• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Keisarinnan riisihyytelö

Keisarinnan riisihyytelö
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 15 annosta
  • yli 60 min
  • 170 kcal / annos (100g)

Ainekset

15 annosta

Pinnalle

    • 2-3dlkokonaisia vadelmia
    • 2-3dlkokonaisia lakkoja
    • 2dlvettä
    • 1dlhyytelösokeria

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita kiehuvaan veteen riisi ja keitä kunnes vesi on haihtunut. Lisää maito ja anna puuron kiehua hiljalleen 25 minuuttia. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
  2. Vatkaa keltuaiset ja 1/2 dl sokeria kevyesti vaaleaksi vaahdoksi. Lisää vaahto vähän jäähtyneeseen (noin 70 -asteiseen) puuroon. Mausta puuro lopulla sokerilla ja vaniljasokerilla. Jäähdytä puuro kylmäksi.
  3. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kuumenna omenamehu höyryäväksi ja liuota siihen hyvin puristetut liivatelehdet. Lisää liivateliemi ohuena nauhana puuron joukkoon. Lisää lopuksi kermavaahto varovasti nostellen.
  4. Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisijaltaan noin 24 cm) pohja leivinpaperilla. Kaada seos vuokaan. Anna hyytelön hyytyä kylmässä vähintään kaksi tuntia.
  5. Peitä hyytelön pinta sektoreittain kohmeisilla vadelmilla ja lakoilla. Kiehauta kattilassa vesi ja lisää siihen hyytelösokeri. Kiehauta vielä ja nosta kattila levyltä. Anna jäähtyä hetki ja lusikoi seos tasaisesti marjojen päälle. Nosta hyytelö vielä hetkeksi kylmään. Irrota vuoan reuna ja vedä hyytelö tarjoiluvadille pohjapaperin avulla.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 100g100 g

  • 170 kcal712 kJ
  • Proteiinia2,5 g
  • Hiilihydraatteja19,6 g
  • Rasvaa9,2 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille