Kuusenkerkkäsiirappi
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Valmista kuusenkerkkäsiirappi kuusen nuorista, vaaleanvihreistä versoista. Tarjoa kuusenkerkkäsiirappi esimerkiksi jäätelön tai lettujen kanssa.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
1/2 l | kuusenkerkkiä tai |
n. 1 1/2 l | vettä liotukseen tai |
1 l | vettä tai |
2 dl | sokeria tai |
1 tl | tai |
Valmistus
yli 60 min
Liota kuusenkerkkiä vedessä yön yli. Valuta vesi pois.
Pane kuusenkerkät kattilaan ja lisää puhdas vesi. Keitä ilman kantta 1–2 tuntia, kunnes vedestä on jäljellä noin 1/2 litraa. Siivilöi kuusenkerkät ja ota keitinvesi talteen.
Lisää keitinvesi, sokeri ja vaniljasokeri kattilaan. Keitä noin tunti tai kunnes siirappi alkaa muuttua rusehtavaksi ja sitä on jäljellä noin 2 1/2 dl. Jos siirappi kiehuu liian paksuksi, lisää tarvittaessa vettä. Tarjoa kuusenkerkkäsiirappi esimerkiksi vaniljajäätelön kanssa. Säilytä valmis siirappi jääkaapissa.
Huom! Kerääthän kuusenkerkät vain maanomistajan luvalla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Voisit pitää myös näistä
- alle 15 min3,7(19 arviota)
- yli 60 min4,1(30 arviota)
- yli 60 min3,7(163 arviota)
- yli 60 min4,0(60 arviota)
- yli 60 min3,9(12 arviota)
- yli 60 min3,6(76 arviota)
- yli 60 min4,1(51 arviota)
- yli 60 min3,8(131 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (56 arviota)
- Metsanpoika571 vuosi sittenTänään kävin kerkät keräämässä. Sadekuuro lopetti homman. Huomenna puoliso jalostaa siirapiksi.
- Minna1 vuosi sittenMukava erikoisuus,sain tehtyä,pitkään oli mielessä kokeilla.Vielä ehtii hetken aikaa,kuusenkerkät vielä vaaleanvihreitä.
- Milla1 vuosi sittenOlen tehny monta kertaa ja hyvää on vaikka yskänlääkkeeksi
- Metsän antimet.1 vuosi sittenYskänlääke tosi hyvä ja teen mauste ja jälkiruokiin👍