Appelsiini-jogurttipannacottaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Appelsiini-jogurttipannacotta

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
Appelsiini-jogurttipannacotta on pehmeän herkullinen jälkiruoka. Turkkilainen jogurtti raikastaa kermasta valmistettavan pannacotan.
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton

Ainekset

6 annosta
2
 
liivatelehteä
tai
1
 
appelsiini
tai
 
(2 tl appelsiininkuorta raastettuna 1 dl mehua)
tai
1 tlk (2 dl)
 
tai
1/2 dl
 
sokeria
tai
1 prk (200 g)
 
tai
2 tl
 
tai

Lisäksi

2
 
appelsiinia
tai
1
 
tai
2 rkl
 
sokeria
tai
ripaus
 
tai

Ravintosisältö

Energia
745 kJ / 178 kcal
Rasva
10,4 g
josta tyydyttynyttä
6,4 g
Hiilihydraatit
17,9 g
josta sokereita
17,9 g
Proteiini
2,1 g
Suola
0 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Raasta yhden hyvin pestyn appelsiinin kuori ja purista siitä mehu.

Leikkaa loput sitrukset kalvottomiksi ja paloittele. Mausta sokerilla ja ripauksella kardemummaa. Jaa sitrussalaatti kuuteen lasiin tai annosmaljaan.

Kiehauta kattilassa kerma, sokeri ja appelsiininmehu. Ota kattila liedeltä ja lisää puristetut liivatelehdet. Sekoita tasaiseksi ja lisää jogurtti, appelsiininkuori ja vanilliinisokeri.

Kaada kermaseos sitruksien päälle annoslaseihin. Hyydytä pannacottaa jääkaapissa noin 2 tuntia. Koristele halutessasi sitruunamelissan lehdillä.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Meira liivatelehti 20g pussi
    Hinta 1,39/kpl
    69,50/kg
  • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
    Hinta 1,39/kpl
    6,95/l
  • Pirkka turkkilainen jogurtti 200g laktoositon
    Hinta 1,39/kpl
    6,95/kg
  • Pirkka vaniljasokeri 100g
    Hinta 2,69/kpl
    26,90/kg
  • Pirkka kardemumma 8g rouhittu
    Hinta 0,85/kpl
    106,25/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (57 arviota)

  • Pike
    2 kuukautta sitten
    Oli herkullista. Korvasin verigreipin kahdella mandariinilla.
  • Miekka
    2 vuotta sitten
    Ei tarvitse kuin 1 liivatelehden. Muuten hyvä ohje.