• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Tutti frutti

Tutti frutti hedelmäsalaatissa maistuvat nimensä mukaisesti monet hedelmät, muun muassa passion, papaija ja mango.
Tutti frutti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • yli 60 min
  • 114 kcal / annos (200g)

Ainekset

5 annosta
    • 1iso appelsiini
    • 1iso mango
    • 1papaija
    • 2passionhedelmää
    • 3rkltuoretta minttua hienonnettuna

Kastike

    • 1 1/2dlvettä
    • 1/2dlsokeria
    • 1kanelitanko
    • 1limetti

Koristeluun

    • tuoretta minttua

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuori appelsiini terävällä veitsellä niin, että hedelmäliha on näkyvissä. Irrota lohkot yksi kerrallaan kalvoja pitkin. Halkaise mango pitkittäin kiven kummaltakin puolelta. Ruuduta puolikkaat ja irrota pienet kuutiot kuorta pitkin leikaten.
  2. Halkaise papaija, poista siemenet ja kuoret. Leikkaa puolikkaat kahtia ja viipaloi ne. Halkaise passionhedelmät ja irrota lusikalla hedelmäliha. Lado hedelmäpalat kulhoon. Sekoita joukkoon passionhedelmien sisusta, hienonnettu minttu ja appelsiinikalvoista puristamalla irtoava hedelmämehu.
  3. Kuumenna vesi, sokeri ja kanelitanko ja keitä muutama minuutti. Anna liemen jäähtyä ja sekoita joukkoon limetin raastettu kuori ja mehu. Kaada jäähtynyt liemi hedelmäpalojen päälle ja anna maustua kylmässä. Annostele hedelmät jälkiruokakulhoihin tai laseihin ja koristele mintunlehdillä.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 200g100 g

  • 114 kcal474 kJ
  • Proteiinia1,2 g
  • Hiilihydraatteja24,4 g
  • Rasvaa0,6 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu