• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Mustikka-tiikerikakku

Mustikka-tiikerikakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 16 viipaletta
  • yli 60 min
  • 268 kcal / annos (60g)

Ainekset

16 viipaletta
    • 250gmargariinia tai voita
    • 2 1/2dlsokeria
    • 4munaa
    • 3 1/2dlvehnäjauhoja
    • 2tlleivinjauhetta
    • 2tlvanilliinisokeria
    • 1limetin raastettu kuori

Mustikkaraita

    • 1dljäisiä mustikoita
    • 2rklsokeria

Kuorrutus

    • 2dltomusokeria
    • 2rkllimetin mehua

Valmistus

yli 60 min
  1. Vatkaa rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset munat joukkoon yksitellen koko ajan vatkaten. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, vanilliinisokeri ja limetin kuori keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
  2. Ota kakkutaikinasta 1/3 toiseen kulhoon. Soseuta kohmeiset mustikat sokerin kanssa. Lisää mustikkasose pienempään osaan kakkutaikinasta.
  3. Kaada puolet vaaleasta taikinasta voideltuun ja jauhotettuun noin 1,8 l:n kakkuvuokaan. Kaada päälle mustikkataikina. Nostele päällimmäiseksi vaaleataikinaa.
  4. Paista kakkua 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin tunti. Kumoa kakku jäähtyneenä.
  5. Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään. Valuta jäähtyneen kakun pinnalle kuorrutetta.

Ravintosisältö perannos 60g100 g

  • 268 kcal1 120 kJ
  • Proteiinia3 g
  • Hiilihydraatteja33 g
  • Rasvaa14 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille18