Kokonaisena grillattu leipä
Kierrätä ylijääneet grillilihat lounas- tai iltapalaleipään. Kokonaisena grillatussa leivässä ei ole pihistelty lihassa ja juustossa, eikä säästelty kaloreissa.
6 annosta30 - 60 min
Ainekset
6 annosta
- 1(350 g)pehmeäkuorinen ranskanleipä
- 2dlmajoneesia
- 1/2dlPirkka Dijon-sinappia
- 600gkypsää naudan tai porsaan lihaa ohuina siivuina
- 3(300 g)tomaattia
- 1rklmustapippuria
- 2rkloliiviöljyä
- (suolaa)
- 300gpitkään kypsytettyä cheddarjuustoa raastettuna
Valmistus
30 - 60 min- Leikkaa ranskanleipä pituussuunnassa halki.
- Grillaa leivänpuolikkaat nopeasti leikkuupinta alaspäin.
- Sivele puolet majoneesista ja sinapista leivän pohjapalaan ja puolet kansipalaan.
- Viipaloi liha ja tomaatit ja asettele ne tasaisesti pohjapalan päälle. Mausta mustapippurilla ja oliiviöljyllä. Lisää tarvittaessa suolaa. Ripottele päälle raastettu cheddarjuusto ja sulje kansi.
- Grillaa leipää keskilämmöllä kunnes juusto on sulanut ja leivän pinnassa on hyvä väri. Leikkaa leipä annospaloiksi.
Tiesitkö että...
Vinkki! Grillatun leivän täytteeksi sopii hyvin mikä tahansa liha tai makkara. Käytä leipään esimerkiksi edelliseltä päivältä ylijääneet lihat.Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Sesongit
Kommentoi