• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Mustaherukka-valkosuklaajuustokakku

Kirpeän raikas mustaherukka sekä makea valkosuklaa sopivat hyvin yhteen ja tekevät kakusta herkullisen tarjottavan juhlapöytään.
Mustaherukka-valkosuklaajuustokakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 16 annosta
  • yli 60 min
  • 260 kcal / annos (90g)

Ainekset

16 annosta

Pohja

Herukkamousse

Valkosuklaamousse

Sokerimassaruusut

    • Dr. Oetker sokerimassaa (valkoista tai punaista)
    • tomusokeria

Valmistus

yli 60 min
  1. Vatkaa sokeri ja huoneenlämpöiset munat kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sulata rasva. Lisää jauhoseos ja hieman jäähtynyt rasva vuorotellen taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
  2. Pingota leivipaperi irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija 24 cm). Levitä taikina vuokaan ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Pohja saa jäädä keskeltä hieman kosteaksi. Jätä pohja jäähtymään vuokaan ja halkaise jäähtynyt pohja varovasti kahtia.
  3. Laita kaikki liivatelehdet (4 kpl) kylmään veteen likoamaan. Vaahdota molempia mousseja varten vispikerma (2 dl) ja jaa se tasan kahteen kulhoon. Soseuta sulatetut mustaherukat sauvaskoittimella hienoksi.
  4. Mustaherukkamoussea varten sekoita herukat, sokeri, kerma, jogurtti ja tuorejuusto keskenään. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai miedolla lämmöllä kattilassa ja lisää hieman jäähtyneenä varovasti seokseen. Kuumenna vesitilkka mikrossa ja sekoita siihen kolme liivatelehteä. Lisää liivateseos varovasti massaan ja sekoita tasaiseksi. Siirrä kulho jääkaappiin odottamaan.
  5. Valkosuklaamoussea varten sekoita kerma, jogurtti ja tuorejuusto keskenään. Lisää joukkoon sulatettu ja hieman jäähtynyt valkosuklaa. Kuumenna sitruunanmehu mikrossa ja sekoita puristettu liivatelehti mehun joukkoon. Kaada liivateseos hieman jäähtyneenä vähän kerrallaan valkosuklaa-kermaseokseen. Sekoita tasaiseksi.
  6. Vuoraa irtopohjavuoan reunat leivinpaperisuikaleella. Aseta vuoan pohjalle toinen pohjalevy. Levitä mustaherukkamousse pohjan päälle. Nosta toinen pohja välikerrokseksi ja kaada tämän päälle valkosuklaamousse. Levitä tasaiseksi, siirrä jääkaappiin ja anna hyytyä yön yli tai vähintään 4 tuntia.
  7. Sokerimassaruusut: Kauli sokerimassa muutaman millin paksuiseksi levyksi tomusokeria apuna käyttäen.
  8. Ota levystä pienellä pyöreällä muotilla (esim. tylla) ruusun terälehtiä. Suojaa sokerilevy kelmulla, ettei se kuivahda. Kiedo 1-2 terälehteä tiukalle rullalle ruusun keskustaksi.
  9. Taivuta uloimpia terälehtiä esimerkiksi cocktailtikulla. Kiinnitä terälehdet ruusun keskustaan.
  10. Anna kuivahtaa esimerkiksi ruokalusikan pesässä. Voit valmistaa ruusut hyvissä ajoin etukäteen. Säilytä ne tiiviissä rasiassa huoneenlämmössä.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 90g100 g

  • 260 kcal1 100 kJ
  • Proteiinia4 g
  • Hiilihydraatteja23 g
  • Rasvaa17 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 40 arvostelua