Hyppää sisältöön
KlementiinihilloTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Klementiinihillo

  • Annosmäärä1 annos
  • Valmistusaikaalle 30 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Kyllä, klementiineistä voi tehdä hilloa ja vieläpä todella helposti. Vaniljalla maustettu hillo maistuu ihanalta croissantin tai juustojen kanssa.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

1 annos
1 kg
 
klementiinejä, satsumia tai mandariineja
tai
3 1/2 dl
 
tai
1/2 dl
 
sitruunanmehua
tai
1 rkl
 
tai

Ravintosisältö

Energia
718 kJ / 169 kcal
Rasva
0,3 g
josta tyydyttynyttä
0 g
Hiilihydraatit
39,4 g
josta sokereita
39,3 g
Proteiini
0,5 g
Suola
0 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 30 min
Kuori sitrukset ja poista enimmät valkoiset osat sekä mahdolliset siemenet. Soseuta hedelmät tehosekoittimella sileäksi soseeksi. Kaada sose kattilaan.
Lisää loput ainekset. Keitä hilloa matalalla lämmöllä 5 minuuttia. Nostele pintaan nouseva vaalea vaahto kauhalla pois.
Laita kuuma hillo puhtaisiin lasipurkkeihin. Anna jäähtyä. Tarjoa hillo croissantien tai juustojen kanssa. Reseptillä tulee noi 1 litra valmista hilloa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Dansukker Hillosokeri 1kg
    Hinta 2,59/kpl
    2,59/kg
  • Pirkka Luomu sitruuna
    Hinta n. 0,68/kpl
    3,99/kg
  • Pirkka vaniljasokeri 100g
    Hinta 2,69/kpl
    26,90/kg
  • Dansukker minihillosokeri 250g
    Hinta 1,35/kpl
    5,40/kg
  • Dansukker Luomu Hillosokeri 500g
    Hinta 2,49/kpl
    4,98/kg
  • Pirkka sitruuna
    Hinta n. 0,44/kpl
    2,29/kg
  • Sitruuna Primofiori 500g Espanja 1lk
    Hinta 1,00/kpl
    2,00/kg
  • Meira vaniljasokeri 85g tölkki
    Hinta 2,65/kpl
    31,18/kg
  • Dr.Oetker 160g vaniljasokeri
    Hinta 2,85/kpl
    17,81/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (62 arviota)

  • Susu
    1 vuosi sitten
    Teen jo kolmatta kertaa. On ihanaa puuron ja juustojen kanssa. Olen antanut jouluisin lahjaksi pienissä purkeissa. Ei sitä tavanomaista hilloa vaan ihan kirppakkaa ja aurinkoista. Ihan parasta.
  • Nakkivaras
    2 vuotta sitten
    Tein klementiineistä joista poistin veitsellä suurimmat pintakalvot, silti hillo jäi sen verran karvaaksi ettei sitä lapset kelpuuttaneet. Aikuisille maistuu tämä hillo varmasti enemmän.
  • jouluksi
    4 vuotta sitten
    Tänään tein kokeilun klementteeneistä. Niistä ei jää karvasta jälkimakua. Kokeilin ohjeen mukaan hillosokerilla, mutta keitin n.10-15min. Annoin jäähtyä n.30min välillä sekoittaen ennen purkittamista. Tuli hilloa. Hillosokerin pussissa lukee että tekeytyy vielä jäähtyessään joten uskon hillon olevan 👌🏻
  • jouluksi
    4 vuotta sitten
    Vaihdoin hillosokerin hillo&marmeladi sokeriksi. Käytin 1kg hedelmiä koko sojeri pkt 330g. Onnistui, tuli pehmeää marmeladihilloa. Pikkusen on karvautta jälkimaussa mutta niin sitä yleensä on kaupankin appelsiini sun muissa sitrushedelmä marmeladeissa. Mielestäni hyvä resepti vaikka useampi on arvostellut huonoksi.
  • milo
    5 vuotta sitten
    Täälläkin hillo jäi kitkerän makuiseksi. Harmi, kun en ennen valmistusta lukenut arvosteluita. Ohjeessa olisi hyvä mainita, että valkoista kuoriosaa kannattaa ottaa pois, jotta jälkimaku ei olisi niin kitkerä.
  • MH57
    5 vuotta sitten
    Hillosta tuli kitkerää ja todella löysää.Ohjeessa sanotaan keitä 5 min , mutta hillosokerissa lukee keitä 10 min ?
  • Mari
    5 vuotta sitten
    Jäi aivan litkuksi😥
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 vuotta sitten
    Klementiinihillon rakenne on lämpimänä juoksevaa, mutta kylmänä sen pitäisi kiinteytyä. Mikäli käytetyt klementiinit ovat erittäin mehukkaita, saattaa hillon rakenne jäädä toivottua löysemmäksi. Jos pitää kiinteämmästä hillosta, voi reseptiin lisätä 1 dl hillosokeria.
  • Sup
    5 vuotta sitten
    Hilloni jäi todella juoksevaksi vaikka tein tarkalleen ohjeen mukaan. Missä vika?
  • Hillo-hell
    5 vuotta sitten
    Hillosta tuli ohjetta noudattamalla todella kitkerää. Suosittelen poistamaan lohkojen valkoisen kuoriosan suurimmaksi osaksi. Hillon väri on kaunis.
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 vuotta sitten
    Maria, sitruksista tehdyssä hillossa voi olla jonkin verran kitkerää tai karvasta makua. Kuten Hillo-hell vinkkasi, voi lohkoista poistaa enemmän valkoista kuoriosaa, jolloin hillosta ei tule niin kitkerän makuista.
  • Maria
    5 vuotta sitten
    Mulla tuli hilloon vähän karvas jälkimaku.. meniköhän pieleen vai kuuluuko asiaan? En oo aiemmin sitruksista tehnyt hilloa.
  • Joululahjaksi?
    5 vuotta sitten
    Olitteko miettineet juustosuosituksen?
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 vuotta sitten
    Joululahjaksi, hilloa voi pitää juustotarjottimen yleishillona. Lisäksi mm. kermaisa brie, camembert tai kovempi kermajuusto voisivat olla sopiva yhdistelmä.
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 vuotta sitten
    Hei, hillo säilyy ainakin pari kolme viikkoa.
  • .
    5 vuotta sitten
    kauvan hillo säilyy?
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 vuotta sitten
    * Yesterday, sitruksien kalvoja poistaminen ei ole välttämätöntä. Toki halutessasi voit leikata kalvot irti.
  • *
    5 vuotta sitten
    Onko tarkoitus poistaa myös kalvot kuorimisen yhteydessä