• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kirsikkapiirakka

Tuoreista kirsikoista valmistettu ihana kirsikkapiirakka on kesäherkku parhaimmillaan. Resepti vain noin 0,40 €/annos*.
Kirsikkapiirakka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 10 palaa
  • 30 - 60 min
  • 226 kcal / 100 g

Ainekset

n. 10 palaa

Pohja

Täyte

Valmistus

30 - 60 min
  1. Halkaiset kirsikat ja poista niistä kivet.
  2. Vaahdota margariini ja sokeri. Vatkaa joukkoon kananmuna.
  3. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään. Lisää jauhoseos taikinan joukkoon. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja hieman reunoille.
  4. Levitä kirsikat taikinan päälle. Sekoita ranskankerman joukkoon munat, sokerit ja sitruunanmehu. Lusikoi seos piirakan päälle.
  5. Paista piirakkaa 175 asteessa uunin keskitasolla 30-35 minuuttia.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit käyttää kirsikoiden sijasta esimerkiksi punaisia viinimarjoja, jätä silloin sitruunanmehu pois. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö per 100 g

  • 226 kcal946 kJ
  • Proteiinia4,15 g
  • Hiilihydraatteja21,6 g
  • Rasvaa13,4 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille22