Tofu-nuudelilaksa
Resepti: Harri Syrjänen
- 4 annosta
- alle 30 min
Ainekset
4 annosta
- 400gtofua kuutioina
- 2-4rklpunaista currytahnaa
- 2rklkookosöljyä
- 2rkltuoretta inkivääriä raastettuna
- 5dlkasvislientä
- 4dlkookosmaitoa
- 150griisinuudeleita
- 200gminiparsaa 2 cm:n paloina tai vihreitä papuja (pakaste)
- 3rkllimetinmehua
- 1ruukkuthaibasilikaa suikaloituna
- 1/2punainen chili viipaloituna
- 2kevätsipulinvartta hienonnettuna
- 1dlvesikastanjoita
Valmistus
alle 30 min- Kuullota currytahna ja inkivääri nopeasti kookosöljyssä kattilassa.
- Lisää kasvisliemi ja kookosmaito. Keitä noin 10 minuuttia.
- Lisää nuudelit ja parsat ja keitä vielä noin 5 minuuttia.
- Lisää loput raaka-aineet ja anna hautua vielä 5 minuuttia. Tarjoa heti.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Teemat Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Kasviliemi kannattaa korvata soijalla tai muulla vastaavalla, jos ei tykkää vanhan nakin mausta.
Olikohan currytahna (4 rkl) oikein ohjeessa? Tuli sairaan tulista, vaikka laitoin vain 2 rkl.
Viivi, currytahnojen tulisuus vaihtelee merkeittäin, joten kannattaa lisätä tahnaa oman maun mukaan. Ollaan muokkaamassa ohjeen currytahnan määrää.
Voiko tofun korvata kanalla?
Kanaa, keittoon voi hyvin käyttää tofun tilalla myös broileria. Broileri kannattaa kypsentää ennen keittoon lisäämistä.