Hyppää sisältöön
Punajuuri-vuohenjuustopastaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Punajuuri-vuohenjuustopasta

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Helppo punajuuri-vuohenjuustopasta maistuu hieman makealta. Makea punajuuri ja suolainen vuohenjuusto täydentävät toisiaan.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

4 annosta
  • 300 g (8 dl) Pirkka penne täysjyväpastaa
  • 500 g tuoretta punajuurta
  • 1 (100 g) sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl öljyä
  • 2 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1/2 rkl Pirkka juoksevaa hunajaa
  • 1/2 dl pastan keitinlientä
  • 2 rkl öljyä
  • 1 dl basilikaa hienonnettuna
  • 1 tlk (365 g/150 g) Pirkka Parhaat vuohenjuustokuutioita

Ravintosisältö

  • Energia
    742 kJ / 177 kcal
  • Rasva
    7,3 g
  • josta tyydyttynyttä
    2,4 g
  • Hiilihydraatit
    20,5 g
  • josta sokereita
    5,7 g
  • Proteiini
    5,8 g
  • Suola
    1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min
  1. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta pasta, mutta säästä osa keitinliemestä. Lisää pastan joukkoon tilkka öljyä.
  2. Pese ja kuori punajuuret. Raasta ne karkeaksi raasteeksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  3. Kuullota kasviksia öljyssä paistokasarissa. Lisää joukkoon vesi, suola, pippuri ja hunaja. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä 15–20 minuuttia, kunnes punajuuriraaste on kypsää.
  4. Kaada pasta paistokasariin ja sekoita varovasti. Lisää pastan joukkoon keitinlientä ja öljyä. Valuta vuohenjuustokuutiot. Murenna juustokuutiot ja sekoita puolet juustomurusta kuuman pastan joukkoon. Ripottele pinnalle loput juustomurut ja hienonnettu basilika.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,0 (177 arviota)

  • Kotikokkailija
    3 kuukautta sitten
    Vuohenjuusto oli ainut pelastaja tässä ruuassa. Yleensä en heitä ruokaa pois, mutta tämä ei kertakaikkiaan ollut hyvää, vaikkakin pasta oli kivan värikäs.
  • Hilla
    8 kuukautta sitten
    Hyvä peruspasta, joka saa makua ja väriä punajuuresta. Punajuurta voisi varmaan olla puolet vähemmänkin ja vuohenjuustoa tuplasti, riippuen vähän mausta.
  • Jfjk84747&÷*#
    1 vuosi sitten
    Muuntelin hieman reseptiä. Laitoin pippuria ja valkosipulia moninkertaisen määrän ja lisäsin myös kasvisliemikuution. Sekoitin hienonnetun valkosipulin joukkoon vasta valmiiseen ruokaan. Ei hullumpaa.
  • Opiskelija
    2 vuotta sitten
    Mautonta valitettavasti.
  • TV
    6 vuotta sitten
    Oikein hyvää! Ostin ihan perus vuohenjuusto pötkön, ajoi myös asiansa!
  • Ei toiste
    7 vuotta sitten
    En kyllä nyt ymmärrä ylistäviä arvosanoja. Tämä oli mielestäni niin pahvin ja mauttoman makuista, että valitettavasti meni roskiin. Mikä on todella harvinaista itselleni, joka en ole mikään niro ruoan suhteen enkä koskaan heitä ruokaa hukkaan. Yllätyin itsekkin siitä miten pahaa ruoka oli. Harmi sinänsä, koska kuulosti hyvältä. Yksi pahimmista resepteistä mitä on tullut kokeiltua.
  • vege
    7 vuotta sitten
    Todella maukas resepti, silti helppo tehdä! Suosittelen! Itse käytin tiskistä ostettavaa "vuohenjuustokiekkoa" ja toimi hyvin.
  • p
    7 vuotta sitten
    Helppo ja nopea resepti. Perus hyvää ruokaa.
  • Eli
    7 vuotta sitten
    Oikein hyvää! Se vaan että makua saisi kyllä olla vähän enemmän, vaikka suolasta tai hunajasta :)