Kaali-jauhelihagratiini
- Annosmäärä5–6 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kananmunaton
- Kananmunaton
Ainekset
1 (n. 500 g) | kukkakaali tai |
1 (n. 400 g) | parsakaali tai |
Jauhelihakastike | |
---|---|
1 rs (400 g) | tai |
1 iso | sipuli tai |
1 rkl | öljyä tai |
1/2 tlk (à 390 g) | tai |
1/2 tl | suolaa tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
2 tl | oreganoa tai |
Juustokastike | |
2 rkl | öljyä tai |
3 rkl | vehnäjauhoja tai |
1/2 l | maitoa tai |
1/2 tl | suolaa tai |
2 dl (100 g) | tai |
Pinnalle | |
1 dl (50 g) | tai |
Ravintosisältö
Energia | 614 kJ / 147 kcal |
Rasva | 9,5 g |
josta tyydyttynyttä | 4,1 g |
Hiilihydraatit | 5,1 g |
josta sokereita | 3,4 g |
Proteiini | 9,4 g |
Suola | 0,6 g |
Valmistus
Paloittele kukka- ja parsakaali kukinnoiksi ja hienonna varret. Keitä kukintoja vedessä noin 5 minuuttia.
Hienonna sipuli ja kiehauta pannulla tilkassa öljyä. Sekoita joukkoon jauheliha ja hienonnetut kaalien varret. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Hauduta kannen alla noin 5 minuuttia.
Kuumenna rasva juustokastiketta varten. Sekoita joukkoon jauhot ja lisää maito vähitellen koko ajan sekoittaen. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen muutama minuutti. Mausta suolalla. Sekoita joukkoon juustoraaste.
Kaada jauhelihakastike uunivuokaan. Asettele päälle valutetut kaalit. Kaada päällimmäiseksi juustokastike ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoa gratiinin kanssa keitettyjä perunoita ja raikasta salaattia.