Kirsikkapiirakka
Tuoreista kirsikoista valmistettu ihana kirsikkapiirakka on kesäherkku parhaimmillaan. Resepti vain noin 0,40 €/annos*.
n. 10 palaa30 - 60 min226 kcal / 100 g
Ainekset
n. 10 palaa
Pohja
- 1/2dlsokeria
- 1 1/2dlvehnäjauhoja
- 1tlleivinjauhetta
- 1tlvanilliinisokeria
Täyte
- 1/2l(n. 350 g)Pirkka tuoreita kirsikoita
- 1tlk(150 g)crème fraîchea (ranskankerma)
- 1/2dlsokeria
- 1tlvanilliinisokeria
- 2rklsitruunanmehua
Valmistus
30 - 60 min- Halkaiset kirsikat ja poista niistä kivet.
- Vaahdota margariini ja sokeri. Vatkaa joukkoon kananmuna.
- Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään. Lisää jauhoseos taikinan joukkoon. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja hieman reunoille.
- Levitä kirsikat taikinan päälle. Sekoita ranskankerman joukkoon munat, sokerit ja sitruunanmehu. Lusikoi seos piirakan päälle.
- Paista piirakkaa 175 asteessa uunin keskitasolla 30-35 minuuttia.
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit käyttää kirsikoiden sijasta esimerkiksi punaisia viinimarjoja, jätä silloin sitruunanmehu pois. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat
Ravintosisältö per 100 g
- 226 kcal946 kJ
- Proteiinia 4,15 g
- Hiilihydraatteja21,6 g
- Rasvaa13,4 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Hyvän makuinen ja helppo.
👍👍👍
Laitoin kirsikoiden sekaan 150gr juustoleipää kuutioituna ja pidin uunissa n 45min. Toimii 😊
Toimii Aina kun tekee! ;)
Ihan hyvä
Aivan ihana piirakkaohje. Olen tehnyt useasti ja aina syöty viimeistä murua myöten.
Hei Raakakakku, ikävä kuulla, ettei piirakka onnistunut. Resepti on testattu ohjeen mukaan K-Koekeittiössä. Paistoajat ovat ohjeellisia ja vaadittava aika voi hiukan vaihdella eri uuneilla. Piirakan kannattaa antaa jäähtyä ennen leikkaamista.
En suosittele tätä reseptiä! Jauhoja oli aivan liian vähän, pohja jäi löysäksi. Lisäksi täytteeseen voisi laittaa 3-4 kananmunaa kahden sijaan. Puolen tunnin paistoaika oli aivan liian lyhyt, leikatessani piirasta se olikin keskeltä aivan raaka! Tulisi paistaa ainakin tunti. Kannattaa vertailla muihin ohjeisiin, kuten vaikkapa mustikkapiiraaseen.