• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Kukkakaali-kinkkugratiini

Kukkakaali-kinkkugratiini
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 83,5 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta
    • 1iso (n. 800 g)kukkakaali

Kastike

Valmistus

alle 30 min
  1. Paloittele ja keitä kukkakaali suolalla maustetussa vedessä juuri ja juuri kypsäksi.
  2. Kuutioi kinkku. Kuumenna pinnoitetussa kattilassa rasva ja lisää jauhot. Kaada joukkoon maito hyvin sekoittaen. Keitä kastiketta noin 5 minuuttia koko ajan sekoittaen. Lisää kinkkukuutiot. Mausta ruohosipulilla, sinapilla ja mustapippurilla. Lisää joukkoon puolet juustoraasteesta.
  3. Pane valutetut kukkakaalit voideltuun uunivuokaan ja kaada kastike päälle. Ripottele pinnalle loppu juustoraaste. Gratinoi uunissa grillivastuksen alla 250 asteessa noin 5 minuuttia.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 83,5 kcal349 kJ
  • Proteiinia6,86 g
  • Hiilihydraatteja4,25 g
  • Rasvaa4,27 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu