Miso-lohitaskut
Uunilohi valmistetaan nyt annospaloina, jotka marinoidaan misotahnalla maustetulla kastikkeella ja täytetään sieni-pinaattiseoksella. Noin 7,35€/annos*
4 annosta30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- 1(n. 800 g)lohi- tai kirjolohifilee
Marinadi
- 3-4valkosipulinkynttä
- 1tlinkivääriä raastettuna
- 2rklmisotahnaa (misokeittoaineksista esim. Saitaku)
- 2rklsoijakastiketta
- 3rklriisiviinietikkaa
Täyte
- 1ps(65 g)Pirkka babypinaattia
- 1rs(100 g)siitakesieniä tai
- 1/2rs(à 200 g)Pirkka ruskeita herkkusieniä (tuore)
- tilkka öljyä
- ripaus suolaa
- ripausmustapippuria
Lisäksi
- 1rklkuorittuja seesaminsiemeniä
Valmistus
30 - 60 min- Leikkaa lohifilee neljään palaan.
- Valmista marinadi. Kuori ja hienonna valkosipulit. Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään. Pyöräytä kalapalat marinoitumaan vähintään puoleksi tunniksi.
- Hienonna pinaatti. Puhdista ja hienonna sienet. Paista pinaattia ja sieniä hetki pannulla öljyssä. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Ota kalat marinadista. Tee niiden sivuun terävällä veitsellä pieni taskumainen viilto. Lusikoi täytettä kalojen sisään ja laita taskut uunivuokaan. Voitele jäljelle jääneellä marinadilla ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.
- Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia, kunnes kalat ovat sopivan kypsiä.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan 2/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Teemat Ruokalajit Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kommentoi