• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Sinappi-tillisilakat

Sinappi-tillisilakat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

10 annosta
    • 600gtuoreita silakkafileitä

Marinadi

    • 4dlvettä
    • 1dlväkiviinaetikkaa
    • 1rklsuolaa
    • 1rklsokeria

Sinappikastike

    • 1/2dlsinappijauhetta (Colman´s)
    • 1/2dlsokeria
    • 2rklvettä
    • 1-2rklbalsamiviinietikkaa
    • 1dlöljyä
    • 1dltilliä hienonnettuna
    • (n.1/2 dlvettä)

Valmistus

yli 60 min
  1. Poista silakkafileistä nahka vetämällä. Sekoita vesi, etikka, suola ja sokeri. Liota silakkafileitä etikka-suolaliemessä muutama tunti tai yön yli. Valuta fileet hyvin.
  2. Sekoita sinappijauhe, sokeri ja vesi. Mausta sinappi balsamiviinietikalla. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan hyvin vatkaten, jotta syntyy tasainen, emulgoitunut kastike. Jos kastike on hyvin paksua, lisää vähän vettä. Sekoita joukkoon runsaasti tillisilppua.
  3. Lado valutetut silakkafileet sinappikastikkeen kanssa kerroksittain kannelliseen purkkiin. Anna maustua kylmässä seuraavaan päivään. Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa tai voileipäpöydässä. Sinappi-tillisilakat säilyvät jääkaapissa noin viikon.

Ravintosisältö perannos 100g100 g

  • 210 kcal880 kJ
  • Proteiinia10,3 g
  • Hiilihydraatteja6,2 g
  • Rasvaa12,9 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille2