Hyppää sisältöön
Kukkakaali-kinkkugratiini Testattu K-Ruoka koekeittiössä
Arkiston aarre

Kukkakaali-kinkkugratiini

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
  • Kananmunaton
Kukkakaali-kinkkugratiini on nopea arkiruoka, joka maistuu monelle.
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
  • 1 iso (n. 800 g) kukkakaali

Kastike

  • 1/2 pkt (à 400 g) Pirkka ylikypsää saunapalvikinkkua (pala)
  • 1–2 rkl Pirkka juoksevaa margariinia
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 4 dl maitoa
  • 1 dl ruohosipulia hienonnettuna
  • 1 rkl Pirkka sinappia
  • ripaus mustapippuria
  • 2 dl juustoraastetta

Ravintosisältö

  • Energia
    302 kJ / 72 kcal
  • Rasva
    3,4 g
  • josta tyydyttynyttä
    1,7 g
  • Hiilihydraatit
    3,8 g
  • josta sokereita
    2,6 g
  • Proteiini
    5,9 g
  • Suola
    0,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 30 min
  1. Paloittele ja keitä kukkakaali suolalla maustetussa vedessä juuri ja juuri kypsäksi.
  2. Kuutioi kinkku. Kuumenna pinnoitetussa kattilassa rasva ja lisää jauhot. Kaada joukkoon maito hyvin sekoittaen. Keitä kastiketta noin 5 minuuttia koko ajan sekoittaen. Lisää kinkkukuutiot. Mausta ruohosipulilla, sinapilla ja mustapippurilla. Lisää joukkoon puolet juustoraasteesta.
  3. Pane valutetut kukkakaalit voideltuun uunivuokaan ja kaada kastike päälle. Ripottele pinnalle loppu juustoraaste. Gratinoi uunissa grillivastuksen alla 250 asteessa noin 5 minuuttia.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,1 (21 arviota)