Bibimbap lohellaReseptin takana bloggaaja

Bibimbap lohella

Bibimbap on yksi tunnetuimmista korealaisista ruokalajeista. Se osuu moneen ruokatrendiin samanaikaisesti: se on aasialaista, terveellistä ja nautitaan kulhosta.

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta

Lohi

    • n. 400gPirkka lohta
    • 1 1/2tlseesamiöljyä
    • 1 1/2tlseesaminsiemeniä
    • 1/2tlhunajaa
    • 1 1/2rklPirkka Luomu soijakastiketta
    • ripausmustapippuria
    • 1kevätsipuli hienonnettuna

Kastike

    • 1/2dlGochujang-chilitahnaa
    • 1rklhunajaa
    • 1valkosipulinkynsi
    • 1-2tlvettä

Lisäksi

    • 2dlriisiä (tai esim. riisiä ja kauraa)
    • 100gpinaattia
    • mungpavun ituja
    • 2porkkanaa
    • kimchiä
    • 4kananmunan keltuaista
    • seesaminsiemeniä

Valmistus

30 - 60 min
  1. Keitä riisi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Sekoita keskenään lohen mausteet kevätsipulia lukuunottamatta. Levitä mausteseos lohelle ja ripottele päälle kevätsipuli. Paahda 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, tai kunnes sopivan kypsää.
  3. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
  4. Leikkaa porkkanat ohuiksi tikuiksi tai raasta ne. Paista pinaatti nopeasti kuumalla pannulla tilkassa öljyä.
  5. Kasaa annokset. Jaa kuuma riisi kulhoihin ja asettele riisin päälle lohta, porkkanaa, pinaattia, mung-pavun ituja ja kimchiä. Laita lopuksi annosten keskelle raa’at keltuaiset ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Tarjoile heti. Ruokailijat sekoittavat annoksensa ja maustavat ne oman maun mukaan gochujang-kastikkeella.

Kategoriat

  • Pääraaka-aineet

Kommentoi

Arvosana reseptille 24 arvostelua
  • Kokki25.2.2018

    1/2 dl gochujang tahnaa ja 1-2 tl vettä kastikkeeseen? Pitääkö paikkansa vai onko määrät menny ristiin? Tuosta tulee enemmänkin tahnaa kuin kastiketta.