KukkakaaligratiiniTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kukkakaaligratiini

Perinteinen kukkakaaligratiini kuorrutetaan itse tehdyllä juustokastikkeella ja gratinoidaan kauniin ruskeaksi uunissa. Kukkakaaligratiini sopii lisäkkeeksi niin liha- kuin kalaruoille tai kasvisruoaksi sellaisenaan.

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 300 kcal / annos (300g)

Ainekset

4 annosta
    • 1iso tai 2 pientä (800 g)kukkakaalia

Juustokastike

Pinnalle

Valmistus

30 - 60 min
  1. Paloittele kukkakaali kukinnoiksi. Keitä kukinnot vedessä lähes kypsiksi.
  2. Kuumenna pinnoitetussa kattilassa rasva ja sekoita siihen jauhot. Kaada joukkoon maito hyvin sekoittaen. Keitä kastiketta noin 5 minuuttia koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon 2 dl juustoraastetta. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Pane valutetut kukkakaalit voideltuun uunivuokaan ja kaada juustokastike päälle. Ripottele pinnalle loppu juustoraaste. Paista 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Koristele hienonnetulla ruohosipulilla. Tarjoa esimerkiksi grillatun makkaran ja vihreän salaatin kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 300g100 g

  • 300 kcal1 250 kJ
  • Proteiinia17 g
  • Hiilihydraatteja13 g
  • Rasvaa20 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 130 arvostelua
  • Ensi kertalainen22.2.2019

    Ensimmäistä kertaa tein kukkakaaligratiinia ja tykkäsin mausta mutta, aloin miettimään mistähän johtui kun kastike jäi todella löysäksi?

  • K-Kuluttajapalvelu22.2.2019

    Ensi kertalainen, harmillista kuulla että kastike jäi löysäksi. Jos jauhojen määrä on liian pieni, voi kastike jäädä löysäksi. Jauhot kannattaa siis mitata mittalusikalla.

  • On se20.1.2019

    Jep, tosi hyvä ja käy eri jauhot halutessa. Sopii eri juustot esim. Musta koskenlaskija hyvin kastikkeeseen. Monessa ohjeessa on noi arominvahventeet ja liemikuutiot (yök)jotka ihan turhia, oikealla maustamisella se maku syntyy eikä E- aineilla!

  • jaakko28.12.2018

    Mut jos maizenaa tai perunajauhoja, ni sit sekottaa ne hyvin ens maitoon. Voi käyttää myös kauramaitoa.

  • Hyvää7.10.2018

    Maistuu koko perheelle!

  • Vehnätön9.8.2018

    Vehnäjauhot voi korvata vaikka perunajauholla tai Maizenalla. Hyvä perinteinen gratiiniresepti!

  • pahaa3.8.2018

    miks aina ja aina pitää tunkea vehnäjauhoa jokapaikkaan!