Taateli-kookostoscatorttu
Taateli-kookostoscatorttu on makea torttukakku, jonka pääraaka-aineita ovat tietysti taatelit ja kookos sekä sokeri ja kerma. Sopii eritoten jouluun.
16 annosta30 - 60 min352 kcal / 100 g
Ainekset
16 annosta
- 1ps(200 g)Pirkka taateleita
- 2dlvettä
- 1 1/2dlsokeria
- 125gvoita tai leivontamargariinia
- 2kananmunaa
- 2 1/2dlvehnäjauhoja
- 2tlleivinjauhetta
- 2tlvanilliinisokeria
Kuorrutus
- 75gvoita tai leivontamargariinia
- 2dlfariinisokeria
- 1/2dlPirkka kuohukermaa
- 100g(n. 2 dl)Pirkka kookoshiutaleita
Valmistus
30 - 60 min- Keitä taateleita, vettä ja sokeria, kunnes taatelit ovat soseutuneet. Ota kattila liedeltä ja lisää paloiteltu rasva. Anna rasvan sulaa taateleiden joukkoon. Jäähdytä seos.
- Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan varovasti sekoittaen.
- Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija 30 cm). Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 25 minuuttia.
- Valmista kuorrutus. Sulata rasva kattilassa, lisää muut ainekset ja kiehauta. Levitä kuorrutus pohjan päälle ja paista vielä uunin yläosassa 200 asteessa 5-10 minuuttia.
Katso video
Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat
Ravintosisältö per 100 g
- 352 kcal1 470 kJ
- Proteiinia 3,41 g
- Hiilihydraatteja42,9 g
- Rasvaa18,8 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Itse jättäisin taikinasta sokerin pois, kuorrute on sen verran makeeta. Itse käytin lasista piirakkavuokaa. Oli lähellä ettei kuorrute tullut yli. Ihanan maukasta maidon kanssa. Huomenna maistuu varmasti paremmalta.
Joku kyseli piirakkavuoan koosta. Voin kokemuksesta kertoa, että ei sitten kannata käyttää yhtään pienempää vuokaa, kuin ohjeessa. Pohja mahtui juuri ja juuri paistumaan 27 cm vuoassa, mutta kun lisäsin kookosmössön ja laitoin uuniin, päälliset valuivat uunin pohjalle. Ja kaikkihan tietävät mitä siitä syntyy, kun fariinisokeri ja kerma kohtaavat 200 asteisen uunin pohjan.
Ostin tämän joulumyyjäisistä, gluteenittomana. Huippuhyvä piirakka 💙 taateli ja kookos antoivat hienon maun! Harmittaa etten ostanut useampaakin. Lämmin suositus 😘
Uusi suosikkiresepti! Tein tämän gluteenittomana ja vegaanisena: jätin vain kananmunan pois ja käytin gluteenitonta jauhoseosta. Toimi hyvin, pohja kohosi ja koostumus oli hyvä. Taatelit tuovat ihanaa pehmeyttä. Täysi 5/5.
Onnistuuko miten gluteenittomana?
Minna, reseptin toimivuutta ei valitettavasti ole testattu gluteenittomilla jauhoilla. Halutessasi voit toki koittaa torttua gluteenittomilla jauhoilla. Tortun rakenteesta tulee tällöin murenevampi.
hei kuinka paljon pienempää vuokaa kannattaa käyttää jos ei ole 30cm?
Viivi, resepti on testattu käyttämällä halkaisijaltaan 30 cm vuokaa.
Taivaallinen taatelitorttu, maukas ja kaunis pitsikuorrutus. Kuva ei tee oikeutta töille herkulle. Tämän voi valmistaa jo edellisenä päivänä, maku vaan paranee. Itse teen tämän aina isoon irtopohjavuokaan, niin saa kauniimmin esille.