Kentuckyn kakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kentuckyn kakku

  • Annosmäärä25 palaa
  • Valmistusaikayli 60 min
Kentuckyn kakku on täydellinen joulukakku. Kahvikakkunakin tunnettu joulun suosikkikakku on makea ja kuohkea herkku, joka katoaa nopeasti parempiin suihin.

    Ainekset

    25 palaa
    1 ps (200 g)
     
    tai
    1 dl
     
    tai
    150 g
     
    tai
    3 dl
     
    sokeria
    tai
    3
     
    kananmunaa
    tai
    4 1/2 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    2 tl
     
    leivinjauhetta
    tai
    1 tl
     
    vanilliinisokeria
    tai
    1 1/2 dl
     
    maitoa
    tai

    Kuorrutus

    2 rkl
     
    sokeria
    tai
    50 g
     
    tai
    1/2 dl
     
    kuohukermaa
    tai
    n. 4 dl (230 g)
     
    tomusokeria
    tai

    Valmistus

    yli 60 min
    Voitele ja korppujauhota rengasvuoka (tilavuus 1,8 l). Leikkaa taatelit pieniksi paloiksi ja sekoita ne mantelirouheen joukkoon.
    Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään. Sekoita pari ruokalusikallista jauhoseosta taateleiden ja manteleiden joukkoon. Lisää taikinaan jauhoseoksen loppu ja maito vuorotellen varovasti sekoittaen. Lisää lopuksi taateli-mantelirouheseos. Sekoita vain sen verran, että aineet juuri sekoittuvat. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua 175-asteisen uunin alimmalla tasolla, noin 60 minuuttia. Kumoa kakku haaleana.
    Ruskista sokeri teräskattilassa (ensin sokeri sulaa, sitten se muuttuu keltaiseksi, sen jälkeen ruskeaksi ja lopulta palaa.) Ota kattila liedeltä kun sokeri on ruskeaa, lisää rasva ja anna sen sulaa.
    Kaada joukkoon kerma ja kiehauta seos sitä koko ajan kierrevatkaimella sekoittaen. Lisää lopuksi tomusokeri ja sekoita kuorrutus tasaiseksi. Jos se näyttää paakkuiselta, lämmitä kuorrutusta hieman koko ajan sekoittaen. Anna kuorrutuksen jäähtyä pari minuuttia. Se saa olla melko paksua.
    Levitä kuorrutusta ensin kakun sisäreunaan ja sitten päälle. Ensin ohut kerros ja loppu kuorrutus paksuhkona kerroksena. Jos kuorrutus jähmettyy liikaa, voit lämmittää sitä, jolloin se taas notkistuu.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka pehmeät taatelit 200g
      Pirkka pehmeät taatelit 200g
      1,79/kpl
      8,95/kg
    • Pirkka mantelirouhe 125g
      Pirkka mantelirouhe 125g
      2,85/kpl
      22,80/kg
    • Pirkka kananmunia 10 kpl/580 g
      Pirkka kananmunia 10 kpl/580 g
      2,19/kpl
      3,78/kg
    • Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
      Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
      3,89/kpl
      3,81/kg
    • K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
      K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
      1,89/kpl
      3,26/kg
    • Pirkka suomalainen kuohukerma 5dl
      Pirkka suomalainen kuohukerma 5dl
      2,65/kpl
      5,30/l
    • Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
      Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
      1,15/kpl
      5,75/l
    • Pirkka suomalainen laktoositon kuohukerma 2dl
      Pirkka suomalainen laktoositon kuohukerma 2dl
      1,19/kpl
      5,95/l
    • Pirkka leivinjauhe 100g
      Pirkka leivinjauhe 100g
      1,09/kpl
      10,90/kg
    • Dr.Oetker 160g leivinjauhe
      Dr.Oetker 160g leivinjauhe
      1,35/kpl
      8,44/kg
    • Meira leivinjauhe 100g tölkki
      Meira leivinjauhe 100g tölkki
      0,99/kpl
      9,90/kg
    • Dr. Oetker Mantelirouhe kuorittu 50g
      Dr. Oetker Mantelirouhe kuorittu 50g
      1,85/kpl
      37,00/kg
    • Meira Mantelirouhe 250g pussi
      Meira Mantelirouhe 250g pussi
      6,15/kpl
      24,60/kg
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Pirkka sokeri 1 kg
      1,49/kpl
      1,49/kg
    • Dansukker Taloussokeri 1kg
      Dansukker Taloussokeri 1kg
      1,55/kpl
      1,55/kg
    • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
      Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
      2,09/kpl
      2,09/kg
    • Dansukker Tomusokeri 500g
      Dansukker Tomusokeri 500g
      1,55/kpl
      3,10/kg
    • Dansukker Luomu tomusokeri 500g
      Dansukker Luomu tomusokeri 500g
      2,89/kpl
      5,78/kg
    • Pirkka vanilliinisokeri 100g
      Pirkka vanilliinisokeri 100g
      1,15/kpl
      11,50/kg
    • K-Menu Vanilliinisokeri 400g
      K-Menu Vanilliinisokeri 400g
      2,15/kpl
      5,37/kg
    • Meira vanilliinisokeri 100g tölkki
      Meira vanilliinisokeri 100g tölkki
      1,19/kpl
      11,90/kg
    • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
      Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
      2,15/kpl
      2,15/kg
    • Sunnuntai Kruunu karkea vehnäjauho 1 kg
      Sunnuntai Kruunu karkea vehnäjauho 1 kg
      2,79/kpl
      2,79/kg
    • Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
      Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
      2,25/kpl
      1,13/kg
    • Pirkka suomalainen kevytmaito 1l
      Pirkka suomalainen kevytmaito 1l
      0,99/kpl
      0,99/l
    • Pirkka kevytmaito 5dl
      Pirkka kevytmaito 5dl
      0,75/kpl
      1,50/l
    • Pirkka suomalainen kevytmaito 1,5l
      Pirkka suomalainen kevytmaito 1,5l
      1,79/kpl
      1,19/l
    • Pirkka suomalainen voi 400g
      Pirkka suomalainen voi 400g
      4,65/kpl
      11,63/kg
    • Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
      Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
      4,35/kpl
      10,87/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,6 (133 arviota)

    • Mummeli
      3 kuukautta sitten
      Millä voi korvata mantelirouheen, perheessä pähkinäallergiaa?
    • K-Kuluttajapalvelu
      3 kuukautta sitten
      Mummeli, halutessaan mantelirouheen voi jättää kokonaan pois, tai korvata rusinalla, muilla kuivatuilla hedelmillä tai suklaarouheella.
    • Säilytys
      1 vuosi sitten
      Säilytetäänkö kakku jääkaapissa vai huoneenlämmössä?
    • K-Kuluttajapalvelu
      1 vuosi sitten
      Säilytys, kakku on suositeltavaa säilyttää jääkapissa. Kakun säilyvyysaika jääkaapissa on noin viikko.
    • K-Kuluttajapalvelu
      1 vuosi sitten
      MarjoK, jos kuorrutus jähmettyy liikaa, voit lämmittää sitä, jolloin sen koostumus notkistuu.
    • MarjoK
      1 vuosi sitten
      Missähän vika? Kuorrutetta tehdessä sokeri suli ja kun lisäsin voin, sokeri kovettui ihan kovaksi ja jäi kiinni vatkaimeen. Sokerineste ja voi eivät todellakaan sekoittuneet lainkaan keskenään.
    • Glut free
      1 vuosi sitten
      Hei tehkää siellä koekeittiössä enemmän gluteenittomia reseptejä!
    • K-Kuluttajapalvelu
      2 vuotta sitten
      Katariina, valitettavasti kakun tai pelkän kuorrutteen pakastamista ei ole testattu K-Koekeittiöllä, mutta todennäköisesti molempien pakastaminen on mahdollista.
    • Katariina
      2 vuotta sitten
      Hei, voiko kuorrutteen pakastaa?
    • Sipe
      2 vuotta sitten
      Mitä maito(proteiini)allergisen kuorrutteeseen voisi käyttää kerman sijaan?
    • K-Kuluttajapalvelu
      2 vuotta sitten
      Sipe, kuorrutteen kerman voi hyvin korvata kasvipohjaisilla kermoilla, kuten kaura- tai soijakermalla.
    • Ellu
      4 vuotta sitten
      Herkullista kakkua! Sokerin määrää hieman vähensin. Tein tämän gluteenittomista jauhoista ja hieman reilu 4dl laitoin.
    • Petra
      4 vuotta sitten
      Voiko vaihtaa jauhot gluteenittomiin samassa suhteessa?
    • K-Kuluttajapalvelu
      4 vuotta sitten
      Petra, valitettavasti tätä reseptiä ei ole testattu gluteenittomana. Voit toki kokeilla, onnistuuko kakku gluteenittomalla jauhoseoksella. Meiltä löytyy myös testattu gluteenittoman taatelikakun ohje, johon voi halutessaan vaihtaa esimerkiksi tämän Kentuckyn kakun kuorrutuksen: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/gluteeniton-taatelikakku
    • mummu
      5 vuotta sitten
      Tällä ohjeella onnistui. Perheen joulusuosikki!
    • Tonttu
      6 vuotta sitten
      Liikaa sokeria taikinassa, muuten hyvä.
    • mummeli
      6 vuotta sitten
      Minun "joulukakkuni" , (ilman kuorrutusta) , jo muutaman vuoden on ollut tämä.
    • kentucylover
      7 vuotta sitten
      äärimmäisen hyvä kakku, suosittelen!