• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Kirsikkamuffinit

Kirsikkamuffinit
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 kpl
  • 30 - 60 min
  • 347 kcal / annos (90g)

Ainekset

12 kpl
    • 175gvoita tai margariinia
    • 2dlsokeria
    • 3kananmunaa
    • 3 1/2dlvehnäjauhoja
    • 60gmantelijauhetta
    • 2tlleivinjauhetta
    • 2tlvanilliinisokeria
    • 1dlkevytkermaa
    • 2prk(à 160 g)punaisia säilykekirsikoita
    • (Pirkka Amerikan muffinivuokia)

Kuorrutus

    • 2dltomusokeria
    • 1rklvettä
    • kirsikoita

Valmistus

30 - 60 min
  1. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen samalla vatkaten. Lisää loppuvaiheessa ruokalusikallinen vehnäjauhoja, jotta taikina ei juoksetu. Sekoita loput vehnäjauhot, mantelijauhe, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään.
  2. Valuta ja paloittele kirsikat, säästä 5-6 kirsikkaa koristeluun. Lisää jauhoseos, kirsikat ja kevytkerma taikinaan. Jaa taikina muffinipellille voideltuihin vuokiin tai paperisiin, isoihin muffinivuokiin. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 minuuttia. Anna muffinien jäähtyä.
  3. Sekoita tomusokeri ja vesi. Lusikoi seos esimerkiksi pieneen pakastepussiin, leikkaa kulma pois ja pursota kuorrutus muffinien päälle. Ripottele kirsikanpaloja kuorrutuksen pinnalle. Säilytä muffinit jääkaapissa: kirsikanmaku voimistuu parin päivän aikana.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 90g100 g

  • 347 kcal1 450 kJ
  • Proteiinia5,4 g
  • Hiilihydraatteja43,6 g
  • Rasvaa17 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille