Pippurinen sinappi
Itse tehty sinappi on hyvä idea joululahjaksi tai maukas lisä joulupöytään. Tämä sinappi maustetaan rosee-, viher- sekä mustapippurilla.
30 - 60 min335 kcal / 100 g
Ainekset
- 2dlvispikermaa
- 1dlsinappijauhetta (Colman's)
- 2dlsokeria
- 3rklpunaviinietikkaa
- 1rklbalsamiviinietikkaa
- 1rklroseepippuria
- 1rklviherpippuria
- 1tlmustapippuria
Valmistus
30 - 60 min- Kiehauta kerma. Sekoita sinappijauhe ja sokeri keskenään kattilassa, lisää joukkoon kiehuva kerma.
- Riko kananmunien rakenne ja sekoita haaleaan sinappiseokseen. Lämmitä seos kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Jäähdytä hieman ja lisää etikat ja mausteet.
- Annostele jäähtynyt sinappi pieniin purkkeihin (3-4 kpl) ja säilytä viileässä.
Kategoriat
Sesongit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 335 kcal1 400 kJ
- Proteiinia 7 g
- Hiilihydraatteja34 g
- Rasvaa19 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Kauan sinappi säilyy?
LauraK, itse tehty sinappi säilyy jääkaapissa muutaman viikon.
Kyllä on tosella hyvää "roskasinappia" ! Odotettu joululahja jo useamman joulun !