Kukkakaali-kinkkugratiini
Kukkakaali-kinkkugratiini on nopea arkiruoka, joka maistuu monelle.
4 annostaalle 30 min83,5 kcal / 100 g
Ainekset
4 annosta
- 1iso (n. 800 g)kukkakaali
Kastike
- 1/2pkt(à 400 g)Pirkka ylikypsää saunapalvikinkkua (pala)
- 1-2rklPirkka juoksevaa margariinia
- 2rklvehnäjauhoja
- 4dlmaitoa
- 1dlruohosipulia hienonnettuna
- 1rklPirkka sinappia
- ripausmustapippuria
- 2dljuustoraastetta
Valmistus
alle 30 min- Paloittele ja keitä kukkakaali suolalla maustetussa vedessä juuri ja juuri kypsäksi.
- Kuutioi kinkku. Kuumenna pinnoitetussa kattilassa rasva ja lisää jauhot. Kaada joukkoon maito hyvin sekoittaen. Keitä kastiketta noin 5 minuuttia koko ajan sekoittaen. Lisää kinkkukuutiot. Mausta ruohosipulilla, sinapilla ja mustapippurilla. Lisää joukkoon puolet juustoraasteesta.
- Pane valutetut kukkakaalit voideltuun uunivuokaan ja kaada kastike päälle. Ripottele pinnalle loppu juustoraaste. Gratinoi uunissa grillivastuksen alla 250 asteessa noin 5 minuuttia.
Katso video
Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 83,5 kcal349 kJ
- Proteiinia 6,86 g
- Hiilihydraatteja4,25 g
- Rasvaa4,27 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi