• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Kaali-jauhelihagratiini

Kaali-jauhelihagratiini
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5-6 annosta
  • 30 - 60 min
  • 390 kcal / annos (345g)

Ainekset

5-6 annosta
    • 1(n. 500 g)kukkakaali
    • 1(n. 400 g)parsakaali

Jauhelihakastike

Juustokastike

Pinnalle

Valmistus

30 - 60 min
  1. Paloittele kukka- ja parsakaali kukinnoiksi ja hienonna varret. Keitä kukintoja vedessä noin 5 minuuttia.
  2. Hienonna sipuli ja kiehauta pannulla tilkassa öljyä. Sekoita joukkoon jauheliha ja hienonnetut kaalien varret. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Hauduta kannen alla noin 5 minuuttia.
  3. Kuumenna rasva juustokastiketta varten. Sekoita joukkoon jauhot ja lisää maito vähitellen koko ajan sekoittaen. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen muutama minuutti. Mausta suolalla. Sekoita joukkoon juustoraaste.
  4. Kaada jauhelihakastike uunivuokaan. Asettele päälle valutetut kaalit. Kaada päällimmäiseksi juustokastike ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoa gratiinin kanssa keitettyjä perunoita ja raikasta salaattia.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 345g100 g

  • 390 kcal1 640 kJ
  • Proteiinia32 g
  • Hiilihydraatteja14 g
  • Rasvaa23 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 21 arvostelua