Kuusenkerkkäsiirappi
Valmista kuusenkerkkäsiirappi kuusen nuorista, vaaleanvihreistä versoista. Tarjoa kuusenkerkkäsiirappi esimerkiksi jäätelön tai lettujen kanssa.
- yli 60 min
Ainekset
- 1/2lkuusenkerkkiä
- n. 1 1/2lvettä liotukseen
- 1lvettä
- 2dlsokeria
Valmistus
yli 60 min- Liota kuusenkerkkiä vedessä yön yli. Valuta vesi pois.
- Pane kuusenkerkät kattilaan ja lisää puhdas vesi. Keitä ilman kantta 1-2 tuntia, kunnes vedestä on jäljellä noin 1/2 litraa. Siivilöi kuusenkerkät ja ota keitinvesi talteen.
- Lisää keitinvesi, sokeri ja vaniljasokeri kattilaan. Keitä noin tunti tai kunnes siirappi alkaa muuttua rusehtavaksi ja sitä on jäljellä noin 2 1/2 dl. Jos siirappi kiehuu liian paksuksi, lisää tarvittaessa vettä. Tarjoa kuusenkerkkäsiirappi esimerkiksi vaniljajäätelön kanssa. Säilytä valmis siirappi jääkaapissa.
Tiesitkö että...
Huom! Kerääthän kuusenkerkät vain maanomistajan luvalla.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi