Jouluviikon verkkokaupan toimitusajat ovat jo näkyvissä - varaa sinulle paras aika nyt ja muokkaa tilaustasi myöhemmin! Lue lisää täältä.
Puolukka-piparimousseTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Puolukka-piparimousse

Puolukka-piparimousset tehdään näppärästi annosvuokiin. Piparit antavat makua ja ulkonäköä puolukkaisiin jälkiruokiin.

Ainekset

8 annosta
    • 5liivatelehteä
    • 2dlvispikermaa
    • 2kananmunaa
    • 1 1/2dlfariinisokeria
    • 3dlpuolukoita (pakaste)
    • 1tlvanilliinisokeria
    • 2rklpuolukkamehua tai glögiä
    • 8paksua, perinteistä piparkakkua

Koristeeksi

    • puolukoita (pakaste)
    • tomusokeria

Valmistus

yli 60 min
  1. Valmistele ensin muffinipellin kahdeksaan vuokaan tai samankokoisiin teekuppeihin leivinpaperipohjat. Piirrä ja leikkaa leivinpaperista vuoan pohjan kokoiset ympyrät. Kostuta vuokia hieman ja aseta leivinpaperi pohjalle.
  2. Pane liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota kerma. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja fariinisokeri kestäväksi vaahdoksi. Sulata puolukat lähes kokonaan (mikroaaltouunissa 600 W,noin minuutti).
  3. Sekoita kermavaahto, muna-fariinisokerivaahto, vanilliinisokeri ja puolukat keskenään. Kiehauta mehutilkka kattilassa ja sulata joukkoon puristetut liivatelehdet. Sekoita vaahdon joukkoon.
  4. Lusikoi vaahto vuokiin, sitä tulee runsaasti. Nosta vaahdon pinnalle piparkakku pohjapuoli ylöspäin. Anna hyytyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään, jolloin piparkakku pehmenee.
  5. Kumoa pipari-puolukkamousset: irrota niitä varovasti reunoista veitsellä tai upota vuoka hetkeksi lämpimään veteen. Siirrä tarjoiluvadille tai annoslautasille. Ripottele päälle jäisiä puolukoita ja siivilöi pinnalle tomusokeria.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille7 arvostelua