Kirsikka-kookospikkuleivät
Kirsikka-kookospikkuleivät ovat herkullinen keksimäinen jälkiruoka, jonka herkullisen maun takaavat mm. punaiset kirsikat ja kookoshiutaleet.
60 annosta30 - 60 min57 kcal / annos (12g)
Ainekset
60 annosta
- 1tlk(160/90 g)punaisia kirsikoita sokeriliemessä
- 200gvoita
- 1dlsokeria
- 1kananmuna
- 4 1/2dlvehnäjauhoja
- 1dlkookoshiutaleita
- 1 1/2tlleivinjauhetta
Reunoille
- 1dlkookoshiutaleita
Valmistus
30 - 60 min- Valuta kirsikat hyvin ja imeytä niiden pinnassa oleva kosteus esimerkiksi talouspaperiin. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Hienonna kirsikat ja lisää ne taikinaan. Sekoita jauhot, kookoshiutaleet ja leivinjauhe keskenään. Lisää seos taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
- Ripottele pöydälle hieman kookoshiutaleita ja pyöritä niiden päällä taikinasta paksu, noin 30 sentin pituinen pötkö. Lisää pöydälle kookoshiutaleita vähän kerrallaan. Pyörittele taikinapötköä niin, että hiutaleet tarttuvat siihen kauttaaltaan. Kääri taikina kelmuun ja anna jähmettyä pakastimessa 15 minuuttia tai jääkaapissa 1-2 tuntia.
- Leikkaa jähmettynyt taikina noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Aseta ne pellille leivinpaperin päälle, jätä niiden väliin hieman tilaa. Paista 200-asteisessa uunissa 7-10 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä. Säilytä jääkaapissa tai pakastimessa, josta pikkuleipiä voi ottaa sopivan määrän kahvipöytään.
Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat
Ravintosisältö per annos 12g100 g
- 57 kcal241 kJ
- Proteiinia 0,7 g
- Hiilihydraatteja4,6 g
- Rasvaa3,8 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi