Kentuckyn kakku Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Kentuckyn kakku

  • Annosmäärä25 palaa
  • Valmistusaikayli 60 min
Kentuckyn kakku on täydellinen joulukakku. Kahvikakkunakin tunnettu joulun suosikkikakku on makea ja kuohkea herkku, joka katoaa nopeasti parempiin suihin.

    Ainekset

    25 palaa
    1 ps (200 g)
     
    tai
    1 dl
     
    tai
    150 g
     
    tai
    3 dl
     
    sokeria
    tai
    3
     
    kananmunaa
    tai
    4 1/2 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    2 tl
     
    leivinjauhetta
    tai
    1 tl
     
    vanilliinisokeria
    tai
    1 1/2 dl
     
    maitoa
    tai

    Kuorrutus

    2 rkl
     
    sokeria
    tai
    50 g
     
    tai
    1/2 dl
     
    kuohukermaa
    tai
    n. 4 dl (230 g)
     
    tomusokeria
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 672 kJ / 400 kcal
    Rasva
    15,8 g
    josta tyydyttynyttä
    8,6 g
    Hiilihydraatit
    57,5 g
    josta sokereita
    42,2 g
    Proteiini
    5,4 g
    Suola
    0,4 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Voitele ja korppujauhota rengasvuoka (tilavuus 1,8 l). Leikkaa taatelit pieniksi paloiksi ja sekoita ne mantelirouheen joukkoon.

    Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään. Sekoita pari ruokalusikallista jauhoseosta taateleiden ja manteleiden joukkoon. Lisää taikinaan jauhoseoksen loppu ja maito vuorotellen varovasti sekoittaen. Lisää lopuksi taateli-mantelirouheseos. Sekoita vain sen verran, että aineet juuri sekoittuvat. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua 175-asteisen uunin alimmalla tasolla, noin 60 minuuttia. Kumoa kakku haaleana.

    Ruskista sokeri teräskattilassa (ensin sokeri sulaa, sitten se muuttuu keltaiseksi, sen jälkeen ruskeaksi ja lopulta palaa.) Ota kattila liedeltä kun sokeri on ruskeaa, lisää rasva ja anna sen sulaa.

    Kaada joukkoon kerma ja kiehauta seos sitä koko ajan kierrevatkaimella sekoittaen. Lisää lopuksi tomusokeri ja sekoita kuorrutus tasaiseksi. Jos se näyttää paakkuiselta, lämmitä kuorrutusta hieman koko ajan sekoittaen. Anna kuorrutuksen jäähtyä pari minuuttia. Se saa olla melko paksua.

    Levitä kuorrutusta ensin kakun sisäreunaan ja sitten päälle. Ensin ohut kerros ja loppu kuorrutus paksuhkona kerroksena. Jos kuorrutus jähmettyy liikaa, voit lämmittää sitä, jolloin se taas notkistuu.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka pehmeät taatelit 200g
      Hinta 1,79/kpl
      8,95/kg
    • Pirkka mantelirouhe 125g
      Hinta 2,85/kpl
      22,80/kg
    • Pirkka suomalainen voi 500g
      Hinta 3,59/kpl
      7,18/kg
    • K-Menu sokeri 1 kg
      Hinta 1,34/kpl
      1,34/kg
    • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
      Hinta 2,09/kpl
      2,09/kg
    • Pirkka leivinjauhe 100g
      Hinta 1,15/kpl
      11,50/kg
    • Pirkka vanilliinisokeri 100g
      Hinta 1,15/kpl
      11,50/kg
    • Arla Suomi kevytmaito 2dl ESL
      Hinta 0,59/kpl
      2,95/l
    • Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
      Hinta 1,15/kpl
      5,75/l
    • Dansukker Luomu tomusokeri 500g
      Hinta 2,89/kpl
      5,78/kg
    • Pirkka Luomu pehmeä taateli 200g
      Hinta 1,79/kpl
      8,95/kg
    • Plussa-etu −18 %
      Urtekram aurinkokuivattu taateli 250g luomu
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 2,99/kpl
      11,96/kg
      Ilman Plussa-korttia 3,65/kpl (14,60/kg)
    • Dr. Oetker Mantelirouhe kuorittu 50g
      Hinta 1,89/kpl
      37,80/kg
    • Sallinen Mantelirouhe 100g
      Hinta 1,99/kpl
      19,90/kg
    • Pirkka suomalainen voi 400g
      Hinta 4,65/kpl
      11,63/kg
    • Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinen
      Hinta 4,29/kpl
      8,58/kg
    • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
      Hinta 1,49/kpl
      4,28/kg
    • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Hinta 1,69/kpl
      4,14/kg
    • Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kg
      Hinta 1,65/kpl
      1,65/kg
    • Plussa-etu −14 %
      Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 1,79/kpl
      0,90/kg
      Ilman Plussa-korttia 2,09/kpl (1,05/kg)
    • Meira leivinjauhe 100g tölkki
      Hinta 1,25/kpl
      12,50/kg
    • Dr.Oetker 160g leivinjauhe
      Hinta 1,59/kpl
      9,94/kg
    • Meira vanilliinisokeri 100g tölkki
      Hinta 1,29/kpl
      12,90/kg
    • Dr.Oetker 160g vanilliinisokeri
      Hinta 1,79/kpl
      11,19/kg
    • Pirkka kevytmaito 5dl
      Hinta 0,79/kpl
      1,58/l
    • Valio kevytmaito 0,5 l laktoositon UHT
      Hinta 1,49/kpl
      2,98/l
    • Arla kuohukerma 2dl luomu
      Hinta 1,55/kpl
      7,75/l
    • Valio Keittiön kuohukerma 2dl
      Hinta 1,59/kpl
      7,95/l
    • Dansukker Tomusokeri 500g
      Hinta 1,75/kpl
      3,50/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,6 (153 arviota)

