Grillattu nieriä
Kokonaisena grillattu nieriä maustetaan reilusti yrttisellä chermoulakastikkeella. Loput kastikkeesta tarjotaan näyttävän kalan lisukkeena. Noin 5,35€/annos.
4 annosta30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- 1-2(n. 1 kg)kokonaista perattua nieriää
- 1rklmerisuolaa
- öljyä
Chermoula-kastike
- 1ruukkukorianteria
- 1ruukkulehtipersiljaa
- 2-3valkosipulinkynttä
- 1sitruunan raastettu kuori ja mehu
- 1 1/2tljuustokuminaa
- 1/4tlchilihiutaleita
- 1/2tlsuolaa
Valmistus
30 - 60 min- Valmista ensin chermoula-kastike. Hienonna yrtit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
- Huuhtele ja kuivaa kala. Tee molempiin kylkiin muutama viilto. Hiero suolaa kalan pintaan ja sisälle.
- Lusikoi chermoula-kastiketta noin 3 rkl kalan sisään ja hiero kastiketta myös kalan pintaan. Anna maustua noin tunti.
- Sivele kalan pinnat öljyllä. Grillaa kalaa 10-15 minuuttia, käännä ja jatka grillaamista vielä saman verran, kunnes kala on kypsää.
- Tarjoa lopun chermoula-kastikkeen kanssa.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain. Tämä ohje sopii myös siialle.Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Teemat Erityisruokavaliot
Kommentoi