Konjakkisinappi Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Konjakkisinappi

  • Valmistusaikayli 60 min
Itse tehty sinappi kruunaa joulukinkun tai saunamakkaran. Kotona tehty sinappi saa lisämakua ja uutta potkua konjakista - kokeile ja ihastu!

    Ainekset

    1 1/2 dl
     
    sinappijauhetta (Colman's)
    tai
    1 1/2 dl
     
    sokeria
    tai
    2 dl
     
    kuohukermaa
    tai
    1
     
    kananmuna
    tai
    1 tl
     
    viinietikkaa
    tai
    2 rkl
     
    konjakkia
    tai

    Valmistus

    yli 60 min

    Sekoita sinappijauhe ja sokeri kattilassa. Lisää joukkoon kerma ja muna.

    Kuumenna seosta sekoittaen koko ajan, kunnes seos alkaa saostua ja kiehahtaa.

    Lisää jäähtyneeseen sinappiin viinietikka ja mausta konjakilla. Kaada sinappi tölkkiin ja anna maun tasaantua jääkaapissa pari päivää.

    Itse tehty sinappi säilyy puhtaassa lasipurkissa jääkaapissa muutaman viikon.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Colman's sinappijauhe 100 g
      Hinta 4,15/kpl
      41,50/kg
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Hinta 1,55/kpl
      1,55/kg
    • Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
      Hinta 1,15/kpl
      5,75/l
    • Druvan valkoviinietikka 300ml
      Hinta 2,89/kpl
      9,63/l
    • Dansukker Taloussokeri 1kg
      Hinta 1,59/kpl
      1,59/kg
    • K-Menu sokeri 1 kg
      Hinta 1,34/kpl
      1,34/kg
    • Arla kuohukerma 2dl luomu
      Hinta 1,55/kpl
      7,75/l
    • Valio kuohukerma 2 dl
      Hinta 1,59/kpl
      7,95/l
    • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
      Hinta 1,49/kpl
      4,28/kg
    • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Hinta 1,69/kpl
      4,14/kg
    • Filos valkoviinietikka 350ml
      Hinta 2,09/kpl
      5,97/l
    • Rajamäen valkoviinietikka 0,4l
      Hinta 3,59/kpl
      8,98/l
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,2 (295 arviota)

    • Smirre80
      3 kuukautta sitten
      Itse vähintään tuplaan konjakin määrä, koska mies talossa tykkää väkevästä sinapista. Mutta on hyvä "perusresepti".
    • smirre70
      4 kuukautta sitten
      Hyvää
    • Vahvan sinapin ystävä
      1 vuosi sitten
      Vaikuttaa purkitusvaiheessa maistettuna melko miedolle.
    • Hansku123
      2 vuotta sitten
      Oho, nyt vasta luin kommentteja säilyvyydestä. Me ollaan pari vuotta vanhaa sinappia syöty.
    • Julia
      3 vuotta sitten
      Ihan hyvältä maistui sinappi!
    • sinappia papalle
      6 vuotta sitten
      jätte bra sinappen
    • Timppa
      7 vuotta sitten
      Hyvä tietää tuo säilyvyyskin... Tosin ihan hyvältä se maistuu vielä pari vuotta jälkikäteenkin, eikä mitään oireita tai makueroa ole havaittavissa :D
    • ElluEveliina
      7 vuotta sitten
      April, ja miksei muutkin. Tästä ohjeesta tulee 3 pientä Piltti-purkillista. Itse purkitin juuri sinapit, jouluna sitten maistan miten onnistui.
    • A
      7 vuotta sitten
      Säilyvyys???
    • K-Kuluttajapalvelu
      7 vuotta sitten
      Itse tehty sinappi säilyy jääkaapissa muutaman viikon.
    • -j
      7 vuotta sitten
      Kauanko sinappi säilyy?
    • K-Kuluttajapalvelu
      7 vuotta sitten
      April, valitettavasti valmiin sinapin määrää ei ole mitattu reseptin testauksen yhteydessä, joten tarkkaa tietoa emme osaa antaa.
    • April
      7 vuotta sitten
      Paljonko sinappia tällä reseptillä valmistuu?