Kolmen suklaan juustokakku
Kolmen suklaan juustokakku vie suklaanhimon mennessään. Tämäkin resepti vain n. 1,00€/annos*.
- 16 annosta
- yli 60 min
- 420 kcal / annos (115g)
Ainekset
16 annosta
Pohja
- 1/2pkt(à 350 g)Pirkka Daniela vaniljanmakuisia täytekeksejä
- 50gvoita
Täyte
- 3prk(à 2 dl)Pirkka laktoositonta vispikermaa
- 3rs(à 180 g)Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
- 150gFazer premium tummaa leivontasuklaata, 70 %
- 150gFazerin Sininen maitosuklaata
- 150gFazer valkoista leivontasuklaata
- 3/4dlsokeria
- 6liivatelehteä
- 3rklmaitoa
Valmistus
yli 60 min- Hienonna keksit monitoimikoneen leikkuuterällä. Sulata rasva ja lisää se jäähtyneenä muruihin.
- Vuoraa irtopohjaisen vuoan pohja (Ø 24 cm) leivinpaperilla kiinnittämällä paperi pohjan ja reunan väliin. Painele keksi-rasvaseos lusikalla vuoan pohjalle. Nosta vuoka hetkeksi kylmään, jotta pohja kovettuu.
- Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen kolmeen eri kulhoon. Vaahdota kermat. (Voit vaahdottaa kaiken kerralla tai kolmessa erässä).
- Sulata tumma suklaa miedolla lämmöllä mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita sula suklaa ja yksi tuorejuustorasia keskenään. Kuumenna 1 rkl maitoa kiehuvaksi ja liuota siihen liivatteet (2 kpl). Sekoita liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseoksen joukkoon. Lisää 1/3 kermavaahdosta sekä 1/2 dl sokeria ja sekoita tasaiseksi. Levitä täyte keksipohjan päälle ja nosta kakku kylmään.
- Valmista keskimmäinen kerros maitosuklaasta samoin kuin edellinen kerros. Lisää maitosuklaatäytteeseen 1/4 dl sokeria. Nosta kakku kylmään.
- Valmista päällimmäinen kerros valkosuklaasta kuten edelliset kerrokset. Valkosuklaatäytteeseen ei lisätä sokeria. Nosta kakku jääkaappiin ja anna hyytyä yön yli. Voit pyyhkäistä kakun reunan sileäksi kuumalla veitsellä tai lastalla.
Tiesitkö että...
Vinkki! Pohjan voi valmistaa ilman monitoimikonettakin. Paloittele keksit esimerkiksi tilavaan kaksinkertaiseen muovipussiin ja hienonna keksit muruiksi esimerkiksi lihanuijalla tai kaulimella. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 11/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet Teemat
Ravintosisältö per annos 115g100 g
- 420 kcal1 740 kJ
- Proteiinia 5 g
- Hiilihydraatteja28 g
- Rasvaa32 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
miksi suklaa jähmettyi heti tuorejuustoon lisätessä, massasta tuli klimppistä suklaan takia?
Minä vain, ikävä kuulla, että täyte ei ole onnistunut. Mahdollisesti suklaa on ollut liian kuumaa. Suklaa ja tuorejuusto kannattaa myös sekoittaan nopeasti toisiinsa.
Kyllähän se on nyt sanomattakin selvää että liivatteet laitetaan erikseen kun kuitenkin kyseessä on 3eri kerrosta 😂😂😂😂😂
a-makiaa
Ja hyvältä maistuu
Hyvä juustokakun ohje! Onnistui hyvin ja tuli ihanan pehmeää ja maukasta. Hieman jäin miettimään, olisiko riittänyt tummasuklaa kerrokseen vain yksi liivatelehti tai olisiko tarvinnut ollenkaan, sillä siitä kerroksesta tuli huomattavasti muita kerroksia paksumpi koostumus. Toisaalta ei se pahaakaan ollut. Aion tehdä uudestaankin!
Arlena, kakun voi halutessaan pakastaa, joskin rakenne voi tästä jonkin verran kärsiä. Pakastettu kakku kannattaa ottaa tarjoamista edeltävänä päivänä jääkaappiin sulamaan.
Kysymys: voiko kakun pakastaa? Näyttää hyvältä!
Koska pohja ja täyte on niin makea, pelkäsin että isä saa sydäninfarktin, ei laittanut sokeria ollenkaan ja laittoin ensimmäisen kerrosten välillä puolukkaa hillo.
Olen tehnyt monesti mascarponella ja onnistuu jopa paremmin
Marjaana, kakun voi halutessaan pakastaa, joskin rakenne voi tästä jonkin verran kärsiä. Pakastettu kakku kannattaa ottaa tarjoamista edeltävänä päivänä jääkaappiin sulamaan.
Voiko tämän kakun pakastaa? Kärsiikö rakenne tai maku?
Hyvin onnistui mascarponella! Tuli todella hyvää. Ja kakku KESTÄÄ PAKASTUKSEN! Laitettiin puolet valmiina paloina pakkaseen. Sulatettiin sitten aina kun tartti. 1pala noin 2h huoneen lämmössä.
Olis kiva jos olis laskettu kakun raaka-aineiden hinta valmiiksi.
Yök liivate, tätä kakkureseptiä ei valitettavasti ole testattu ilman liivatetta.
Entäpä jos ei halua käyttää liivatetta?
Entäpä jos ei halua käyttää liivatetta?
Jätin sokerit kokonaan pois. Raastoin hieman vaaleaa suklaata keskimmäisen massan sekaan. Käytin pohjassa Digestive-keksejä. Hyvää tuli!
Mävaan, kakku on parhaimmillaan valmistusta seuraavana päivänä. Kakun hyytymiseen kannattaa varata aikaa vähintään neljä tuntia.
Hei ehtiikö kakku kunnolla hyytymään ja tekeytymään jos teen sen vasta uuden vuoden päivänä heti aamusta?
Kyllä voi käyttää mascarponea, tuli todella hyvää mutta hirmu makea, tein liivatteet jokaiseen erikseen kahvikupeissa ja onnistui kivasti, ei ole helppo tehdä mutta hyvää. Tämä oli käsittääkseni Pirkassa, koska käytin Pirkan leivontasuklaita tehdessäni tämän vähän ennen joulua.
saattaisi onnistua myös ilman liivatetta. Itse inhoan sitä ja tein juuri valkosuklaajuustokakun vastaavalla ohjeella, 200g tuorejuustoa+ 2 dl kuohukermaa+ 200g sul.valkosuklaata. Hyvin pysyi kasassa :)
Punainen nappi: miten onnistui mascorponejuustolla? Jääkapissa ei nyt satu olemaan muuta juustoa että uskallanko tehdä sillä?
Sanni, kakun pakastamista ei ole testattu, mutta yleisesti ottaen liivatteella hyydytetyt juustokakut kestävät hyvin pakastamista. Aina on pieni vaara, että kakun rakenne ja maku kuitenkin hieman kärsivät pakastuksesta. Kakku kannattaa sulattaa hitaasti jääkaapissa, joka edes auttaa rakenteen säilymistä hyvänä.
Herkullinen kakku! Pohjaan riittää mielestäni hieman pienempikin määrä voita ja tumman suklaan kanssa laittaisin jatkossa vain yhden liivatteen, sillä siitä tuli selvästi kiinteämpi kerros kuin muista suklaista.
Tein kakkua ja herkullista oli! Mutta voiko kakkua pakastaa? Niin iso ja painava siitä tuli, ja niin täyttävääkin :)
lämmitin maidon kattilassa josta otin tarvittavan määrän nestettä n 2rkl kuumaa maitoa kun 1rkl aika pieni määrä
Tein ohjeen mukaan, herkullista!!!Tosin jännitin mahtuuko viimeinen kerros vuokaan mutta juuri ja juuri mahtui
Tein tämän mascarponella koska tavallinen T.juusto ei minun mielestä maultaan sovi yhteen suklaan kanssa. vielä en tiedä että onnistuiko kakku. Ohjeessa ei mainita ollenkaan kokonaisaikaa kakun hyytymiselle..
Hankala saada liivate sekoamaan tasaisesti pelkkään tuorejuusto-suklaa mössöön.eikö myös kermavaahdon voisi sekoittaa tuorejuusto- suklaaseen ennen liivatetta?