Sinappi-tillisilakat
Sinappisilakat sopii tarjottavaksi kalaöytään.
10 annostayli 60 min210 kcal / annos (100g)
Ainekset
10 annosta
- 600gtuoreita silakkafileitä
Marinadi
- 4dlvettä
- 1dlväkiviinaetikkaa
- 1rklsuolaa
- 1rklsokeria
Sinappikastike
- 1/2dlsinappijauhetta (Colman's)
- 1/2dlsokeria
- 2rklvettä
- 1-2rklbalsamiviinietikkaa
- 1dlöljyä
- 1dltilliä hienonnettuna
- (n.1/2 dlvettä)
Valmistus
yli 60 min- Poista silakkafileistä nahka vetämällä. Sekoita vesi, etikka, suola ja sokeri. Liota silakkafileitä etikka-suolaliemessä muutama tunti tai yön yli. Valuta fileet hyvin.
- Sekoita sinappijauhe, sokeri ja vesi. Mausta sinappi balsamiviinietikalla. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan hyvin vatkaten, jotta syntyy tasainen, emulgoitunut kastike. Jos kastike on hyvin paksua, lisää vähän vettä. Sekoita joukkoon runsaasti tillisilppua.
- Lado valutetut silakkafileet sinappikastikkeen kanssa kerroksittain kannelliseen purkkiin. Anna maustua kylmässä seuraavaan päivään. Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa tai voileipäpöydässä. Sinappi-tillisilakat säilyvät jääkaapissa noin viikon.
Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 100g100 g
- 210 kcal880 kJ
- Proteiinia 10,3 g
- Hiilihydraatteja6,2 g
- Rasvaa12,9 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi