Bibimbap lohella
Bibimbap on yksi tunnetuimmista korealaisista ruokalajeista. Se osuu moneen ruokatrendiin samanaikaisesti: se on aasialaista, terveellistä ja nautitaan kulhosta.
4 annosta30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
Lohi
- n. 400gPirkka lohta
- 1 1/2tlseesamiöljyä
- 1 1/2tlseesaminsiemeniä
- 1/2tlhunajaa
- 1 1/2rklPirkka Luomu soijakastiketta
- ripausmustapippuria
- 1kevätsipuli hienonnettuna
Kastike
- 1/2dlGochujang-chilitahnaa
- 1rklhunajaa
- 1valkosipulinkynsi
- 1-2tlvettä
Lisäksi
- 2dlriisiä (tai esim. riisiä ja kauraa)
- 100gpinaattia
- mungpavun ituja
- 2porkkanaa
- kimchiä
- 4kananmunan keltuaista
- seesaminsiemeniä
Valmistus
30 - 60 min- Keitä riisi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
- Sekoita keskenään lohen mausteet kevätsipulia lukuunottamatta. Levitä mausteseos lohelle ja ripottele päälle kevätsipuli. Paahda 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, tai kunnes sopivan kypsää.
- Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
- Leikkaa porkkanat ohuiksi tikuiksi tai raasta ne. Paista pinaatti nopeasti kuumalla pannulla tilkassa öljyä.
- Kasaa annokset. Jaa kuuma riisi kulhoihin ja asettele riisin päälle lohta, porkkanaa, pinaattia, mung-pavun ituja ja kimchiä. Laita lopuksi annosten keskelle raa’at keltuaiset ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Tarjoile heti. Ruokailijat sekoittavat annoksensa ja maustavat ne oman maun mukaan gochujang-kastikkeella.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Teemat Erityisruokavaliot
Kommentoi
1/2 dl gochujang tahnaa ja 1-2 tl vettä kastikkeeseen? Pitääkö paikkansa vai onko määrät menny ristiin? Tuosta tulee enemmänkin tahnaa kuin kastiketta.