Jääsuklaamarenki
Jäädytetty suklaamarenkikakku on helppo valmistaa ja se sopii hyvin juhlien tarjoiluksi. Tee kakku valmiiksi pakastimeen jo edellisenä päivänä.
- 12 annosta
- yli 60 min
- 164 kcal / annos (60g)
Ainekset
12 annosta
Marenki
- 3valkuaista
- 1 1/2dlsokeria
- 1tlvalkoviini- tai omenaviinietikkaa
Täyte
- 2dlvispikermaa
- 1tlk(250 g)Pirkka laktoositonta maitorahkaa
- 1dlsokeria
- 1rklkonjakkia
Pinnalle
- kaakaojauhetta
Valmistus
yli 60 min- Piirrä leivinpaperille kaksi ympyrää lautasen avulla (halkaisija noin 22 cm).
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri 2-3 erässä koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi valkoviinietikka.
- Lusikoi marenkiseos leivinpaperille ympyröiden sisään. Tasoita toisen levyn pinta mahdollisimman tasaiseksi. Toinen marenki saa jäädä aaltoilevaksi. Paista 150-asteisen uunin alaosassa 1 tunti. Anna marenkien jäähtyä.
- Vaahdota kerma kovaksi vaahdoksi. Sekoita rahkan joukkoon sokeri, kaakao ja konjakki. Yhdistä kermavaahto ja rahkaseos varovasti sekoittaen.
- Siirrä tasainen marenkilevy lastan avulla pakastuksen kestävälle alustalle. Levitä täyte levyn päälle. Nosta toinen marenkilevy kanneksi. Siirrä marenki pakastimeen ja anna jäätyä vähintään neljä tuntia tai mielellään yön yli. Ota marenki jääkaappiin noin 30 minuuttia ennen tarjoamista. Siivilöi pinnalle kaakaojauhetta.
Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 60g100 g
- 164 kcal683 kJ
- Proteiinia 3,7 g
- Hiilihydraatteja20,4 g
- Rasvaa7,1 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi