Kentuckyn kakku
- Annosmäärä25 palaa
- Valmistusaikayli 60 min
Kentuckyn kakku on täydellinen joulukakku. Kahvikakkunakin tunnettu joulun suosikkikakku on makea ja kuohkea herkku, joka katoaa nopeasti parempiin suihin.
Ainekset
25 palaa
1 ps (200 g) | tai |
1 dl | tai |
150 g | tai |
3 dl | sokeria tai |
3 | kananmunaa tai |
4 1/2 dl | vehnäjauhoja tai |
2 tl | leivinjauhetta tai |
1 tl | vanilliinisokeria tai |
1 1/2 dl | maitoa tai |
Kuorrutus | |
---|---|
2 rkl | sokeria tai |
50 g | tai |
1/2 dl | kuohukermaa tai |
n. 4 dl (230 g) | tomusokeria tai |
Valmistus
yli 60 min
Voitele ja korppujauhota rengasvuoka (tilavuus 1,8 l). Leikkaa taatelit pieniksi paloiksi ja sekoita ne mantelirouheen joukkoon.
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään. Sekoita pari ruokalusikallista jauhoseosta taateleiden ja manteleiden joukkoon. Lisää taikinaan jauhoseoksen loppu ja maito vuorotellen varovasti sekoittaen. Lisää lopuksi taateli-mantelirouheseos. Sekoita vain sen verran, että aineet juuri sekoittuvat. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua 175-asteisen uunin alimmalla tasolla, noin 60 minuuttia. Kumoa kakku haaleana.
Ruskista sokeri teräskattilassa (ensin sokeri sulaa, sitten se muuttuu keltaiseksi, sen jälkeen ruskeaksi ja lopulta palaa.) Ota kattila liedeltä kun sokeri on ruskeaa, lisää rasva ja anna sen sulaa.
Kaada joukkoon kerma ja kiehauta seos sitä koko ajan kierrevatkaimella sekoittaen. Lisää lopuksi tomusokeri ja sekoita kuorrutus tasaiseksi. Jos se näyttää paakkuiselta, lämmitä kuorrutusta hieman koko ajan sekoittaen. Anna kuorrutuksen jäähtyä pari minuuttia. Se saa olla melko paksua.
Levitä kuorrutusta ensin kakun sisäreunaan ja sitten päälle. Ensin ohut kerros ja loppu kuorrutus paksuhkona kerroksena. Jos kuorrutus jähmettyy liikaa, voit lämmittää sitä, jolloin se taas notkistuu.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(146 arviota)
- yli 60 min4,0(68 arviota)
- 30 - 60 min4,2(199 arviota)
- yli 60 min4,8(71 arviota)
- 30 - 60 min4,3(32 arviota)
- yli 60 min4,0(79 arviota)
- yli 60 min4,0(8 arviota)
- 30 - 60 min3,7(3 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,6 (133 arviota)
- Mummeli3 kuukautta sittenMillä voi korvata mantelirouheen, perheessä pähkinäallergiaa?
- K-Kuluttajapalvelu3 kuukautta sittenMummeli, halutessaan mantelirouheen voi jättää kokonaan pois, tai korvata rusinalla, muilla kuivatuilla hedelmillä tai suklaarouheella.
- Säilytys1 vuosi sittenSäilytetäänkö kakku jääkaapissa vai huoneenlämmössä?
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenSäilytys, kakku on suositeltavaa säilyttää jääkapissa. Kakun säilyvyysaika jääkaapissa on noin viikko.
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenMarjoK, jos kuorrutus jähmettyy liikaa, voit lämmittää sitä, jolloin sen koostumus notkistuu.
- MarjoK1 vuosi sittenMissähän vika? Kuorrutetta tehdessä sokeri suli ja kun lisäsin voin, sokeri kovettui ihan kovaksi ja jäi kiinni vatkaimeen. Sokerineste ja voi eivät todellakaan sekoittuneet lainkaan keskenään.
- Glut free1 vuosi sittenHei tehkää siellä koekeittiössä enemmän gluteenittomia reseptejä!
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenKatariina, valitettavasti kakun tai pelkän kuorrutteen pakastamista ei ole testattu K-Koekeittiöllä, mutta todennäköisesti molempien pakastaminen on mahdollista.
- Katariina2 vuotta sittenHei, voiko kuorrutteen pakastaa?
- Sipe2 vuotta sittenMitä maito(proteiini)allergisen kuorrutteeseen voisi käyttää kerman sijaan?
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenSipe, kuorrutteen kerman voi hyvin korvata kasvipohjaisilla kermoilla, kuten kaura- tai soijakermalla.
- Ellu4 vuotta sittenHerkullista kakkua! Sokerin määrää hieman vähensin. Tein tämän gluteenittomista jauhoista ja hieman reilu 4dl laitoin.
- Petra4 vuotta sittenVoiko vaihtaa jauhot gluteenittomiin samassa suhteessa?
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenPetra, valitettavasti tätä reseptiä ei ole testattu gluteenittomana. Voit toki kokeilla, onnistuuko kakku gluteenittomalla jauhoseoksella. Meiltä löytyy myös testattu gluteenittoman taatelikakun ohje, johon voi halutessaan vaihtaa esimerkiksi tämän Kentuckyn kakun kuorrutuksen: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/gluteeniton-taatelikakku
- mummu5 vuotta sittenTällä ohjeella onnistui. Perheen joulusuosikki!
- Tonttu6 vuotta sittenLiikaa sokeria taikinassa, muuten hyvä.
- mummeli6 vuotta sittenMinun "joulukakkuni" , (ilman kuorrutusta) , jo muutaman vuoden on ollut tämä.
- kentucylover7 vuotta sittenäärimmäisen hyvä kakku, suosittelen!