Kirsikkapiirakka
- Annosmäärän. 10 palaa
- Valmistusaika30 - 60 min
Tuoreista kirsikoista valmistettu ihana kirsikkapiirakka on kesäherkku parhaimmillaan.
Ainekset
n. 10 palaa
Pohja | |
---|---|
75 g | tai |
1/2 dl | sokeria tai |
1 | tai |
1 1/2 dl | vehnäjauhoja tai |
1 tl | leivinjauhetta tai |
1 tl | vanilliinisokeria tai |
Täyte | |
1/2 l (n. 350 g) | tai |
1 tlk (150 g) | crème fraîchea (ranskankerma) tai |
2 | tai |
1/2 dl | sokeria tai |
1 tl | vanilliinisokeria tai |
2 rkl | sitruunanmehua tai |
Valmistus
30 - 60 min
Halkaiset kirsikat ja poista niistä kivet.
Vaahdota margariini ja sokeri. Vatkaa joukkoon kananmuna.
Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään. Lisää jauhoseos taikinan joukkoon. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja hieman reunoille.
Levitä kirsikat taikinan päälle. Sekoita ranskankerman joukkoon munat, sokerit ja sitruunanmehu. Lusikoi seos piirakan päälle.
Paista piirakkaa 175 asteessa uunin keskitasolla 30–35 minuuttia.
Vinkki! Voit käyttää kirsikoiden sijasta esimerkiksi punaisia viinimarjoja, jätä silloin sitruunanmehu pois.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,0(27 arvostelua)
- 30 - 60 min4,0(61 arvostelua)
- yli 60 min4,7(14 arvostelua)
- 30 - 60 min4,0(130 arvostelua)
- 30 - 60 min2,2(13 arvostelua)
- yli 60 min4,2(21 arvostelua)
- 30 - 60 min4,7(9 arvostelua)
- 30 - 60 min4,3(28 arvostelua)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (125 arvostelua)
- aloittelija3 vuotta sittenHyvän makuinen ja helppo.
- Kurpitsakakku5 vuotta sitten👍👍👍
- Kokeileva kokki5 vuotta sittenLaitoin kirsikoiden sekaan 150gr juustoleipää kuutioituna ja pidin uunissa n 45min. Toimii 😊
- ItzRicho GT5 vuotta sittenToimii Aina kun tekee! ;)
- ItzRicho GT5 vuotta sittenIhan hyvä
- Inka5 vuotta sittenAivan ihana piirakkaohje. Olen tehnyt useasti ja aina syöty viimeistä murua myöten.
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenHei Raakakakku, ikävä kuulla, ettei piirakka onnistunut. Resepti on testattu ohjeen mukaan K-Koekeittiössä. Paistoajat ovat ohjeellisia ja vaadittava aika voi hiukan vaihdella eri uuneilla. Piirakan kannattaa antaa jäähtyä ennen leikkaamista.
- Raakakakku5 vuotta sittenEn suosittele tätä reseptiä! Jauhoja oli aivan liian vähän, pohja jäi löysäksi. Lisäksi täytteeseen voisi laittaa 3-4 kananmunaa kahden sijaan. Puolen tunnin paistoaika oli aivan liian lyhyt, leikatessani piirasta se olikin keskeltä aivan raaka! Tulisi paistaa ainakin tunti. Kannattaa vertailla muihin ohjeisiin, kuten vaikkapa mustikkapiiraaseen.