• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Köyhät ritarit, mustikkahillo ja kookoskermavaahto

Köyhät ritarit, mustikkahillo ja kookoskermavaahto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 viipaletta
  • 30 - 60 min
  • 295 kcal / annos (115g)

Ainekset

12 viipaletta

Mustikkahillo mikrossa

Kookoskermavaahto

Lisäksi

    • 1/2ps(à 200 g)Pirkka mustikoita, pakaste
    • tuoretta minttua

Valmistus

30 - 60 min
  1. Valmista ensin mustikkahillo. Mittaa jäiset mustikat kulhoon. Sekoita joukkoon sokeri ja perunajauhot. Kuumenna mikrossa täysteholla (900 W) 1 minuutti ja sekoita. Jatka kuumennusta edelleen täysteholla kaksi kertaa 30 sekuntia ja sekoita. Jos seos ei ole vielä tarpeeksi kuumaa, niin jatka vielä kuumennusta 20 sekuntia. Jäähdytä hillo.
  2. Kaada kookosmaito kattilaan ja kuumenna sen verran, että kookosrasva sulaa. Ota kattila pois levyltä. Sekoita kookosmaidon joukkoon kananmunat, sokeri ja vanilliinisokeri.
  3. Viipaloi pitko 13 palaan. Upota pullaviipaleet nopeasti kookomaitoseokseen ja nosta reikäkauhalla leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun. Paista pullia 225 asteessa toiseksi ylimmällä tasolla noin 10 minuuttia eli kunnes pullaviipaleet ovat saaneet kaunista ruskeaa väriä.
  4. Vaahdota kerma. Mausta sokerilla, vanilliinisokerilla ja kookoshiutaleilla.
  5. Nostele pitkoviipaleet tarjoiluvadille ja anna pullien hieman jäähtyä. Jaa pullille mustikkahillo ja kermavaahto. Koristele mustikoilla ja mintulla.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 115g100 g

  • 295 kcal1 230 kJ
  • Proteiinia6 g
  • Hiilihydraatteja29 g
  • Rasvaa17 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille