Kolmen suklaan juustokakku
- Annosmäärä16 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Kolmen suklaan juustokakku vie suklaanhimon mennessään.
Ainekset
16 annosta
Pohja
- 1/2 pkt (à 350 g) vaniljanmakuisia täytekeksejä (esim. Domino)
- 50 g voita
Täyte
- 3 prk (à 2 dl) Pirkka laktoositonta vispikermaa
- 3 rs (à 180 g) Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
- 150 g Fazer Ögon Premium leivontasuklaata, 70 %
- 150 g Fazerin Sininen maitosuklaata
- 150 g Fazer valkoista leivontasuklaata
- 3/4 dl sokeria
- 6 liivatelehteä
- 3 rkl maitoa
Ravintosisältö
- Energia1 596 kJ / 382 kcal
- Rasva30 g
- josta tyydyttynyttä18,2 g
- Hiilihydraatit22,7 g
- josta sokereita20 g
- Proteiini5,3 g
- Suola0,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Hienonna keksit monitoimikoneen leikkuuterällä. Sulata rasva ja lisää se jäähtyneenä muruihin.
- Vuoraa irtopohjaisen vuoan pohja (Ø 24 cm) leivinpaperilla kiinnittämällä paperi pohjan ja reunan väliin. Painele keksi-rasvaseos lusikalla vuoan pohjalle. Nosta vuoka hetkeksi kylmään, jotta pohja kovettuu.
- Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen kolmeen eri kulhoon. Vaahdota kermat. (Voit vaahdottaa kaiken kerralla tai kolmessa erässä).
- Sulata tumma suklaa miedolla lämmöllä mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita sula suklaa ja yksi tuorejuustorasia keskenään. Kuumenna 1 rkl maitoa kiehuvaksi ja liuota siihen liivatteet (2 kpl). Sekoita liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseoksen joukkoon. Lisää 1/3 kermavaahdosta sekä 1/2 dl sokeria ja sekoita tasaiseksi. Levitä täyte keksipohjan päälle ja nosta kakku kylmään.
- Valmista keskimmäinen kerros maitosuklaasta samoin kuin edellinen kerros. Lisää maitosuklaatäytteeseen 1/4 dl sokeria. Nosta kakku kylmään.
- Valmista päällimmäinen kerros valkosuklaasta kuten edelliset kerrokset. Valkosuklaatäytteeseen ei lisätä sokeria. Nosta kakku jääkaappiin ja anna hyytyä yön yli. Voit pyyhkäistä kakun reunan sileäksi kuumalla veitsellä tai lastalla.
Vinkki! Pohjan voi valmistaa ilman monitoimikonettakin. Paloittele keksit esimerkiksi tilavaan kaksinkertaiseen muovipussiin ja hienonna keksit muruiksi esimerkiksi lihanuijalla tai kaulimella.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinen
- Pysyvästi edullinen
- Pysyvästi edullinen
- Plussa-etu −17 %Plussa-kortillaEtuhinta 2,89/kpl9,63/kgIlman Plussa-korttia 3,49/kpl (11,63/kg)
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,9(452 arviota)
- yli 60 min3,9(284 arviota)
- yli 60 min4,8(6 arviota)
- yli 60 min4,5(1 764 arviota)
- yli 60 min4,1(254 arviota)
- yli 60 min4,5(145 arviota)
- yli 60 min3,6(8 arviota)
- yli 60 min4,0(510 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (299 arviota)
- Viivi1 vuosi sittenOnko resepti laktoositon? Vispikerma on laktoositon samoin myös tuorejuusto, mutta ovatko suklaatkin laktoosittomia?
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenViivi, suklaat sisältävät laktoosia, joten resepti ei ole laktoositon.
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenJuki, ohjeessa keksit käytetään kokonaan.
- Juki1 vuosi sittenPoistetaanko kekseistä vaniljatäyte ennen kuin ne murskataan pohjaa varten, vai muussataanko keksit kokonaisena?
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenMinä vain, ikävä kuulla, että täyte ei ole onnistunut. Mahdollisesti suklaa on ollut liian kuumaa. Suklaa ja tuorejuusto kannattaa myös sekoittaan nopeasti toisiinsa.
- minä vain5 vuotta sittenmiksi suklaa jähmettyi heti tuorejuustoon lisätessä, massasta tuli klimppistä suklaan takia?
- Harvat osaa6 vuotta sittenKyllähän se on nyt sanomattakin selvää että liivatteet laitetaan erikseen kun kuitenkin kyseessä on 3eri kerrosta 😂😂😂😂😂
- eikka6 vuotta sittena-makiaa
- regina6 vuotta sittenJa hyvältä maistuu
- Nuori kotikokki7 vuotta sittenHyvä juustokakun ohje! Onnistui hyvin ja tuli ihanan pehmeää ja maukasta. Hieman jäin miettimään, olisiko riittänyt tummasuklaa kerrokseen vain yksi liivatelehti tai olisiko tarvinnut ollenkaan, sillä siitä kerroksesta tuli huomattavasti muita kerroksia paksumpi koostumus. Toisaalta ei se pahaakaan ollut. Aion tehdä uudestaankin!
