Kolmen suklaan juustokakku
- Annosmäärä16 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Kolmen suklaan juustokakku vie suklaanhimon mennessään.
Ainekset
16 annosta
Pohja | |
---|---|
1/2 pkt (à 350 g) | tai |
50 g | voita tai |
Täyte | |
3 prk (à 2 dl) | tai |
3 rs (à 180 g) | tai |
150 g | Fazer premium tummaa leivontasuklaata, 70 % tai |
150 g | Fazerin Sininen maitosuklaata tai |
150 g | Fazer valkoista leivontasuklaata tai |
3/4 dl | sokeria tai |
6 | liivatelehteä tai |
3 rkl | maitoa tai |
Valmistus
yli 60 min
Hienonna keksit monitoimikoneen leikkuuterällä. Sulata rasva ja lisää se jäähtyneenä muruihin.
Vuoraa irtopohjaisen vuoan pohja (Ø 24 cm) leivinpaperilla kiinnittämällä paperi pohjan ja reunan väliin. Painele keksi-rasvaseos lusikalla vuoan pohjalle. Nosta vuoka hetkeksi kylmään, jotta pohja kovettuu.
Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen kolmeen eri kulhoon. Vaahdota kermat. (Voit vaahdottaa kaiken kerralla tai kolmessa erässä).
Sulata tumma suklaa miedolla lämmöllä mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita sula suklaa ja yksi tuorejuustorasia keskenään. Kuumenna 1 rkl maitoa kiehuvaksi ja liuota siihen liivatteet (2 kpl). Sekoita liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseoksen joukkoon. Lisää 1/3 kermavaahdosta sekä 1/2 dl sokeria ja sekoita tasaiseksi. Levitä täyte keksipohjan päälle ja nosta kakku kylmään.
Valmista keskimmäinen kerros maitosuklaasta samoin kuin edellinen kerros. Lisää maitosuklaatäytteeseen 1/4 dl sokeria. Nosta kakku kylmään.
Valmista päällimmäinen kerros valkosuklaasta kuten edelliset kerrokset. Valkosuklaatäytteeseen ei lisätä sokeria. Nosta kakku jääkaappiin ja anna hyytyä yön yli. Voit pyyhkäistä kakun reunan sileäksi kuumalla veitsellä tai lastalla.
Vinkki! Pohjan voi valmistaa ilman monitoimikonettakin. Paloittele keksit esimerkiksi tilavaan kaksinkertaiseen muovipussiin ja hienonna keksit muruiksi esimerkiksi lihanuijalla tai kaulimella.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,6(102 arvostelua)
- yli 60 min4,5(1 630 arvostelua)
- yli 60 min3,9(407 arvostelua)
- yli 60 min4,0(239 arvostelua)
- yli 60 min4,0(237 arvostelua)
- yli 60 min4,0(131 arvostelua)
- yli 60 min3,6(8 arvostelua)
- 30 - 60 min3,5(6 arvostelua)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (278 arvostelua)
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenMinä vain, ikävä kuulla, että täyte ei ole onnistunut. Mahdollisesti suklaa on ollut liian kuumaa. Suklaa ja tuorejuusto kannattaa myös sekoittaan nopeasti toisiinsa.
- minä vain3 vuotta sittenmiksi suklaa jähmettyi heti tuorejuustoon lisätessä, massasta tuli klimppistä suklaan takia?
- Harvat osaa4 vuotta sittenKyllähän se on nyt sanomattakin selvää että liivatteet laitetaan erikseen kun kuitenkin kyseessä on 3eri kerrosta 😂😂😂😂😂
- eikka4 vuotta sittena-makiaa
- regina4 vuotta sittenJa hyvältä maistuu
- Nuori kotikokki5 vuotta sittenHyvä juustokakun ohje! Onnistui hyvin ja tuli ihanan pehmeää ja maukasta. Hieman jäin miettimään, olisiko riittänyt tummasuklaa kerrokseen vain yksi liivatelehti tai olisiko tarvinnut ollenkaan, sillä siitä kerroksesta tuli huomattavasti muita kerroksia paksumpi koostumus. Toisaalta ei se pahaakaan ollut. Aion tehdä uudestaankin!
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenArlena, kakun voi halutessaan pakastaa, joskin rakenne voi tästä jonkin verran kärsiä. Pakastettu kakku kannattaa ottaa tarjoamista edeltävänä päivänä jääkaappiin sulamaan.
- Arlena6 vuotta sittenKysymys: voiko kakun pakastaa? Näyttää hyvältä!
- Grete6 vuotta sittenKoska pohja ja täyte on niin makea, pelkäsin että isä saa sydäninfarktin, ei laittanut sokeria ollenkaan ja laittoin ensimmäisen kerrosten välillä puolukkaa hillo.
