Kolmen suklaan juustokakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kolmen suklaan juustokakku

  • Annosmäärä16 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Kolmen suklaan juustokakku vie suklaanhimon mennessään.

    Ainekset

    16 annosta

    Pohja

    1/2 pkt (à 350 g)
     
    vaniljanmakuisia täytekeksejä (esim. Domino)
    tai
    50 g
     
    voita
    tai

    Täyte

    3 prk (à 2 dl)
     
    tai
    3 rs (à 180 g)
     
    tai
    150 g
     
    tai
    150 g
     
    Fazerin Sininen maitosuklaata
    tai
    150 g
     
    Fazer valkoista leivontasuklaata
    tai
    3/4 dl
     
    sokeria
    tai
    6
     
    liivatelehteä
    tai
    3 rkl
     
    maitoa
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 596 kJ / 382 kcal
    Rasva
    30 g
    josta tyydyttynyttä
    18,2 g
    Hiilihydraatit
    22,7 g
    josta sokereita
    20 g
    Proteiini
    5,3 g
    Suola
    0,4 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Hienonna keksit monitoimikoneen leikkuuterällä. Sulata rasva ja lisää se jäähtyneenä muruihin.

    Vuoraa irtopohjaisen vuoan pohja (Ø 24 cm) leivinpaperilla kiinnittämällä paperi pohjan ja reunan väliin. Painele keksi-rasvaseos lusikalla vuoan pohjalle. Nosta vuoka hetkeksi kylmään, jotta pohja kovettuu.

    Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen kolmeen eri kulhoon. Vaahdota kermat. (Voit vaahdottaa kaiken kerralla tai kolmessa erässä).

    Sulata tumma suklaa miedolla lämmöllä mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita sula suklaa ja yksi tuorejuustorasia keskenään. Kuumenna 1 rkl maitoa kiehuvaksi ja liuota siihen liivatteet (2 kpl). Sekoita liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseoksen joukkoon. Lisää 1/3 kermavaahdosta sekä 1/2 dl sokeria ja sekoita tasaiseksi. Levitä täyte keksipohjan päälle ja nosta kakku kylmään.

    Valmista keskimmäinen kerros maitosuklaasta samoin kuin edellinen kerros. Lisää maitosuklaatäytteeseen 1/4 dl sokeria. Nosta kakku kylmään.

    Valmista päällimmäinen kerros valkosuklaasta kuten edelliset kerrokset. Valkosuklaatäytteeseen ei lisätä sokeria. Nosta kakku jääkaappiin ja anna hyytyä yön yli. Voit pyyhkäistä kakun reunan sileäksi kuumalla veitsellä tai lastalla.

    Vinkki! Pohjan voi valmistaa ilman monitoimikonettakin. Paloittele keksit esimerkiksi tilavaan kaksinkertaiseen muovipussiin ja hienonna keksit muruiksi esimerkiksi lihanuijalla tai kaulimella.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Fazer Domino Original vaniljanmakuinen täytekeksi 175g
      Hinta 2,55/kpl
      14,57/kg
    • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
      Hinta 2,95/kpl
      14,75/kg
    • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
      Hinta 1,39/kpl
      6,95/l
    • Pirkka tuorejuusto maustamaton 180g laktoositon
      Hinta 1,99/kpl
      11,06/kg