• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kreikkalainen maalaissalaatti ja hernetsatsiki

Valmista kreikkalaisen maalaissalaatin kastikkeeksi hernetsatsikia.
Kreikkalainen maalaissalaatti ja hernetsatsiki
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • alle 15 min
  • 320 kcal / annos (300g)

Ainekset

5 annosta

Hernetsatsiki

Valmistus

alle 15 min
  1. Valmista ensin tsatsiki. Hienonna herneenversot veitsellä (jätä muutama verso koristelua varten) ja raasta kurkku karkeaksi raasteeksi. Purista kurkkuraasteesta neste painelemalla sitä käsin siivilässä. Hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita kaikki tsatsikin ainekset keskenään ja anna maustua hetki.
  2. Viipaloi tomaatit ja sipulit varsineen. Suikaloi paprika. Valuta pavut ja huuhdo ne kylmällä vedellä, jotta ylimääräinen tärkkelys poistuu.
  3. Revi salaatti vadille. Asettele päälle tomaatit, sipulit, pavut, paloiteltu fetajuusto ja oliivit. Ripottele päälle timjami. Tarjoa tuoreen maalaisleivän kanssa.

Ravintosisältö perannos 300g100 g

  • 320 kcal1 340 kJ
  • Proteiinia14 g
  • Hiilihydraatteja35 g
  • Rasvaa14 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille