• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Alaskan kalavuoka

Syö sekä edullisesti että hyvin. Tämäkin resepti vain n. 1,10€/annos*.
Alaskan kalavuoka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 113 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta

Juustokastike

    • 3rklPirkka juoksevaa kasviöljyvalmistetta
    • 3rklvehnäjauhoja
    • 4dlmaitoa
    • 1/2tlsuolaa
    • 1 1/2dljuustoraastetta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sulata seiti kohmeiseksi. Kaada sulamisvesi pois. Viipaloi kala sentin paksuisiksi paloiksi. Levitä kalat voideltuun uunivuokaan.
  2. Viipaloi halkaistu, huuhdeltu purjo. Kuumenna öljy paistinpannussa ja kuullota purjoviipaleet. Peitä kalat tomaattipyreellä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Levitä päälle purjot.
  3. Kuumenna rasva kattilassa. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Kaada kattilaan maito. Sekoita ja keitä pari minuuttia. Lisää joukkoon suola ja juustoraaste.
  4. Kaada juustokastike vuokaan. Kypsennä 200 asteessa keskitasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 3/2013. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 113 kcal474 kJ
  • Proteiinia8,69 g
  • Hiilihydraatteja4,79 g
  • Rasvaa6,65 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 20 arvostelua