Omena-puolukkakeikaus
Tarjoa omenakeikaus haaleana kinuski-rahkakastikkeen kanssa.
n. 10 annostayli 60 min315 kcal / annos (170g)
Ainekset
n. 10 annosta
- 150g(24 kpl)Pirkka hapankorppuja
- 1 1/2dlfariinisokeria
- 50gvoita sulatettuna
- 5(runsas 1 kg)isoa hapanta omenaa
- 2dlpuolukoita
- 2rklvoita
- 3rklfariinisokeria
Kinuski-rahkakastike
- 1dlvispikermaa
- 1tlk(250 g)Pirkka laktoositonta maitorahkaa
Valmistus
yli 60 min- Hienonna hapankorput tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa. Sekoita fariinisokeri ja voi hapankorppurouheeseen koneen käydessä.
- Poista omenoista siemenkodat omenaporalla. Kuori omenat ja leikkaa erittäin ohuiksi renkaiksi.
- Sulata voi ja fariinisokeri uunissa pyöreässä tasapohjaisessa kakkuvuoassa (Ø noin 20 cm). Lado vuoan pohjalle tiiviisti limittäin yhden omenan ohuet viipaleet. Ripottele päälle noin desilitra hapankorppu-fariinisokerisekoitusta ja noin puoli desilitraa puolukoita. Tee seuraavat kolme kerrosta samoin: omenarenkaita, hapankorppuseosta ja puolukoita. Ripottele viimeisen omenakerroksen päälle vain hapankorppuseos.
- Kypsennä 200 asteessa uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Anna keikauksen vetäytyä noin 10 minuuttia. Kumoa tarjoiluvadille.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita vaahdon joukkoon rahka ja kinuskikastike. Tarjoa omenakeikaus haaleana kinuski-rahkakastikkeen kanssa.
Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat
Ravintosisältö per annos 170g100 g
- 315 kcal1 320 kJ
- Proteiinia 5 g
- Hiilihydraatteja42 g
- Rasvaa14 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi