• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Puolukkahyytelökakku

Puolukkahyytelökakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

10 annosta
    • 3kananmunaa
    • 1dlsokeria
    • 1 1/2dlgluteenitonta jauhoseosta
    • 1 1/2tlleivinjauhetta
    • 3/4tlkanelia

Vuokaan

    • gluteenitonta jauhoseosta

Täyte

    • 3liivatelehteä
    • 3dl(200 g)puolukoita
    • 2dlvispikermaa
    • 1tlk(2 dl)maitorahkaa
    • 3/4dlsokeria
    • 1/4dlkiehuvaa vettä

Kostuttamiseen

    • n. 3rklmaitoa

Valmistus

yli 60 min
  1. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne munavaahtoon varovasti sekoittaen. Leikkaa pala leivinpaperia irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjan päälle ja purista voideltu rengas kiinni. Jauhota rengas gluteenittomalla leipäjauhoseoksella.
  2. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa 20-25 minuuttia. Tarkista pohjan kypsyys tikulla. Irrota kakku vuoasta ja leivinpaperista vähän jäähtyneenä.
  3. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Survo puolukat esimerkiksi lusikalla painellen. Jätä noin 1/2 dl kokonaisia puolukoita koristeeksi.
  4. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka, survotut puolukat ja sokeri. Liuota puristetut liivatelehdet kuumaan vesitilkaan. Sekoita vähän jäähtynyt liivateseos rahkaseoksen joukkoon.
  5. Leikkaa kakkupohja kahteen osaan niin, että pohja jää paksummaksi kuin kansi. Kostuta maidolla. Pane pohja takaisin irtopohjavuokaan. Levitä päälle 2/3 rahkahyytelöstä ja nosta kanneksi toinen puoli pohjasta. Levitä loput rahkahyytelöstä pinnalle ja ripottele kokonaiset puolukat koristeeksi. Peitä kakku huolellisesti foliolla. Anna hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia tai yön yli. Irrota kakku irtopohjavuoasta ja koristele reunat esimerkiksi puolukanvarvuilla.

Tiesitkö että...

Vinkki! Pohjaa voit käyttää gluteenittoman täytekakkupohjana. Jätä silloin kaneli pois ja täytä kakku haluamallasi tavalla.

Ravintosisältö per 100 g

  • 198 kcal829 kJ
  • Proteiinia5,1 g
  • Hiilihydraatteja24,1 g
  • Rasvaa8,5 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille3