• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Kolmen suklaan juustokakku

Kolmen suklaan juustokakku vie suklaanhimon mennessään. Tämäkin resepti vain n. 1,00€/annos*.
Kolmen suklaan juustokakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 16 annosta
  • yli 60 min
  • 420 kcal / annos (115g)

Ainekset

16 annosta

Pohja

Täyte

    • 3rs(à 180 g)Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
    • 150gFazer premium tummaa leivontasuklaata, 70 %
    • 150gFazerin Sininen maitosuklaata
    • 150gFazer valkoista leivontasuklaata
    • 3/4dlsokeria
    • 6liivatelehteä
    • 3rklmaitoa

Valmistus

yli 60 min
  1. Hienonna keksit monitoimikoneen leikkuuterällä. Sulata rasva ja lisää se jäähtyneenä muruihin.
  2. Vuoraa irtopohjaisen vuoan pohja (Ø 24 cm) leivinpaperilla kiinnittämällä paperi pohjan ja reunan väliin. Painele keksi-rasvaseos lusikalla vuoan pohjalle. Nosta vuoka hetkeksi kylmään, jotta pohja kovettuu.
  3. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen kolmeen eri kulhoon. Vaahdota kermat. (Voit vaahdottaa kaiken kerralla tai kolmessa erässä).
  4. Sulata tumma suklaa miedolla lämmöllä mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita sula suklaa ja yksi tuorejuustorasia keskenään. Kuumenna 1 rkl maitoa kiehuvaksi ja liuota siihen liivatteet (2 kpl). Sekoita liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseoksen joukkoon. Lisää 1/3 kermavaahdosta sekä 1/2 dl sokeria ja sekoita tasaiseksi. Levitä täyte keksipohjan päälle ja nosta kakku kylmään.
  5. Valmista keskimmäinen kerros maitosuklaasta samoin kuin edellinen kerros. Lisää maitosuklaatäytteeseen 1/4 dl sokeria. Nosta kakku kylmään.
  6. Valmista päällimmäinen kerros valkosuklaasta kuten edelliset kerrokset. Valkosuklaatäytteeseen ei lisätä sokeria. Nosta kakku jääkaappiin ja anna hyytyä yön yli. Voit pyyhkäistä kakun reunan sileäksi kuumalla veitsellä tai lastalla.

Tiesitkö että...

Vinkki! Pohjan voi valmistaa ilman monitoimikonettakin. Paloittele keksit esimerkiksi tilavaan kaksinkertaiseen muovipussiin ja hienonna keksit muruiksi esimerkiksi lihanuijalla tai kaulimella. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 11/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 115g100 g

  • 420 kcal1 740 kJ
  • Proteiinia5 g
  • Hiilihydraatteja28 g
  • Rasvaa32 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 102 arvostelua
  • Arlena1.12.2016

    Kysymys: voiko kakun pakastaa? Näyttää hyvältä!

  • K-Kuluttajapalvelu1.12.2016

    Arlena, kakun voi halutessaan pakastaa, joskin rakenne voi tästä jonkin verran kärsiä. Pakastettu kakku kannattaa ottaa tarjoamista edeltävänä päivänä jääkaappiin sulamaan.

  • Grete13.11.2016

    Koska pohja ja täyte on niin makea, pelkäsin että isä saa sydäninfarktin, ei laittanut sokeria ollenkaan ja laittoin ensimmäisen kerrosten välillä puolukkaa hillo.

  • Sanna25.3.2016

    Olen tehnyt monesti mascarponella ja onnistuu jopa paremmin

  • Kuluttajapalvelu21.3.2016

    Marjaana, kakun voi halutessaan pakastaa, joskin rakenne voi tästä jonkin verran kärsiä. Pakastettu kakku kannattaa ottaa tarjoamista edeltävänä päivänä jääkaappiin sulamaan.

  • Marjaana21.3.2016

    Voiko tämän kakun pakastaa? Kärsiikö rakenne tai maku?

  • Punainennappi18.3.2016

    Hyvin onnistui mascarponella! Tuli todella hyvää. Ja kakku KESTÄÄ PAKASTUKSEN! Laitettiin puolet valmiina paloina pakkaseen. Sulatettiin sitten aina kun tartti. 1pala noin 2h huoneen lämmössä.

  • kallis?19.1.2016

    Olis kiva jos olis laskettu kakun raaka-aineiden hinta valmiiksi.

  • Kuluttajapalvelu31.12.2015

    Yök liivate, tätä kakkureseptiä ei valitettavasti ole testattu ilman liivatetta.

  • yök liivate30.12.2015

    Entäpä jos ei halua käyttää liivatetta?

  • yök liivate30.12.2015

    Entäpä jos ei halua käyttää liivatetta?

  • Mamma5530.12.2015

    Jätin sokerit kokonaan pois. Raastoin hieman vaaleaa suklaata keskimmäisen massan sekaan. Käytin pohjassa Digestive-keksejä. Hyvää tuli!

  • Kuluttajapalvelu30.12.2015

    Mävaan, kakku on parhaimmillaan valmistusta seuraavana päivänä. Kakun hyytymiseen kannattaa varata aikaa vähintään neljä tuntia.

