PuolukkahyytelökakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Puolukkahyytelökakku

  • Annosmäärä10 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Gluteeniton
Gluteeniton puolukkahyytelökakku maistuu monelle! Tarjoa juhlien buffeepöydässä tai joulun jälkiruokana.
  • Gluteeniton

Ainekset

10 annosta
3
 
kananmunaa
tai
1 dl
 
sokeria
tai
1 1/2 dl
 
tai
1 1/2 tl
 
leivinjauhetta
tai
3/4 tl
 
tai

Vuokaan

 
tai

Täyte

3
 
liivatelehteä
tai
3 dl (200 g)
 
puolukoita
tai
2 dl
 
vispikermaa
tai
1 tlk (2 dl)
 
maitorahkaa
tai
3/4 dl
 
sokeria
tai
1/4 dl
 
kiehuvaa vettä
tai

Kostuttamiseen

n. 3 rkl
 
maitoa
tai

Ravintosisältö

Energia
790 kJ / 189 kcal
Rasva
8,2 g
josta tyydyttynyttä
4,8 g
Hiilihydraatit
22,5 g
josta sokereita
16,4 g
Proteiini
5,1 g
Suola
0,3 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne munavaahtoon varovasti sekoittaen. Leikkaa pala leivinpaperia irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjan päälle ja purista voideltu rengas kiinni. Jauhota rengas gluteenittomalla leipäjauhoseoksella.

Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa 20–25 minuuttia. Tarkista pohjan kypsyys tikulla. Irrota kakku vuoasta ja leivinpaperista vähän jäähtyneenä.

Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Survo puolukat esimerkiksi lusikalla painellen. Jätä noin 1/2 dl kokonaisia puolukoita koristeeksi.

Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka, survotut puolukat ja sokeri. Liuota puristetut liivatelehdet kuumaan vesitilkaan. Sekoita vähän jäähtynyt liivateseos rahkaseoksen joukkoon.

Leikkaa kakkupohja kahteen osaan niin, että pohja jää paksummaksi kuin kansi. Kostuta maidolla. Pane pohja takaisin irtopohjavuokaan. Levitä päälle 2/3 rahkahyytelöstä ja nosta kanneksi toinen puoli pohjasta. Levitä loput rahkahyytelöstä pinnalle ja ripottele kokonaiset puolukat koristeeksi. Peitä kakku huolellisesti foliolla. Anna hyytyä jääkaapissa 3–4 tuntia tai yön yli. Irrota kakku irtopohjavuoasta ja koristele reunat esimerkiksi puolukanvarvuilla.

Vinkki! Pohjaa voit käyttää gluteenittoman täytekakkupohjana. Jätä silloin kaneli pois ja täytä kakku haluamallasi tavalla.