Kaali-jauhelihagratiini Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Kaali-jauhelihagratiini

  • Annosmäärä5–6 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Kananmunaton
Kaali-jauhelihagratiini on mehevän herkullinen arkiruoka.
  • Kananmunaton

Ainekset

5–6 annosta
1 (n. 500 g)
 
kukkakaali
tai
1 (n. 400 g)
 
parsakaali
tai

Jauhelihakastike

1 rs (400 g)
 
tai
1 iso
 
sipuli
tai
1 rkl
 
öljyä
tai
1/2 tlk (à 390 g)
 
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai
1/2 tl
 
mustapippuria
tai
2 tl
 
oreganoa
tai

Juustokastike

2 rkl
 
öljyä
tai
3 rkl
 
vehnäjauhoja
tai
1/2 l
 
maitoa
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai
2 dl (100 g)
 
tai

Pinnalle

1 dl (50 g)
 
tai

Ravintosisältö

Energia
614 kJ / 147 kcal
Rasva
9,5 g
josta tyydyttynyttä
4,1 g
Hiilihydraatit
5,1 g
josta sokereita
3,4 g
Proteiini
9,4 g
Suola
0,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Paloittele kukka- ja parsakaali kukinnoiksi ja hienonna varret. Keitä kukintoja vedessä noin 5 minuuttia.

Hienonna sipuli ja kiehauta pannulla tilkassa öljyä. Sekoita joukkoon jauheliha ja hienonnetut kaalien varret. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Hauduta kannen alla noin 5 minuuttia.

Kuumenna rasva juustokastiketta varten. Sekoita joukkoon jauhot ja lisää maito vähitellen koko ajan sekoittaen. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen muutama minuutti. Mausta suolalla. Sekoita joukkoon juustoraaste.

Kaada jauhelihakastike uunivuokaan. Asettele päälle valutetut kaalit. Kaada päällimmäiseksi juustokastike ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoa gratiinin kanssa keitettyjä perunoita ja raikasta salaattia.