  • mävaan30.12.2015

    Hei ehtiikö kakku kunnolla hyytymään ja tekeytymään jos teen sen vasta uuden vuoden päivänä heti aamusta?

  • Leenu29.12.2015

    Kyllä voi käyttää mascarponea, tuli todella hyvää mutta hirmu makea, tein liivatteet jokaiseen erikseen kahvikupeissa ja onnistui kivasti, ei ole helppo tehdä mutta hyvää. Tämä oli käsittääkseni Pirkassa, koska käytin Pirkan leivontasuklaita tehdessäni tämän vähän ennen joulua.

  • Sari29.12.2015

    saattaisi onnistua myös ilman liivatetta. Itse inhoan sitä ja tein juuri valkosuklaajuustokakun vastaavalla ohjeella, 200g tuorejuustoa+ 2 dl kuohukermaa+ 200g sul.valkosuklaata. Hyvin pysyi kasassa :)

  • Pirjo23.12.2015

    Punainen nappi: miten onnistui mascorponejuustolla? Jääkapissa ei nyt satu olemaan muuta juustoa että uskallanko tehdä sillä?

  • Kuluttajapalvelu8.12.2015

    Sanni, kakun pakastamista ei ole testattu, mutta yleisesti ottaen liivatteella hyydytetyt juustokakut kestävät hyvin pakastamista. Aina on pieni vaara, että kakun rakenne ja maku kuitenkin hieman kärsivät pakastuksesta. Kakku kannattaa sulattaa hitaasti jääkaapissa, joka edes auttaa rakenteen säilymistä hyvänä.

  • Nipsu7.12.2015

    Herkullinen kakku! Pohjaan riittää mielestäni hieman pienempikin määrä voita ja tumman suklaan kanssa laittaisin jatkossa vain yhden liivatteen, sillä siitä tuli selvästi kiinteämpi kerros kuin muista suklaista.

  • Sanni7.12.2015

    Tein kakkua ja herkullista oli! Mutta voiko kakkua pakastaa? Niin iso ja painava siitä tuli, ja niin täyttävääkin :)

  • Goodwife5.12.2015

    lämmitin maidon kattilassa josta otin tarvittavan määrän nestettä n 2rkl kuumaa maitoa kun 1rkl aika pieni määrä

  • Goodwife5.12.2015

    Tein ohjeen mukaan, herkullista!!!Tosin jännitin mahtuuko viimeinen kerros vuokaan mutta juuri ja juuri mahtui

  • Punainen nappi5.12.2015

    Tein tämän mascarponella koska tavallinen T.juusto ei minun mielestä maultaan sovi yhteen suklaan kanssa. vielä en tiedä että onnistuiko kakku. Ohjeessa ei mainita ollenkaan kokonaisaikaa kakun hyytymiselle..

  • vieno4.12.2015

    Hankala saada liivate sekoamaan tasaisesti pelkkään tuorejuusto-suklaa mössöön.eikö myös kermavaahdon voisi sekoittaa tuorejuusto- suklaaseen ennen liivatetta?

  • pöö4.12.2015

    Lukeehan siinä selkeästi, että laita liivatteet likoamaan kolmeen eri kulhoon ja ensimmäiseen suklaa annokseen lisätään liivatteet (2kpl).. Erittäin selkeä ohje jos vaan osaa lukea..

  • Kuluttajapalvelu4.12.2015

    Mies, 1 rkl maitoa on helppo kuumentaa mikrossa pienessä astiassa ja liuottaa liivatteet siihen.

  • mies3.12.2015

    Pittääpä kokkeilla tehä. Tuota en vaan ihan ymmärtänyt että miten liivatteet liuotetaan yhteen ruokalusikalliseen kiehuvaa maitoa?

  • Koekeittiö25.11.2015

    Tj, kaikki liivatteet laitetaan likoamaan eri kulhoihin. Kuhunkin kerrokseen tulee 2 liivatelehteä eli yhteensä kakkuun tulee 6 liivatelehteä. Pahoittelemme, että tämä on jäänyt tarkentamatta ohjeeseen. Suklaatäytteet hyytyvät melko nopeasti. Koekeittiön testikakuissa riitti, että jokainen kerros oli jääkaapissa hyytymässä sen ajan, mitä seuraavan kerroksen valmistamiseen kului aikaa. Kerrokset pysyivät kauniisti erillään. Jos täyte näyttää mielestäsi erityisen löysältä, voit toki pidentää hyytymisaikaa ennenkuin lisäät seuraavan kerroksen. Hyytymisaikaan vaikuttaa mm. jääkaapin lämpötila sekä kermavaahdon paksuus. Toivottavasti kakku onnistuu ja maistuu!

  • Koekeittiö25.11.2015

    Hei Hanne, ohjetta ei ole testattu mascarponella, mutta toki voit kokeilla. Mascarpone eroaa maun ja rasvapitoisuuden puolesta tuorejuustosta, joten ihan varmasti emme voi luvata, että kakun rakenne ja maku onnistuvat.

  • Hanne25.11.2015

    Voiko käyttää mascarponea?