• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Omena-taatelikakku

Perinteinen taatelikakku saa uuden säväyksen omenasta. Omena-taatelikakku säilyy jääkaapissa mehevänä useita päiviä.
Omena-taatelikakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 24 viipaletta
  • yli 60 min
  • 165 kcal / annos (50g)

    Ainekset

    24 viipaletta

    Valmistus

    yli 60 min
    1. Voitele ja korppujauhota rengasvuoka (1,8 l). Hienonna taatelit ja pane ne veden kanssa kattilaan. Keitä, kunnes taatelit ovat pehmeitä, noin 5 minuuttia. Jäähdytä seos huoneenlämpöiseksi. Kuori ja raasta omenat.
    2. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen samalla hyvin vatkaten. Sekoita taateliseos ja omenaraaste puuhaarukalla taikinan joukkoon.
    3. Sekoita keskenään jauhot, vanilliinisokeri, leivinjauhe ja sooda. Lisää jauhoseos siivilän läpi taikinaan. Vältä turhaa sekoittamista.
    4. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla noin tunti. Kumoa kakku vähän jäähtyneenä. Omena-taatelikakku säilyy jääkaapissa mehevänä useita päiviä.

    Ravintosisältö perannos 50g100 g

    • 165 kcal690 kJ
    • Proteiinia2 g
    • Hiilihydraatteja21 g
    • Rasvaa8 g

    Lisätietoa reseptistä

    Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

    Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

    Kommentoi

    Arvosana reseptille14