Kaali-jauhelihagratiini
Kaali-jauhelihagratiini on mehevän herkullinen arkiruoka.
5-6 annosta30 - 60 min390 kcal / annos (345g)
Ainekset
5-6 annosta
- 1(n. 500 g)kukkakaali
- 1(n. 400 g)parsakaali
Jauhelihakastike
- 1rs(400 g)Pirkka naudan jauhelihaa (17 %)
- 1isosipuli
- 1rklöljyä
- 1/2tlk(à 390 g)Pirkka valkosipulitomaattimurskaa
- 1/2tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
- 2tloreganoa
Juustokastike
- 2rklöljyä
- 3rklvehnäjauhoja
- 1/2lmaitoa
- 1/2tlsuolaa
Pinnalle
Valmistus
30 - 60 min- Paloittele kukka- ja parsakaali kukinnoiksi ja hienonna varret. Keitä kukintoja vedessä noin 5 minuuttia.
- Hienonna sipuli ja kiehauta pannulla tilkassa öljyä. Sekoita joukkoon jauheliha ja hienonnetut kaalien varret. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Hauduta kannen alla noin 5 minuuttia.
- Kuumenna rasva juustokastiketta varten. Sekoita joukkoon jauhot ja lisää maito vähitellen koko ajan sekoittaen. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen muutama minuutti. Mausta suolalla. Sekoita joukkoon juustoraaste.
- Kaada jauhelihakastike uunivuokaan. Asettele päälle valutetut kaalit. Kaada päällimmäiseksi juustokastike ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoa gratiinin kanssa keitettyjä perunoita ja raikasta salaattia.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 345g100 g
- 390 kcal1 640 kJ
- Proteiinia 32 g
- Hiilihydraatteja14 g
- Rasvaa23 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Makoisaa oli :--)!!