Jouluviikon verkkokaupan toimitusajat ovat jo näkyvissä - varaa sinulle paras aika nyt ja muokkaa tilaustasi myöhemmin! Lue lisää täältä.
KirsikkamuffinitTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kirsikkamuffinit

Nämä helpot muffinit valmistuvat käden käänteessä.

Ainekset

12 kpl
    • 175gvoita tai margariinia
    • 2dlsokeria
    • 3kananmunaa
    • 3 1/2dlvehnäjauhoja
    • 60gkuoretonta mantelijauhetta
    • 2tlleivinjauhetta
    • 2tlvanilliinisokeria
    • 1dlkevytkermaa
    • 2prk(à 160 g)punaisia säilykekirsikoita
    • (Pirkka Amerikan muffinivuokia)

Kuorrutus

    • 2dltomusokeria
    • 1rklvettä
    • kirsikoita

Valmistus

30 - 60 min
  1. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen samalla vatkaten. Lisää loppuvaiheessa ruokalusikallinen vehnäjauhoja, jotta taikina ei juoksetu. Sekoita loput vehnäjauhot, mantelijauhe, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään.
  2. Valuta ja paloittele kirsikat, säästä 5–6 kirsikkaa koristeluun. Lisää jauhoseos, kirsikat ja kevytkerma taikinaan. Jaa taikina muffinipellille voideltuihin vuokiin tai paperisiin, isoihin muffinivuokiin. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15–20 minuuttia. Anna muffinien jäähtyä.
  3. Sekoita tomusokeri ja vesi. Lusikoi seos esimerkiksi pieneen pakastepussiin, leikkaa kulma pois ja pursota kuorrutus muffinien päälle. Ripottele kirsikanpaloja kuorrutuksen pinnalle. Säilytä muffinit jääkaapissa: kirsikanmaku voimistuu parin päivän aikana.

Kategoriat

Kokeile myös

Kommentoi

Arvosana reseptille4 arvostelua