KuusenkerkkäsiirappiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kuusenkerkkäsiirappi

Valmista kuusenkerkkäsiirappi kuusen nuorista, vaaleanvihreistä versoista. Tarjoa kuusenkerkkäsiirappi esimerkiksi jäätelön tai lettujen kanssa.

  • yli 60 min

Ainekset

Valmistus

yli 60 min
  1. Liota kuusenkerkkiä vedessä yön yli. Valuta vesi pois.
  2. Pane kuusenkerkät kattilaan ja lisää puhdas vesi. Keitä ilman kantta 1-2 tuntia, kunnes vedestä on jäljellä noin 1/2 litraa. Siivilöi kuusenkerkät ja ota keitinvesi talteen.
  3. Lisää keitinvesi, sokeri ja vaniljasokeri kattilaan. Keitä noin tunti tai kunnes siirappi alkaa muuttua rusehtavaksi ja sitä on jäljellä noin 2 1/2 dl. Jos siirappi kiehuu liian paksuksi, lisää tarvittaessa vettä. Tarjoa kuusenkerkkäsiirappi esimerkiksi vaniljajäätelön kanssa. Säilytä valmis siirappi jääkaapissa.

Tiesitkö että...

Huom! Kerääthän kuusenkerkät vain maanomistajan luvalla.

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Pirkka sokeri 1 kg
    0,89/kpl
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    0,99/kpl
  • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    1,35/kpl
  • Pirkka vaniljasokeri 100g
    Pirkka vaniljasokeri 100g
    2,49/kpl24,90/kg
  • Törsleffs Aito vaniljasokeri 100g
    Törsleffs Aito vaniljasokeri 100g
    2,09/kpl20,90/kg
  • Meira vaniljasokeri 85g tölkki
    Meira vaniljasokeri 85g tölkki
    2,09/kpl24,59/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille 25 arvostelua