Kukkakaaligratiini
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Perinteinen kukkakaaligratiini kuorrutetaan itse tehdyllä juustokastikkeella ja gratinoidaan kauniin ruskeaksi uunissa. Kukkakaaligratiini sopii lisäkkeeksi tai kasvisruoaksi sellaisenaan.
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
- 1 iso (800 g) kukkakaalia
Juustokastike
- 2 rkl voita tai juoksevaa margariinia
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 4 dl Pirkka täysmaitoa
- 2 dl Pirkka emmental-mozzarellajuustoraastetta
- 1/2 tl suolaa
- ripaus mustapippuria
Pinnalle
Ravintosisältö
- Energia440 kJ / 105 kcal
- Rasva6,6 g
- josta tyydyttynyttä4,3 g
- Hiilihydraatit4,7 g
- josta sokereita3,1 g
- Proteiini5,8 g
- Suola0,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
- Paloittele kukkakaali kukinnoiksi. Keitä kukinnot vedessä lähes kypsiksi.
- Kuumenna pinnoitetussa kattilassa rasva ja sekoita siihen jauhot.
- Kaada joukkoon maito hyvin sekoittaen. Keitä kastiketta noin 5 minuuttia koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon 2 dl juustoraastetta. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Pane valutetut kukkakaalit voideltuun uunivuokaan ja kaada juustokastike päälle. Ripottele pinnalle loppu juustoraaste.
- Paista 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Koristele hienonnetulla ruohosipulilla. Tarjoa esimerkiksi grillatun makkaran ja vihreän salaatin kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Plussa-etu −9 %Plussa-kortillaEtuhinta 3,60/2 kpl12,00/kgIlman Plussa-korttia 1,99/kpl (13,27/kg)
- Pysyvästi edullinen
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,9(73 arviota)
- yli 60 min4,0(106 arviota)
- 30 - 60 min3,9(117 arviota)
- 30 - 60 min3,9(37 arviota)
- 30 - 60 min3,9(91 arviota)
- 30 - 60 min4,1(64 arviota)
- Video30 - 60 min4,0(88 arviota)
- 30 - 60 min3,7(15 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (355 arviota)
- Pia R.19 tuntia sittenIhanaa. Vielä päälle Aura -juustomurua 😋
- julle10 kuukautta sittenTodella hyvää ja täyttävää. Tätäkin ohjetta voi tuunailla oman makunsa suuntaisesti.
- Pia10 kuukautta sittenHerkullista 😋
- Jullikka1 vuosi sittenMaistuvaa!
- Jakoavain1 vuosi sittenHyvä perusresepti. Tätä voi mukailla jokainen mieltymystensä mukaan. Itse kuutioin vielä kukkakaalin kannan ja lehdet mukaan. Tulee tuplasti enemmän.
- Lentsu2 vuotta sittenTein vähän kevyemmän version, eli täysmaidon sijasta oli rasvatonta maitoa ja juustoraasteen sijasta kastikkeessa oli raejuustoa. Päälle tosin laitoin ihan juustoraastetta. Lisäksi laitoin kastikkeeseen yrttimaustetta tuomaan vähän makua. Tuli tosi hyvää kyllä myös tällä versiolla
- Liisu2 vuotta sittenHeips. Olen aina laittanut aikakin runsaasti rouhittua viherpippuria. Olen saanut tästä aivan upeita kommentteja niiltäkin jotka itse tekevät muulla pippurilla. Ilokseni ovat vaihtaneet mun pippuriin.
- Mirri...2 vuotta sittenLaitan juustoraasteen kukkakaalin (al'dente) päälle, ja sen päälle valkokastikkeen. Toimii.
- Ande2 vuotta sittenTää on meidän perheen suosikki!
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenKipsu, kukkakaalista irtoaa aina vähän nestettä uunissa, mikä voi vaikuttaa juustokastikkeen ulkonäköön
- Kipsu3 vuotta sittenIhmettelen miksi uunissa maitokastike juoksettui, vaikka kaikki tehty hyvistä aineista ohjeiden mukaan.
- Kukka Kaali3 vuotta sittenHieman mautonta, suosittelen kokeilemaan esim. punaleimaraastetta, jotta saa edes jotain makua muuten niin miedon kukkakaalin kanssa, myös ripaus muskottipähkinää ja valkosipuli antavat makua. Juustokastike jäi löysäksi tuolla ohjeella.
- huono ohje5 vuotta sittenhuono ohje en voi suositella
- Golden5 vuotta sittenVoiko juustoraasteen tilalle laittaa esim. Sinihomejuustoa?
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenGolden, voit halutessasi korvata juustoraasteen kokonaan tai esimerkiksi puoliksi sinihomejuustolla.
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenEnsi kertalainen, harmillista kuulla että kastike jäi löysäksi. Jos jauhojen määrä on liian pieni, voi kastike jäädä löysäksi. Jauhot kannattaa siis mitata mittalusikalla.
- Ensi kertalainen6 vuotta sittenEnsimmäistä kertaa tein kukkakaaligratiinia ja tykkäsin mausta mutta, aloin miettimään mistähän johtui kun kastike jäi todella löysäksi?
- On se6 vuotta sittenJep, tosi hyvä ja käy eri jauhot halutessa. Sopii eri juustot esim. Musta koskenlaskija hyvin kastikkeeseen. Monessa ohjeessa on noi arominvahventeet ja liemikuutiot (yök)jotka ihan turhia, oikealla maustamisella se maku syntyy eikä E- aineilla!
- jaakko6 vuotta sittenMut jos maizenaa tai perunajauhoja, ni sit sekottaa ne hyvin ens maitoon. Voi käyttää myös kauramaitoa.
- Hyvää6 vuotta sittenMaistuu koko perheelle!
- Vehnätön6 vuotta sittenVehnäjauhot voi korvata vaikka perunajauholla tai Maizenalla. Hyvä perinteinen gratiiniresepti!
- pahaa6 vuotta sittenmiks aina ja aina pitää tunkea vehnäjauhoa jokapaikkaan!