Kinuski-puolukkahyytelö
- Annosmäärä5 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Kotimainen kinuski-puolukkahyytelö muistuttaa italialaista serkkuaan, pannacottaa. Tarjoa kinuski-puolukkahyytelö talvisena jälkiruokana.
Ainekset
5 annosta
4 | liivatelehteä tai |
1 dl | vispikermaa tai |
3 dl | maustamatonta jogurttia tai |
1/2 dl | sokeria tai |
2 rkl | sitruunanmehua tai |
Puolukkakinuski | |
---|---|
1 dl | vispikermaa tai |
1 dl | fariinisokeria tai |
3 dl (150 g) | puolukoita tai |
Koristeluun | |
puolukoita ja puolukan lehtiä tai vihreää yrttiä tai |
Valmistus
yli 60 min
Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Sekoita jogurtti, sokeri ja kermavaahto. Kuumenna sitruunanmehu kiehuvaksi ja sekoita siihen liotetut liivatelehdet. Anna jäähtyä hieman ja kaada ohuena nauhana jogurttiseoksen joukkoon. Jaa seos viiteen annoskulhoon ja anna hyytyä jääkaapissa ainakin tunnin ajan.
Valmista puolukkakinuski. Kuumenna kattilassa kerma ja fariinisokeri koko ajan sekoittaen. Keitä pari minuuttia kunnes kinuski on sakeahkoa. Nosta liedeltä ja lisää joukkoon puolukat. (Käyttäessäsi pakastepuolukoita ne sulavat ja jäähdyttävät samalla kinuskin kiinteäksi.) Lusikoi jäähtynyt puolukkakinuski hyytelöiden pinnalle. Koristele puolukoilla ja puolukan lehdillä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,3(6 arviota)
- yli 60 min2,7(3 arviota)
- yli 60 min3,8(8 arviota)
- yli 60 min5,0(1 arvio)
- alle 15 min3,5(4 arviota)
- alle 30 min3,3(4 arviota)
- yli 60 min1,5(8 arviota)
- yli 60 min