
Kukkakaali-savujuustokeitto
Kukkakaalisosekeiton kanssa maistuu kylmäsavuporo ja ruohosipuli.
4 annostaalle 30 min127 kcal / annos (260g)
Ainekset
4 annosta
- 1(n. 600 g)kukkakaali
- 1(100 g)sipuli
- 1valkosipulinkynsi
- 1rklValio Oivariinia
- 5dlvettä
- 1/2tlsuolaa
- ripausmustapippuria
- 1rs(180 g)savusulatejuustoa
- 2dlmaitoa
Lisäksi
- 1/2pkt(à 100 g)Pirkka Parhaat poron kylmäsavupaistia
- 1/2dlruohosipulia hienonnettuna
Valmistus
alle 30 min- Paloittele kukkakaali varsineen. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynsi. Kuullota sipulit rasvassa kattilassa.
- Kaada vesi kattilaan ja kiehauta. Lisää kukkakaalit, suola ja mustapippuri. Keitä noin 15 minuuttia, kunnes kukkakaalit ovat pehmeitä. Soseuta keitto sauvasekoittimella.
- Sekoita joukkoon savujuusto ja maito. Kuumenna kiehuvaksi.
- Kuutioi poro ja sekoita ruohosipulin kanssa. Tarjoa poroseos erikseen keiton kanssa.
Katso video
Kategoriat
Sesongit Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 260g100 g
- 127 kcal531 kJ
- Proteiinia 9,62 g
- Hiilihydraatteja5,56 g
- Rasvaa7,1 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Resepti ja video ristiriidassa: videossa kuullotettiin myös kukkakaalia makua antamaan? Vasta sen jälkeen lisättiin vesi. Kumpi parempi?
Auli, voit halutessasi kuullottaa myös kukkakaaleja, mutta se ei ole välttämätöntä.