• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Kinuski-puolukkahyytelö

Kinuski-puolukkahyytelö
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • yli 60 min
  • 360 kcal / annos (180g)

Ainekset

5 annosta
    • 4liivatelehteä
    • 1dlvispikermaa
    • 3dlmaustamatonta jogurttia
    • 1/2dlsokeria
    • 2rklsitruunanmehua

Puolukkakinuski

    • 1dlvispikermaa
    • 1dlfariinisokeria
    • 3dl(150 g)puolukoita

Koristeluun

    • puolukoita ja puolukan lehtiä tai vihreää yrttiä

Valmistus

yli 60 min
  1. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Sekoita jogurtti, sokeri ja kermavaahto. Kuumenna sitruunanmehu kiehuvaksi ja sekoita siihen liotetut liivatelehdet. Anna jäähtyä hieman ja kaada ohuena nauhana jogurttiseoksen joukkoon. Jaa seos viiteen annoskulhoon ja anna hyytyä jääkaapissa ainakin tunnin ajan.
  2. Valmista puolukkakinuski. Kuumenna kattilassa kerma ja fariinisokeri koko ajan sekoittaen. Keitä pari minuuttia kunnes kinuski on sakeahkoa. Nosta liedeltä ja lisää joukkoon puolukat. (Käyttäessäsi pakastepuolukoita ne sulavat ja jäähdyttävät samalla kinuskin kiinteäksi.) Lusikoi jäähtynyt puolukkakinuski hyytelöiden pinnalle. Koristele puolukoilla ja puolukan lehdillä.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 180g100 g

  • 360 kcal1 510 kJ
  • Proteiinia3,8 g
  • Hiilihydraatteja29,7 g
  • Rasvaa24,5 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille