Kentuckyn kakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kentuckyn kakku

Kentuckyn kakku on täydellinen joulukakku. Kahvikakkunakin tunnettu joulun suosikkikakku on makea ja kuohkea herkku, joka katoaa nopeasti parempiin suihin.

  • 25 palaa
  • yli 60 min
  • 249 kcal / annos (60g)

Ainekset

25 palaa

Kuorrutus

Valmistus

yli 60 min
  1. Voitele ja korppujauhota rengasvuoka (tilavuus 1,8 l). Leikkaa taatelit pieniksi paloiksi ja sekoita ne mantelirouheen joukkoon.
  2. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään. Sekoita pari ruokalusikallista jauhoseosta taateleiden ja manteleiden joukkoon. Lisää taikinaan jauhoseoksen loppu ja maito vuorotellen varovasti sekoittaen. Lisää lopuksi taateli-mantelirouheseos. Sekoita vain sen verran, että aineet juuri sekoittuvat. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua 175-asteisen uunin alimmalla tasolla, noin 60 minuuttia. Kumoa kakku haaleana.
  3. Ruskista sokeri teräskattilassa (ensin sokeri sulaa, sitten se muuttuu keltaiseksi, sen jälkeen ruskeaksi ja lopulta palaa.) Ota kattila liedeltä kun sokeri on ruskeaa, lisää rasva ja anna sen sulaa.
  4. Kaada joukkoon kerma ja kiehauta seos sitä koko ajan kierrevatkaimella sekoittaen. Lisää lopuksi tomusokeri ja sekoita kuorrutus tasaiseksi. Jos se näyttää paakkuiselta, lämmitä kuorrutusta hieman koko ajan sekoittaen. Anna kuorrutuksen jäähtyä pari minuuttia. Se saa olla melko paksua.
  5. Levitä kuorrutusta ensin kakun sisäreunaan ja sitten päälle. Ensin ohut kerros ja loppu kuorrutus paksuhkona kerroksena. Jos kuorrutus jähmettyy liikaa, voit lämmittää sitä, jolloin se taas notkistuu.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 60g100 g

  • 249 kcal1 040 kJ
  • Proteiinia3 g
  • Hiilihydraatteja37 g
  • Rasvaa10 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 54 arvostelua
  • Ellu14.11.2018

    Herkullista kakkua! Sokerin määrää hieman vähensin. Tein tämän gluteenittomista jauhoista ja hieman reilu 4dl laitoin.

  • Petra5.11.2018

    Voiko vaihtaa jauhot gluteenittomiin samassa suhteessa?

  • K-Kuluttajapalvelu5.11.2018

    Petra, valitettavasti tätä reseptiä ei ole testattu gluteenittomana. Voit toki kokeilla, onnistuuko kakku gluteenittomalla jauhoseoksella. Meiltä löytyy myös testattu gluteenittoman taatelikakun ohje, johon voi halutessaan vaihtaa esimerkiksi tämän Kentuckyn kakun kuorrutuksen: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/gluteeniton-taatelikakku

  • mummu22.12.2017

    Tällä ohjeella onnistui. Perheen joulusuosikki!

  • Tonttu20.11.2016

    Liikaa sokeria taikinassa, muuten hyvä.

  • mummeli1.9.2016

    Minun "joulukakkuni" , (ilman kuorrutusta) , jo muutaman vuoden on ollut tämä.

  • kentucylover20.12.2015

    äärimmäisen hyvä kakku, suosittelen!