Kinuskijuustokakku
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
- Gluteeniton
Ainekset
1 pkt (150 g) | tai |
50 g | tai |
Täyte | |
---|---|
5 | liivatelehteä tai |
2 1/2 rkl | vettä tai |
1 tlk (2 dl) | tai |
3 rs (à 180 g) | tai |
1 prk (2 dl) | tai |
Pinta | |
2 | liivatelehteä tai |
1 rkl | vettä tai |
1 prk (2 dl) | tai |
tuoreita vadelmia tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 244 kJ / 298 kcal |
Rasva | 18,2 g |
josta tyydyttynyttä | 11,6 g |
Hiilihydraatit | 28,2 g |
josta sokereita | 23,5 g |
Proteiini | 4,8 g |
Suola | 0,5 g |
Valmistus
Hienonna keksit monitoimikoneen tai sauvasekoittimen leikkuuterällä. Sulata rasva ja lisää se hieman jäähtyneenä muruihin.
Pingota pienen irtopohjavuoan (⌀ 20 cm) pohjalle leivinpaperi. Korota tarvittaessa vuoan reunat leivinpaperisuikaleella. Painele keksi-rasvaseos lusikalla vuoan pohjalle. Nosta vuoka hetkeksi kylmään, jotta pohja kovettuu.
Pane kaikki liivatelehdet (7 kpl) kylmään veteen pehmenemään noin 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita keskenään tuorejuustot ja kinuskikastike.
Kiehauta vesi (2 1/2 rkl). Purista täytteen liivatelehdet (5 kpl) vedestä ja liuota ne kuumaan veteen. Lisää liivateseos kinuskitäytteen joukkoon huolellisesti sekoittaen. Lisää kermavaahto ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta.
Valmista pintakerros. Kiehauta vesi vedenkeittimellä. Purista liivatteista vesi ja pane ne lasiin tai pieneen kulhoon. Mittaa päälle 1 rkl kiehautettua, kuumaa vettä. Sekoita lusikalla, kunnes liivatteet ovat liuenneet kuumaan veteen. Sekoita liivateseos tasaisesti huoneenlämpöisen kinuskikastikkeen joukkoon, kaavi kaikki liivate lasista. Älä kuumenna kinuskikastiketta. Kaada seos varovasti kakun pinnalle.
Nosta vuoka jääkaappiin hyytymään yön yli. Irrota kakku vuoan reunoista varovasti veitsellä ja nosta tarjoiluvadille. Koristele kakun pinta tuoreilla vadelmilla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Meira liivatelehti 20g pussiHinta 1,39/kpl69,50/kg
- Pirkka kauradigestive 150g gluteenitonHinta 3,19/kpl21,27/kg
- Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl UHTHinta 1,29/kpl6,45/l
- Pirkka tuorejuusto maustamaton 180g laktoositonHinta 2,19/kpl12,17/kg
- Pirkka kinuskikastike 2dl laktoositonHinta 1,69/kpl8,45/l
- Dr.Oetker Liivatelehti 10kpl nautaHinta 2,89/kpl152,11/kg
- Dr.Oetker liivatelehti 10kpl luomuHinta 2,35/kpl138,24/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Juustoportti vispikerma 3,3dl laktoositon UHTHinta 3,39/kpl10,27/l
- Valio Eila vispikerma 2dl laktoositon UHTHinta 2,59/kpl12,95/l
- Philadelphia original tuorejuusto 200g maustamatonHinta 2,49/kpl12,45/kg
- Creme Bonjour 200g Maustamaton laktoositonHinta 2,49/kpl12,45/kg
- Maitomaa kaura-kinuskikastike 2dlHinta 2,75/kpl13,75/l
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min
- yli 60 min1,5(8 arviota)
- 30 - 60 min4,7(117 arviota)
- yli 60 min4,6(491 arviota)
- 30 - 60 min4,0(171 arviota)
- yli 60 min3,9(46 arviota)
- 30 - 60 min4,0(295 arviota)
- yli 60 min4,0(168 arviota)
Arvostele resepti
- Juustiksenystis2 vuotta sittenPäällinen ei hyytynyt, eikä täytekkään vaikka seurasin ohjeita. Creme fraiche antoi minusta oudon maun kakulle. Eikä ole ensimmäinen kerta kun juustokakkua teen.
