• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Mansikka-jogurttihyytelö

Mansikka-jogurttihyytelö
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • yli 60 min
  • 160 kcal / annos (120g)

Ainekset

8 annosta
    • 1ps(500 g)mansikoita (pakaste)
    • 2dlmaustamatonta jogurttia
    • 3/4dlsokeria
    • 5liivatelehteä
    • (2 cl sitruslikööriä)

Valmistus

yli 60 min
  1. Laita liivatteet runsaaseen kylmään veteen likoamaan noin 10 minuutiksi. Soseuta sulaneet mansikat sauvasekoittimella.
  2. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita kerman joukkoon jogurtti, noin 2/3 mansikkasoseesta, sokeri ja, mikäli haluat, sitruslikööri. Maista sokerin määrä ja lisää makusi mukaan.
  3. Kiehauta pieni tilkka vettä ja sulata liivatelehdet siihen. Kaada haaleaksi jäähtynyt liivateliemi ohuena norona hyytelömassan joukkoon koko ajan sekoittaen.
  4. Kastele alumiininen kakkuvuoka kylmällä vedellä, jotta hyytelö irtoaa helpommin vuoasta. Kaada hyytelömassa vuokaan ja anna hyytyä peitettynä yön yli jääkaapissa.
  5. Kasta vuoka ennen kumoamista hetkeksi kuumaan veteen. Kumotessa hyytelöä vadille hytkyttele vuokaa, jotta hyytelö irtoaa hyvin. Koristele lopulla mansikkasoseella ja mansikoilla.

Ravintosisältö perannos 120g100 g

  • 160 kcal672 kJ
  • Proteiinia2,2 g
  • Hiilihydraatteja15,7 g
  • Rasvaa9,8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille