• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Puolukkalumi

Puolukkalumi nimensä mukaisesti suorastaan sulaa suuhun.
Puolukkalumi
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • alle 15 min
  • 104 kcal / 100 g

Ainekset

    • 2valkuaista
    • 1rklsitruunanmehua
    • 1/2dlsokeria
    • 2dlpuolukoita ja/tai puolukkahilloa

Valmistus

alle 15 min
  1. Erottele kananmunan keltuaiset valkuaisista ja vatkaa valkuaiset kulhossa sitruunanmehun kanssa vaahdoksi.
  2. Lisää sokeri ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on niin kovaa, että se pysyy ylösalaisin käännetyssä kulhossa.
  3. Sekoita vaahdon joukkoon varovasti pakastepuolukat ja hillo. Jos käytät pelkkää hilloa, voit vähentää sokerin määrää. Annostele vaahto jälkiruokamaljoihin, koristele puolukoilla ja tarjoa heti.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 104 kcal434 kJ
  • Proteiinia3,19 g
  • Hiilihydraatteja21,7 g
  • Rasvaa0,29 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu