• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Japanilainen donburiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Japanilainen donburi

Donburi on japanilainen kulhoruoka, joka koostuu riisistä ja kasviksista sekä kanasta, lihasta tai kalasta sekä maukkaasta kastikkeesta. N. 3,25€/annos*.

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 1rs(600 g)Kariniemen Kananpojan paistileikkeitä,
    • lime-korianteri

Teriyaki-kastike

    • 2valkosipulinkynttä
    • 1dlPirkka japanilaista soijakastiketta
    • 2rklmiriniä
    • 2rklriisiviinietikkaa
    • 1rklseesamiöljyä
    • 3rklruokosokeria
    • 1rklraastettua inkivääriä
    • 1/2dlvettä
    • 2tlmaissitärkkelystä

Lisäksi

Valmistus

30 - 60 min
  1. Valmista teriyaki-kastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Mittaa soija, mirin, riisiviinietikka, seesamiöljy, ruokosokeri sekä inkivääri ja valkosipulit kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 10 minuuttia. Sekoita vesi ja maissitärkkelys ja lisää seos ohuena nauhana kattilaan samalla sekoittaen. Kiehauta seos. Ota kattila liedeltä ja anna jäähtyä.
  2. Levitä paistileikkeet pellille leivinpaperin päälle. Kypsennä ne uunissa 250 asteessa kunnes ne ovat kypsiä ja saavat väriä pintaan, noin 15 minuuttia.
  3. Keitä sushiriisi pakkauksen ohjeen mukaan.
  4. Kuori porkkanat ja suikaloi ne julienneraastimella tai veitsellä ohuiksi suikaleiksi. Hienonna kevätsipulit. Viipaloi paistileikkeet.
  5. Laita annoskulhojen pohjalle keitettyä sushiriisiä. Asettele päälle paistileikeviipaleita, porkkanasuikaleita ja herneenversoja. Lusikoi kanan päälle teriyaki-kastiketta ja koristele seesaminsiemenillä.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 02/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 35 arvostelua