- Löysä2 vuotta sittenLukuisia erinlaisia juustokakkuja tehny ja tämä oli ensimmäinen epäonnistunut. Kakku muuten onnistui hyvin mutta päällinen ei hyytynyt, luin kommentit ja laitoin päälliseen 5 liivatelehteä ja ei hyytyny vaikka oli 2 vuorokautta jääkaapissa. Kiva viedä isälle kakku kun päällinen valuu pois, onneksi maku oli hyvä. Ensi kerralla laitan jostain toisesta reseptistä päällisen joka sopii kinuskin kanssa yhteen.
- Herkkusuu3 vuotta sittenKakku onnistui erinomaisesti ja maistui todella hyvältä! Kakku oli helppo siirtää tarjoilulautaselle jämäkän koostumuksen ansiosta. Onneksi käytin reunakalvoa, koska vuoka oli pieni (17cm) ja kakku olisi tullut reunan yli.
- Hanna Koo.3 vuotta sittenHei, voiko kakkua pakastaa?
- Juustokakkunen3 vuotta sittenTein kakun ohjeen mukaan, mutta päällinen ei hyytynyt lainkaan, vaan valui kakun päältä pois. Keskiosa alkoi halkeilla kun vuoan otti pois ja lopputulos oli kaikkea muuta kuin toivottu. Maku oli sentään hyvä. En tee tällä ohjeella toista kertaa.
- Kaakku3 vuotta sittenLaitoin päälliseen kolme liivatetta, ja lopputuloksena oli valuva ja kokkareinen päällinen. Kakku itsessään oli todella maukas, joten ensi kerralla jätän päällisen tekemättä ja käytän kinuskikastiketta vaikkapa sellaisenaan kakun kaverina.
- Sunnuntai-leipuri3 vuotta sittenKakku ei hyytynyt kunnolla vaikka ohjeen mukaan tehty. Päällinen sotkeentui keskiosan kanssa. Erikoista, että keskiosaa ei ohjeessa kehotettu hyydyttämään esim. Yön yli. Ohjeen mukaan tehtäessä kerrokset sotkeentuivat lahjakkaasti. Ei toiminut.
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenSunnuntai-leipuri, ikävää, ettei kakku onnistunut toivotulla tavalla. Palautteesi välittyy K-Koekeittiölle. Juustokakku on hyvä laittaa jääkaappiin odottamaan siinä vaiheessa, kun massa on kaadettu vuokaan. Kinuskipäällinen kannattaa aloittaa vasta, kun massa näyttää hieman hyytyneeltä.
- Kinuskissa3 vuotta sittenEi hyytynyt päällinen juuri ollenkaan tällä ohjeella. Kaikki kinuskit valui kakun päältä pois. :(
- Kinuskin rakastaja3 vuotta sittenKinuskipäällinen ei hyytynyt yön aikana, vaan avaamisen jälkeen alkoi valua kakun sivuille. Kakku tehtiin ohjeen mukaan. Ihmeellistä. Suosittelen 4 liivatetta päälliseen.
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenKinuskin rakastaja, ikävää ettei kakku hyytynyt kunnolla. Välitän palautteesi reseptin tekijöille.
- Jaakko3 vuotta sittenVoiko sen creme fraiche kerman vaihtaa johonkin muuhun?😃
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenJaakko, kakku on testattu K-Koekeittiöllä 30 % creme fraichella, joten varmimmin se onnistuu sillä. Voit toki kokeilla käyttää esim. smetanaa.