Korealainen paistettu riisinuudeli eli japchae
- Annosmäärä4–6 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Japchaeta tarjotaan Etelä-Koreassa usein lisäkkeenä tai pääjuhlaruokana esimerkiksi häissä. Se voidaan tarjota kuumana, huoneenlämpöisenä tai kylmänä.
- Laktoositon
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
4–6 annosta
200 g | leveää riisinuudelitikkua (Spice up) tai |
400 g | Pirkka herkkusieniä ja siitakesieniä tai |
1 (150 g) | sipuli tai |
1 (150 g) | iso porkkana tai |
1 | Pirkka mieto punainen chili tai |
2 | isoa valkosipulinkynttä hienonnettuna tai |
1 nippu (120 g) | kevätsipulia tai |
150 g | tai |
2 rkl | öljyä tai |
1 ps (65 g) | tai |
Lisäksi | |
---|---|
1 dl | vettä tai |
4–5 rkl | Pirkka Luomu soijakastiketta tai |
1 1/2 rkl | ruokosokeria tai |
1/2 rkl | tai |
1 rkl | kuorittuja seesaminsiemeniä tai |
1 rkl | paahdettua seesamiöljyä tai |
mustapippuria tai |
Valmistus
30 - 60 min
Paahda ensin seesaminsiemenet kuumalla kuivalla pannulla kauniin kullanruskeiksi ja siirrä sivuun.
Laita nuudelit isoon kulhoon ja kaada päälle litra kiehuvaa vettä. Sekoittele kunnes nuudelit ovat pehmenneet. Valuta.
Siisti ja viipaloi sienet. Kuori sipuli, valkosipulit ja porkkana. Hienonna valkosipulit ja sipuli ja suikaloi porkkanat. Hienonna kevätsipulit ja siemenettömäksi siistitty chili.
Keitä papuja muutama minuutti suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja jäähdytä heti jääkylmässä vedessä. Valuta kuiviksi ja halkaise pituussuunnassa.
Kuullota öljyssä sipulit, valkosipuli ja chili. Lisää sienet ja paista muutaman minuutin ajan. Lisää porkkanat, pavut, kevätsipuli ja pinaatti.
Yhdistä kulhossa keskenään vesi, soijakastike, ruokosokeria ja kasvisfonditiiviste. Kaada puolet liemestä pannulle kasvisten joukkoon. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos on paksua. Siirrä sivuun.
Kuumenna seesamiöljy tyhjällä pannulla ja lisää sekaan valutetut riisinuudelit. Mausta lopulla liemellä ja paahdetuilla seesaminsiemenillä. Kääntele sekaan muut ainekset. Kuumenna hetki ja tarjoa.
Tiesitkö? Japchae valmistetaan perinteisesti bataattitärkkelyksestä valmistetusta ohuesta sellofaaninuudelista nimeltä dangmyeon.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(4 arvostelua)
- 30 - 60 min4,8(31 arvostelua)
- alle 15 min4,6(169 arvostelua)
- alle 30 min4,0(63 arvostelua)
- alle 15 min4,1(15 arvostelua)
- 30 - 60 min4,0(211 arvostelua)
- 30 - 60 min4,1(20 arvostelua)
- 30 - 60 min3,9(142 arvostelua)
Arvostele resepti
ka. 4,6 (145 arvostelua)
- Taviskokin valmistelut aika-arvioon mukaan8 kuukautta sittenTässä meni joku 1h 20min, kaikessa pilkkomisessa menee jo tovi. Tuli kuitenkin hyvää, laitoin 4 chiliä, niin tuli kivan tulinen. Korvasin kasvisfondin, joka ei ole mahaystävällinen, lorauksilla miriniä, sakea ja kalakastiketta.
- Kotikokki4 vuotta sittenKiitos K-Kuluttajapalvelu! Nyt ymmärrän tuon reseptin! Tarkemmin kun luin niin hoksasin mitä tein väärin aiemmin :)
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenKotikokki, puolet liemestä kaadetaan pannulle kasvisten joukkoon.
- Kotikokki4 vuotta sittenTäydellistä ruokaa! Aika-arvio 30-60 minuuttia on aika optimistinen varsinkin yksin kokkaillessa, sillä työvaiheita on paljon. Loppujen lopuksi kuitenkin helppo valmistaa ja kaiken vaivan arvoinen! Osaako joku tarkentaa kohtaa kuusi kun siinä käsketään laittaa puolet liemestä pannulle, että laitetaanko se tyhjälle pannulle ja jos, niin mihin se paksuuntunut liemi laitetaan?
- Sarppa5 vuotta sittenTuli kyllä todella hyvää vaikka ei ihan kaikkia ainesosia laitettukaan. Pitää tehdä joskus uudelleenkin!