Kokonainen nieriä grillissä ja grillattu sieni-perunasalaattiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kokonainen nieriä grillissä ja grillattu sieni-perunasalaatti

Kokonainen nieriä on helppo grillata. Tarjoa nieriä grillatun sieni-perunasalaatin ja misokastikkeen kanssa.

  • 4 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 1(1,3 kg)kokonainen perattu nieriä
    • seesaminsiemeniä koristeluun

Grillattu sieni-perunasalaatti

    • 500gkeitettyjä, kylmiä uusia perunoita
    • 2(150 g)portobellosientä
    • 1/2(à 65 g)Pirkka Luomu babypinaattia
    • 1tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria

Yrtti-punasipulikastike

    • 1(60 g)punasipuli
    • 2rkllehtipersiljaa hienonnettuna
    • 2rklruohosipulia hienonnettuna
    • 1rklrosmariinia hienonnettuna
    • 2rklöljyä
    • 1/2rklsokeria
    • 2rklriisiviinietikkaa

Misokastike

    • 2rklmisotahnaa (misokeittoaineksista)
    • 2rklvalkoviiniä
    • 2rklmirin-kastiketta
    • 1rklsokeria

Valmistus

yli 60 min
  1. Laita nieriä grilliin. Käännä ja jatka grillaamista toiselta puolelta, kunnes kala on kypsää eli kalan nahka irtoaa lihasta helposti.
  2. Valmista lämmin perunasalaatti. Pilko perunat ja sienet.
  3. Valmista yrtti-punasipulikastike. Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Jätä sivuun 30 minuutiksi.
  4. Öljyä puhdas iso parila ja paista siinä perunoita ja sieniä käännellen, kunnes ne ovat saaneet rapsakan pinnan ja kauniin värin. Alenna lämpöä ja kääntele lopuksi sekaan pinaatti. Siirrä laakealle tarjoiluastialle. Lisää pinnalle yrtti-punasipulikastike. Pidä lämpimänä.
  5. Yhdistä kaikki misokastikkeen ainekset.
  6. Irrota grillissä kypsän nieriän pinnalta nahka. Sivele kalan pintaan misoseosta. Viimeistele pinta paahdetuilla seesaminsiemenillä. Sulje grilli ja paista muutama minuutti täydellä teholla.
  7. Tarjoa loppu misokastike kalan ja perunasalaatin kanssa.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 4 arvostelua