• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kukkakaaligratiini

Perinteinen kukkakaaligratiini kuorrutetaan itse tehdyllä juustokastikkeella ja gratinoidaan kauniin ruskeaksi uunissa. Kukkakaaligratiini sopii lisäkkeeksi niin liha- kuin kalaruoille tai kasvisruoaksi sellaisenaan.
Kukkakaaligratiini
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

4 annosta
    • 1iso tai 2 pientä (800 g)kukkakaalia

Juustokastike

Pinnalle

Valmistus

30 - 60 min
  1. Paloittele kukkakaali kukinnoiksi. Keitä kukinnot vedessä lähes kypsiksi.
  2. Kuumenna pinnoitetussa kattilassa rasva ja sekoita siihen jauhot. Kaada joukkoon maito hyvin sekoittaen. Keitä kastiketta noin 5 minuuttia koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon 2 dl juustoraastetta. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Pane valutetut kukkakaalit voideltuun uunivuokaan ja kaada juustokastike päälle. Ripottele pinnalle loppu juustoraaste. Paista 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Koristele hienonnetulla ruohosipulilla. Tarjoa esimerkiksi grillatun makkaran ja vihreän salaatin kanssa.

Ravintosisältö perannos 300g100 g

  • 300 kcal1 250 kJ
  • Proteiinia17 g
  • Hiilihydraatteja13 g
  • Rasvaa20 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille26