Mustaherukka-valkosuklaajuustokakku
Kirpeän raikas mustaherukka sekä makea valkosuklaa sopivat hyvin yhteen ja tekevät kakusta herkullisen tarjottavan juhlapöytään.
16 annostayli 60 min260 kcal / annos (90g)
Ainekset
16 annosta
Pohja
- 2kananmunaa
- 1 1/2dlsokeria
- 1 1/2dlvehnäjauhoja
- 1 1/2tlleivinjauhetta
Herukkamousse
- 3liivatelehteä
- 1/2prk(à 200 g)Pirkka turkkilaista jogurttia
- 1/2rs(à 180 g)Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
- 1ps(200 g)suomalaisia mustaherukoita (pakaste)
- 1/2dlsokeria
- 2tlvettä
Valkosuklaamousse
- 1liivatelehti
- 1/2prk(à 200 g)Pirkka turkkilaista jogurttia
- 1/2rs(à 180 g)Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
- 2tlsitruunanmehua
Sokerimassaruusut
- Dr. Oetker sokerimassaa (valkoista tai punaista)
- tomusokeria
Valmistus
yli 60 min- Vatkaa sokeri ja huoneenlämpöiset munat kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sulata rasva. Lisää jauhoseos ja hieman jäähtynyt rasva vuorotellen taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
- Pingota leivipaperi irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija 24 cm). Levitä taikina vuokaan ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Pohja saa jäädä keskeltä hieman kosteaksi. Jätä pohja jäähtymään vuokaan ja halkaise jäähtynyt pohja varovasti kahtia.
- Laita kaikki liivatelehdet (4 kpl) kylmään veteen likoamaan. Vaahdota molempia mousseja varten vispikerma (2 dl) ja jaa se tasan kahteen kulhoon. Soseuta sulatetut mustaherukat sauvaskoittimella hienoksi.
- Mustaherukkamoussea varten sekoita herukat, sokeri, kerma, jogurtti ja tuorejuusto keskenään. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai miedolla lämmöllä kattilassa ja lisää hieman jäähtyneenä varovasti seokseen. Kuumenna vesitilkka mikrossa ja sekoita siihen kolme liivatelehteä. Lisää liivateseos varovasti massaan ja sekoita tasaiseksi. Siirrä kulho jääkaappiin odottamaan.
- Valkosuklaamoussea varten sekoita kerma, jogurtti ja tuorejuusto keskenään. Lisää joukkoon sulatettu ja hieman jäähtynyt valkosuklaa. Kuumenna sitruunanmehu mikrossa ja sekoita puristettu liivatelehti mehun joukkoon. Kaada liivateseos hieman jäähtyneenä vähän kerrallaan valkosuklaa-kermaseokseen. Sekoita tasaiseksi.
- Vuoraa irtopohjavuoan reunat leivinpaperisuikaleella. Aseta vuoan pohjalle toinen pohjalevy. Levitä mustaherukkamousse pohjan päälle. Nosta toinen pohja välikerrokseksi ja kaada tämän päälle valkosuklaamousse. Levitä tasaiseksi, siirrä jääkaappiin ja anna hyytyä yön yli tai vähintään 4 tuntia.
- Sokerimassaruusut: Kauli sokerimassa muutaman millin paksuiseksi levyksi tomusokeria apuna käyttäen.
- Ota levystä pienellä pyöreällä muotilla (esim. tylla) ruusun terälehtiä. Suojaa sokerilevy kelmulla, ettei se kuivahda. Kiedo 1-2 terälehteä tiukalle rullalle ruusun keskustaksi.
- Taivuta uloimpia terälehtiä esimerkiksi cocktailtikulla. Kiinnitä terälehdet ruusun keskustaan.
- Anna kuivahtaa esimerkiksi ruokalusikan pesässä. Voit valmistaa ruusut hyvissä ajoin etukäteen. Säilytä ne tiiviissä rasiassa huoneenlämmössä.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat
Ravintosisältö per annos 90g100 g
- 260 kcal1 100 kJ
- Proteiinia 4 g
- Hiilihydraatteja23 g
- Rasvaa17 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Pullava, kakun voi pakastaa mutta se kannattaa koristella vasta juuri ennen tarjoilua.
Voiko tämän kakun tehdä etukäteen ja pakastaa?
Voiko pohjan jauhot korvata gluteennittomalla jauhoseoksella? Onko määrä sama?
Tiina, K-Koekeittiöllä ei ole testattu reseptiä gluteenittomalla jauhoseoksella mutta voit toki kokeilla sitä niin.