Mustaherukka-valkosuklaajuustokakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Mustaherukka-valkosuklaajuustokakku

  • Annosmäärä16 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Kirpeän raikas mustaherukka sekä makea valkosuklaa sopivat hyvin yhteen ja tekevät kakusta herkullisen tarjottavan juhlapöytään.

    Ainekset

    16 annosta

    Pohja

    2
     
    kananmunaa
    tai
    1 1/2 dl
     
    sokeria
    tai
    100 g
     
    tai
    1 1/2 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    1/2 dl
     
    tai
    1 1/2 tl
     
    leivinjauhetta
    tai

    Herukkamousse

    3
     
    liivatelehteä
    tai
    1 dl
     
    tai
    1/2 prk (à 200 g)
     
    tai
    1/2 rs (à 180 g)
     
    tai
    100 g
     
    tai
    1 ps (200 g)
     
    suomalaisia mustaherukoita (pakaste)
    tai
    1/2 dl
     
    sokeria
    tai
    2 tl
     
    vettä
    tai

    Valkosuklaamousse

    1
     
    liivatelehti
    tai
    1 dl
     
    tai
    1/2 prk (à 200 g)
     
    tai
    1/2 rs (à 180 g)
     
    tai
    100 g
     
    tai
    2 tl
     
    sitruunanmehua
    tai

    Sokerimassaruusut

     
    Dr. Oetker sokerimassaa (valkoista tai punaista)
    tai
     
    tomusokeria
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 296 kJ / 310 kcal
    Rasva
    18,8 g
    josta tyydyttynyttä
    11,8 g
    Hiilihydraatit
    29,7 g
    josta sokereita
    24,2 g
    Proteiini
    4,7 g
    Suola
    0,4 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Vatkaa sokeri ja huoneenlämpöiset munat kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sulata rasva. Lisää jauhoseos ja hieman jäähtynyt rasva vuorotellen taikinaan ja sekoita tasaiseksi.

    Pingota leivipaperi irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija 24 cm). Levitä taikina vuokaan ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Pohja saa jäädä keskeltä hieman kosteaksi. Jätä pohja jäähtymään vuokaan ja halkaise jäähtynyt pohja varovasti kahtia.

    Laita kaikki liivatelehdet (4 kpl) kylmään veteen likoamaan. Vaahdota molempia mousseja varten vispikerma (2 dl) ja jaa se tasan kahteen kulhoon. Soseuta sulatetut mustaherukat sauvaskoittimella hienoksi.

    Mustaherukkamoussea varten sekoita herukat, sokeri, kerma, jogurtti ja tuorejuusto keskenään. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai miedolla lämmöllä kattilassa ja lisää hieman jäähtyneenä varovasti seokseen. Kuumenna vesitilkka mikrossa ja sekoita siihen kolme liivatelehteä. Lisää liivateseos varovasti massaan ja sekoita tasaiseksi. Siirrä kulho jääkaappiin odottamaan.

    Valkosuklaamoussea varten sekoita kerma, jogurtti ja tuorejuusto keskenään. Lisää joukkoon sulatettu ja hieman jäähtynyt valkosuklaa. Kuumenna sitruunanmehu mikrossa ja sekoita puristettu liivatelehti mehun joukkoon. Kaada liivateseos hieman jäähtyneenä vähän kerrallaan valkosuklaa-kermaseokseen. Sekoita tasaiseksi.

    Vuoraa irtopohjavuoan reunat leivinpaperisuikaleella. Aseta vuoan pohjalle toinen pohjalevy. Levitä mustaherukkamousse pohjan päälle. Nosta toinen pohja välikerrokseksi ja kaada tämän päälle valkosuklaamousse. Levitä tasaiseksi, siirrä jääkaappiin ja anna hyytyä yön yli tai vähintään 4 tuntia.

    Sokerimassaruusut: Kauli sokerimassa muutaman millin paksuiseksi levyksi tomusokeria apuna käyttäen.

    Ota levystä pienellä pyöreällä muotilla (esim. tylla) ruusun terälehtiä. Suojaa sokerilevy kelmulla, ettei se kuivahda. Kiedo 1–2 terälehteä tiukalle rullalle ruusun keskustaksi.

    Taivuta uloimpia terälehtiä esimerkiksi cocktailtikulla. Kiinnitä terälehdet ruusun keskustaan.

    Anna kuivahtaa esimerkiksi ruokalusikan pesässä. Voit valmistaa ruusut hyvissä ajoin etukäteen. Säilytä ne tiiviissä rasiassa huoneenlämmössä.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka suomalainen voi 500g
      Hinta 3,59/kpl
      7,18/kg
    • Pirkka kaakaojauhe 200 g rfa
      Hinta 1,99/kpl
      9,95/kg
    • Meira liivatelehti 20g pussi
      Hinta 1,39/kpl
      69,50/kg
    • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl UHT
      Hinta 1,39/kpl
      6,95/l
    • Pirkka turkkilainen jogurtti 200g laktoositon
      Hinta 1,39/kpl
      6,95/kg
    • Pirkka tuorejuusto maustamaton 180g laktoositon
      Hinta 1,99/kpl
      11,06/kg
    • Pirkka valkoinen leivontasuklaa 100g RFA
      Hinta 1,19/kpl
      11,90/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,9 (136 arviota)

    • K-Kuluttajapalvelu
      3 vuotta sitten
      Pullava, kakun voi pakastaa mutta se kannattaa koristella vasta juuri ennen tarjoilua.
    • Pullava
      3 vuotta sitten
      Voiko tämän kakun tehdä etukäteen ja pakastaa?
    • Tiina
      4 vuotta sitten
      Voiko pohjan jauhot korvata gluteennittomalla jauhoseoksella? Onko määrä sama?
    • K-Kuluttajapalvelu
      4 vuotta sitten
      Tiina, K-Koekeittiöllä ei ole testattu reseptiä gluteenittomalla jauhoseoksella mutta voit toki kokeilla sitä niin.