• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kirsikka-kookospikkuleivät

Kirsikka-kookospikkuleivät
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 60 annosta
  • 30 - 60 min
  • 57 kcal / annos (12g)

Ainekset

60 annosta
    • 1tlk(160/90 g)punaisia kirsikoita sokeriliemessä
    • 200gvoita
    • 1dlsokeria
    • 1kananmuna
    • 4 1/2dlvehnäjauhoja
    • 1dlkookoshiutaleita
    • 1 1/2tlleivinjauhetta

Reunoille

    • 1dlkookoshiutaleita

Valmistus

30 - 60 min
  1. Valuta kirsikat hyvin ja imeytä niiden pinnassa oleva kosteus esimerkiksi talouspaperiin. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Hienonna kirsikat ja lisää ne taikinaan. Sekoita jauhot, kookoshiutaleet ja leivinjauhe keskenään. Lisää seos taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
  2. Ripottele pöydälle hieman kookoshiutaleita ja pyöritä niiden päällä taikinasta paksu, noin 30 sentin pituinen pötkö. Lisää pöydälle kookoshiutaleita vähän kerrallaan. Pyörittele taikinapötköä niin, että hiutaleet tarttuvat siihen kauttaaltaan. Kääri taikina kelmuun ja anna jähmettyä pakastimessa 15 minuuttia tai jääkaapissa 1-2 tuntia.
  3. Leikkaa jähmettynyt taikina noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Aseta ne pellille leivinpaperin päälle, jätä niiden väliin hieman tilaa. Paista 200-asteisessa uunissa 7-10 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä. Säilytä jääkaapissa tai pakastimessa, josta pikkuleipiä voi ottaa sopivan määrän kahvipöytään.

Ravintosisältö perannos 12g100 g

  • 57 kcal241 kJ
  • Proteiinia0,7 g
  • Hiilihydraatteja4,6 g
  • Rasvaa3,8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1