• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Sinappi

Itse tehty sinappi on hyvä idea joululahjaksi tai maukas lisä joulupöytään. Voit maustaa sinappia esimerkiksi piparjuurella.
Sinappi
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • alle 30 min
  • 306 kcal / 100 g

Ainekset

    • 1dlsinappijauhetta (Colman`s)
    • 1dlsokeria
    • 1dlvispikermaa
    • 1dl(n. 2 kpl)kananmunaa
    • 1/4tlsuolaa

Valmistus

alle 30 min
  1. Sekoita sinappijauhe ja sokeri tasaiseksi pinnoitetussa kasarissa. Lisää kerma ja sekoita vellimäiseksi seokseksi. Lisää vielä munat ja vatkaa seos tasaiseksi.
  2. Kuumenna seos kiehumapisteeseen koko ajan hyvin sekoittaen. Anna sinapin vähän jäähtyä ja mausta suolalla.

Tiesitkö että...

Vinkki! Halutessasi voit lisämaustaa sinappia esimerkiksi jollakin seuraavista: 1/4-1/2 tl piparjuuriraastetta, 2 tl konjakkia tai viskiä, 2 tl balsamiviinietikkaa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 306 kcal1 280 kJ
  • Proteiinia7,41 g
  • Hiilihydraatteja28,2 g
  • Rasvaa18,2 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille7