Horiatiki-salaatti
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikaalle 15 min
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Kreikkalainen salaatti eli Horiatiki koostuu yleensä tomaatista, kurkusta, paprikasta, punasipulista, fetajuustosta ja oliiveista.
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
- 2–3 (250 g) tomaattia
- 1 (200 g) kurkku
- 1 (100 g) vihreä paprika
- 1 pieni (50 g) punasipuli
- 1 pkt (200 g) Pirkka Parhaat fetajuustoa
- n. 20 kpl Pirkka Luomu vihreitä ja mustia kreikkalaisia
- oliiveja
- 1 tl oreganoa
Kastike
- 2 rkl Pirkka Parhaat kreikkalaista ekstra-neitsytoliiviöljyä
- 1 rkl punaviinietikkaa
- ripaus mustapippuria
- ripaus suolaa
Ravintosisältö
- Energia490 kJ / 118 kcal
- Rasva10 g
- josta tyydyttynyttä4 g
- Hiilihydraatit2 g
- josta sokereita1,8 g
- Proteiini4,3 g
- Suola0,9 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 15 min
- Lohko tomaatit. Kuori kurkku raidalliseksi, halkaise se pitkittäin ja viipaloi. Suikaloi paprika ja sipuli. Pane ainekset kulhoon.
- Leikkaa feta reiluiksi viipaleiksi tai murustele se ja lisää salaatin päälle. Viimeistele salaatti oliiveilla ja oreganolla. Sekoita kastikeainekset keskenään ja valuta salaatin päälle. Tarjoa rapean leivän kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Plussa-etu −17 %Plussa-kortillaEtuhinta 6,00/2 kpl15,00/kgIlman Plussa-korttia 3,65/kpl (18,25/kg)
Voisit pitää myös näistä
- alle 15 min3,3(23 arviota)
- alle 15 min4,0(2 arviota)
- 30 - 60 min4,1(19 arviota)
- alle 15 min3,8(106 arviota)
- Arkiston aarrealle 15 min4,2(31 arviota)
- alle 30 min4,2(160 arviota)
- 30 - 60 min3,6(31 arviota)
- Arkiston aarrealle 15 min3,9(28 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,3 (16 arviota)
- Mam1 vuosi sittenIhana ja takuuvarma salatti fetasta ja kalamata-oliiveista pitäville.
- Rodos boy6 vuotta sittenTomaatista ja kurkusta otetaan ”sisukset” pois aidossa salaatissa:) ja kaikki tuotteet ”kuutioidaan”....😉
- Giorgios7 vuotta sittenKirsikkatomaatteja ja aitoa fetaa ja tietysti Kalamata-oliiveja! Ainakin desi oliiviöljyä.