- K-Kuluttajapalvelu8 vuotta sittenArlena, kakun voi halutessaan pakastaa, joskin rakenne voi tästä jonkin verran kärsiä. Pakastettu kakku kannattaa ottaa tarjoamista edeltävänä päivänä jääkaappiin sulamaan.
- Arlena8 vuotta sittenKysymys: voiko kakun pakastaa? Näyttää hyvältä!
- Grete8 vuotta sittenKoska pohja ja täyte on niin makea, pelkäsin että isä saa sydäninfarktin, ei laittanut sokeria ollenkaan ja laittoin ensimmäisen kerrosten välillä puolukkaa hillo.
- Sanna9 vuotta sittenOlen tehnyt monesti mascarponella ja onnistuu jopa paremmin
- Kuluttajapalvelu9 vuotta sittenMarjaana, kakun voi halutessaan pakastaa, joskin rakenne voi tästä jonkin verran kärsiä. Pakastettu kakku kannattaa ottaa tarjoamista edeltävänä päivänä jääkaappiin sulamaan.
- Marjaana9 vuotta sittenVoiko tämän kakun pakastaa? Kärsiikö rakenne tai maku?
- Punainennappi9 vuotta sittenHyvin onnistui mascarponella! Tuli todella hyvää. Ja kakku KESTÄÄ PAKASTUKSEN! Laitettiin puolet valmiina paloina pakkaseen. Sulatettiin sitten aina kun tartti. 1pala noin 2h huoneen lämmössä.
- kallis?9 vuotta sittenOlis kiva jos olis laskettu kakun raaka-aineiden hinta valmiiksi.
- Kuluttajapalvelu9 vuotta sittenYök liivate, tätä kakkureseptiä ei valitettavasti ole testattu ilman liivatetta.
- yök liivate9 vuotta sittenEntäpä jos ei halua käyttää liivatetta?
- yök liivate9 vuotta sittenEntäpä jos ei halua käyttää liivatetta?
- Mamma559 vuotta sittenJätin sokerit kokonaan pois. Raastoin hieman vaaleaa suklaata keskimmäisen massan sekaan. Käytin pohjassa Digestive-keksejä. Hyvää tuli!
- Kuluttajapalvelu9 vuotta sittenMävaan, kakku on parhaimmillaan valmistusta seuraavana päivänä. Kakun hyytymiseen kannattaa varata aikaa vähintään neljä tuntia.
- mävaan9 vuotta sittenHei ehtiikö kakku kunnolla hyytymään ja tekeytymään jos teen sen vasta uuden vuoden päivänä heti aamusta?
- Leenu9 vuotta sittenKyllä voi käyttää mascarponea, tuli todella hyvää mutta hirmu makea, tein liivatteet jokaiseen erikseen kahvikupeissa ja onnistui kivasti, ei ole helppo tehdä mutta hyvää. Tämä oli käsittääkseni Pirkassa, koska käytin Pirkan leivontasuklaita tehdessäni tämän vähän ennen joulua.
- Sari9 vuotta sittensaattaisi onnistua myös ilman liivatetta. Itse inhoan sitä ja tein juuri valkosuklaajuustokakun vastaavalla ohjeella, 200g tuorejuustoa+ 2 dl kuohukermaa+ 200g sul.valkosuklaata. Hyvin pysyi kasassa :)
- Pirjo9 vuotta sittenPunainen nappi: miten onnistui mascorponejuustolla? Jääkapissa ei nyt satu olemaan muuta juustoa että uskallanko tehdä sillä?
- Kuluttajapalvelu9 vuotta sittenSanni, kakun pakastamista ei ole testattu, mutta yleisesti ottaen liivatteella hyydytetyt juustokakut kestävät hyvin pakastamista. Aina on pieni vaara, että kakun rakenne ja maku kuitenkin hieman kärsivät pakastuksesta. Kakku kannattaa sulattaa hitaasti jääkaapissa, joka edes auttaa rakenteen säilymistä hyvänä.
- Nipsu9 vuotta sittenHerkullinen kakku! Pohjaan riittää mielestäni hieman pienempikin määrä voita ja tumman suklaan kanssa laittaisin jatkossa vain yhden liivatteen, sillä siitä tuli selvästi kiinteämpi kerros kuin muista suklaista.
- Sanni9 vuotta sittenTein kakkua ja herkullista oli! Mutta voiko kakkua pakastaa? Niin iso ja painava siitä tuli, ja niin täyttävääkin :)