Kevennetty kreikkalainen salaatti
Välimeren maut ovat monen ruokailijan mieleen. Kevyt salaatti on nopea valmistaa ja sopii grillatun ruuan kaveriksi. Sitruunainen kastike tuo raikkautta.
- 4 annosta
- alle 15 min
- 89,6 kcal / 100 g
Ainekset
4 annosta
- n. 200gsalaattia (esim. friseetä ja lollo rossoa)
- 200gkurkkua
- 1rs(250 g)Pirkka kirsikkatomaatteja
- 1tlk(366 g)Pirkka kevyt salaattijuustokuutioita
- 1(50 g)sipuli
Kastike
- 1rklomenaviinietikkaa tai
- 1 1/2rklsitruunan mehua
- 1rklsalaattijuuston suolalientä
- 1pienivalkosipulinkynsi hienonnettuna
- ripausmustapippuria
Valmistus
alle 15 min- Huuhtele salaatit ja valuta ne hyvin. Revi salaatit laakealle vadille. Leikkaa kurkku paloiksi tai vedä juustohöylällä pitkittäin viipaleiksi ja rullaa.
- Lisää huuhdotut tomaatit puolikkaina tai lohkoina sekä oliivit. Valuta salaattijuustokuutiot ja levitä salaattiin. Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi ja levitä salaatin päälle.
- Sekoita kastikkeen ainekset ja kaada salaatin joukkoon juuri ennen tarjoilua. Tarjoa lisäksi tuoretta leipää.
Kategoriat
Sesongit Teemat Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 89,6 kcal375 kJ
- Proteiinia 5,07 g
- Hiilihydraatteja2,26 g
- Rasvaa6,75 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Kreikkalainen salaattihan tämä ei ole missään nimessä!