KuusenkerkkäsiirappiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kuusenkerkkäsiirappi

Valmista kuusenkerkkäsiirappi kuusen nuorista, vaaleanvihreistä versoista. Tarjoa kuusenkerkkäsiirappi esimerkiksi jäätelön tai lettujen kanssa.

  • yli 60 min

Ainekset

Valmistus

yli 60 min
  1. Liota kuusenkerkkiä vedessä yön yli. Valuta vesi pois.
  2. Pane kuusenkerkät kattilaan ja lisää puhdas vesi. Keitä ilman kantta 1-2 tuntia, kunnes vedestä on jäljellä noin 1/2 litraa. Siivilöi kuusenkerkät ja ota keitinvesi talteen.
  3. Lisää keitinvesi, sokeri ja vaniljasokeri kattilaan. Keitä noin tunti tai kunnes siirappi alkaa muuttua rusehtavaksi ja sitä on jäljellä noin 2 1/2 dl. Jos siirappi kiehuu liian paksuksi, lisää tarvittaessa vettä. Tarjoa kuusenkerkkäsiirappi esimerkiksi vaniljajäätelön kanssa. Säilytä valmis siirappi jääkaapissa.

Tiesitkö että...

Huom! Kerääthän kuusenkerkät vain maanomistajan luvalla.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 5 arvostelua