• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Aasialainen lohi

Lohi saa imeä aasialaisia makuja marinadista ennen paistamista.
Aasialainen lohi
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • yli 60 min
  • 345 kcal / annos (175g)

Ainekset

4 annosta
    • 1(n. 800 g)Pirkka lohifilee

Marinadi

Lisäksi

    • 2rklöljyä
    • n. 1tlsuolaa

Pinnalle

Valmistus

yli 60 min
  1. Poista lohesta nahka. Leikkaa filee pitkittäin keskeltä kahtia ja leikkaa kala noin 3,5 cm viipaleiksi.
  2. Sekoita teriyakikastike, limetinmehu sekä raastettu inkivääri keskenään. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna. Sekoita chili marinadiin. Kaada seos laakean vuoan pohjalle. Nosta kalapalat vuokaan. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään 2 tuntia. Käännä kaloja pari kertaa marinoitumisen aikana.
  3. Kuivaa kalojen pinta, voitele ne öljyllä ja mausta pinta suolalla. Paista rasvassa muurikassa grillissä tai pannulla, kunnes kala on kypsää, mutta vielä mehevää. Käännä kalat varovasti lastalla paistamisen puolivälissä.
  4. Nosta lohipalat tarjoiluvadille. Koristele paahdetuilla seesaminsiemenillä, hienonnetulla ruohosipulilla, ohuilla inkiväärisuikaleilla ja hienonnetulla chilillä. Tarjoa lisäksi uusia perunoita.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 175g100 g

  • 345 kcal1 440 kJ
  • Proteiinia28 g
  • Hiilihydraatteja4 g
  • Rasvaa24 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 22 arvostelua