyvää mutta hirmu makea, tein liivatteet jokaiseen erikseen kahvikupeissa ja onnistui kivasti, ei ole helppo tehdä mutta hyvää. Tämä oli käsittääkseni Pirkassa, koska käytin Pirkan leivontasuklaita tehdessäni tämän vähän ennen joulua.
    • Sari
      8 vuotta sitten
      saattaisi onnistua myös ilman liivatetta. Itse inhoan sitä ja tein juuri valkosuklaajuustokakun vastaavalla ohjeella, 200g tuorejuustoa+ 2 dl kuohukermaa+ 200g sul.valkosuklaata. Hyvin pysyi kasassa :)
    • Pirjo
      8 vuotta sitten
      Punainen nappi: miten onnistui mascorponejuustolla? Jääkapissa ei nyt satu olemaan muuta juustoa että uskallanko tehdä sillä?
    • Kuluttajapalvelu
      8 vuotta sitten
      Sanni, kakun pakastamista ei ole testattu, mutta yleisesti ottaen liivatteella hyydytetyt juustokakut kestävät hyvin pakastamista. Aina on pieni vaara, että kakun rakenne ja maku kuitenkin hieman kärsivät pakastuksesta. Kakku kannattaa sulattaa hitaasti jääkaapissa, joka edes auttaa rakenteen säilymistä hyvänä.
    • Nipsu
      8 vuotta sitten
      Herkullinen kakku! Pohjaan riittää mielestäni hieman pienempikin määrä voita ja tumman suklaan kanssa laittaisin jatkossa vain yhden liivatteen, sillä siitä tuli selvästi kiinteämpi kerros kuin muista suklaista.
    • Sanni
      8 vuotta sitten
      Tein kakkua ja herkullista oli! Mutta voiko kakkua pakastaa? Niin iso ja painava siitä tuli, ja niin täyttävääkin :)
    • Goodwife
      8 vuotta sitten
      lämmitin maidon kattilassa josta otin tarvittavan määrän nestettä n 2rkl kuumaa maitoa kun 1rkl aika pieni määrä
    • Goodwife
      8 vuotta sitten
      Tein ohjeen mukaan, herkullista!!!Tosin jännitin mahtuuko viimeinen kerros vuokaan mutta juuri ja juuri mahtui