Kukkakaaligratiini
Perinteinen kukkakaaligratiini kuorrutetaan itse tehdyllä juustokastikkeella ja gratinoidaan kauniin ruskeaksi uunissa. Kukkakaaligratiini sopii lisäkkeeksi niin liha- kuin kalaruoille tai kasvisruoaksi sellaisenaan.
4 annosta30 - 60 min300 kcal / annos (300g)
Ainekset
4 annosta
- 1iso tai 2 pientä (800 g)kukkakaalia
Juustokastike
- 2rklvoita tai juoksevaa margariinia
- 2rklvehnäjauhoja
- 1/2tlsuolaa
- ripausmustapippuria
Pinnalle
Valmistus
30 - 60 min- Paloittele kukkakaali kukinnoiksi. Keitä kukinnot vedessä lähes kypsiksi.
- Kuumenna pinnoitetussa kattilassa rasva ja sekoita siihen jauhot. Kaada joukkoon maito hyvin sekoittaen. Keitä kastiketta noin 5 minuuttia koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon 2 dl juustoraastetta. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Pane valutetut kukkakaalit voideltuun uunivuokaan ja kaada juustokastike päälle. Ripottele pinnalle loppu juustoraaste. Paista 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Koristele hienonnetulla ruohosipulilla. Tarjoa esimerkiksi grillatun makkaran ja vihreän salaatin kanssa.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Teemat Sesongit Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 300g100 g
- 300 kcal1 250 kJ
- Proteiinia 17 g
- Hiilihydraatteja13 g
- Rasvaa20 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Laitan juustoraasteen kukkakaalin (al'dente) päälle, ja sen päälle valkokastikkeen. Toimii.
Tää on meidän perheen suosikki!
Ihmettelen miksi uunissa maitokastike juoksettui, vaikka kaikki tehty hyvistä aineista ohjeiden mukaan.
Kipsu, kukkakaalista irtoaa aina vähän nestettä uunissa, mikä voi vaikuttaa juustokastikkeen ulkonäköön
Hieman mautonta, suosittelen kokeilemaan esim. punaleimaraastetta, jotta saa edes jotain makua muuten niin miedon kukkakaalin kanssa, myös ripaus muskottipähkinää ja valkosipuli antavat makua. Juustokastike jäi löysäksi tuolla ohjeella.
huono ohje en voi suositella
Voiko juustoraasteen tilalle laittaa esim. Sinihomejuustoa?
Golden, voit halutessasi korvata juustoraasteen kokonaan tai esimerkiksi puoliksi sinihomejuustolla.
Ensimmäistä kertaa tein kukkakaaligratiinia ja tykkäsin mausta mutta, aloin miettimään mistähän johtui kun kastike jäi todella löysäksi?
Ensi kertalainen, harmillista kuulla että kastike jäi löysäksi. Jos jauhojen määrä on liian pieni, voi kastike jäädä löysäksi. Jauhot kannattaa siis mitata mittalusikalla.
Jep, tosi hyvä ja käy eri jauhot halutessa. Sopii eri juustot esim. Musta koskenlaskija hyvin kastikkeeseen. Monessa ohjeessa on noi arominvahventeet ja liemikuutiot (yök)jotka ihan turhia, oikealla maustamisella se maku syntyy eikä E- aineilla!
Mut jos maizenaa tai perunajauhoja, ni sit sekottaa ne hyvin ens maitoon. Voi käyttää myös kauramaitoa.
Maistuu koko perheelle!
Vehnäjauhot voi korvata vaikka perunajauholla tai Maizenalla. Hyvä perinteinen gratiiniresepti!
miks aina ja aina pitää tunkea vehnäjauhoa jokapaikkaan!