KlementiinihilloTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Klementiinihillo

Kyllä, klementiineistä voi tehdä hilloa ja vieläpä todella helposti. Vaniljalla maustettu hillo maistuu ihanalta croissantin tai juustojen kanssa. Noin 0,30 €/annos*

  • 10 dl
  • alle 30 min

Ainekset

10 dl
    • 1kgklementiinejä, satsumia tai mandariineja
    • 3 1/2dlhillosokeria
    • 1/2dlsitruunanmehua

Valmistus

alle 30 min
  1. Kuori sitrukset ja poista mahdolliset siemenet. Soseuta hedelmät tehosekoittimella sileäksi soseeksi. Kaada sose kattilaan.
  2. Lisää loput ainekset. Keitä hilloa matalalla lämmöllä 5 minuuttia. Nostele pintaan nouseva vaalea vaahto kauhalla pois.
  3. Laita kuuma hillo puhtaisiin lasipurkkeihin. Anna jäähtyä. Tarjoa hillo croissantien tai juustojen kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Klementiini
    Klementiini
    0,28/kpl2,49/kg
  • Dansukker Hillosokeri 1kg
    Dansukker Hillosokeri 1kg
    1,69/kpl
  • Sitruuna kg
    Sitruuna kg
    0,52/kpl2,79/kg
  • Jauhettu hauki palvelutiskiltä
    Jauhettu hauki palvelutiskiltä
  • Pirkka Luomu sitruuna
    Pirkka Luomu sitruuna
    0,92/kpl5,49/kg
  • Pirkka vaniljasokeri 100g
    Pirkka vaniljasokeri 100g
    2,49/kpl24,90/kg
  • Törsleffs Aito vaniljasokeri 100g
    Törsleffs Aito vaniljasokeri 100g
    2,09/kpl20,90/kg
  • Meira vaniljasokeri 85g tölkki
    Meira vaniljasokeri 85g tölkki
    2,09/kpl24,59/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille 39 arvostelua
  • milo21.12.2019

    Täälläkin hillo jäi kitkerän makuiseksi. Harmi, kun en ennen valmistusta lukenut arvosteluita. Ohjeessa olisi hyvä mainita, että valkoista kuoriosaa kannattaa ottaa pois, jotta jälkimaku ei olisi niin kitkerä.

  • MH5715.12.2019

    Hillosta tuli kitkerää ja todella löysää.Ohjeessa sanotaan keitä 5 min , mutta hillosokerissa lukee keitä 10 min ?

  • Mari12.12.2019

    Jäi aivan litkuksi😥

  • K-Kuluttajapalvelu12.12.2019

    Klementiinihillon rakenne on lämpimänä juoksevaa, mutta kylmänä sen pitäisi kiinteytyä. Mikäli käytetyt klementiinit ovat erittäin mehukkaita, saattaa hillon rakenne jäädä toivottua löysemmäksi. Jos pitää kiinteämmästä hillosta, voi reseptiin lisätä 1 dl hillosokeria.

  • Sup9.12.2019

    Hilloni jäi todella juoksevaksi vaikka tein tarkalleen ohjeen mukaan. Missä vika?

  • Hillo-hell6.12.2019

    Hillosta tuli ohjetta noudattamalla todella kitkerää. Suosittelen poistamaan lohkojen valkoisen kuoriosan suurimmaksi osaksi. Hillon väri on kaunis.

  • K-Kuluttajapalvelu6.12.2019

    Maria, sitruksista tehdyssä hillossa voi olla jonkin verran kitkerää tai karvasta makua. Kuten Hillo-hell vinkkasi, voi lohkoista poistaa enemmän valkoista kuoriosaa, jolloin hillosta ei tule niin kitkerän makuista.

  • Maria3.12.2019

    Mulla tuli hilloon vähän karvas jälkimaku.. meniköhän pieleen vai kuuluuko asiaan? En oo aiemmin sitruksista tehnyt hilloa.

  • Joululahjaksi?19.11.2019

    Olitteko miettineet juustosuosituksen?

  • K-Kuluttajapalvelu19.11.2019

    Joululahjaksi, hilloa voi pitää juustotarjottimen yleishillona. Lisäksi mm. kermaisa brie, camembert tai kovempi kermajuusto voisivat olla sopiva yhdistelmä.

  • .18.11.2019

    kauvan hillo säilyy?

  • K-Kuluttajapalvelu18.11.2019

    Hei, hillo säilyy ainakin pari kolme viikkoa.

  • *13.11.2019

    Onko tarkoitus poistaa myös kalvot kuorimisen yhteydessä

  • K-Kuluttajapalvelu13.11.2019

    * Yesterday, sitruksien kalvoja poistaminen ei ole välttämätöntä. Toki halutessasi voit leikata kalvot irti.