Mustikka-tiikerikakku
- Annosmäärä16 viipaletta
- Valmistusaikayli 60 min
Mustikka-tiikerikakku maistuu kahvin kanssa. Niin herkullista ja helppoa!
Ainekset
16 viipaletta
250 g | leivontamargariinia tai voita tai |
2 1/2 dl | sokeria tai |
4 | munaa tai |
3 1/2 dl | vehnäjauhoja tai |
2 tl | leivinjauhetta tai |
2 tl | vanilliinisokeria tai |
1 | limetin raastettu kuori tai |
Mustikkaraita | |
---|---|
1 dl | jäisiä mustikoita tai |
2 rkl | sokeria tai |
Kuorrutus | |
2 dl | tomusokeria tai |
2 rkl | limetin mehua tai |
Valmistus
yli 60 min
Vatkaa rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset munat joukkoon yksitellen koko ajan vatkaten. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, vanilliinisokeri ja limetin kuori keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
Ota kakkutaikinasta 1/3 toiseen kulhoon. Soseuta kohmeiset mustikat sokerin kanssa. Lisää mustikkasose pienempään osaan kakkutaikinasta.
Kaada puolet vaaleasta taikinasta voideltuun ja jauhotettuun noin 1,8 l:n kakkuvuokaan. Kaada päälle mustikkataikina. Nostele päällimmäiseksi vaaleataikinaa.
Paista kakkua 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin tunti. Kumoa kakku jäähtyneenä.
Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään. Valuta jäähtyneen kakun pinnalle kuorrutetta.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(107 arvostelua)
- yli 60 min1,0(2 arvostelua)
- yli 60 min3,7(14 arvostelua)
- 30 - 60 min4,7(42 arvostelua)
- yli 60 min4,3(38 arvostelua)
- yli 60 min4,0(2 arvostelua)
- yli 60 min4,1(56 arvostelua)
- 30 - 60 min4,0(27 arvostelua)
Arvostele resepti
ka. 4,8 (68 arvostelua)
- tuli4 vuotta sittenHerkullista.Laitoin mustikoiden sijasta mustaherukoita.Todella maukasta
- Päkä5 vuotta sittenTein kakun gluteenittomana onnistui hyvin, hyvä minä!🙆
- Kaunis5 vuotta sittenMaistuu hyvältä!