• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Poro-mansikkasalaatti

Maukas ja erittäin nopea salaatti syntyy kylmäsavuporosta ja mansikoista.
Poro-mansikkasalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6-8 annosta
  • alle 15 min
  • 104 kcal / annos (120g)

Ainekset

6-8 annosta

Kastike

    • 2rklPirkka balsamiviinietikkaa
    • 2rklPirkka ekstra neitsytoliiviöljyä
    • 1/2tlPirkka Provencen Mix -yrttisekoitusta
    • ripaussuolaa
    • ripausmustapippuria
    • ripaussokeria

Pinnalle

    • n. 50gparmesaanijuustoa

Valmistus

alle 15 min
  1. Huuhdo ja kuivaa salaatit huolellisesti. Halkaise kurkku pitkittäin (ja koverra siemenet halutessasi pois vettymisen estämiseksi). Viipaloi kurkku, suikaloi poro ja lohko mansikat.
  2. Revi salaatit vadille, asettele päälle kurkut, porosuikaleet ja mansikat.
  3. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja pirskottele salaatille juuri ennen tarjoamista. Viimeistele lastuiksi leikatulla parmesaanilla. Tarjoa lisäksi leipää.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 120g100 g

  • 104 kcal434 kJ
  • Proteiinia7 g
  • Hiilihydraatteja4 g
  • Rasvaa7 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu