Hyppää sisältöön
Mansikka-jogurttihyytelö Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Mansikka-jogurttihyytelö

  • Annosmäärä8 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Gluteeniton
Mansikka-jogurttihyytelö on marjaisa jälkiruoka, joka syntyy muutamasta yksinkertaisesta ainesosasta kuten jogurtista ja mansikoista. Lisää halutessasi likööriä.
  • Gluteeniton

Ainekset

8 annosta

Ravintosisältö

  • Energia
    572 kJ / 137 kcal
  • Rasva
    8,2 g
  • josta tyydyttynyttä
    4,9 g
  • Hiilihydraatit
    12,3 g
  • josta sokereita
    11,9 g
  • Proteiini
    2,2 g
  • Suola
    0,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
  1. Laita liivatteet runsaaseen kylmään veteen likoamaan noin 10 minuutiksi. Soseuta sulaneet mansikat sauvasekoittimella.
  2. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita kerman joukkoon jogurtti, noin 2/3 mansikkasoseesta, sokeri ja, mikäli haluat, sitruslikööri. Maista sokerin määrä ja lisää makusi mukaan.
  3. Kiehauta pieni tilkka vettä ja sulata liivatelehdet siihen. Kaada haaleaksi jäähtynyt liivateliemi ohuena norona hyytelömassan joukkoon koko ajan sekoittaen.
  4. Kastele alumiininen kakkuvuoka kylmällä vedellä, jotta hyytelö irtoaa helpommin vuoasta. Kaada hyytelömassa vuokaan ja anna hyytyä peitettynä yön yli jääkaapissa.
  5. Kasta vuoka ennen kumoamista hetkeksi kuumaan veteen. Kumotessa hyytelöä vadille hytkyttele vuokaa, jotta hyytelö irtoaa hyvin. Koristele lopulla mansikkasoseella ja mansikoilla.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 5,0 (2 arviota)