Kinuskijuustokakku
Kinuskijuustokakku on uusi versio perinteisestä kinuskitäytekakusta. Kinuskijuustokakun voit koristella kermavaahtoruusukkeilla, karamelleilla tai marjoilla. Noin 1,35€/annos.
12 annostayli 60 min
Ainekset
12 annosta
- 1pkt(150 g)Pirkka kauradigestivekeksejä, gluteeniton
- 50gPirkka voita
Täyte
- 5liivatelehteä
- 2 1/2rklvettä
- 1tlk(2 dl)Arla fraîche kermaa 30 %
- 3rs(à 180 g)Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
- 1prk(2 dl)Pirkka kinuskikastiketta (tetra)
Pinta
- 2liivatelehteä
- 1rklvettä
- 1prk(2 dl)Pirkka kinuskikastiketta
- tuoreita vadelmia
Valmistus
yli 60 min- Hienonna keksit monitoimikoneen tai sauvasekoittimen leikkuuterällä. Sulata rasva ja lisää se hieman jäähtyneenä muruihin.
- Pingota pienen irtopohjavuoan (⌀ 20 cm) pohjalle leivinpaperi. Korota tarvittaessa vuoan reunat leivinpaperisuikaleella. Painele keksi-rasvaseos lusikalla vuoan pohjalle. Nosta vuoka hetkeksi kylmään, jotta pohja kovettuu.
- Pane kaikki liivatelehdet (7 kpl) kylmään veteen pehmenemään noin 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita keskenään tuorejuustot ja kinuskikastike.
- Kiehauta vesi (2 1/2 rkl). Purista täytteen liivatelehdet (5 kpl) vedestä ja liuota ne kuumaan veteen. Lisää liivateseos kinuskitäytteen joukkoon huolellisesti sekoittaen. Lisää kermavaahto ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta.
- Valmista pintakerros. Kiehauta vesi vedenkeittimellä. Purista liivatteista vesi ja pane ne lasiin tai pieneen kulhoon. Mittaa päälle 1 rkl kiehautettua, kuumaa vettä. Sekoita lusikalla, kunnes liivatteet ovat liuenneet kuumaan veteen. Sekoita liivateseos tasaisesti huoneenlämpöisen kinuskikastikkeen joukkoon, kaavi kaikki liivate lasista. Älä kuumenna kinuskikastiketta. Kaada seos varovasti kakun pinnalle.
- Nosta vuoka jääkaappiin hyytymään yön yli. Irrota kakku vuoan reunoista varovasti veitsellä ja nosta tarjoiluvadille. Koristele kakun pinta tuoreilla vadelmilla.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kommentoi
Päällinen ei hyytynyt, eikä täytekkään vaikka seurasin ohjeita. Creme fraiche antoi minusta oudon maun kakulle. Eikä ole ensimmäinen kerta kun juustokakkua teen.
Lukuisia erinlaisia juustokakkuja tehny ja tämä oli ensimmäinen epäonnistunut. Kakku muuten onnistui hyvin mutta päällinen ei hyytynyt, luin kommentit ja laitoin päälliseen 5 liivatelehteä ja ei hyytyny vaikka oli 2 vuorokautta jääkaapissa. Kiva viedä isälle kakku kun päällinen valuu pois, onneksi maku oli hyvä. Ensi kerralla laitan jostain toisesta reseptistä päällisen joka sopii kinuskin kanssa yhteen.
Kakku onnistui erinomaisesti ja maistui todella hyvältä! Kakku oli helppo siirtää tarjoilulautaselle jämäkän koostumuksen ansiosta. Onneksi käytin reunakalvoa, koska vuoka oli pieni (17cm) ja kakku olisi tullut reunan yli.
Hei, voiko kakkua pakastaa?
Tein kakun ohjeen mukaan, mutta päällinen ei hyytynyt lainkaan, vaan valui kakun päältä pois. Keskiosa alkoi halkeilla kun vuoan otti pois ja lopputulos oli kaikkea muuta kuin toivottu. Maku oli sentään hyvä. En tee tällä ohjeella toista kertaa.
Laitoin päälliseen kolme liivatetta, ja lopputuloksena oli valuva ja kokkareinen päällinen. Kakku itsessään oli todella maukas, joten ensi kerralla jätän päällisen tekemättä ja käytän kinuskikastiketta vaikkapa sellaisenaan kakun kaverina.
Kakku ei hyytynyt kunnolla vaikka ohjeen mukaan tehty. Päällinen sotkeentui keskiosan kanssa. Erikoista, että keskiosaa ei ohjeessa kehotettu hyydyttämään esim. Yön yli. Ohjeen mukaan tehtäessä kerrokset sotkeentuivat lahjakkaasti. Ei toiminut.
Sunnuntai-leipuri, ikävää, ettei kakku onnistunut toivotulla tavalla. Palautteesi välittyy K-Koekeittiölle. Juustokakku on hyvä laittaa jääkaappiin odottamaan siinä vaiheessa, kun massa on kaadettu vuokaan. Kinuskipäällinen kannattaa aloittaa vasta, kun massa näyttää hieman hyytyneeltä.
Ei hyytynyt päällinen juuri ollenkaan tällä ohjeella. Kaikki kinuskit valui kakun päältä pois. :(
Kinuskipäällinen ei hyytynyt yön aikana, vaan avaamisen jälkeen alkoi valua kakun sivuille. Kakku tehtiin ohjeen mukaan. Ihmeellistä. Suosittelen 4 liivatetta päälliseen.
Kinuskin rakastaja, ikävää ettei kakku hyytynyt kunnolla. Välitän palautteesi reseptin tekijöille.
Voiko sen creme fraiche kerman vaihtaa johonkin muuhun?😃
Jaakko, kakku on testattu K-Koekeittiöllä 30 % creme fraichella, joten varmimmin se onnistuu sillä. Voit toki kokeilla käyttää esim. smetanaa.