Puolukkahyytelökakku
- Annosmäärä10 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
- Gluteeniton
Ainekset
3 | kananmunaa tai |
1 dl | sokeria tai |
1 1/2 dl | tai |
1 1/2 tl | leivinjauhetta tai |
3/4 tl | tai |
Vuokaan | |
---|---|
tai | |
Täyte | |
3 | liivatelehteä tai |
3 dl (200 g) | puolukoita tai |
2 dl | vispikermaa tai |
1 tlk (2 dl) | maitorahkaa tai |
3/4 dl | sokeria tai |
1/4 dl | kiehuvaa vettä tai |
Kostuttamiseen | |
n. 3 rkl | maitoa tai |
Ravintosisältö
Energia | 790 kJ / 189 kcal |
Rasva | 8,2 g |
josta tyydyttynyttä | 4,8 g |
Hiilihydraatit | 22,5 g |
josta sokereita | 16,4 g |
Proteiini | 5,1 g |
Suola | 0,3 g |
Valmistus
Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne munavaahtoon varovasti sekoittaen. Leikkaa pala leivinpaperia irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjan päälle ja purista voideltu rengas kiinni. Jauhota rengas gluteenittomalla leipäjauhoseoksella.
Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa 20–25 minuuttia. Tarkista pohjan kypsyys tikulla. Irrota kakku vuoasta ja leivinpaperista vähän jäähtyneenä.
Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Survo puolukat esimerkiksi lusikalla painellen. Jätä noin 1/2 dl kokonaisia puolukoita koristeeksi.
Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka, survotut puolukat ja sokeri. Liuota puristetut liivatelehdet kuumaan vesitilkaan. Sekoita väh än jäähtynyt liivateseos rahkaseoksen joukkoon.
Leikkaa kakkupohja kahteen osaan niin, että pohja jää paksummaksi kuin kansi. Kostuta maidolla. Pane pohja takaisin irtopohjavuokaan. Levitä päälle 2/3 rahkahyytelöstä ja nosta kanneksi toinen puoli pohjasta. Levitä loput rahkahyytelöstä pinnalle ja ripottele kokonaiset puolukat koristeeksi. Peitä kakku huolellisesti foliolla. Anna hyytyä jääkaapissa 3–4 tuntia tai yön yli. Irrota kakku irtopohjavuoasta ja koristele reunat esimerkiksi puolukanvarvuilla.
Vinkki! Pohjaa voit käyttää gluteenittoman täytekakkupohjana. Jätä silloin kaneli pois ja täytä kakku haluamallasi tavalla.