Hyppää sisältöön
KuusenkerkkäsiirappiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kuusenkerkkäsiirappi

  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Valmista kuusenkerkkäsiirappi kuusen nuorista, vaaleanvihreistä versoista. Tarjoa kuusenkerkkäsiirappi esimerkiksi jäätelön tai lettujen kanssa.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

1/2 l
 
kuusenkerkkiä
tai
n. 1 1/2 l
 
vettä liotukseen
tai
1 l
 
vettä
tai
2 dl
 
sokeria
tai
1 tl
 
tai

Valmistus

yli 60 min
Liota kuusenkerkkiä vedessä yön yli. Valuta vesi pois.
Pane kuusenkerkät kattilaan ja lisää puhdas vesi. Keitä ilman kantta 1–2 tuntia, kunnes vedestä on jäljellä noin 1/2 litraa. Siivilöi kuusenkerkät ja ota keitinvesi talteen.
Lisää keitinvesi, sokeri ja vaniljasokeri kattilaan. Keitä noin tunti tai kunnes siirappi alkaa muuttua rusehtavaksi ja sitä on jäljellä noin 2 1/2 dl. Jos siirappi kiehuu liian paksuksi, lisää tarvittaessa vettä. Tarjoa kuusenkerkkäsiirappi esimerkiksi vaniljajäätelön kanssa. Säilytä valmis siirappi jääkaapissa.
Huom! Kerääthän kuusenkerkät vain maanomistajan luvalla.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pysyvästi edullinen
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,25/kpl
    1,25/kg
  • Pirkka vaniljasokeri 100g
    Hinta 2,69/kpl
    26,90/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,09/kpl
    1,09/kg
  • K-Menu sokeri 1kg
    Hinta 0,99/kpl
    0,99/kg
  • Meira vaniljasokeri 85g tölkki
    Hinta 2,65/kpl
    31,18/kg
  • Dr.Oetker 160g vaniljasokeri
    Hinta 2,85/kpl
    17,81/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,1 (58 arviota)

  • Metsanpoika57
    2 vuotta sitten
    Tänään kävin kerkät keräämässä. Sadekuuro lopetti homman. Huomenna puoliso jalostaa siirapiksi.
  • Minna
    2 vuotta sitten
    Mukava erikoisuus,sain tehtyä,pitkään oli mielessä kokeilla.Vielä ehtii hetken aikaa,kuusenkerkät vielä vaaleanvihreitä.
  • Milla
    2 vuotta sitten
    Olen tehny monta kertaa ja hyvää on vaikka yskänlääkkeeksi
  • Metsän antimet.
    2 vuotta sitten
    Yskänlääke tosi hyvä ja teen mauste ja jälkiruokiin👍