    • Helena
      5 kuukautta sitten
      Resepti on todella mieleinen ja tällä reseptillä on tehty joulukakkuja perheellemme jo monta vuotta. Minulla on kuitenkin sama haaste, kuin MarjoK totesi alla. Sokeri ei sekoitu muuhun seokseen, caan jähmettyy kovaksi vatkaimeen/kattilan pohjaan, vaikka etenen reseptin mukaisesti ja sokeri ei pala. Osaisiko joku antaa vinkkiä tähän, miten kidesokerin aa sekoittumaan ilman sokerin jähmettymistä vatkaajaan/kattilaan.
    • Kristiina67
      5 kuukautta sitten
      Erinomaisen herkullinen kakku. Tällä ohjeella olen tehnyt jo useampana jouluna ja aina onnistuu!
    • Mummeli
      1 vuosi sitten
      Millä voi korvata mantelirouheen, perheessä pähkinäallergiaa?
    • K-Kuluttajapalvelu
      1 vuosi sitten
      Mummeli, halutessaan mantelirouheen voi jättää kokonaan pois, tai korvata rusinalla, muilla kuivatuilla hedelmillä tai suklaarouheella.
    • Säilytys
      2 vuotta sitten
      Säilytetäänkö kakku jääkaapissa vai huoneenlämmössä?
    • K-Kuluttajapalvelu
      2 vuotta sitten
      Säilytys, kakku on suositeltavaa säilyttää jääkapissa. Kakun säilyvyysaika jääkaapissa on noin viikko.
    • K-Kuluttajapalvelu
      2 vuotta sitten
      MarjoK, jos kuorrutus jähmettyy liikaa, voit lämmittää sitä, jolloin sen koostumus notkistuu.
    • MarjoK
      2 vuotta sitten
      Missähän vika? Kuorrutetta tehdessä sokeri suli ja kun lisäsin voin, sokeri kovettui ihan kovaksi ja jäi kiinni vatkaimeen. Sokerineste ja voi eivät todellakaan sekoittuneet lainkaan keskenään.
    • Glut free
      2 vuotta sitten
      Hei tehkää siellä koekeittiössä enemmän gluteenittomia reseptejä!
    • K-Kuluttajapalvelu
      3 vuotta sitten
      Katariina, valitettavasti kakun tai pelkän kuorrutteen pakastamista ei ole testattu K-Koekeittiöllä, mutta todennäköisesti molempien pakastaminen on mahdollista.
    • Katariina
      3 vuotta sitten
      Hei, voiko kuorrutteen pakastaa?
    • Sipe
      3 vuotta sitten
      Mitä maito(proteiini)allergisen kuorrutteeseen voisi käyttää kerman sijaan?
    • K-Kuluttajapalvelu
      3 vuotta sitten
      Sipe, kuorrutteen kerman voi hyvin korvata kasvipohjaisilla kermoilla, kuten kaura- tai soijakermalla.
    • Ellu
      5 vuotta sitten
      Herkullista kakkua! Sokerin määrää hieman vähensin. Tein tämän gluteenittomista jauhoista ja hieman reilu 4dl laitoin.
    • Petra
      5 vuotta sitten
      Voiko vaihtaa jauhot gluteenittomiin samassa suhteessa?
    • K-Kuluttajapalvelu
      5 vuotta sitten
      Petra, valitettavasti tätä reseptiä ei ole testattu gluteenittomana. Voit toki kokeilla, onnistuuko kakku gluteenittomalla jauhoseoksella. Meiltä löytyy myös testattu gluteenittoman taatelikakun ohje, johon voi halutessaan vaihtaa esimerkiksi tämän Kentuckyn kakun kuorrutuksen: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/gluteeniton-taatelikakku
    • mummu
      6 vuotta sitten
      Tällä ohjeella onnistui. Perheen joulusuosikki!
    • Tonttu
      7 vuotta sitten
      Liikaa sokeria taikinassa, muuten hyvä.
    • mummeli
      7 vuotta sitten
      Minun "joulukakkuni" , (ilman kuorrut