• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Mustikkapaistos

Mustikkapaistos
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10 annosta
  • 30 - 60 min
  • 268 kcal / 100 g

Ainekset

10 annosta

Pohja

Pinnalle

    • 300g(n. 6 dl)Pirkka mustikoita (pakaste)
    • 2rklsokeria
    • 1rklperunajauhoja

Lisäksi

    • 1tlk(2 1/2 dl)vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Mittaa monitoimikoneen kulhoon kylmä rasva, jauhot, mantelijauhe, sokeri ja leivinjauhe. Sekoita ainekset ryynimäiseksi seokseksi. Ota noin 1/4 muruseoksesta erilleen piirakan päälle ripoteltavaksi. Lisää muna ja maito taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
  2. Painele taikina voidellun piirakkavuokan (halkaisija noin 30 cm) pohjalle ja reunoille jauhoja apuna käyttäen.
  3. Sekoita marjojen joukkoon sokeri ja perunajauhot. Levitä marjaseos vuokaan. Ripottele muruseos marjojen päälle. Paista uunin alimmalla tasolla 200 asteessa noin 25 minuuttia. Tarjoa mustikkapaistos haaleana vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 268 kcal1 120 kJ
  • Proteiinia4,31 g
  • Hiilihydraatteja25,1 g
  • Rasvaa16,4 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille8