Klementiinihillo
- Annosmäärä1 annos
- Valmistusaikaalle 30 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Kyllä, klementiineistä voi tehdä hilloa ja vieläpä todella helposti. Vaniljalla maustettu hillo maistuu ihanalta croissantin tai juustojen kanssa.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
1 annos
1 kg | klementiinejä, satsumia tai mandariineja tai |
3 1/2 dl | tai |
1/2 dl | sitruunanmehua tai |
1 rkl | tai |
Ravintosisältö
Energia | 718 kJ / 169 kcal |
Rasva | 0,3 g |
josta tyydyttynyttä | 0 g |
Hiilihydraatit | 39,4 g |
josta sokereita | 39,3 g |
Proteiini | 0,5 g |
Suola | 0 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 30 min
Kuori sitrukset ja poista enimmät valkoiset osat sekä mahdolliset siemenet. Soseuta hedelmät tehosekoittimella sileäksi soseeksi. Kaada sose kattilaan.
Lisää loput ainekset. Keitä hilloa matalalla lämmöllä 5 minuuttia. Nostele pintaan nouseva vaalea vaahto kauhalla pois.
Laita kuuma hillo puhtaisiin lasipurkkeihin. Anna jäähtyä. Tarjoa hillo croissantien tai juustojen kanssa. Reseptillä tulee noi 1 litra valmista hilloa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Dansukker Hillosokeri 1kgHinta 2,59/kpl2,59/kg
- Pirkka Luomu sitruunaHinta n. 0,68/kpl3,99/kg
- Pirkka vaniljasokeri 100gHinta 2,69/kpl26,90/kg
- Dansukker minihillosokeri 250gHinta 1,35/kpl5,40/kg
- Dansukker Luomu Hillosokeri 500gHinta 2,49/kpl4,98/kg
- Pirkka sitruunaHinta n. 0,44/kpl2,29/kg
- Sitruuna Primofiori 500g Espanja 1lkHinta 1,00/kpl2,00/kg
- Meira vaniljasokeri 85g tölkkiHinta 2,65/kpl31,18/kg
- Dr.Oetker 160g vaniljasokeriHinta 2,85/kpl17,81/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,9(44 arviota)
- yli 60 min3,8(115 arviota)
- yli 60 min3,9(159 arviota)
- yli 60 min4,2(83 arviota)
- yli 60 min3,9(223 arviota)
- 30 - 60 min3,7(95 arviota)
- yli 60 min3,9(125 arviota)
- 30 - 60 min4,1(77 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (62 arviota)
- Susu1 vuosi sittenTeen jo kolmatta kertaa. On ihanaa puuron ja juustojen kanssa. Olen antanut jouluisin lahjaksi pienissä purkeissa. Ei sitä tavanomaista hilloa vaan ihan kirppakkaa ja aurinkoista. Ihan parasta.
- Nakkivaras2 vuotta sittenTein klementiineistä joista poistin veitsellä suurimmat pintakalvot, silti hillo jäi sen verran karvaaksi ettei sitä lapset kelpuuttaneet. Aikuisille maistuu tämä hillo varmasti enemmän.
- jouluksi4 vuotta sittenTänään tein kokeilun klementteeneistä. Niistä ei jää karvasta jälkimakua. Kokeilin ohjeen mukaan hillosokerilla, mutta keitin n.10-15min. Annoin jäähtyä n.30min välillä sekoittaen ennen purkittamista. Tuli hilloa. Hillosokerin pussissa lukee että tekeytyy vielä jäähtyessään joten uskon hillon olevan 👌🏻
- jouluksi4 vuotta sittenVaihdoin hillosokerin hillo&marmeladi sokeriksi. Käytin 1kg hedelmiä koko sojeri pkt 330g. Onnistui, tuli pehmeää marmeladihilloa. Pikkusen on karvautta jälkimaussa mutta niin sitä yleensä on kaupankin appelsiini sun muissa sitrushedelmä marmeladeissa. Mielestäni hyvä resepti vaikka useampi on arvostellut huonoksi.
- milo5 vuotta sittenTäälläkin hillo jäi kitkerän makuiseksi. Harmi, kun en ennen valmistusta lukenut arvosteluita. Ohjeessa olisi hyvä mainita, että valkoista kuoriosaa kannattaa ottaa pois, jotta jälkimaku ei olisi niin kitkerä.
- MH575 vuotta sittenHillosta tuli kitkerää ja todella löysää.Ohjeessa sanotaan keitä 5 min , mutta hillosokerissa lukee keitä 10 min ?
- Mari5 vuotta sittenJäi aivan litkuksi😥
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenKlementiinihillon rakenne on lämpimänä juoksevaa, mutta kylmänä sen pitäisi kiinteytyä. Mikäli käytetyt klementiinit ovat erittäin mehukkaita, saattaa hillon rakenne jäädä toivottua löysemmäksi. Jos pitää kiinteämmästä hillosta, voi reseptiin lisätä 1 dl hillosokeria.
- Sup5 vuotta sittenHilloni jäi todella juoksevaksi vaikka tein tarkalleen ohjeen mukaan. Missä vika?
- Hillo-hell5 vuotta sittenHillosta tuli ohjetta noudattamalla todella kitkerää. Suosittelen poistamaan lohkojen valkoisen kuoriosan suurimmaksi osaksi. Hillon väri on kaunis.
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenMaria, sitruksista tehdyssä hillossa voi olla jonkin verran kitkerää tai karvasta makua. Kuten Hillo-hell vinkkasi, voi lohkoista poistaa enemmän valkoista kuoriosaa, jolloin hillosta ei tule niin kitkerän makuista.
- Maria5 vuotta sittenMulla tuli hilloon vähän karvas jälkimaku.. meniköhän pieleen vai kuuluuko asiaan? En oo aiemmin sitruksista tehnyt hilloa.
- Joululahjaksi?5 vuotta sittenOlitteko miettineet juustosuosituksen?
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenJoululahjaksi, hilloa voi pitää juustotarjottimen yleishillona. Lisäksi mm. kermaisa brie, camembert tai kovempi kermajuusto voisivat olla sopiva yhdistelmä.
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenHei, hillo säilyy ainakin pari kolme viikkoa.
- .5 vuotta sittenkauvan hillo säilyy?
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sitten* Yesterday, sitruksien kalvoja poistaminen ei ole välttämätöntä. Toki halutessasi voit leikata kalvot irti.
- *5 vuotta sittenOnko tarkoitus poistaa myös kalvot kuorimisen yhteydessä