Hyppää sisältöön
KukkakaaligratiiniTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kukkakaaligratiini

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton
Perinteinen kukkakaaligratiini kuorrutetaan itse tehdyllä juustokastikkeella ja gratinoidaan kauniin ruskeaksi uunissa. Kukkakaaligratiini sopii lisäkkeeksi tai kasvisruoaksi sellaisenaan.
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
  • 1 iso (800 g) kukkakaalia

Juustokastike

Pinnalle

Ravintosisältö

  • Energia
    440 kJ / 105 kcal
  • Rasva
    6,6 g
  • josta tyydyttynyttä
    4,3 g
  • Hiilihydraatit
    4,7 g
  • josta sokereita
    3,1 g
  • Proteiini
    5,8 g
  • Suola
    0,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min
  1. Paloittele kukkakaali kukinnoiksi. Keitä kukinnot vedessä lähes kypsiksi.
  2. Kuumenna pinnoitetussa kattilassa rasva ja sekoita siihen jauhot.
  3. Kaada joukkoon maito hyvin sekoittaen. Keitä kastiketta noin 5 minuuttia koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon 2 dl juustoraastetta. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Pane valutetut kukkakaalit voideltuun uunivuokaan ja kaada juustokastike päälle. Ripottele pinnalle loppu juustoraaste.
  5. Paista 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Koristele hienonnetulla ruohosipulilla. Tarjoa esimerkiksi grillatun makkaran ja vihreän salaatin kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (355 arviota)

  • Pia R.
    19 tuntia sitten
    Ihanaa. Vielä päälle Aura -juustomurua 😋
  • julle
    10 kuukautta sitten
    Todella hyvää ja täyttävää. Tätäkin ohjetta voi tuunailla oman makunsa suuntaisesti.
  • Pia
    10 kuukautta sitten
    Herkullista 😋
  • Jullikka
    1 vuosi sitten
    Maistuvaa!
  • Jakoavain
    1 vuosi sitten
    Hyvä perusresepti. Tätä voi mukailla jokainen mieltymystensä mukaan. Itse kuutioin vielä kukkakaalin kannan ja lehdet mukaan. Tulee tuplasti enemmän.
  • Lentsu
    2 vuotta sitten
    Tein vähän kevyemmän version, eli täysmaidon sijasta oli rasvatonta maitoa ja juustoraasteen sijasta kastikkeessa oli raejuustoa. Päälle tosin laitoin ihan juustoraastetta. Lisäksi laitoin kastikkeeseen yrttimaustetta tuomaan vähän makua. Tuli tosi hyvää kyllä myös tällä versiolla
  • Liisu
    2 vuotta sitten
    Heips. Olen aina laittanut aikakin runsaasti rouhittua viherpippuria. Olen saanut tästä aivan upeita kommentteja niiltäkin jotka itse tekevät muulla pippurilla. Ilokseni ovat vaihtaneet mun pippuriin.
  • Mirri...
    2 vuotta sitten
    Laitan juustoraasteen kukkakaalin (al'dente) päälle, ja sen päälle valkokastikkeen. Toimii.
  • Ande
    2 vuotta sitten
    Tää on meidän perheen suosikki!
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Kipsu, kukkakaalista irtoaa aina vähän nestettä uunissa, mikä voi vaikuttaa juustokastikkeen ulkonäköön
  • Kipsu
    3 vuotta sitten
    Ihmettelen miksi uunissa maitokastike juoksettui, vaikka kaikki tehty hyvistä aineista ohjeiden mukaan.
  • Kukka Kaali
    3 vuotta sitten
    Hieman mautonta, suosittelen kokeilemaan esim. punaleimaraastetta, jotta saa edes jotain makua muuten niin miedon kukkakaalin kanssa, myös ripaus muskottipähkinää ja valkosipuli antavat makua. Juustokastike jäi löysäksi tuolla ohjeella.
  • huono ohje
    5 vuotta sitten
    huono ohje en voi suositella
  • Golden
    5 vuotta sitten
    Voiko juustoraasteen tilalle laittaa esim. Sinihomejuustoa?
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 vuotta sitten
    Golden, voit halutessasi korvata juustoraasteen kokonaan tai esimerkiksi puoliksi sinihomejuustolla.
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 vuotta sitten
    Ensi kertalainen, harmillista kuulla että kastike jäi löysäksi. Jos jauhojen määrä on liian pieni, voi kastike jäädä löysäksi. Jauhot kannattaa siis mitata mittalusikalla.
  • Ensi kertalainen
    6 vuotta sitten
    Ensimmäistä kertaa tein kukkakaaligratiinia ja tykkäsin mausta mutta, aloin miettimään mistähän johtui kun kastike jäi todella löysäksi?
  • On se
    6 vuotta sitten
    Jep, tosi hyvä ja käy eri jauhot halutessa. Sopii eri juustot esim. Musta koskenlaskija hyvin kastikkeeseen. Monessa ohjeessa on noi arominvahventeet ja liemikuutiot (yök)jotka ihan turhia, oikealla maustamisella se maku syntyy eikä E- aineilla!
  • jaakko
    6 vuotta sitten
    Mut jos maizenaa tai perunajauhoja, ni sit sekottaa ne hyvin ens maitoon. Voi käyttää myös kauramaitoa.
  • Hyvää
    6 vuotta sitten
    Maistuu koko perheelle!
  • Vehnätön
    6 vuotta sitten
    Vehnäjauhot voi korvata vaikka perunajauholla tai Maizenalla. Hyvä perinteinen gratiiniresepti!
  • pahaa
    6 vuotta sitten
    miks aina ja aina pitää tunkea vehnäjauhoa jokapaikkaan!