
Kreikkalainen maalaissalaatti ja hernetsatsiki
Valmista kreikkalaisen maalaissalaatin kastikkeeksi hernetsatsikia.
5 annostaalle 15 min320 kcal / annos (300g)
Ainekset
5 annosta
- 4(300 g)tomaattia
- 2nippu- tai kevätsipulia
- 1/2(150 g)keltainen paprika
- 1tlk(380 g)Pirkka ruskeita papuja
- 1ruukkujää- tai tammenlehtisalaattia
- 1pkt(200 g)Pirkka Parhaat fetajuustoa
- 1rkltuoretta timjamia hienonnettuna
Hernetsatsiki
- 1ruukkuPirkka Luomu herneenversoja
- 1/2(200 g)kurkku
- 1valkosipulinkynsi
- 1prk(200 g)Pirkka turkkilaista jogurttia
- 1/2tlsuolaa
- ripausmustapippuria
- ripaussokeria
Valmistus
alle 15 min- Valmista ensin tsatsiki. Hienonna herneenversot veitsellä (jätä muutama verso koristelua varten) ja raasta kurkku karkeaksi raasteeksi. Purista kurkkuraasteesta neste painelemalla sitä käsin siivilässä. Hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita kaikki tsatsikin ainekset keskenään ja anna maustua hetki.
- Viipaloi tomaatit ja sipulit varsineen. Suikaloi paprika. Valuta pavut ja huuhdo ne kylmällä vedellä, jotta ylimääräinen tärkkelys poistuu.
- Revi salaatti vadille. Asettele päälle tomaatit, sipulit, pavut, paloiteltu fetajuusto ja oliivit. Ripottele päälle timjami. Tarjoa tuoreen maalaisleivän kanssa.
Katso video
Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Sesongit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 300g100 g
- 320 kcal1 340 kJ
- Proteiinia 14 g
- Hiilihydraatteja35 g
- Rasvaa14 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi