Hyppää sisältöön
Taateli-kookostoscatorttuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Taateli-kookostoscatorttu

  • Annosmäärä16 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
Taateli-kookostoscatorttu on makea torttukakku, jonka pääraaka-aineita ovat tietysti taatelit ja kookos sekä sokeri ja kerma. Sopii eritoten jouluun.

    Ainekset

    16 annosta
    • 1 ps (200 g) Pirkka taateleita
    • 2 dl vettä
    • 1 1/2 dl sokeria
    • 125 g voita tai leivontamargariinia
    • 2 kananmunaa
    • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
    • 2 tl leivinjauhetta
    • 2 tl vanilliinisokeria

    Kuorrutus

    • 75 g voita tai leivontamargariinia
    • 2 dl fariinisokeria
    • 1/2 dl Pirkka kuohukermaa
    • 100 g (n. 2 dl) Pirkka kookoshiutaleita

    Ravintosisältö

    • Energia
      1 438 kJ / 344 kcal
    • Rasva
      19,6 g
    • josta tyydyttynyttä
      13,4 g
    • Hiilihydraatit
      36,5 g
    • josta sokereita
      27 g
    • Proteiini
      3,9 g
    • Suola
      0,5 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    30 - 60 min
    1. Keitä taateleita, vettä ja sokeria, kunnes taatelit ovat soseutuneet. Ota kattila liedeltä ja lisää paloiteltu rasva. Anna rasvan sulaa taateleiden joukkoon. Jäähdytä seos.
    2. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan varovasti sekoittaen.
    3. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija 30 cm). Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 25 minuuttia.
    4. Valmista kuorrutus. Sulata rasva kattilassa, lisää muut ainekset ja kiehauta. Levitä kuorrutus pohjan päälle ja paista vielä uunin yläosassa 200 asteessa 5–10 minuuttia.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pysyvästi edullinen
      Dansukker Taloussokeri 1kg
      Hinta 1,25/kpl
      1,25/kg
    • Juustoportti Kirnuvoi 200g
      Hinta 2,79/kpl
      13,95/kg
    • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
      Hinta 1,85/kpl
      1,85/kg
    • Pirkka vanilliinisokeri 100g
      Hinta 1,15/kpl
      11,50/kg
    • Dansukker Luomu fariinisokeri 500g
      Hinta 2,95/kpl
      5,90/kg
    • Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
      Hinta 1,25/kpl
      6,25/l
    • Plussa-etu −16 %
      Pirkka Luomu pehmeä taateli 200g
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 3,00/2 kpl
      7,50/kg
      Ilman Plussa-korttia 1,79/kpl (8,95/kg)
    • Pirkka pehmeät taatelit 200g
      Hinta 1,79/kpl
      8,95/kg
    • Pirkka sokeri 1kg
      Hinta 1,09/kpl
      1,09/kg
    • K-Menu sokeri 1kg
      Hinta 0,99/kpl
      0,99/kg
    • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
      Hinta 2,95/kpl
      14,75/kg
    • Valio voi 200 g normaalisuolainen
      Hinta 2,59/kpl
      12,95/kg
    • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Hinta 1,59/kpl
      3,90/kg
    • Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464g
      Hinta 2,19/kpl
      4,72/kg
    • Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kg
      Hinta 1,65/kpl
      1,65/kg
    • Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
      Hinta 3,39/kpl
      1,70/kg
    • Meira leivinjauhe 100g tölkki
      Hinta 1,25/kpl
      12,50/kg
    • Pirkka leivinjauhe 100g
      Hinta 1,15/kpl
      11,50/kg
    • Meira vanilliinisokeri 100g tölkki
      Hinta 1,45/kpl
      14,50/kg
    • Dr.Oetker 160g vanilliinisokeri
      Hinta 1,79/kpl
      11,19/kg
    • Dansukker fariinisokeri 500g
      Hinta 1,79/kpl
      3,58/kg
    • Plussa-etu
      Arla Lempi kuohukerma 2dl luomu
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 3,00/2 kpl
      7,50/l
      Ilman Plussa-korttia 1,59/kpl (7,95/l)
    • Valio Keittiön kuohukerma 2dl
      Hinta 1,59/kpl
      7,95/l
    • Pirkka kookoshiutale 100g
      Hinta 1,69/kpl
      16,90/kg
    • Meira Kookoshiutale 150g
      Hinta 2,25/kpl
      15,00/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,1 (35 arviota)

    • Sokeripommi
      2 vuotta sitten
      Itse jättäisin taikinasta sokerin pois, kuorrute on sen verran makeeta. Itse käytin lasista piirakkavuokaa. Oli lähellä ettei kuorrute tullut yli. Ihanan maukasta maidon kanssa. Huomenna maistuu varmasti paremmalta.
    • Mutu
      3 vuotta sitten
      Joku kyseli piirakkavuoan koosta. Voin kokemuksesta kertoa, että ei sitten kannata käyttää yhtään pienempää vuokaa, kuin ohjeessa. Pohja mahtui juuri ja juuri paistumaan 27 cm vuoassa, mutta kun lisäsin kookosmössön ja laitoin uuniin, päälliset valuivat uunin pohjalle. Ja kaikkihan tietävät mitä siitä syntyy, kun fariinisokeri ja kerma kohtaavat 200 asteisen uunin pohjan.
    • Kirsikka
      3 vuotta sitten
      Ostin tämän joulumyyjäisistä, gluteenittomana. Huippuhyvä piirakka 💙 taateli ja kookos antoivat hienon maun! Harmittaa etten ostanut useampaakin. Lämmin suositus 😘
    • Ilona
      5 vuotta sitten
      Uusi suosikkiresepti! Tein tämän gluteenittomana ja vegaanisena: jätin vain kananmunan pois ja käytin gluteenitonta jauhoseosta. Toimi hyvin, pohja kohosi ja koostumus oli hyvä. Taatelit tuovat ihanaa pehmeyttä. Täysi 5/5.
    • Minna
      6 vuotta sitten
      Onnistuuko miten gluteenittomana?
    • K-Kuluttajapalvelu
      6 vuotta sitten
      Minna, reseptin toimivuutta ei valitettavasti ole testattu gluteenittomilla jauhoilla. Halutessasi voit toki koittaa torttua gluteenittomilla jauhoilla. Tortun rakenteesta tulee tällöin murenevampi.
    • VIIVI KUULAMMEN KOULU TYRNÄVÄ!
      6 vuotta sitten
      hei kuinka paljon pienempää vuokaa kannattaa käyttää jos ei ole 30cm?
    • K-Kuluttajapalvelu
      6 vuotta sitten
      Viivi, resepti on testattu käyttämällä halkaisijaltaan 30 cm vuokaa.
    • Mai
      9 vuotta sitten
      Taivaallinen taatelitorttu, maukas ja kaunis pitsikuorrutus. Kuva ei tee oikeutta töille herkulle. Tämän voi valmistaa jo edellisenä päivänä, maku vaan paranee. Itse teen tämän aina isoon irtopohjavuokaan, niin saa kauniimmin esille.