KinuskijuustokakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kinuskijuustokakku

  • Annosmäärä12 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Gluteeniton
Kinuskijuustokakku on uusi versio perinteisestä kinuskitäytekakusta. Kinuskijuustokakun voit koristella kermavaahtoruusukkeilla, karamelleilla tai marjoilla.
  • Gluteeniton

Ainekset

12 annosta
1 pkt (150 g)
 
tai
50 g
 
tai

Täyte

5
 
liivatelehteä
tai
2 1/2 rkl
 
vettä
tai
1 tlk (2 dl)
 
tai
3 rs (à 180 g)
 
tai
1 prk (2 dl)
 
tai

Pinta

2
 
liivatelehteä
tai
1 rkl
 
vettä
tai
1 prk (2 dl)
 
tai
 
tuoreita vadelmia
tai

Ravintosisältö

Energia
1 244 kJ / 298 kcal
Rasva
18,2 g
josta tyydyttynyttä
11,6 g
Hiilihydraatit
28,2 g
josta sokereita
23,5 g
Proteiini
4,8 g
Suola
0,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Hienonna keksit monitoimikoneen tai sauvasekoittimen leikkuuterällä. Sulata rasva ja lisää se hieman jäähtyneenä muruihin.

Pingota pienen irtopohjavuoan (⌀ 20 cm) pohjalle leivinpaperi. Korota tarvittaessa vuoan reunat leivinpaperisuikaleella. Painele keksi-rasvaseos lusikalla vuoan pohjalle. Nosta vuoka hetkeksi kylmään, jotta pohja kovettuu.

Pane kaikki liivatelehdet (7 kpl) kylmään veteen pehmenemään noin 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita keskenään tuorejuustot ja kinuskikastike.

Kiehauta vesi (2 1/2 rkl). Purista täytteen liivatelehdet (5 kpl) vedestä ja liuota ne kuumaan veteen. Lisää liivateseos kinuskitäytteen joukkoon huolellisesti sekoittaen. Lisää kermavaahto ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta.

Valmista pintakerros. Kiehauta vesi vedenkeittimellä. Purista liivatteista vesi ja pane ne lasiin tai pieneen kulhoon. Mittaa päälle 1 rkl kiehautettua, kuumaa vettä. Sekoita lusikalla, kunnes liivatteet ovat liuenneet kuumaan veteen. Sekoita liivateseos tasaisesti huoneenlämpöisen kinuskikastikkeen joukkoon, kaavi kaikki liivate lasista. Älä kuumenna kinuskikastiketta. Kaada seos varovasti kakun pinnalle.

Nosta vuoka jääkaappiin hyytymään yön yli. Irrota kakku vuoan reunoista varovasti veitsellä ja nosta tarjoiluvadille. Koristele kakun pinta tuoreilla vadelmilla.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Meira liivatelehti 20g pussi
    Hinta 1,39/kpl
    69,50/kg
  • Pirkka kauradigestive 150g gluteeniton
    Hinta 3,19/kpl
    21,27/kg
  • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl UHT
    Hinta 1,29/kpl
    6,45/l
  • Pirkka tuorejuusto maustamaton 180g laktoositon
    Hinta 2,19/kpl
    12,17/kg
  • Pirkka kinuskikastike 2dl laktoositon
    Hinta 1,69/kpl
    8,45/l
  • Dr.Oetker Liivatelehti 10kpl nauta
    Hinta 2,89/kpl
    152,11/kg
  • Dr.Oetker liivatelehti 10kpl luomu
    Hinta 2,35/kpl
    138,24/kg
  • Pirkka suomalainen voi 400g
    Hinta 4,65/kpl
    11,63/kg
  • Juustoportti vispikerma 3,3dl laktoositon UHT
    Hinta 3,39/kpl
    10,27/l
  • Valio Eila vispikerma 2dl laktoositon UHT
    Hinta 2,59/kpl
    12,95/l
  • Philadelphia original tuorejuusto 200g maustamaton
    Hinta 2,49/kpl
    12,45/kg
  • Creme Bonjour 200g Maustamaton laktoositon
    Hinta 2,49/kpl
    12,45/kg
  • Maitomaa kaura-kinuskikastike 2dl
    Hinta 2,75/kpl
    13,75/l
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,0 (127 arviota)

  • Juustiksenystis
    2 vuotta sitten
    Päällinen ei hyytynyt, eikä täytekkään vaikka seurasin ohjeita. Creme fraiche antoi minusta oudon maun kakulle. Eikä ole ensimmäinen kerta kun juustokakkua teen.
  • Löysä
    2 vuotta sitten
    Lukuisia erinlaisia juustokakkuja tehny ja tämä oli ensimmäinen epäonnistunut. Kakku muuten onnistui hyvin mutta päällinen ei hyytynyt, luin kommentit ja laitoin päälliseen 5 liivatelehteä ja ei hyytyny vaikka oli 2 vuorokautta jääkaapissa. Kiva viedä isälle kakku kun päällinen valuu pois, onneksi maku oli hyvä. Ensi kerralla laitan jostain toisesta reseptistä päällisen joka sopii kinuskin kanssa yhteen.
  • Herkkusuu
    3 vuotta sitten
    Kakku onnistui erinomaisesti ja maistui todella hyvältä! Kakku oli helppo siirtää tarjoilulautaselle jämäkän koostumuksen ansiosta. Onneksi käytin reunakalvoa, koska vuoka oli pieni (17cm) ja kakku olisi tullut reunan yli.
  • Hanna Koo.
    3 vuotta sitten
    Hei, voiko kakkua pakastaa?
  • Juustokakkunen
    3 vuotta sitten
    Tein kakun ohjeen mukaan, mutta päällinen ei hyytynyt lainkaan, vaan valui kakun päältä pois. Keskiosa alkoi halkeilla kun vuoan otti pois ja lopputulos oli kaikkea muuta kuin toivottu. Maku oli sentään hyvä. En tee tällä ohjeella toista kertaa.
  • Kaakku
    3 vuotta sitten
    Laitoin päälliseen kolme liivatetta, ja lopputuloksena oli valuva ja kokkareinen päällinen. Kakku itsessään oli todella maukas, joten ensi kerralla jätän päällisen tekemättä ja käytän kinuskikastiketta vaikkapa sellaisenaan kakun kaverina.
  • Sunnuntai-leipuri
    3 vuotta sitten
    Kakku ei hyytynyt kunnolla vaikka ohjeen mukaan tehty. Päällinen sotkeentui keskiosan kanssa. Erikoista, että keskiosaa ei ohjeessa kehotettu hyydyttämään esim. Yön yli. Ohjeen mukaan tehtäessä kerrokset sotkeentuivat lahjakkaasti. Ei toiminut.
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Sunnuntai-leipuri, ikävää, ettei kakku onnistunut toivotulla tavalla. Palautteesi välittyy K-Koekeittiölle. Juustokakku on hyvä laittaa jääkaappiin odottamaan siinä vaiheessa, kun massa on kaadettu vuokaan. Kinuskipäällinen kannattaa aloittaa vasta, kun massa näyttää hieman hyytyneeltä.
  • Kinuskissa
    3 vuotta sitten
    Ei hyytynyt päällinen juuri ollenkaan tällä ohjeella. Kaikki kinuskit valui kakun päältä pois. :(
  • Kinuskin rakastaja
    3 vuotta sitten
    Kinuskipäällinen ei hyytynyt yön aikana, vaan avaamisen jälkeen alkoi valua kakun sivuille. Kakku tehtiin ohjeen mukaan. Ihmeellistä. Suosittelen 4 liivatetta päälliseen.
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Kinuskin rakastaja, ikävää ettei kakku hyytynyt kunnolla. Välitän palautteesi reseptin tekijöille.
  • Jaakko
    3 vuotta sitten
    Voiko sen creme fraiche kerman vaihtaa johonkin muuhun?😃
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Jaakko, kakku on testattu K-Koekeittiöllä 30 % creme fraichella, joten varmimmin se onnistuu sillä. Voit toki kokeilla käyttää esim. smetanaa.