• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Taateli-kookostoscatorttu

Taateli-kookostoscatorttu
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 16 annosta
  • 30 - 60 min
  • 352 kcal / 100 g

Ainekset

16 annosta
    • 1ps(200 g)Pirkka taateleita
    • 2dlvettä
    • 1 1/2dlsokeria
    • 125gvoita tai leivontamargariinia
    • 2Pirkka kananmunaa
    • 2 1/2dlvehnäjauhoja
    • 2tlleivinjauhetta
    • 2tlvanilliinisokeria

Kuorrutus

    • 75gvoita tai leivontamargariinia
    • 2dlfariinisokeria
    • 1/2dlPirkka kuohukermaa
    • 100g(n. 2 dl)Pirkka kookoshiutaleita

Valmistus

30 - 60 min
  1. Keitä taateleita, vettä ja sokeria, kunnes taatelit ovat soseutuneet. Ota kattila liedeltä ja lisää paloiteltu rasva. Anna rasvan sulaa taateleiden joukkoon. Jäähdytä seos.
  2. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan varovasti sekoittaen.
  3. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija 30 cm). Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 25 minuuttia.
  4. Valmista kuorrutus. Sulata rasva kattilassa, lisää muut ainekset ja kiehauta. Levitä kuorrutus pohjan päälle ja paista vielä uunin yläosassa 200 asteessa 5-10 minuuttia.

Ravintosisältö per 100 g

  • 352 kcal1 470 kJ
  • Proteiinia3,41 g
  • Hiilihydraatteja42,9 g
  • Rasvaa18,8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille2
  • Mai4.12.2015

    Taivaallinen taatelitorttu, maukas ja kaunis pitsikuorrutus. Kuva ei tee oikeutta töille herkulle. Tämän voi valmistaa jo edellisenä päivänä, maku vaan paranee. Itse teen tämän aina isoon irtopohjavuokaan, niin saa kauniimmin esille.