Korealainen paistettu riisinuudeli eli japchae
Japchaeta tarjotaan Etelä-Koreassa usein lisäkkeenä tai pääjuhlaruokana esimerkiksi häissä. Se voidaan tarjota kuumana, huoneenlämpöisenä tai kylmänä. Noin 3,50€/annos.
4-6 annosta30 - 60 min
Ainekset
4-6 annosta
- 200gleveää riisinuudelitikkua (Spice up)
- 400gPirkka herkkusieniä ja siitakesieniä
- 1(150 g)sipuli
- 1(150 g)iso porkkana
- 1Pirkka mieto punainen chili
- 2isoa valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 1nippu(120 g)kevätsipulia
- 2rklöljyä
- 1ps(65 g)Pirkka Luomu babypinaattia
Lisäksi
- 1dlvettä
- 4-5rklPirkka Luomu soijakastiketta
- 1 1/2rklruokosokeria
- 1/2rklKnorr kasvisfonditiivistettä
- 1rklPirkka kuorittuja seesaminsiemeniä
- 1rklseesamiöljyä
- mustapippuria
Valmistus
30 - 60 min- Paahda ensin seesaminsiemenet kuumalla kuivalla pannulla kauniin kullanruskeiksi ja siirrä sivuun.
- Laita nuudelit isoon kulhoon ja kaada päälle litra kiehuvaa vettä. Sekoittele kunnes nuudelit ovat pehmenneet. Valuta.
- Siisti ja viipaloi sienet. Kuori sipuli, valkosipulit ja porkkana. Hienonna valkosipulit ja sipuli ja suikaloi porkkanat. Hienonna kevätsipulit ja siemenettömäksi siistitty chili.
- Keitä papuja muutama minuutti suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja jäähdytä heti jääkylmässä vedessä. Valuta kuiviksi ja halkaise pituussuunnassa.
- Kuullota öljyssä sipulit, valkosipuli ja chili. Lisää sienet ja paista muutaman minuutin ajan. Lisää porkkanat, pavut, kevätsipuli ja pinaatti.
- Yhdistä kulhossa keskenään vesi, soijakastike, ruokosokeria ja kasvisfonditiiviste. Kaada puolet liemestä pannulle kasvisten joukkoon. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos on paksua. Siirrä sivuun.
- Kuumenna seesamiöljy tyhjällä pannulla ja lisää sekaan valutetut riisinuudelit. Mausta lopulla liemellä ja paahdetuilla seesaminsiemenillä. Kääntele sekaan muut ainekset. Kuumenna hetki ja tarjoa.
Tiesitkö että...
Tiesitkö? Japchae valmistetaan perinteisesti bataattitärkkelyksestä valmistetusta ohuesta sellofaaninuudelista nimeltä dangmyeon. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 12/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Teemat Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kommentoi
Kiitos K-Kuluttajapalvelu! Nyt ymmärrän tuon reseptin! Tarkemmin kun luin niin hoksasin mitä tein väärin aiemmin :)
Kotikokki, puolet liemestä kaadetaan pannulle kasvisten joukkoon.
Täydellistä ruokaa! Aika-arvio 30-60 minuuttia on aika optimistinen varsinkin yksin kokkaillessa, sillä työvaiheita on paljon. Loppujen lopuksi kuitenkin helppo valmistaa ja kaiken vaivan arvoinen! Osaako joku tarkentaa kohtaa kuusi kun siinä käsketään laittaa puolet liemestä pannulle, että laitetaanko se tyhjälle pannulle ja jos, niin mihin se paksuuntunut liemi laitetaan?
Tuli kyllä todella hyvää vaikka ei ihan kaikkia ainesosia laitettukaan. Pitää tehdä joskus uudelleenkin!