• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
KirsikkapiirakkaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kirsikkapiirakka

Tuoreista kirsikoista valmistettu ihana kirsikkapiirakka on kesäherkku parhaimmillaan. Resepti vain noin 0,40 €/annos*.

  • n. 10 palaa
  • 30 - 60 min
  • 226 kcal / 100 g

Ainekset

n. 10 palaa

Pohja

Täyte

Valmistus

30 - 60 min
  1. Halkaiset kirsikat ja poista niistä kivet.
  2. Vaahdota margariini ja sokeri. Vatkaa joukkoon kananmuna.
  3. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään. Lisää jauhoseos taikinan joukkoon. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja hieman reunoille.
  4. Levitä kirsikat taikinan päälle. Sekoita ranskankerman joukkoon munat, sokerit ja sitruunanmehu. Lusikoi seos piirakan päälle.
  5. Paista piirakkaa 175 asteessa uunin keskitasolla 30-35 minuuttia.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit käyttää kirsikoiden sijasta esimerkiksi punaisia viinimarjoja, jätä silloin sitruunanmehu pois. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 226 kcal946 kJ
  • Proteiinia4,15 g
  • Hiilihydraatteja21,6 g
  • Rasvaa13,4 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 50 arvostelua
  • Kurpitsakakku20.7.2017

    👍👍👍

  • Kokeileva kokki26.6.2017

    Laitoin kirsikoiden sekaan 150gr juustoleipää kuutioituna ja pidin uunissa n 45min. Toimii 😊

  • ItzRicho GT22.6.2017

    Toimii Aina kun tekee! ;)

  • ItzRicho GT22.6.2017

    Ihan hyvä

  • Inka22.6.2017

    Aivan ihana piirakkaohje. Olen tehnyt useasti ja aina syöty viimeistä murua myöten.

  • Raakakakku20.6.2017

    En suosittele tätä reseptiä! Jauhoja oli aivan liian vähän, pohja jäi löysäksi. Lisäksi täytteeseen voisi laittaa 3-4 kananmunaa kahden sijaan. Puolen tunnin paistoaika oli aivan liian lyhyt, leikatessani piirasta se olikin keskeltä aivan raaka! Tulisi paistaa ainakin tunti. Kannattaa vertailla muihin ohjeisiin, kuten vaikkapa mustikkapiiraaseen.

  • K-Kuluttajapalvelu20.6.2017

    Hei Raakakakku, ikävä kuulla, ettei piirakka onnistunut. Resepti on testattu ohjeen mukaan K-Koekeittiössä. Paistoajat ovat ohjeellisia ja vaadittava aika voi hiukan vaihdella eri uuneilla. Piirakan kannattaa antaa jäähtyä ennen leikkaamista.