Krokantilla kruunattu hedelmäsalaatti
Krokantilla kruunattu hedelmäsalaatti on kesän herkullisin, hedelmäisin ja helpoin jälkkäri! Hedelmäsalaatissa maistuvat mm. kiivi, limetti ja banaani.
6 annostaalle 30 min220 kcal / annos (185g)
Ainekset
6 annosta
- 1dlsokeria
- 40g(3/4 dl)Pirkka mantelirouhetta
- 1tlk(410/230 g)päärynänpuolikkaita sokeriliemessä
- 1limetti
- 1appelsiinin mehu (n. 1 dl)
- 2appelsiinia
- 3kiiviä
- 200gPirkka vihreitä rypäleitä
- 2banaania
- (1 tlvaniljasokeria)
- 1/2ruukkuaminttua
Valmistus
alle 30 min- Sulata sokeri paksupohjaisessa, pinnoitetussa pannussa sekoittaen. Anna sokerin paahtua vaaleanruskeaksi ja sekoita joukkoon mantelirouhe. Levitä kuuma krokanttimassa ohueksi kerrokseksi leivinpaperin päälle. Anna kovettua.
- Kaada päärynöiden liemi kulhoon ja lohko päärynät.
- Pese limetti huolellisesti ja raasta kuori. Purista limetin ja yhden appelsiinin mehu.
- Kuori ja leikkaa loput appelsiinit pieniksi paloiksi. Kuori ja viipaloi kiivit. Huuhtele rypäleet ja puolita ne halutessasi. Viipaloi banaanit. Hienonna mintunlehdet.
- Sekoita päärynäliemen joukkoon limetinkuori, sitrusmehut, (vaniljasokeri), mintunlehdet ja hedelmät.
- Rouhi krokanttilevy terävällä veitsellä leikkuulaudan päällä ja ripottele hedelmäsalaatin koristeeksi.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 185g100 g
- 220 kcal921 kJ
- Proteiinia 3 g
- Hiilihydraatteja42 g
- Rasvaa4 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi