• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Jääsuklaamarenki

Jäädytetty suklaamarenkikakku on helppo valmistaa ja se sopii hyvin juhlien tarjoiluksi. Tee kakku valmiiksi pakastimeen jo edellisenä päivänä.
Jääsuklaamarenki
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 annosta
  • yli 60 min
  • 164 kcal / annos (60g)

Ainekset

12 annosta

Marenki

    • 3valkuaista
    • 1 1/2dlsokeria
    • 1tlvalkoviini- tai omenaviinietikkaa

Täyte

Pinnalle

    • kaakaojauhetta

Valmistus

yli 60 min
  1. Piirrä leivinpaperille kaksi ympyrää lautasen avulla (halkaisija noin 22 cm).
  2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri 2-3 erässä koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi valkoviinietikka.
  3. Lusikoi marenkiseos leivinpaperille ympyröiden sisään. Tasoita toisen levyn pinta mahdollisimman tasaiseksi. Toinen marenki saa jäädä aaltoilevaksi. Paista 150-asteisen uunin alaosassa 1 tunti. Anna marenkien jäähtyä.
  4. Vaahdota kerma kovaksi vaahdoksi. Sekoita rahkan joukkoon sokeri, kaakao ja konjakki. Yhdistä kermavaahto ja rahkaseos varovasti sekoittaen.
  5. Siirrä tasainen marenkilevy lastan avulla pakastuksen kestävälle alustalle. Levitä täyte levyn päälle. Nosta toinen marenkilevy kanneksi. Siirrä marenki pakastimeen ja anna jäätyä vähintään neljä tuntia tai mielellään yön yli. Ota marenki jääkaappiin noin 30 minuuttia ennen tarjoamista. Siivilöi pinnalle kaakaojauhetta.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 60g100 g

  • 164 kcal683 kJ
  • Proteiinia3,7 g
  • Hiilihydraatteja20,4 g
  • Rasvaa7,1 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille