• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kukkakaali-savujuustokeitto

Kukkakaalisosekeiton kanssa maistuu kylmäsavuporo ja ruohosipuli.
Kukkakaali-savujuustokeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 127 kcal / annos (260g)

Ainekset

4 annosta
    • 1(n. 600 g)kukkakaali
    • 1(100 g)sipuli
    • 1valkosipulinkynsi
    • 1rklValio Oivariinia
    • 5dlvettä
    • 1/2tlsuolaa
    • mustapippuria
    • 2dlmaitoa

Lisäksi

Valmistus

alle 30 min
  1. Paloittele kukkakaali varsineen. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynsi. Kuullota sipulit rasvassa kattilassa.
  2. Kaada vesi kattilaan ja kiehauta. Lisää kukkakaalit, suola ja mustapippuri. Keitä noin 15 minuuttia, kunnes kukkakaalit ovat pehmeitä. Soseuta keitto sauvasekoittimella.
  3. Sekoita joukkoon savujuusto ja maito. Kuumenna kiehuvaksi.
  4. Kuutioi poro ja sekoita ruohosipulin kanssa. Tarjoa poroseos erikseen keiton kanssa.

Ravintosisältö perannos 260g100 g

  • 127 kcal531 kJ
  • Proteiinia9,62 g
  • Hiilihydraatteja5,56 g
  • Rasvaa7,1 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1