Taateli-kookostoscatorttuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Taateli-kookostoscatorttu

Taateli-kookostoscatorttu on makea torttukakku, jonka pääraaka-aineita ovat tietysti taatelit ja kookos sekä sokeri ja kerma. Sopii eritoten jouluun.

Ainekset

16 annosta
    • 1ps(200 g)Pirkka taateleita
    • 2dlvettä
    • 1 1/2dlsokeria
    • 125gvoita tai leivontamargariinia
    • 2kananmunaa
    • 2 1/2dlvehnäjauhoja
    • 2tlleivinjauhetta
    • 2tlvanilliinisokeria

Kuorrutus

    • 75gvoita tai leivontamargariinia
    • 2dlfariinisokeria
    • 100g(n. 2 dl)Pirkka kookoshiutaleita

Valmistus

30 - 60 min
  1. Keitä taateleita, vettä ja sokeria, kunnes taatelit ovat soseutuneet. Ota kattila liedeltä ja lisää paloiteltu rasva. Anna rasvan sulaa taateleiden joukkoon. Jäähdytä seos.
  2. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan varovasti sekoittaen.
  3. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija 30 cm). Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 25 minuuttia.
  4. Valmista kuorrutus. Sulata rasva kattilassa, lisää muut ainekset ja kiehauta. Levitä kuorrutus pohjan päälle ja paista vielä uunin yläosassa 200 asteessa 5-10 minuuttia.

Katso video

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 352 kcal1 470 kJ
  • Proteiinia 3,41 g
  • Hiilihydraatteja42,9 g
  • Rasvaa18,8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Taateli 250g kivetön puristettu
    Taateli 250g kivetön puristettu
    1,45/kpl
    5,80/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Pirkka sokeri 1 kg
    0,95/kpl
    0,95/kg
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    0,99/kpl
    0,99/kg
  • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    1,39/kpl
    1,39/kg
  • Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    3,55/kpl
    7,10/kg
  • Valio voi 500g voimakassuolainen
    Valio voi 500g voimakassuolainen
    5,29/kpl
    10,58/kg
  • Pirkka kananmunia 10 kpl/580 g
    Pirkka kananmunia 10 kpl/580 g
    2,29/kpl
    3,95/kg
  • Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    3,89/kpl
    3,81/kg
  • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
    Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
    1,79/kpl
    1,79/kg
  • Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    3,49/kpl
    1,74/kg
  • Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauho 2 kg
    Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauho 2 kg
    2,55/kpl
    1,27/kg
  • Pirkka leivinjauhe 100g
    Pirkka leivinjauhe 100g
    0,95/kpl
    9,50/kg
  • Dr.Oetker 160g leivinjauhe
    Dr.Oetker 160g leivinjauhe
    1,35/kpl
    8,44/kg
  • Meira leivinjauhe 50g pussi
    Meira leivinjauhe 50g pussi
    0,60/kpl
    12,00/kg
  • Pirkka vanilliinisokeri 100g
    Pirkka vanilliinisokeri 100g
    1,09/kpl
    10,90/kg
  • K-Menu Vanilliinisokeri 400g
    K-Menu Vanilliinisokeri 400g
    2,15/kpl
    5,37/kg
  • Meira vanilliinisokeri 100g tölkki
    Meira vanilliinisokeri 100g tölkki
    1,15/kpl
    11,50/kg
  • Dansukker fariinisokeri 500g
    Dansukker fariinisokeri 500g
    1,49/kpl
    2,98/kg
  • Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
    Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
    0,95/kpl
    4,75/l
  • Pirkka suomalainen kuohukerma 5dl
    Pirkka suomalainen kuohukerma 5dl
    2,35/kpl
    4,70/l
  • Pirkka suomalainen laktoositon kuohukerma 5dl
    Pirkka suomalainen laktoositon kuohukerma 5dl
    2,65/kpl
    5,30/l
  • Pirkka kookoshiutale 100g
    Pirkka kookoshiutale 100g
    1,55/kpl
    15,50/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille31 arvostelua
  • Sokeripommi16.7.2022

    Itse jättäisin taikinasta sokerin pois, kuorrute on sen verran makeeta. Itse käytin lasista piirakkavuokaa. Oli lähellä ettei kuorrute tullut yli. Ihanan maukasta maidon kanssa. Huomenna maistuu varmasti paremmalta.

  • Mutu22.1.2022

    Joku kyseli piirakkavuoan koosta. Voin kokemuksesta kertoa, että ei sitten kannata käyttää yhtään pienempää vuokaa, kuin ohjeessa. Pohja mahtui juuri ja juuri paistumaan 27 cm vuoassa, mutta kun lisäsin kookosmössön ja laitoin uuniin, päälliset valuivat uunin pohjalle. Ja kaikkihan tietävät mitä siitä syntyy, kun fariinisokeri ja kerma kohtaavat 200 asteisen uunin pohjan.

  • Kirsikka19.12.2021

    Ostin tämän joulumyyjäisistä, gluteenittomana. Huippuhyvä piirakka 💙 taateli ja kookos antoivat hienon maun! Harmittaa etten ostanut useampaakin. Lämmin suositus 😘

  • Ilona21.9.2019

    Uusi suosikkiresepti! Tein tämän gluteenittomana ja vegaanisena: jätin vain kananmunan pois ja käytin gluteenitonta jauhoseosta. Toimi hyvin, pohja kohosi ja koostumus oli hyvä. Taatelit tuovat ihanaa pehmeyttä. Täysi 5/5.

  • Minna11.12.2018

    Onnistuuko miten gluteenittomana?

  • K-Kuluttajapalvelu11.12.2018

    Minna, reseptin toimivuutta ei valitettavasti ole testattu gluteenittomilla jauhoilla. Halutessasi voit toki koittaa torttua gluteenittomilla jauhoilla. Tortun rakenteesta tulee tällöin murenevampi.

  • VIIVI KUULAMMEN KOULU TYRNÄVÄ!13.11.2018

    hei kuinka paljon pienempää vuokaa kannattaa käyttää jos ei ole 30cm?

  • K-Kuluttajapalvelu13.11.2018

    Viivi, resepti on testattu käyttämällä halkaisijaltaan 30 cm vuokaa.

  • Mai4.12.2015

    Taivaallinen taatelitorttu, maukas ja kaunis pitsikuorrutus. Kuva ei tee oikeutta töille herkulle. Tämän voi valmistaa jo edellisenä päivänä, maku vaan paranee. Itse teen tämän aina isoon irtopohjavuokaan, niin saa kauniimmin esille.