- Sanna6 vuotta sittenOlen tehnyt monesti mascarponella ja onnistuu jopa paremmin
- Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenMarjaana, kakun voi halutessaan pakastaa, joskin rakenne voi tästä jonkin verran kärsiä. Pakastettu kakku kannattaa ottaa tarjoamista edeltävänä päivänä jääkaappiin sulamaan.
- Marjaana7 vuotta sittenVoiko tämän kakun pakastaa? Kärsiikö rakenne tai maku?
- Punainennappi7 vuotta sittenHyvin onnistui mascarponella! Tuli todella hyvää. Ja kakku KESTÄÄ PAKASTUKSEN! Laitettiin puolet valmiina paloina pakkaseen. Sulatettiin sitten aina kun tartti. 1pala noin 2h huoneen lämmössä.
- kallis?7 vuotta sittenOlis kiva jos olis laskettu kakun raaka-aineiden hinta valmiiksi.
- Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenYök liivate, tätä kakkureseptiä ei valitettavasti ole testattu ilman liivatetta.
- yök liivate7 vuotta sittenEntäpä jos ei halua käyttää liivatetta?
- yök liivate7 vuotta sittenEntäpä jos ei halua käyttää liivatetta?
- Mamma557 vuotta sittenJätin sokerit kokonaan pois. Raastoin hieman vaaleaa suklaata keskimmäisen massan sekaan. Käytin pohjassa Digestive-keksejä. Hyvää tuli!
- Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenMävaan, kakku on parhaimmillaan valmistusta seuraavana päivänä. Kakun hyytymiseen kannattaa varata aikaa vähintään neljä tuntia.
- mävaan7 vuotta sittenHei ehtiikö kakku kunnolla hyytymään ja tekeytymään jos teen sen vasta uuden vuoden päivänä heti aamusta?
- Leenu7 vuotta sittenKyllä voi käyttää mascarponea, tuli todella hyvää mutta hirmu makea, tein liivatteet jokaiseen erikseen kahvikupeissa ja onnistui kivasti, ei ole helppo tehdä mutta hyvää. Tämä oli käsittääkseni Pirkassa, koska käytin Pirkan leivontasuklaita tehdessäni tämän vähän ennen joulua.
- Sari7 vuotta sittensaattaisi onnistua myös ilman liivatetta. Itse inhoan sitä ja tein juuri valkosuklaajuustokakun vastaavalla ohjeella, 200g tuorejuustoa+ 2 dl kuohukermaa+ 200g sul.valkosuklaata. Hyvin pysyi kasassa :)
- Pirjo7 vuotta sittenPunainen nappi: miten onnistui mascorponejuustolla? Jääkapissa ei nyt satu olemaan muuta juustoa että uskallanko tehdä sillä?
- Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenSanni, kakun pakastamista ei ole testattu, mutta yleisesti ottaen liivatteella hyydytetyt juustokakut kestävät hyvin pakastamista. Aina on pieni vaara, että kakun rakenne ja maku kuitenkin hieman kärsivät pakastuksesta. Kakku kannattaa sulattaa hitaasti jääkaapissa, joka edes auttaa rakenteen säilymistä hyvänä.
- Nipsu7 vuotta sittenHerkullinen kakku! Pohjaan riittää mielestäni hieman pienempikin määrä voita ja tumman suklaan kanssa laittaisin jatkossa vain yhden liivatteen, sillä siitä tuli selvästi kiinteämpi kerros kuin muista suklaista.
- Sanni7 vuotta sittenTein kakkua ja herkullista oli! Mutta voiko kakkua pakastaa? Niin iso ja painava siitä tuli, ja niin täyttävääkin :)
- Goodwife7 vuotta sittenlämmitin maidon kattilassa josta otin tarvittavan määrän nestettä n 2rkl kuumaa maitoa kun 1rkl aika pieni määrä
- Goodwife7 vuotta sittenTein ohjeen mukaan, herkullista!!!Tosin jännitin mahtuuko viimeinen kerros vuokaan mutta juuri ja juuri mahtui
- Punainen nappi7 vuotta sittenTein täm än mascarponella koska tavallinen T.juusto ei minun mielestä maultaan sovi yhteen suklaan kanssa. vielä en tiedä että onnistuiko kakku. Ohjeessa ei mainita ollenkaan kokonaisaikaa kakun hyytymiselle..
- vieno7 vuotta sittenHankala saada liivate sekoamaan tasaisesti pelkkään tuorejuusto-suklaa mössöön.eikö myös kermavaahdon voisi sekoittaa tuorejuusto- suklaaseen ennen liivatetta?