Aasialainen lohi
Lohi saa imeä aasialaisia makuja marinadista ennen paistamista.
4 annostayli 60 min345 kcal / annos (175g)
Ainekset
4 annosta
- 1(n. 800 g)Pirkka lohifilee ASC
Marinadi
- 1dlteriyakikastiketta
- 3rkllimetinmehua
- 2tltuoretta inkivääriä raastettuna tai
- n. 2rklinkivääritahnaa
Lisäksi
- 2rklöljyä
- n. 1tlsuolaa
pinnalle
- 1rklseesaminsiemeniä paahdettuna
- 1/2dlruohosipulia hienonnettuna
- inkivääriä suikaleina
Valmistus
yli 60 min- Poista lohesta nahka. Leikkaa filee pitkittäin keskeltä kahtia ja leikkaa kala noin 3,5 cm viipaleiksi.
- Sekoita teriyakikastike, limetinmehu sekä raastettu inkivääri keskenään. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna. Sekoita chili marinadiin. Kaada seos laakean vuoan pohjalle. Nosta kalapalat vuokaan. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään 2 tuntia. Käännä kaloja pari kertaa marinoitumisen aikana.
- Kuivaa kalojen pinta, voitele ne öljyllä ja mausta pinta suolalla. Paista rasvassa muurikassa grillissä tai pannulla, kunnes kala on kypsää, mutta vielä mehevää. Käännä kalat varovasti lastalla paistamisen puolivälissä.
- Nosta lohipalat tarjoiluvadille. Koristele paahdetuilla seesaminsiemenillä, hienonnetulla ruohosipulilla, ohuilla inkiväärisuikaleilla ja hienonnetulla chilillä. Tarjoa lisäksi uusia perunoita.
Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 175g100 g
- 345 kcal1 440 kJ
- Proteiinia 28 g
- Hiilihydraatteja4 g
- Rasvaa24 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Maukas lohiannos sunnuntaiksi🤣