• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Omena-puolukkakeikaus

Omena-puolukkakeikaus
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 10 annosta
  • yli 60 min
  • 315 kcal / annos (170g)

Ainekset

n. 10 annosta
    • 1 1/2dlfariinisokeria
    • 50gvoita sulatettuna
    • 5(runsas 1 kg)isoa hapanta omenaa
    • 2dlpuolukoita
    • 2rklvoita
    • 3rklfariinisokeria

Kinuski-rahkakastike

Valmistus

yli 60 min
  1. Hienonna hapankorput teho­sekoittimessa tai monitoimi­koneessa. Sekoita fariinisokeri ja voi hapankorppurouheeseen koneen käydessä.
  2. Poista omenoista siemenkodat omenaporalla. Kuori omenat ja leikkaa erittäin ohuiksi renkaiksi.
  3. Sulata voi ja fariinisokeri uunissa pyöreässä tasapohjaisessa kakkuvuoassa (Ø noin 20 cm). Lado vuoan pohjalle tiiviisti limittäin yhden omenan ohuet viipaleet. Ripottele päälle noin desilitra hapankorppu-fariinisokerisekoitusta ja noin puoli desilitraa puolukoita. Tee seuraavat kolme kerrosta samoin: omenarenkaita, hapankorppuseosta ja puolukoita. Ripottele viimeisen omenakerroksen päälle vain hapankorppuseos.
  4. Kypsennä 200 asteessa uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Anna keikauksen vetäytyä noin 10 minuuttia. Kumoa tarjoiluvadille.
  5. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita vaahdon joukkoon rahka ja kinuskikastike. Tarjoa omenakeikaus haaleana kinuski-rahkakastikkeen kanssa.

Ravintosisältö perannos 170g100 g

  • 315 kcal1 320 kJ
  • Proteiinia5 g
  • Hiilihydraatteja42 g
  • Rasvaa14 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille