KlementiinihilloTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Klementiinihillo

Kyllä, klementiineistä voi tehdä hilloa ja vieläpä todella helposti. Vaniljalla maustettu hillo maistuu ihanalta croissantin tai juustojen kanssa.

  • 10 dl
  • alle 30 min

Ainekset

10 dl
    • 1kgklementiinejä, satsumia tai mandariineja
    • 3 1/2dlhillosokeria
    • 1/2dlsitruunanmehua

Valmistus

alle 30 min
  1. Kuori sitrukset ja poista mahdolliset siemenet. Soseuta hedelmät tehosekoittimella sileäksi soseeksi. Kaada sose kattilaan.
  2. Lisää loput ainekset. Keitä hilloa matalalla lämmöllä 5 minuuttia. Nostele pintaan nouseva vaalea vaahto kauhalla pois.
  3. Laita kuuma hillo puhtaisiin lasipurkkeihin. Anna jäähtyä. Tarjoa hillo croissantien tai juustojen kanssa.

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Klementiini
    Klementiini
    0,24/kpl2,19/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Klementiini Bruno
    Klementiini Bruno
    0,39/kpl3,49/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Dansukker Hillosokeri 1kg
    Dansukker Hillosokeri 1kg
    1,85/kpl
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Sitruuna kg
    Sitruuna kg
    0,49/kpl2,59/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka Luomu sitruuna
    Pirkka Luomu sitruuna
    0,67/kpl3,99/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka vaniljasokeri 100g
    Pirkka vaniljasokeri 100g
    2,49/kpl24,90/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Törsleffs Aito vaniljasokeri 100g
    Törsleffs Aito vaniljasokeri 100g
    2,09/kpl20,90/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Meira vaniljasokeri 85g tölkki
    Meira vaniljasokeri 85g tölkki
    1,99/kpl23,41/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 16 arvostelua
  • Sup9.12.2019

    Hilloni jäi todella juoksevaksi vaikka tein tarkalleen ohjeen mukaan. Missä vika?

  • Hillo-hell6.12.2019

    Hillosta tuli ohjetta noudattamalla todella kitkerää. Suosittelen poistamaan lohkojen valkoisen kuoriosan suurimmaksi osaksi. Hillon väri on kaunis.

  • K-Kuluttajapalvelu6.12.2019

    Maria, sitruksista tehdyssä hillossa voi olla jonkin verran kitkerää tai karvasta makua. Kuten Hillo-hell vinkkasi, voi lohkoista poistaa enemmän valkoista kuoriosaa, jolloin hillosta ei tule niin kitkerän makuista.

  • Maria3.12.2019

    Mulla tuli hilloon vähän karvas jälkimaku.. meniköhän pieleen vai kuuluuko asiaan? En oo aiemmin sitruksista tehnyt hilloa.

  • Joululahjaksi?19.11.2019

    Olitteko miettineet juustosuosituksen?

  • K-Kuluttajapalvelu19.11.2019

    Joululahjaksi, hilloa voi pitää juustotarjottimen yleishillona. Lisäksi mm. kermaisa brie, camembert tai kovempi kermajuusto voisivat olla sopiva yhdistelmä.

  • .18.11.2019

    kauvan hillo säilyy?

  • K-Kuluttajapalvelu18.11.2019

    Hei, hillo säilyy ainakin pari kolme viikkoa.

  • *13.11.2019

    Onko tarkoitus poistaa myös kalvot kuorimisen yhteydessä

  • K-Kuluttajapalvelu13.11.2019

    * Yesterday, sitruksien kalvoja poistaminen ei ole välttämätöntä. Toki halutessasi voit leikata kalvot irti.